Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turulbir
tag
válasz tpower #20341 üzenetére
Némi megszállottsággal bármi bármire...
Lehet, össze kéne szedni, hogy miket műveltem a régi gépemen? (650-es cerka egy gigán, 256 mega ram, Ati Rage 128pro 32mb; Autodesk Inventor 5.1, Age of Empires 3, stb.)Egyébként most az mozgatja a fantáziámat, hogy a Firefox 2.0 elvileg még elmegy 98-on (A kettes róka emlékeim szerint még kevésbé zabálta a memóriát, a 98-as vírusok meg már kihalhattak a netről).
-
-
zotyesz66
őstag
válasz tpower #20349 üzenetére
Aflash 2.21 a te flashered, épp tegnap frissítettem egy ugyanilyen lapban biost. Pflash-t a világon nem találsz, ez van helyette. Nem mellesleg a moddolt biossal megy ebben a lapban az idáig emlegetett K6-III+ is. Melyik verziós a lapod? 3.0 vagy afölötti kell hozzá. De a K6-2-t nem fogja tudni kihajtani a megfelelő szorzó hiányában.
DarthSun: ez egy intel HX chipsetes socket 7 alaplap "legendás" tuningképességekkel. Az enyémben 83-as FSB-n megy egy Pentium 200 MMX 250-en, sajna a proci a 3.5-ös szorzót nem tudja. Eddig stabilnak tűnik...[ Szerkesztve ]
-
zotyesz66
őstag
válasz tpower #20354 üzenetére
Remélem innen szedted hozzá a biost. Én különben simán félredobtam ezt a lapot, csak mert megláttam rajta a Dallast. Meg első próbára el sem indult. Aztán bejumpereltem rendesen és egy 100-as pentiummal elindult, az aktuális dátumot mutatta úgy hogy 2-3 évet biztosan fűtetlen raktárban volt, azon felül az idén 17 éves, szerintem kibír egy atomvillanást is ezek után.
-
Fenyő
őstag
válasz tpower #20378 üzenetére
Arra fél mégát nincs sok értelme tenni, hacsak nem a rá integrált fél mega hibás .
Egyébként jumperrel lehet állítani, hogy az integráltat vagy simm slotokban levő memóriákat használja-e. 2 megára már van értelme felbővíteni, ahhoz van már egy egész jó dos alatt is használható (csak szimplán át kell nevezni syntgm.sbk-ra) gm soundfont, amivel elég jól szólnak a general midit/awe32-őt használó progik.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
-
-
Ádyka
őstag
válasz tpower #20541 üzenetére
Tök jó, ezeknél már biosból lehetett állítani a CPU frekit. Sehol egy jumper.
Kései P1 időkben, még össze kellett raknom egy ilyen lappal egy gépet. A doboza még megvan. Tetszett ez a jumperless megoldás, mondjuk én akkor már BH6-tal nyomtam, ahol ez alap volt.Más:
Én is próbáltam win7 home basicet rakni BX+1000 P3-ra, valamint KG7+2200 MHz procira. A vírusírtó és a több tonna frissítés betesz mindegyiknek. Amíg "szűz" addig nincs gond a bootidővel.
Azt hittem milyen jó lesz, hogy frisseb oprendszert kapnak meg minden, gondolván, hogy egy újabb explorer hatékonyabban használja ki az erőforrásokat az egyre igényesebb weboldalakkal, de a webezés - youtube egyértelműen rosszabb hetessel.
Ezekre bezony XP való, és még oda sem raknám fel az összes SP-t ha nem hiányzik, max SP2 és frissítések OFF. Így elég fürge marad.Próbáltam ezeknek a gépeknek a legszűkebb keresztmetszetét kijavítani egy SSD-vel. Sata-Ide / Ide-Sata átalakítóval. Látta az SSD-t, rá tudtam ghostolni a rendszert a P3-ban is, de boot közben mindígy fagyi volt. Hol előbb, hol később.
Tanulság: Nem véletlen illő minden vasat a korabeli vasakkal bővíteni, és korabeli oprendszerrel használni. Tisztelet a kivételnek, de nagy többségben ez így van sajnos.
Aztán más kérdés, hogy nem sokkal utána a nagy gépemben (használaton kívül) kipurcant az SSD egy tipushibával, amit bebuktam[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
frescho
addikt
válasz tpower #20711 üzenetére
Qemu
De a legjobb mix NWdos 7, 3.11 himemsys es NU cache programja, mert igy ette a legkevesebb memoriat.
Peter789: Ne a buguntu alapjan iteld meg a linuxot. LTS-el tobbet szivtam az elmult egy hetben, mint a komplett RHEL sorozattal amiota hasznalom. Az utobbi ronda, de nem tunik el neha rejtejes modon az ablak bezaro x pl.
A parancsos desktopon is jo, amikor hibat kell keresni es nem kell ossze vissza kerengeni, csak ket cmd es hajra.
https://frescho.hu
-
addikt
válasz tpower #20711 üzenetére
Az nem a qemm volt?
win:
Szerintem is a 200 majd a 7 a legstabilabbak. Az Xp-t is lehetett szépen használni. Az osr2- nekem felüdülés volt a sima 95 után. Az SE szintén a 98 után, de az ME úgy indult, hogy megvolt mit kell törölni a win mappa alól, hogy használható legyen.Egyébként az ipconfig és a ping alap... mást már nem nagyon használok. Persze win reinstall után 7 alatt kell egy két dolgot promtból tolni, de inkább .cmd fileokban vannak meg azok is.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Peter789
senior tag
válasz tpower #20714 üzenetére
...na ilyenkor kap el baromira a retro hangulat. lehet utánanézek egy is streetroad-nak...
emlegettem hogy annó érettségi előtti napokban toltam végig a mohaa-t, erre úgy elkapott a nosztalgia hogy már éppen tolom is az egyik régi vason - bár a 128 megás AGP-s FX5200 rendesen megküzd vele itt ott, de azért csak "full" grafikán megy
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
addikt
válasz tpower #20718 üzenetére
lehet hogy volt olyan is... de én QEMM-et használtam, kár hogy a linken nincs képernyő mentés... az sokat segít a felelevenítésben... minden szart fellőtt az emm-be
Meg volt device exe-je. Így nem kellett bootmenü. Hanem ha bebootoltam és épp kellett a cd vagy a hangkártya akkor bepötyögtem pl, hogy sbd(.bat) és indult a soundblaster drivere:
"@echo offlh c:\util\qemm\device.com C:\UTIL\SB16\DRV\CTSB16.SYS /UNIT=0 /WIN95 /BLASTER=A:220 I:5 D:1 H:5
lh c:\util\qemm\DEVICE.com C:\UTIL\SB16\DRV\CTMMSYS.SYSSET CTCM=C:\util\sb16
SET SOUND=C:\util\SB16
SET MIDI=SYNTH:1 MAP:E MODE:0
SET BLASTER=A220 I5 D1 H5 P330 E620 T6
lh C:\util\SB16\DIAGNOSE /S
lh C:\util\SB16\AWEUTIL /S
C:\util\SB16\MIXERSET /P /Q"De ugyanígy az egér vagy a cd meghajtó, vagy a magyar bill kiosztás is megindítható.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz tpower #20721 üzenetére
Aztán ha meggondoltad magadat akkor meg bootolhattál újra
Én meg alapértelmezetten nem használtam a hangkarit és a cd drive-ot így ezek ritkán kellettek, normális játékok úgyis kezelték sb driver nélkül is a hangkarit...ezt a memmakert szerintem ismertem, de vagy nem vállt be, vagy valamiért már nem is emléxem rá... a qemm tudott olyat, hogy ctrl+alt+del kombinációnál nem a bios-tól indult újra hanem a starting msdos-tól
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz tpower #20728 üzenetére
Rozsdamentes alatt erts jo 2mm-es lemezt. Ha azon atment a magnesesseg, akkor mehetett kukaba a cucc. A muanyag dobozba meg be lehetett ragasztani a vedolemezt, de U alakban lehajlitva is jo volt. De az volt a biztos, ha az ember nem szallt fel orosz trolira vagy regi tujara. A regi fapadoson a vegeben volt valami kapcsoloszekreny. Taskat rarakva tuti volt, hogy par lemez mehetett a kukaba.
szalagos meghajto volt valakinek? Nem ilyen DLT vagy mai uri huncutsag, hanem volt a hazi 80MB-os szalag (Nekem floppys verzio volt) es a nagy befuzos a komoly gepekhez. Az volt meg tuti szerkezet.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
Peter789
senior tag
válasz tpower #20730 üzenetére
azaz, amikor hallgattad hogy katt --- katt --- katt --- katt katt --- katt katt - az ismerős badsectoros elakadós dupla kattanós reszelős hang, akkor kezdet összeszorulni a gyomrod hogy menj át rajta, meg ne akadj...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
meroly
veterán
válasz tpower #20750 üzenetére
Annyira durva a konfiguráció amit leírtál. Manapság már egy eldobható telefon is többet tud ennél.
Ez amúgy retro: IBM ThinkPad 720?
Van egy ilyenem, akku nélkül de tökéletesen működő állapotban Win98-al.Impossible is nothing
-
pw12345
aktív tag
válasz tpower #20760 üzenetére
Ezt a 2 gombost nem is ismertem, csak a hármast, van is egy olyanom, de valószínűsíthetően már dög
Mondjuk logikusan sanszos volt, hogy kétgombos is létezett.20765 Pít789
Egyre inkább meghozod a kedvem a nyolcashoz. Ha ez ennyire jó ráfér még 2-3 SP.20769 Murphistic
Biztos jók ezek a funkciók, annak, aki használja (nekem teljesen indiferensek), ott is nagyrészt
mobil platformon. Amit eddig láttam belőle PC-re alkalmatlan.
A W9-re remélhetőleg összehoznak valami überatom rendszert, csak gyanítom, addigra még kevésbé lesz előtérben a PC. Ezért a 8 után egyre inkább használhatatlan lesz a téma -
Tim82
félisten
válasz tpower #20819 üzenetére
Írtam lentebb, hogy utánaolvasgatva elvileg SSE2 ajánlott neki. Amúgy régebbi Thinkpad notikon (mint pl. az X41 tabletem) sikeresen futtatták/futtatják és az sem épp mai vas, bár sokkal modernebb a zoknipóc által írt PIII-as desktopnál.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Yutani
nagyúr
válasz tpower #20872 üzenetére
Örülök, köszi! Van még ott, ahonnan ez jött! Nézz körül a cikkem között!
Egyébként biztos, hogy 2 VS van az R200-ban, elég csak ránézni a Parhelia teszt 3DMark2001SE vertex shader tesztjének eredményére. Veri a 8500LE a Ti4200-t is, azt pedig 1 vertex shaderrel nem tudná megtenni. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
fsb1000
nagyúr
válasz tpower #20901 üzenetére
Nálam legalább annyi brand gép hibásodott meg, mint "összerakott" PC. Arányaiban
Peszre 4-8 évnyi üzemidő tekintetében.A hibás brand gép egyértelmű csere, (addigra úgy is elavult, amúgy is fejleszteni akartunk stb). Szervereknél egy egyszerű RAM csere is gondot okozhat, a nem szabványos táp+lap leginkább a kukát célozza.
Amit ki lehet menteni belőle az a HDD,ODD. -
pw12345
aktív tag
válasz tpower #20901 üzenetére
Én nem tapasztaltam a brand gépekkel kapcsolatban azt a marha hosszú élettartamot.
A HPk, Compaq-ok, IBM-ek sorra döglöttek, most is van pár lapom alkatrészbányának,
a házaikba meg egyéb konfigok lettek telepítve, már, amelyik háza alkalmas volt ilyenre.
Dellről nem tudok mit írni.Nekem bejön az XT laptop, kvarcjáték Párszor majdnem szereztem is XT, 286, 386 laptopot, de mivel mind dög volt
nem kísérleteztem velük, pedig nagyon szépek voltak (illetve bitang rondák, de pont az bennük a szép )Nemrég szerváltam porfogónak Z80 (elvileg 8080 klón) CPUt
Nálam PI-ig, C128-ig, Amigáig tart a retro.
586 infókért köszönet a válaszadóknak
-
snake1977
őstag
válasz tpower #20961 üzenetére
Tolunk egy "Drag race"-t? Én C64-en gémeltem vele először, de pc-re is hamar beszreztem, a mostani gépemen is fent van, néha még dos box alól játszom is vele 1-1 kört
Frescho: Double Dragon, Final Fight, Tornado, Cadillacs & Dinosaurs, Little Big Adventure, Alone in the Dark, Syndicate, Lost viking, Ghost & Goblins, Robocop, Day of the Tentacle, Quarantine, Full Throttle, Another World, Ishar, Nebulus, Command & conquer, Red Alert, hirtelenjében ennyi ugrott be, el is kapott a nosztalgia, meg a retro feeling, megyek is gémelni kicsit.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elite: Dangerous
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Hardcore café
- Synology NAS
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-11400F 6-Core 2.6GHz LGA1200 Box (BX8070811400F) - Garancia: 2026.07.17
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- Intel Core i7-11700F 8-Core 2.5GHz LGA1200 Box (BX8070811700F) - Garancia: 2027.01.23 -ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest