Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS blog: B650 alapokon
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
Valaki esetleg akarna tesztelni egy 4xPentium PRO-val ellátot IBM 704 szervert?
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Egyébként amíg élek keresni fogok, mert 4 Pentium Pro van benne, az igaz, csakhogy 2x512 chache-es és 2x256 chache-es. Azon vagyok, hogy 4x512 legyen. Majd a délután folyamán rakok fel képeket a szörnyetegről. Elég annyit megemlítenem, hogy 12 SCSI winchester megy a házába.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Mutatom a képeket, elég régen csináltam őket még telefonnal, de szerintem, ami a lényeg, látható De amint lesz lehetőségem, csinálok ujjakat, úgy hogy, kiveszem a tálcákat, amin a processorok vannak és memóriák. Ugyanis itt minden tálcákon van.
-
Ranagol_5
senior tag
Hát, ha 4 db van belőle, mehet a teszt. Csak memória kéne, mert alapból 256Mb ECC EDO van benne. Nem lennék őszinte, ha nem mondanám el, hogy sajnos nincs nálam a kicsike, mert nem fér el, pont helyet keresek neki. Eladni érthető okokból nem szeretném, viszont keríteni kell neki egy helyet.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Hát, nem tudod így képről felmérni, hogy mekkora, de kb 75cm széles és 1m hosszú Hjah, és az önsulya úgy, hogy csak 3 SCSI winchester van benne meg a kettő helyett 1 redundáns táp, több mint 25kg Elképzelhető, hogy DIMM EDO, bár én ECC-re emlékszem
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Ha eltudod vinni, szivesen a védelmedre bízom a fekete szörnyeteget, mert úgyhiszem nálad jó helyen lenne, és nem sok időre rá, kijönne a teszted is ezzel kapcsolatban, ebben is biztos vagyok. Amúgy a memória kezelése eléggé fifikás, mert nem lehet akárhogy pakolni bele a ramokat, legalábbis a kézikönyve szerint(merthogy az is meg van eredetibe), Vagy csak 16/32Mb-os modulokat raksz bele, vagy 4/8 másképp nem lehet kevergetni őket. Ha jól emlékszem 16db hely van a tálcáján. Egyébként mindegyik procin hatalmas bordák vannak, azokra, amik alapból benne voltak, egy leleményes elme aplikált pár kétventis coolert, borzasztó zajjal A hőtermelés, meg kell, hogy említsem, írtózatos. De szerintem akinek volt már dolga Pentium PRO-val, az tudja, hogy miről beszélek, és itt azt 4x-esen kell elképzelni Időm és affinitásom nem lévén, nem tudtam feltölteni SCSI winchesterekkel, és szerintem ami benne van 3db, azok sincsenek normálisan beconfigolva, de így is elég brutális hangja van, mégha becsukom az ajtaját a rack résznek, akkor is. Belegondolni sem merek milyen lenne ez 12 winchesterrel Pl 12x9,6Gb wide SCSI-val
-
Ranagol_5
senior tag
Hjam, leragadtunk a pentium PRO-s szervernél, de van egy Compaq Proliant 1000-esem is 486-os szerver, windows2000el. Hamár Dual P3-asoknál tartottatok, van egy P3-as Compaq szerverem is, az itt van kint erkélyen, arról akármikor tudok felvételeket készíteni. Ilyen P2-P3 átmenet, mert most elvileg 450-es PII-es procik vannak benne, de a kézikönyve szerint bele megy az 550-es PIII-as is. Most azokra vadászok 2db-ra
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Nevetni fogsz, nagyon szépen fut rajta Csak egyik ismerősöm feljött, megmutattam neki, és elírta a jelszavakat(mivel server változatról beszélünk). Így újra kell majd telepítenem, csakhogy egy Compaqot, aki már találkozott vele, nem olyan egyszerü újra telepíteni. Kell hozzá egy bizonyos smartstart CD, amit meg nem tudok, hogy hova raktam
Amúgy igen, szervergyűjtő vagyok. A régi lakásunknak volt pincéje, ott elfértek a cuccaim, itt viszont már nem. A 486-os Compaqomon is ugyan az a szisztéma, mint a Pentium PRO-n, nem tudom hova rakniSometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Badman 4ever #3185 üzenetére
Majd megnézem a chipsetjét, de nem nagyon hiszem, hogy ilyen skálán mozogna a CPU kezelése, mivel a leírásai alapján, max 550-ig lehet jumperolni Pedig de örülnék, ha nem így lenne
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Badman 4ever #3191 üzenetére
Ezzel megindítottad a fantáziámat, mindjárt be is üzemelem a kicsikét, és utána nézek
-
Ranagol_5
senior tag
Azt vágom, hogy slot kártya kell csak hozzá, mert abba bármekkora procit belerakhatok gyakorlatilag, ami jó bele, de ha nem ismeri fel nagyobbnak, akkor hogy fog menni azon az órajelen?
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Badman 4ever #3191 üzenetére
Belőttem a szervert, és az everest szerint Intel82440BX az alaplapi lapkészlet
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Majd kipróbálom, úgyis gazdagodni fog a gyűjteményem elvileg egy dual TUA-s lappal meg 2db 1,2es procival. Azt nem tudom, hogy cerkák vagy intelek lesznek-e. De ajándék lónak nenézd a fogát ugyebár
-
Ranagol_5
senior tag
Nem, ez a P2-es A 486-osom ugyan ott porosodik, ahol a P1-es 4 procis, de olybá tűnik, hogy jövőhét folyamán haza hozom őket Akkor pixelek nektek róluk fotókat Nemtudom, hogy milyen procit fogad az a Compaq, igazából nem volt anno időm rá, se affinitásom, hogy utána nézzek, de ezek után, ha lekerül, amint lehetséges, megteszem Sluszpoén, amit még nem mondtam, hogy a P1-esben van IDE vezérlő is, és a 30gigás Maxtoromat simán felismeri és gond nélkül kezeli, megismételném, egy P1-es(!!!)ről van szó, mégha szerver, ez akkor is hatalmas extra úgy hiszem és ha még hozzáteszem, hogy nem került egy forintomba sem egyik szerversem, akkor azthiszem elkezdetek sírni
-
Ranagol_5
senior tag
Találtam egy képet neten a 486osról, igaz, hogy nagyon kicsi, de szemlélteti azért, hogy hogyan is fest a dolog
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3219 üzenetére
Igen, ebből van a gépben 4db, csak arra nem emlékszem, hogy 200Mhz-esek, vagy 233 Azt viszont tudom, hogy ebben az esetben, a 4 processor, az 4 processor. Ugyan ha jól emlékszem a server 2003 nem akart felmenni rá, mert nem ismeri a Pentium PRO procikat, de a server 2000 simán felment, mert ugye csak a szerver oprendszerek multikernel freek és lekezelte a 4 processort. Sőt, ha terheltem, arányosan osztódott el, mint a mai Quad prociknál. Kiváncsi lennék, hogy Ashampoo Core Tunerrel tudnám-e optimizálni a rendszert
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3222 üzenetére
Igazad van Akosf, azt nagyon elírtam, úgy értettem, hogy 100%-ig multiprocessor free, az az nincs lekorlátozva, mint pl az XP, hogy csak 2 magot, ill procit ismer fel(bár az utóbbiban nem vagyok biztos). Windows 2000 és 2003 alatt nekem a 2x4magos Xeon-om simán ment, úgy hogy mind a 8 mag felvolt ismerve
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Nekem itt van egy olyan sis P1esem amibe ilyen chache kártyaszerüség van. Nem tudom igazából elmagyarázni, hogy hogyan néz ki, de lefényképelem délután. 486-os verseny? A régi pincékben van ömlesztve egy rakás 286-386-486 lapom, kb 10-15db, majd átnézegetem őket Xp 4Gb memoriát képes kezelni? Nekem sosem látott többet max 3,5-nél, bár már arra sem emlékszem, hogy annyit hogyan sikerült előcsalni belőle, mert egy időben csak 2Gb-ot látott.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz zoltanz #3240 üzenetére
Nekem van 2 elég izmos szerverem, de mindig is server 2000 vagy 2003 futott rajtuk. Jómagam sosem értettem a linuxokhozm szégyenlem is magam miatta De az igényeimet mind2 oprendszer tökéletesen kiszolgálta
-
Ranagol_5
senior tag
-
-
Ranagol_5
senior tag
Beröffentettem a 180Mhz-es P1esem, de úgy melegszik, ahogy a még a régi AMD-k se soha. Lehet, hogy az alaplap túlhajtja a procit Mert én elvileg úgy tudom, hogy a proci csak 133mhz-es..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3297 üzenetére
Pedig nekem is volt olyan procim, pontos neve Advenced Micro Device az az AMD486DX4+B 120Mhz-en ment, és a Pentium gépeket sok esetben alázta, ezért nem volt szükségem P1-re váltani elég sokáig
Ez volt az bizony: AMD486DX4-120
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Nah ezt magyarázzátok meg, hogy hogyan lehet: Elindítottam a P1-esenet ami egy Chaintech S5BA alaplapból és egy 133Mhz-es SY022-es prociból áll. Már indításnál furcsa volt, hogy 180mhz-nek írta ki a bios a procit. Felraktam a 98se-t, Everest be és ott is annyinak ismeri fel a procit. Nézem az alaplap leírását neten, ott meg az van, hogy 150Mhz-nél többet nem lehet rajta jumperelni. Ilyenkor mi van?
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3370 üzenetére
Jóöreg amibios, én szerettem őket. Volt egy ilyen 486os lapom, abban volt a 120Mhz-es 486-os procim, az a lap azzal a procival gyalázta a korai pentiumokat rendesen, csakhát béna voltam, és elhajlítottam a memória lábakat, amikor raktam be az EDO ramot Így a lapnak annyi lett.
-
Ranagol_5
senior tag
Ha sikerül végre haza hoznom a 486-os Cyrixemet, én is beszálok a versenybe
-
Ranagol_5
senior tag
Nekem is P4-es korszak óta csak Asus deszkáim vannak
Ha valameik fanatikust érdekli, felraktam eladásra egy pár Xeon Mp procimat Sajna nem használom őket, így megválok tőlük fájó szivvel [link][ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
Nem olyan húzós, már mondtam, de nekem a 486-os Compaq szerveren is Windows2000 server megy és nem lasabb annyival, mint amennyire számítaná az ember.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3446 üzenetére
Az NT-ket kifejezetten szerver programnak szánták, ezért lehetséges, hogy nagyobb erőforrást foglal le magának, mint amennyit kellene. De ha elidőzől rajta, hogy a szerveroldali dolgokat kiiktasd, valamilyen szinten gyorsult volna.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3448 üzenetére
Nem, nem láttam, nem is dolgoztam vele kispöcsös korom óta, és nem, nem tudom, hogy már a win2000 is NT alapu volt, mikor az az indítóképernyője is, hogy "windows2000 NT alapokon". Az NT-t pontosan azért fejlesztették, hogy szerver szoftver legyen. Más kérdés, hogy a microsoft ebben látta meg a stabilitási problémák megoldását, ezért ezt fejlesztették tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3459 üzenetére
Pontosan attól, amit leírtál. Más kérdés, hogy a microsoft ezen az útvonalon haladt tovább, függetlenül attól, hogy mire fejlesztették, mert ez volt a felhasználói igény.
-
Ranagol_5
senior tag
Ejj, gyerekek mit találtam ebay-en. [link]
A leírása alapján támogatja a Tualatin procikat is Vagy csak én látom rosszul?
Szerintem 19$ megér.
És vannak hozzá 1,4es állítása szerint "server" processorai[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3601 üzenetére
Nekem van itthon, még anno szerverbe szánt PC2100-as CL2.5-ös IBM ECC DDR ramom, ha kell, bármikor rendelkezésetekre tudom bocsájtani. Zsírúj, egyszer nem volt még gépben, csak kibontottam Pontosan a dobozára ez van írva: 128MX72 2.5VV 2.5-3-3 Serial Pd 184-Pin(Au) RDIMM a memória sorozatszáma pedig: M312L2920BTS-CBO Viszont ez is 18 chipes elvileg.
-
Ranagol_5
senior tag
Holnap haza kerül a 4 procis Pentium pro szerverem, várom az óhajokat, sóhajokat
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #3887 üzenetére
Engem a SLOT1-es procik érdekelnek, hogy mifélék vannak, meg SLOT1 kártya Hjah, és a 486os laptop nem akar egyáltalán beindulni, tehát áramot sem vesz fel, vagy csak fekete képernyő, de bekapcsolni bekapcsol?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4460 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-11700F 8-Core 2.5GHz LGA1200 Box (BX8070811700F) - Garancia: 2027.01.23 -ig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6mag 12szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest