Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23997 üzenetére
vinyótesztelésre a virtualdub alatt található auxsetup.exe-ben lévő disk benchmark-ot ajánlom, nekem eddig ez tűnt a legmegbízhatóbbnak, csak jól kell beállítani:
disk buffer-t a vinyó saját cache méretéhez állítani, disable windows buffering-hez pedig pipa, valamint minél nagyobbra állítod a total megát, annál stabilabb értéket ad vissza - ha 1-2 percig elfut mire eredményt dob akkor már biztosan nem dobál hülyeségeket
egyébként a quantum alatt a DMA mód engedélyezve van? alaplapi / IDE driver fel van telepítve? ennyire gyászos eredményt azért nem vártam volna tőle...
(#23994) tpower válasza Peter789 (#23986) üzenetére
hát igen, mai szemmel megmosolyogtató főleg a szöveg alatta a fluid grafikáról miközben döcögve pakolja ki sorban az idomokat, meg 1fps-el ugrál az animáció, dehát akkor ez is csodaszámba ment
(#23996) djculture válasza Peter789 (#23988) üzenetére
egészséges értékeknek tűnnek...
"bőrgatyás" Seagate 10GB ?RPM ~20MB/sec
Maxtor 10GB 7200RPM ~30MB/sec
IBM 40GB 7200RPM ~40-45MB/sec
Samsung 120GB 7200RPM ~35-40MB/sec
Samsung F1 750GB 7200RPM ~90-95MB/sec
Samsung F1 1TB 7200RPM ~100-105MB/seca Maxtor és az IBM a maguk idején kifejezetten jónak számítottak ezekkel az értékekkel, a 120-as samu viszont a szánalom csúcsa volt 2003-ban ezzel a vergődéssel, az összes 80-160GB-os versenytárs simán hozta a 1.5-2x sebességet - csak hát ezt kaptam meg "ingyen" sulinetben
nem baj, maradt a gyorsabb 40-es IBM a rendszernek, a samu meg ment háttértárnak...
-
djculture
félisten
-
válasz
DarthSun #23990 üzenetére
Win98 alatt nem megy a hdtune, de találtam egy progit amivel teszteltem a 2 vinyót.Felgyorsultak kissé doshoz képest. A C: a Maxtor a D: a Fireball. A különbség még nagyobb lett. A Fireballnál a Cached Speed fals, az viszi fel a pontszámot.A Max Read a Maxtoron: 29.30, a Fireballon: 8.71, óriási különbség.Tudom hogy az lct gyengébb verzió, de ekkora eltérést nem vártam.
Ennek ellenére ebben a gépben a Fireball is bőven megfelelő, csak működjön sokáig
-
djculture
félisten
válasz
Peter789 #23988 üzenetére
Nekem most is benntvan a gépben két 20 gigás maxtor szoftveres raid0-ban ez se sokkal tud többet 35mega körül, kettő raid0-ban meg 60 mega. Különben amilyen lassú nyavaják a mai viszonyok között kettő igy kötetben elég jó. Van pár börgatyás seagate-em is azok 50-et tudnak raid0-ban
-
-
válasz
Ganz-[HUN] #23989 üzenetére
Lct, látszik a listán is.
(#23991) zotyesz66 : igen az gyorsabb, nekem is van szinte mindegyik fajta modellből.
-
-
Peter789
senior tag
-
válasz
Ganz-[HUN] #23980 üzenetére
Az 1012- es biost flasheltem bele, a Katmait is tudja így, sőt a kisebb órajelű Copperek is mennek evvel a biossal.
Egyébként a bios-frissítéssel is szívtam, az Asus a biosfile mellé feltett egy olyan AFlasht ami nem ismerte fel ezt a 2Mbit- es Thomson csippet.Egy újjabb laphoz mellékelt Aflasht kellet letöltenem. -
Orbitális szivattyú volt a nemrég említett PIII/500- ban a ramokkal.1 db 256, 2db 128- as az alanyok. A 256- os memtest86- al totál erroros, de dos alatt megy és még a játékok is futnak.Az egyik 128 hibátlan memtestel, a másikkal nem is indul a memtest ( AsusP2B ), fekete képernyő. Gondoltam a videokari is beleszól, kicseréltem a Gef2MX400- at egy R7000- re, így elindult a memtest, csak errorozta ezt a ramot is.Mindhárom ram együtt a lapban: lefut a post, le is számolja az 512- őt, látszólag minden rendben, dos alatt minden ok, win viszont nem megy fel, a telepítő különböző pontokon elhasal ( ez volt a kindulási helyzet, eredeti felállás ), memtest kapásból pirosoz.Következő pont volt hogy keressek a megmaradt 128 mellé olyat ami megy ebben a lapban.Sok memtestezés után találtam egy 256- ost és egy 64- est ami megy rendesen, így végül 448MB lett a végeredmény ( 256+128+64 ). Eddig BX- ben ugye olyan effektekkel találkoztam hogy vagy elindul vagy nem, vagy leszámolja vagy csak a felét számolja de a felével is működik rendesen.Most jön az egész poénja: a memtest által P2B- ben hibásként mutatkozó ramok ST6- ban meg hibátlanok. Ilyen kényes a P2B? Mert amúgy meg jó kis retro lap.
Sőt a végén mikor meglettek a jó ramok, visszatettem a Gef2- őt és igy is lement a teljes memtest 0 error / 6 teljes passal ( nemkis idő volt ). A lap, cpu végig default frekin ment, ramok cl3-ra téve nehogy ezek szóljanak bele az eredménybe.Természetesen mostmár a Win98SE is felment rendesen
-
Ganz-[HUN]
addikt
Nem olyan retró, de Van valakinek egy felesleges Socket 754/939 lefogatókerete?
Nincs kedvem, se pénzem min. 1200Ft-t kiadni érte.
Pedig kéne, met kezd kicsi lenni az Arctic Silencer 64. -
Peter789
senior tag
válasz
tpower #23975 üzenetére
ha már integrált (vagy inkább onboard) VGA, akkor nekem ezek a nagy kedvenceim, 1-1 ilyet szívesen beújítanék ha elém keveredne:
ECS GameUnion 746 K7S7AG (Socket A) és P4S8AG 648 (Socket 478) onboard Xabre 200-al
MSI MS-6168 Slot1 onboard Voodoo3 8MB SG rammal
régebben a vaterán találkoztam olyan P2 Slot1 lappal is, amire egy Riva128 volt integrálva - talán valami HP vagy IBM asztali gépből
továbbá az is izgatja még a fantáziámat, hogy egy intel 815 deszka integrált 82815 vidkártyája ha kap egy +4MB AGP modult az osztott 4 megája mellé, akkor az mennyiben befolyásolja a sebességét, vagy mennyire lesz tőle terhelhetőbb textúrákkal, egyéb effektekkel
-
tpower
tag
válasz
Peter789 #23974 üzenetére
ez a lap az.
amúgy meg ja, ami tetszik -
Peter789
senior tag
válasz
tpower #23972 üzenetére
látom nem specializálódott a gyűjteményed, hanem mindent félreraksz ami csak megtetszik, "hátha még jó lesz egyszer valamire" alapon
hasonló vagyok én is, bár a vidkártya gyűjteményem bőven meghaladja az egyebeket...
PA260516.JPG: ilyen VLB kártyát se láttam még... ezzel most spórolni akartak? vagy kompatibilitást nyújtani hogy lehet 16bites ISA kártya is, meg lehet VLB is?
PA260483.JPG: ennek a lapnak mi a típusa? integrált SiS VGA mellett még nem láttam dedikált RAM-ot...
(#23973) Rive válasza Peter789 (#23971) üzenetére
igen, utána ennyit találtam róla én is hogy ebbe a családba tartozik... miért tűnt el annyira a mobil világból a MIPS? nekem úgy maradt meg, hogy sokkal erősebb mint az ARM arhitektúra: nekem volt egy Dell Axim X5 PDA-m 400-as xscale ARM-al, ha visszavettem 200-ra a procit akkor már dadogott az az AVI lejátszás, ami a haver 150@200MHz-re húzott nem tudom milyen casio PDA-ján hibátlanul ment ugyanazzal a PPC2002 oprendszerrel és lejátszó szoftverrel...
-
tpower
tag
-
Peter789
senior tag
a procikat gyűjtőknek érdekes lehet ez a szépség: IDT 79R4600-100G - annyit sikerült kiderítenem róla hogy valamiféle MIPS architektúrás cucc...
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #23967 üzenetére
pedig néha előfordul hogy mobil GPU-t raknak PCI/AGP kártyára, pl a Rage Mobility-M, vagy a Savage IX - utóbbiba szintén beleintegrálták a 8MB RAM-ot
annó az integrált intel, sis és trident vidkártyák korában egy ilyennel meg tudtam volna barátkozni, egészen tűrhető a 3D sebessége a gyakorlatban
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #23964 üzenetére
sajnos még itt sem derül ki, de azt az alig pár eurót megérte volna nekem hogy próbálgathassam, hátha valami kezdetleges opengl-es progi vagy bármi más megkajálja
(#23965) Ranagol_5 válasza bacsis (#23964) üzenetére
hát igen, de levélnehezéknek is nagyon pofás
várom majd a listát, thx...----------------
NeoMagic chippel nem látott valaki PCI / AGP vidkártyát? annó volt egy 128XD NM2160 (2MB RAM a csippbe integrálva) vidkártyás P2 300-as notim, és bár konkrét 3D támogatása nem volt hivatalosan, úgy rémlik ezzel azzal textúrázás nélkül mégiscsak sikerült működésre bírnom - persze bő 10 éve egy olyan gépnek még számottevő értéke volt, ezért nem maradt meg valahol a kupac alján
-
Ranagol_5
őstag
válasz
Peter789 #23962 üzenetére
Holnap megnézem a cuccokat, aztán privátban megírom, hogy mi van.
A kártyának amúgy annyi a baja, hogy egy alapos "mosás" ráférne. Gép beindul vele, de képet nem ad, valószinüleg az egyik lábán a chipnek a forrasztás már elengedhetett vagy kilazult, átkéne nézni egy loop-pal mosás után.
-
Peter789
senior tag
egyszer régebben volt egy ilyen kártya hetekig, talán hónapokig is pár ojróért a német ebay-en:
én barom meg tojtam rá, kössz nem kell DVD dekóder kártya... mire rátaláltam a vintage3d.org-ra és láttam hogy ez is egy 3D gyorsító társkártya, már sajnos eltűnt és azóta se láttam egyet sem
másik hasonló pechem egy matrox m3d volt: az amcsi ebay-en asszem 15-20$ körül volt. rágódtam rajta, hogy az azért sok, annyit nem akarok megadni érte. az eladó rosszul hirdette, sehol nem írta hogy ez egy matrox m3d, csak a gyári kódjával írta ki: "matrox pci 757-00" - hetekig a kutya nem talált rá, talán 2-3x is újraaktiválta az eladást. mire elszántam magam hogy bár nincsen make offer gomb, mégiscsak kéne tenni egy valamivel spórolósabb ajánlatot privátban, addigra puff eltűnt, valaki lecsaphatta. azóta még csillagászati áron sem láttam ilyet
viszont máskor meg máshogy fordult a szerencsém: az után hogy lecsúsztam a német ebay-en alig 1-2 ojróért egy AT3D kártyáról szimplán a saját hülyeségemből - elnéztem az órát - 1-2 év uborkaszezon után az angol ebay-en kiszúrtam egy dobozos példányt szintén alig pár fontért, szállítva se volt 2e pénz talán. nagyon megörültem, lecsaptam rá - évek óta nem láttam sehol. erre pár hét múlva a vaterán megjelent egy példány, és talán 100 vagy 200 pénzért az enyém lett kényelmes személyes átvétellel - így most 2 van belőle
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #23960 üzenetére
nyamm
bár lehet nem jó semmire - kérdés hogy az intel bridge csipp mögött a két laguna egymástól független 2 db normál vidkártyaként látszik e, vagy egy speciális saját drivert igénylő duplafejes akármiként (erre utalhat a közös BIOS is) - a barco jellemzően professzionális, pl PC alapú orvosi műszerekbe fejlesztett ilyen érdekes cuccokat, és itt nem feltétlenül volt szempont a D3D támogatás...
esetleg készítesz egy listát a lomokról, akarom mondani kincsekről?
vagy pár fotót amin rábökhetek hogy mi az ami érdekes lehet, nézzük meg közelebbről hogy kiféle miféle is...
egyébként a régi hsz óta sikerült drivert találnod a laguna-hoz? katt
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #23958 üzenetére
akkor ez neked is gyűjteménybe került, vagy eladó lenne?
annyira végtelenül nem ritka - német és usa ebayen előfordul jópár - csak még olyat nem találtam ahol az ár + szállítási költség a tolerálható sávba került volna
egyébként az igazi különlegessége a rambusnak rajta, hogy 600MHz-en járt már 96-97-ben, viszont csak 9bites sávszéllel (talán paritás a +1), így jött ki a 600mb/sec
másik hasonló RDRAM-os kártya, amiből van is egy példányom az ez:
Chromatic MPact! 2 - LG, vagyis a gódsztár csippje van rajta, kapott egy komoly audio DSP-t analóg és SPDIF kimenettel, valamint egy gameportot. 3D-ben DX6-ig rettentő fürge - összemérhető a TNT/TNT2-vel - de a DX7-es játékok kétvállra fektetik - van ami el sem indul, ami meg elindul az nagyon bedadog rajta...
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23952 üzenetére
tulképp bármi érdekelhet ami még nincsen meg, vagy valamiért kicsit más mint a meglévő...
-
válasz
Peter789 #23947 üzenetére
Nekem van néhány Matrox, majd szabi alatt ( nov eleje ) megnézem hogy milyenek, bele vannak keverve egy nagy halom S3/Trident sorozatba.
Más: a nemrég említett AsusP2B-s gépemmel szívok rendesen, nem megy fel rá a Win98.Kártyacserék, BIOS-frissítés megvolt.Mikor a PnP eszközökhöz ér a telepítő, védelmi hiba meg kék halál meg újraindulás meg fagyás meg sötét képernyő, minden van a repertoárban
Most fogok indítani egy memtesztet, ha nem bukik akkor talán alaplaphiba ha bukik memcsere.Még a biosfrissítéssel is szívtam mert az Asus az utolsó bios mellé betett egy olyan flashelő progit mely nem ismerte fel a bios-ic- t
, le kellet töltenem egy újjabbat.
-
Peter789
senior tag
no igen... van egy szállító akin keresztül asszem 15$/kg körüli áron lehetne behozatni, de tartok tőle az 5 kártya csomagolva már közel annyi lenne, mint az a 38$ amit az ebay is mutat (és még usa-n belül is 10$ lenne)
pedig ez még erősen hiányzik a gyűjteményemből, nincsen se AGP-s se PCI-os Laguna3D-m... 1x láttam vaterán 1500-ért egy talán PCI-ost, de mire rámozdultam volna már el is tűnt, és azóta nem is láttam
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23948 üzenetére
Én beérném egy A4-essel is, de még egy A3 is tuti lenne
-
gban
veterán
-
Peter789
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #23944 üzenetére
Valaki véletlenül nem szeretne egy Lagoon 3D PCI kártyát? [link] - nekem nem kell 5 db
-
Ganz-[HUN]
addikt
vakaki valami témát tudna?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv.
ÜRES, lehetőleg eredeti HP 51629a, és 51649a patront keresek.
HP DeskJet 600-asom feltálasztásán akarok kicsit spórolni (refill).
Kinek van? -
válasz
Ganz-[HUN] #23940 üzenetére
Hát benézted haver
, az nem powerswitch hanem a speaker felvezetése az alaplapról, hogy a speaker is megszólaljon a hangfalakon vagy a fülesben, a line-outon. A felirat azért van rajta mert egy selejtezett háznak a powersw kábelét használtam fel. Ennek a háznak a powersw- e természetesen megfelelő helyre az alaplapra van dugva.
A keverőben benne van a speaker, hangerejét pedig lehet állítgatni. -
Elkészült a 22. retro konfigom:
AsusP2B lap
PIII/Katmai500 proc
512 Mb SDRAM
Geforce2MX400 video+Voodoo2
100Mbit háló
Pinnacle DC10+ digikártya
SB Vibra16XV hang
20Gb+10Gb+4Gb HDD- k
Pana 24x CD olvasó
1.44 FDD
300W táp+nagy ATX házEnnek a telepítgetésével fogom tölteni az ünnepnapot
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #23936 üzenetére
16Mhz-es 286-oson már teljesen simán fut, 12Mhz-esen már tényleg be-be reccen néha, de ha eggyel visszább veszed képméretet vagy 0 wait state-re veszed a ramokat és egy 0 wait state képes vga-t teszel bele, akkor ez is megszűnik. Egyébként meg ha 386DX/486DLC-én kilövöd a turbót, 8 Mhz-re lassít a gép, rendszerbuszostul, memóriástól mindenestül (aminek a késeltetései ugye a 40 Mhz-ez lettek szabva), szóval bőven lassabb egy átlag 12/16 286-osnál, landmark meg ilyen szempontból abszolút nem releváns, mivel a DLC-t az L1 kess végett bőven a reális teljesítménye felett pontozza (pl 386DX40-et 60 körül, a DLC-40-et meg 130 körül, holott evidens, hogy két proci között nincs több mint 2x-es teljesítmény különbség, jó ha átlagosan 25-35% gyorsabb a DLC).
-
Nálam 486DLC- n szépen fut a Wolf3D, de ha kiengedem a turbót már bőven látni a szaggatást, lowban a Landmark2.0 20-as 286- nak jelzi a gépet, turboban 120 körül ha jól emlékszem.Szerintem a 386 kell hozzá legalább.
bacsis : komoly kis lapos !
Más: mikor lesz ez a gép retro?
2 x Ivy Xeon, asszem 10 magosak voltak
32 x 512MB SSD / 4 Raid kártyával 8- asával
768 GB RAMMa volt szerencsém ilyenhez
-
bacsis
Közösségépítő
Köszi az infókat
És akkor ugorjunk! Egy jó nagyot!
Elvileg nem retro, gyakorlatilag sztem mégis! na meg egy család vagyunk szal ON-ban:
finomítgatom a Dell XPS m1730-as notimat... van ugye benne dupla 9800M GT és egy Ageia Phisyx kártya is...
Felraktam a forceware-t ahol ki választhatom hogy mely VGA!!! számolja a physix-et 1-es vagy 2-es... De maga a PPU kártya (Physix) nem választható ki....
Én szerintem kajak fel sincs telepítve... már csak azért is mert az eszközkezelő 3 ismeretlen eszközt és egy "sima" PCI eszközt ír, pedig tudotmmal minden fel van rakva...
na mindegy... go dell honlapja.. leszedtem az ott physixhez való drivert, de aszondja hogy a gépen frissebb driver van.. jahh gondolom ami a forceware-ban van benne...
a kérdés, hogy vajon mégis életre lehetne kelteni a Physix kártyát?Meg ha már ennél a gépnél járunk, megosztom nektek is a spéci kijelzőjét beüzemelés után:
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis #23933 üzenetére
Igazából csak némi bugfix és talán mapeditor a különbség a revíziók között, szóval semmi komoly.
V1.0 - First release (05/05/92)
v1.1 - Fixed some secret doors map bugs (on level 7 & 8 in episode 1 there
were secret doors left out) and also some video problems (06/10/92)
v1.2 - Secret level elevator bug was fixed (introduced in 1.1) (06/22/92)
v1.3 - Was never released.
v1.4 - Fixed something but I forgot what. It also changed slightly the graphic
backdrop on the opening screen and other menus, changed the interior
elevator graphic and added a calibration routine in the joystick setup
menu. (12/03/92)25-ös 286-os meg ritka mint a fehér holló, persze a 20-ast is lehetne tuningolni kristállyal, valszeg bírná is a 25-öt, de már 20 Mhz-en is válogatni kellett a ramokat, amik bírják 0 wait state-t stabilan, és ez itt többet számít mint a nyers Mhz, pl a 0 wait state-s 16 mhz 286-os gyorsabb,mint a 20 Mhz-es 1 Wait state-es, szóval gondolom ez a 20/25 viszonylatában is áll, úgyhogy nem is erőltettem a dolgot.
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis #23931 üzenetére
Az 1.1-es verziónak 286 a minimuma, egy 16 Mhz-es példánnyal és egy normálisabb vga-val már fullon megy, viszont az újabb verziók (1.2-1.4) már csak 386-al indulnak el. Az XT igazából Nec V20/V30 alá írtak vmi patchet amivel minimum ablakban elvergődik, hogy hő-hő kérem XT-én is megy ez, de persze ez nem hivatalos.
-
bacsis
Közösségépítő
386-os kódok végett (pl Wolfenstein 3D
A Youtube-n lelni egy csomó vidit ahol 286-oson, sőőőt még XT-n is küzködnek a Wolf3D-vel... sőőt én úgy tudtam hogy a Wolf3D-nek 286 a minimuma, és a 386os csak erősen ajánlott akkor én emlékszek rosszul illetve a youtube videók kamuk? -
Ranagol_5
őstag
válasz
bacsis #23927 üzenetére
Életet mentettél, nem kell akkor forrasztgatni és megbolondulni a pepecseléstől..
Ebben a lapban egy AMD 286 SL proci van, 12mhz-es és szinte minden chip ami rajta van, cserélhető tokban van. Elég komoly kis lapnak tűnik, csak félő hogy a billentyűzet csatiját újra kell forrasztani, mert eléggé korródálódott. Már csak egy 8bitos io vezérlő kártya kell, már MFM vezérlő van, de ahhoz meg vinyó nincs..
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #23912 üzenetére
Nekem is akad néhány, az Atrai ABC 286/30 -tól (amiben 8 Mhz-es proci lapul integrált EGA vezérlővel), az Amd 16 Mhz-es Olivettin át egy magam által összelegózott "csúcs 286-osig". Ez utóbbi lelke egy 20 Mhz Harris + ITT 287 10@13,3 koprocival 4 megányi 0 wait staten rohanó rammal, amiből 1 megát hardveres Ems-ként használok és mivel kései chipestes a lap is így tud rom shadowingot, tehát umb memóriám is van vele, így a base memória is bőven 600 fölött marad a driverek betöltése után is. Szintetikus tesztekben bőven veri a 386SX20-at, de a kess nélküli DX20-at is megcibálja itt ott, szóval kategóriájában igencsak harapós.
Egyébként Pc-Dos 7.0 és Win 3.1 van rajta (a szokásos Worddel, Excellel, CorelDraw-al), meg egy rahedli játék, a hardveres ems okán elég sok minden elindul rajta ami egy mezei 286-oson nem, ill. sok játéknál a digi hangokhoz szükséges. Érdekes még, hogy több program/win 3.1 driver korai verziói működnek 286-assal, későbbi kiadásaik meg sem nyikkannak a 386-os kódok végett (pl Wolfenstein 3D, Blakstone, Street Figter 2, SB16 Win 3.1 drivere, de a legtöbb windowsos videókari driver is, kb '93 a határvonal ameddig még nagyjából támogatták a 286-ost, '94-től már csak elvétve találni olyan drivert, progit ami elindul rajta). Erre részmegoldás az Emu386 nevű driver, ami a real módban emulál nekünk 386-os utásításokat, így pl. PNP is kari éleszthetővé válik, meg még jónéhány progi ami amúgy csak 386-ossal futna, de nem igényel protected módot, csak realt.
SIPP memóriákhoz; gyak ugyanaz mint simm "csak tüskés", van is ilyen átalakítóm, amibe simm ramokkat lehet pakolni, de sokkal egyszerűbb (főleg 1 megás modulok esetén gyorsabb megoldás) lábakat forrasztani a simmekre, mert találni nem igazán lehet ilyeneket, régen éppen a kompatibilitás okán a sippekről reszelték le a lábakat, hogy bele lehessen tenni a modernebb simmes lapokba.
-
gban
veterán
Én csináltam 50 tűs kártyát egy csak külső csatolós adaptec kártyából
A helye megvolt, beforrasztottam az 50 tűt, de figyelve hogy a tüskék élei jól álljanak (ugye ezek nem kerek tüskék), teljesen jól működött, win alatt látott cd-t, meg emlékeim szerint hdd-t is.
Ilyesmi volt, csak talán nem volt rajta jumper, és nem is ilyen vágott formájú volt, a piros kütyük (terminátorok) is olyanok voltak.
mod: ő volt az!
-
Ranagol_5
őstag
Valakinek nincs ilyen SIPP 30 pines memóriája a fiókban?
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23918 üzenetére
Hogy ragadnak?
Mint ami koszos, beleömlött valami, vagy mint amiben elfáradtak a rúgózó elemek? -
válasz
Ganz-[HUN] #23918 üzenetére
Nekem is van olyan billentyűzetem, az enyém még rendesen műkszik.Viszont tartalékba beszereztem 2db ps/2 billt DIN átalakítókkal együtt.Biztos ami biztos, már ezek is kifutó cuccok, ki tudja meddig lehet kapni
286- ig lefele használhatók, viszont XT-átkapcsoló nincs rajtuk, de XT- t nem is használok. A ragadósat sztem már nehéz javítani.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
Nekem egy IBM PS1 van 286-osból gyári állapotban, 2 hete ki is lett fújva.
-
Peter789
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #23915 üzenetére
128mbit SPI flashrom sütése párhuzamos porton össz 4 ellenállással...
-
válasz
eprom egeto vezerles, regi jatekok...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Mindenre ami nem prociigényes.
(szövegszerkesztés, adatbázis, szöveges net böngészés.)
Amúgy lehet csak elszántnak kell lenni. -
Ganz-[HUN]
addikt
286-osa rajtam kívül kinek van?
Mire lehet használni?
úgy konkrátabban....... -
Lehet, bár emlékszem hogy próbálkoztam már régebben alaplapra csatlakoztatott dvd meghajtóval is, annál sem sikerült. A cd olvasó sebességét viszont be lehet lőni a fent említett programokkal. A mostani belső dvd íróimon nem is próbálkoztam, azok szép halkan, finoman pörgetnek.
-
Nem teljesen retro: Sikerült megjavítanom egy LG H22N dvd irtót, usb kábellel külsőként próbálom, ír-olvas faxán csak gyakran feleslegesen, gyorsan pörgeti a lemezt.A Nero drivespeed és a cdBremse nem jött be, ismer valaki olyan progit mely tényleg tudja csökkenteni a dvd sebességét?
Bár a meghajtó 2006- os úgyhogy már lassan retrónak számít
-
válasz
Ganz-[HUN] #23903 üzenetére
Blaupunkt nincs csak egy Funai és a már említett Aiwa, csak rokon lelkek azért említettem
(#23904) Peter789 : Így már egyszerűnek hangzik, érthető a dolog.
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23900 üzenetére
nem túl bonyolult, csak amikor létrehozol egy új virtuális gép profilt, akkor ki kell törölni az image-re mutató vinyót és hozzáadni egy olyat ami a konkrét fizikai partícióra mutat, majd bútolni a floppy image-ről és ablakban ugyanazt játszhatod el, mintha klasszikus módon formáznál indítólemezről
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen széket vegyek?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Star Trek
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest