Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovbob
senior tag
Sziasztok, van nekem egy asus k8n alaplapom és már 250 mhz-es FSB-nél járok, az lenne a kérdésem, hogy a chipset melegedésére mennyire kell odafigyelni? Mert már kézzel fogdosva forrónak tűnik az a kis pici borda.
Tönkreteheti ez az alaplapot? -
Rive
veterán
WD40: eddig semmi
Estig rajt' hagyom, aztán teszek egy próbát a kromofággal... -
Rive
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #25392 üzenetére
A szöveget alatta meghagyta
-
Rive
veterán
Van itt egy GeForce256, aminél a chipről le kellene pucolnom azt a kemény izét, amivel a hűtőborda volt felragasztva (?). Nincs valakinek valami ötlete, hogy ezt mi oldja?
Izopropilra rá se bagózik.
Fémmel meg ugye nem akarom kapargatni... -
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25386 üzenetére
Köszi
-
Sanchez638
addikt
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #25384 üzenetére
Nekem van 2 (vagyis tuti volt, és van is ha megtalálom)
-
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv, valakinek van RDRAM terminátora? Nekem kellene egy pár. előre is kösz.
-
Exian
addikt
Van itt olyan, aki Pest-Pécs között szokott járkálni? Egy pár régi dolgot tudnék venni Bp-n olcsón, de a postaköltség miatt nem éri meg, nagyon nem... hátha van olyan, aki tudna ebben segíteni.
-
Fenyő
őstag
Na ezt már én sem tudom, esetleg próbáld meg win 3.1x alatt, hogy bekapcsolod a 32 bites fájl és lemezhozzáférést, az sokkal gyorsabb, mint a smartdive, én így szoktam hálókarival másolgatni az ilyen gépekre.
snake1977: 4 megánál 1, 8-nál 2-őt csíp le automatikusan, tehát a memória 1/4-ét elvileg. -
snake1977
őstag
Azért próbáld meg paraméterezve is, smartdrv.exe /1000 vagy /2000 -el , nekem úgy rémlik jobban gyorsult, ha van konkrét paraméterezés.
Szerk.: persze csak ha van elég memóriád hozzá.
-
Exian
addikt
-
Exian
addikt
Köszi Nektek. Na most, a smartdrive hiába van elindítva, attól még ugyanúgy bazi lassú (fájlonként "darálós") a törlés és az áthelyezés is.
Milyen kapcsoló kell neki, hogy ez a funkció életre keljen?
Ha egyáltalán érthető, amire gondolok... most ha törlést nyomok, akkor fájlonként törli, mutatja is a fájlneveket, de nekem az kéne, hogy törlés, és egy gombnyomásra eltűnjön a mappa, ne darálja végig a fájlokat... remélem így már érthető
-
Fenyő
őstag
Smartdrive a "gyorsító", de nem kell az autexec-be rakni, mert sok memóriát eszik és sok dologgal inkompatibilis, pont ilyen esetben jó alkalmanként elindítani. Amúgy Norton 5.5-ös telepítő megvan ha kell, de én a Dos Navigátort, jobban kedvelem, okosabb, kisebb, kevesebb memóriát eszik, ebből is megvan az utolsó 1.51-es verzió, ami ráadásul free.
-
Ádyka
őstag
A smartdrive-ra gondolsz. Tényleg jó dolog volt, ha sok ram volt a gépben (lehetett paraméterezni, hogy mennyi ramot használjon), viszont az is lekajált pár 10 K base memoryt ha jó emléxem.
Dosos irodai gépeken mindíg bekapcsoltam, hiszen mindíg ugyanarra használták a gépet. -
Exian
addikt
Megoldottam, találtam egy v5.0-t és ezzel már van delete all
Más: most törlésnél vettem észre, hogy nagyon lassan megy, meg az áthelyezés is, amikor pl. egyik helyről a másikra helyezek át fájlokat tartalmazó mappát.
Emlékszem, volt valami cucc, amit be kellett rakni az autoexec.bat -ba vagy a config.sys-be és akkor a törlés, áthelyezés tök gyors lett, nem fájlonként ment végig, hanem egy gombnyomásra, mint manapság.
Mi is volt ez a "gyorsító"?
Ahh, durva, újra kell tanulnom az egész DOS-t
-
Exian
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25366 üzenetére
Emberek, melyik volt a legutolsó Norton Commander? Én úgy emlékszem, meg úgy is látom neten, hogy a v5.51. De nem tudom sehonnan sem letölteni... esetleg valaki eltudja küldeni?
Mert ami most fent van a gépeimen (v4.0), elég problémás, meg törlésnél ha írásvédett fájlok vannak, akkor egyesével rákérdez, nincs olyan lehetőség, hogy "delete all". Pedig emlékszem, tudott ilyet a későbbi verzió. Vagy rosszul emlékszem?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #25364 üzenetére
itt is naggyából ugyanaz... S754-es upgrade kártyával vagy S939-es upgrade kártyával mehetnek azok a procik is, és ennél a lapnál ha ezeket az upgarde kártyákat használod akkor a másik AGP portot kell használni
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #25353 üzenetére
komoly kis lap, 386-os feelinges 486-os
Köszi hogy gondoltál rám de ilyesmi van nekem is
Yutani! Komoly kis sztori, azért ehhez pofa kellvagy pedig qrva nagy nélkülözés, hiszen a nincs az nagy úr, fene tudja mi játszódhatott el az ürgében
szerk: ha már 2 AGP-s alaplap, akkor ez inkább az
-
Yutani
nagyúr
Mivel egy kis közösség vagyunk, szeretném megosztani Veletek az alábbi sztorit, ami az elmúlt 2 hétben történt:
2-3 éve egy 60 körüli kolléganőmnek javasoltam egy Lenovo G550 notit, amit megvett, és azóta is használ. Néha vannak problémái, de leginkább a mobilnettel, valamint az általános hozzá nem értés miatt, de azért elvan a gépecskével.
2 hete jelentkezett, hogy nagy halál van, a gépe nem indul, le van jelszavazva, stb! Háttérinfo: egy munkanélküli szomszédjának, annak nagy könyörgése után köcsöndta a gépet abból a célból, hogy szerencsétlen meg tudjon szerkeszteni egy önéletrajzot és el tudja küldeni. A gépet visszakapva a szomszéd mondta, hogy nem jó ez a gép, 33%-os csak(?), használhatatlan. Ezután derült ki, hogy el sem lehet indítani, mert BIOS és HDD password gátolja a használatban. A szomszéd azt mondta, ő semmit nem csinált a géppel, nem tudja mi ez, nem nyúlt hozzá.
Én megkaptam a gépet, sajnos nem tudtam a BIOS passwordot megszüntetni (nem akartam szétcsavarozni a gépet, látható helyen az alsó részén, a lecsavarozható borítás alatt nem láttam sehol a CMOS elemet). A HDD passwordot szintén nem tudtam eltávolítani, erre elvileg csak egy teljes HDD törlés a megoldás. Javasoltam a kolléganőnek, hogy vigye el szervizbe a gépet. Ő közben felhívott egy szervizt, és ott horror dolgokat mondtak neki. Mindegy, pénteken visszakapta a gépet, nem tudtam vele mit kezdeni. Ő még mondta, hogy beszél a szomszéddal, hátha eszébe jut, mit csinált a géppel.
Ma a következő emait kaptam a hölgytől:
Mint ahogyan azt látod, már a saját gépemről [írok]. A telefonomon láttam, hogy kerestél, ezért írtam az SMS-t, aztán később láttam az üzeneted, hogy hívjalak vissza, de ezt azért nem tettem meg, mert már egyrészt megbeszéltük, hogy te mindenképpen átnézed a gépet, másrészt akkor már tudtam, hogy a szomszédom szívat és kénytelen vagyok a cél érdekében alávetni magam az akaratának.
Szóval az történt, amit már sejtettem; a szomszédom azért kérte el a gépem, hogy pénzt csináljon magának, a többi csak duma volt. A password-ot ő tette be, természetesen tudta, így minden további nélkül, mikor pénteken a gépet visszaadtam neki, másnapra már megcsinálta. Az indok az volt, hogy lassú a gépem és ő csak segíteni szeretett volna, letörölt egy csomó dolgot, ami szerinte fölösleges volt (most nincs word, amit feltettél outlok-os levelezést, az eltűnt és minden máshol van a gépen) állandó hibaüzenetet ír ki, elsötétül a képernyő, mert képernyő illesztési probléma áll fenn, szerintem rosszul állította be az illesztési időt. A képeket kimentette, most egy pendrive-on van.
A gép valóban gyorsabb lett, sok olyan volt benne, ami lassította. Újra telepítette, de én nem tudom megítélni, hogy ez rendben van-e. (Mindezért 3e Ft.-ot kért, de legalább megúsztam a szervízt, oda csak végső esetben vittem volna)Benn jártam a Teréz körúton és egy lap-top szervízben megkérdeztem, hogy password hiány esetén mit tesznek. A válasz lesújtó volt, merevlemezcsere, újratelepítés, adatmentés, horror árért, le sem merem írni, ha mégis arra került volna a sor, inkább vettem volna egy új tabletet.
A szomszéd mondta, hogy 2x volt a gépemen kék halál, azóta egyszer már én is tapasztaltam.
Hétfőn én elviszem a gépet, nézd át légy szíves.Hát ennyi a történet, a gép jön hozzám hétfőn és rakhatom rendbe a hülyeember barmolását.
-
Fenyő
őstag
Itt nagyfaluban egy centi hó sincs
, ezekből az öreg vasakból van messze a legtöbb nekem is összerakva (6db 286os és 4 db XT (HGA,CGA,EGA,VGA)), ha közelben lennél szívesen adnék én is kölcsön a jó ügy érdekében, egyébként XT-hez billentyűzetet lesz majd nehezebb vadászni (ha azt nem ígértek), sima AT-és nem jó hozzá, min XT módba átkapcsolhatós típus kellene.
-
Exian
addikt
Hú emberek, izgalomban vagyok. Kaptam egy ígéretet, hogy kapok XT-ket, meg 286os meg egyéb alaplapokat. Csak emiatt a fránya hó miatt nem tudok elmenni a cuccokért...
Az lesz már az igazán izgi, ha építhetek XT gépet
Apámmal is beszéltem a hétvégén a témáról: elmondta, hogy '90-ben vette életünk első x86 masináját, pontosabban mindjárt rögtön kettőt is, hogy miért, fene tudja... a lényeg, hogy vett apám egy XT-t, meg egy 286os gépet egyszerre, ugyanabban a boltban. Az XT árára nem emlékszik, de a 286ost 79.000 Ft-ért vette. 90-ben! Az akkori munkahelyi fizetése 8.000 Ft volt. Ha a saját fizetésemet nézem, ez olyan, mintha én egy millió feletti gépet vettem volna most
Az igaz, hogy akkor apámnak volt egy kis üzeme a munka mellett (24h-s szolis munka mellett könnyű volt ilyesmivel foglalkozni. 24h-t dolgozott, utána 3-4 nap "pihi" volt), az abból befolyó pénzből tudta megvenni a gépeket, fizetéshez nem hozzányúlva... de azért durva.
És a legszebb az volt, hogy az én gyerekszobámba került mindkét gép, mondanom sem kell, hogy mennyire örültem akkor ennek
Bár apám sokat éjszakázott a gépek előtt, amikor én aludtam...
-
pc-user
senior tag
A miskolci fórumon éppen eladó egy 486 DX4 100 Mhz notebook. Video mellékelve
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #25351 üzenetére
A tseng kari Et6000 van rászitázva, de úgy néz ki mint a képen.
Bacsis: ez érdekel: Biostar MB 1433/50 AEA-P Socket 1 ilyen
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25345 üzenetére
Na összejött a Win 3.11, hálókártyát felismerte, nem is kellett semmit felrakni hozzá,TCP/IP-t felraktam. Igaz, hogy én már "öreg" róka vagyok, de azt hiszem netet nem láttam Win 3.X alatt
Mert pont akkor kerültem hálózatos környezetbe, amikor már a Win95 volt. Talán nagyon régen próbaképpen valami betárcsázós netet raktam max. Win 3.X-re. De most megy szépen rajta az IP alapú helyi háló és internet
Végre nem kell floppizgatni vagy HDD-t átrakni másik gépbe, ha valamit másolni akarok a gépre... megtudom oldani FTP-vel.
-
Sanchez638
addikt
Lett egy két vga ismét és kéne egy kis segítség:
Lett egy ilyen: 3d prophet II gts 32mb
meg még pár darab szépség.
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #25347 üzenetére
A sárga slot az nem agp, hanem emlékeim szerint 939 uprgade slot. (ezt lehetne bele tenni)
-
Sanchez638
addikt
Dual agp-a lappal mit lehet kezdeni?
-
Exian
addikt
Na most, hogy ha én akarok IPv4 támogatást a Win3.11-be, akkor mi a teendő? Mert most vagyok ott a telepítőben, ahol a hálózatot kellene belőni. És basics, valóban felismerte egyből a 3com kareszt!
De én itt a protokolloknál csak max. IPX támogatást látok.
Lehet valahogy normál IPv4 támogatást?
Mármint TCP/IP-re gondolok...
SZERK.: Na jó, abbahagyom, én vagyok mindig morcos, amikor valaki nem tudja használni a google-t
turkálok, azt hiszem minden megtalálható hozzá. Bocs.
-
Exian
addikt
Kösz srácok, közben kaptam privátba is "ajánlatokat", de találtam egyet, amit még nem próbáltam, ez most elindult! Nemtudom, az én két másik telepítőm miért rossz. Na mindegy, max. nem magyar lesz
Köszi!
-
-
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25332 üzenetére
De valamiért nem megy fel a Win 3.11
Amit írtam, azt csinálja. Valami tipp, hogy feltudjam rakni?
Jó lenne, ha felkúszna valahogy a 3.11...
-
Exian
addikt
Van esetleg valakinek egy ISA-s 3COM EtherLink III. 3C509-Combo kártyához drivere? Még is csak raknék már a 386osba hálókártyát, de hirtelen csak ilyet találtam, meg ez elég régi is (épp abban az évben született, mint amikor az alaplap
1992), ezért gondoltam ezt bele. De nem találok drivert... Ez még az a kártya, amin van AUI és BNC is, de már lakik rajta UTP is! Nekem ez utóbbi kellene...
-
Exian
addikt
Így van. Szerintem még egy 478-as, 2GHz körüli sima P4 (egymagos) is megfelelő intézményi keretek között, irodai alkalmazásokra, kellő memóriával tökéletesen elég a feladatra. Sőt, ahogy írtam, nálunk még PIII gépek is vannak 1GHz alatti órajellel, de elég memóriával, így irodai dolgokra azok is tökéletesek. Facebook is elmegy rajta, videós linkekre meg úgy sem kattintgat senki, elvégre munkahely
-
Fenyő
őstag
Hát egy P3-nak ne is várd szvsz, hogy nagy retroértéke legyen (ezeket már irdatlan mennyiségben gyártották), holott mindennapi használhatóságban már ott van, még egy jól felpumpált 478/754-es rendszer is határeset használhatóságban, viszont abban egyetértek, hogy egy 775-ös rendszer még abszolút nem retró, mindennapi használatra tökéletesen alkalmas ma is.
-
Exian
addikt
Szerintem ezek még messze nem retrósak. Nincs olyan "értékük"
Nálam és szerintem sok gyűjtőnél ez úgy van, hogy ami MÉG aktív használatú rendszerek/alkatrészek, azok MÉG nem számítanak retrónak.
És hát 478as konfigokkal tele van minden intézmény/hivatal (nálunk a gépek 90%-a még 478as alapú!), 775ösről nem is beszélve (nálunk ilyenek MÉG nincsenek is!), sőt, nálunk még vannak Socket370es gépek is (PIII procikkal)!
Így még a PIII-akat sem gyűjtöm és nem építek retrómasinát belőlük
De persze lehet más vélemény is, de szerintem ezek teljes kiöregedésére, napi életből való eltűnésére várni kell még 5-6 évet.
-
Fenyő
őstag
Amiket Frescho linkelt a Doom kivételével mind mennek 286-oson, amit még lehetne ajánlani az Norton Utilsba lévő Sysinfo, verziótól (6-8, ami jó benne, hogy a verziók összehasonlíthatók, ugyanazt az eredményt adják) függően vannak benne referencia XT,286,386,486,486DX2,Pentium rendszerek (ill hozzátartozó vinyók MFM, mindenféle ide), amikhez hasonlítani lehet az eredményeket.
-
gban
veterán
válasz
frescho #25324 üzenetére
Tényleg, a "mai" retrokhoz mi passzolna?
Ami érdekelne, pár 775-ös, 478-as, esetleg 754-es, 939-es cpu összevetése, már ezek is retrok bőven.
Simán mezeien a procik számszerűsített erejére lennék kíváncsi, függetlenül minden mástól (tudom, beleszól pl. a chipset is, tehát teljesen függetlenül mindentől nem megoldható, csak ugyanolyan chipsetnél / ugyanolyan lapban).
Everest CPU, FPU sebességtesztjei jók erre? (természetesen ugyanazzal a verzióval tesztelve minden procit) -
Exian
addikt
válasz
snake1977 #25321 üzenetére
Ok, köszi.
Más: milyen CPU és géptesztelőt ajánlotok ezekhez a régi gépekhez? Ami lefuttat valamit DOS-ban és kiír pontszámot az adott géphez. Csak úgy kíváncsiságból lefuttatnám majd az összes konfigon
Meg összevetném pl. a 20MHz-es 286ost a 40MHz-es 386ossal, ésatöbbi
-
snake1977
őstag
Roppant jó kérdés, nézz itt körül, hátha van valami útmutatás. http://www.plus4world.com/
-
Exian
addikt
válasz
snake1977 #25317 üzenetére
C64-en így: LOAD"[programneve]",8
a végén a ,1 elindítja az első programot a lemezen. De akkor így indítom: LOAD"*",8,1
Egyébként azért volt számomra furcsa, mert a +4 is betöltötte így a programokat. Igaz ott DLOAD a parancs, de minden más ugyanaz. Tehát betöltéskor nem írt semmi hiba vagy egyéb üzenetet. Csak RUN parancsra már nem reagált, csak azzal a 2 soros kóddal. Ezért gondoltam csak, hogy más talán az indítás parancsa, de akkor eleve nem is fog menni...
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #25314 üzenetére
Utánanéztem a plus4 fórumon, igazad van, a C16-os memóriáját lehetett felbővíteni 64k-ra és azon mentek a plus4 programjai, és nem volt kompatibilis a c64-el kicsit összekutyultam a dolgokat.
A sprite kezelésről...c128-asom is volt, basic 7.0-ával azon könnyű volt már pötyögni, mig a c64-esen a poke parancsok az örületbe kergettekExian hogy töltöd be a progikat amugy a floppyról? Olyasmi rémlik ha 8,1-el a végén inditod a betöltést, akkor automatikusan futtatja is, bár lehet ez c64-en volt, kopik a memóriám.
Vissza a retrohoz, van ez a p1-es laposom, win98 van rajta, a floppyja döglött, cd-ről nem tud bootolni, de szereztem egy külső hdd racket,amibe bele tudom tenni a vinyót, szeretnék win95 OSR2-öt tenni rá, viszont gondolom ha leformázom a driveot dos módban, majd ráteszem a 95' telepitőjét, fel fog menni rá?
Vagy az újabb dos (command.com-ja miatt) engedi majd vagy nem engedi? Olyan rég csináltam hogy nem vagyok már képben. -
bacsis
Közösségépítő
fel kell hogy menjen....
egy bő fél évvel ezelőtt vagy talán mostmár egy éve is volt, amikor én is kérdzgettem hogy miért ír ki mindenféle furcsa hülyeséget a 3.11, és attak itt az Urak nekem mindenféle tippet, aztán nagy nehezen kiderült hogy a telepítő volt hibás.... az optika hibásan másolta fel.... pedig nem írt semmilyen hibát...
lehet téged is ez szívat... próbáld újra felrakni azt a telepítőt esetleg egy teljesen másik telepítővel próbálkozz... -
Exian
addikt
"Win 3.11-nek már min 386SX kell, a memória még sok is lenne, a 3.1 lesz a barátod."
Na most akkor nem értem. Most a 386DX-40-es géppel dolgozok, raknám fel a 3.11-et, de ugyanazt írja!
"Program too big to fit in memory."
Mi lehet akkor a gond?
Persze nagy gond nincs, rakom max. erre is a 3.1-et, nem köll nekem igazából a hálózat a Win 3.X-be, legkorábban a 486os konfigokban és Win95 alatt akarok netet, azon már van is.
Csak gondoltam megpróbálom...
-
válasz
snake1977 #25308 üzenetére
A +4 teljesen nem kompatibilis a C64-el. Pont a napokban akadt a kezembe fatertol orokolt +4 konyv. Talan emlekeztek a tipikus szines csikos kiandvan sorozatra. Az eleg reszletesen veszi a tudasat es pl. a sprite kezeles teljesen hianyzik, pedig a C64 az tuti tudta. A memoria felepites is elteronek tunik nekem mar amennyire 25 ev tavlatabol emlekszem. Szoval a kartyan majdnem egy teljes C64-nek kellett volna lennie, hogy mukodjon.
-
Exian
addikt
Lehet. De kondi is igen valószínű (a "bemelegedős" indulás miatt, az tipikusan halott kondi esete). A napokban ha lesz időm kiszedem a panelt és alaposan átvizslatom, sőt, ha kell, ha nem, a forrpontokat átforrasztom végig. Meg a kondikat cserélem. Látszólag egyik kondi sem hibás, nincs púpos vagy már eldurrant, de mint tudjuk, nem mindig látszik, hogy pl. totál kiszáradt egy kondi... kitudja, talán 15 éve pihent kitudja milyen körülmények között, könnyen kiszáradhatott bármelyik kondi.
-
zoltanz
nagyúr
-
Exian
addikt
válasz
snake1977 #25308 üzenetére
Áhhháááá! Nagyon köszönöm Nektek! Akkor ezért nem mennek... én meg már azt hittem, hogy hibás a Plus4, amit kaptam.
A C64 viszont hibás
Iszonyat sokára indul csak be, én kondihibára gyanakszom. Ha már egyszer "bemelegedett", akkor utána ki-be kapcsolás azonnal megy. De első bekapcsolásnál akár percekig várni kell, aztán van, hogy be sem kapcsol, akkor párszor kell neki adni "lökést" néhány kapcsolgatással. Szerintem kondi hiba lesz, de van esetleg valami ismert alkatrész, ami ezt műveli a C64-eken?
Illetve, tegnap meg már egyszer csak menet közben lehalt (mindenféle krix-krax karakter jelent meg), aztán utána bekapcsol rögtön, de csak feketeség. Először megejtek egy kondicserét, aztán majd kiderül...
-
bacsis
Közösségépítő
Látom nagyon rákattantál a témára
Ezek sanszos hogy Fully Buffered ECC SD RAM-ok, szóval még azokban a lapokban sem indulnak el, amik zabálják az ECC-s SD RAM-okat, szóval ezek kifejezetten szerverekbe készültek, értem ez alatt csak a szervereket és a workstationokat nem, ahol 4-nél több SD foglalat van -
snake1977
őstag
Alapból nem megy rajta a C64-es, állitólag volt bővitő a plus 4-eshez, amivel megnövelték a memóriáját, és úgy ment rajta a C64-es game elvileg, gyakorlatban nem volt szerencsém hozzá.
plus4-esem meg kazettásban volt csak.
gban: Igen folyamatos üzemre gondoltam én is, csak jól elírtam
-
gban
veterán
Felkerültek képek is a 2 gigás sd-kről
-
Exian
addikt
Commodore Plus 4-hez értetek?
DLOAD-dal szépen betölti floppyról a játékokat, de egyik sem indul el a RUN parancsra, mint a sima C64-en. RUN-ra dob egy két soros kódot és kész. Valami mással kell indítani? Vagy a C64-es játékok nem mennek Plus4-en? Vagy hogy is van ez?
-
Fenyő
őstag
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
yodee_
őstag
Ha nincs a BIOS-ban Hard Disk Utility akkor hogyan tudok az MFM vinyónál Interlave-et megadni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest