Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
Doombenchmark a 486DLC-vel, TsengET4000-el (ISA-s) 9,3FPS-t hozott ki átlagba, a VESA-s Cirrus GD5429-el 12,4- ez cirka 30% plusz.. tök zsír hogy azért egy ilyen gyenge konfig is tud valamit profitálni a VESA busz nagyobb sávszélességéből
-
Rive
veterán
-
bacsis
Közösségépítő
2 TAG IC van, egyik 15-ös másik 20-as
a SCSI ISA-s és saját BIOS-os.. sajna a VLB-s SCSI-t elvetettem, mert az optikától csak nyögött, adott neki betűjelet de fagyott tőle a gép, még akkro is ha csak a kártya a lapban volt, nem csinált semmit, aida-t is fagyasztotta folyamatosan... Na szóval Adaptec ISA-s kártya van benne
Video ROM Shadow enabled viszont van egy csomó olyan hogy Adaptor ROM Shadow, ezek mind Disbaled-en vannak -
Rive
veterán
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
zoltanz #22388 üzenetére
Úgy tudom a DX8.1 megy fel rá max
ÚJAB KÉRDÉS!
Ha a lapba csak VGA kártya meg HDD vezérlő van, akkor mehet úgy is a gép, hogy automatikus beállításokkal használja a Cache-t és a memória időzítéseket. Így mint írtam, a xaros 486DLC alulról nyaldossa a 33MHz-es 486DX szintjét.... amint betolom a SCSI vezérlőt, szépen az auto configot rakhatom disabled-re és szanaszéjjel lazítanom kell a Cache-t mert fagy mint állat bootoláskor már... Ebben az esetben pont annyit hoz mint az aidados-ban beépített 486DLC.. azaz nem marad el a hivatalso szinttől, de annyira nem húz már...
Mi köze van a Cache kezelésnek a SCSI vezérlőhöz?illetve mit érdemes cserélni hogy így is bírja a szűkre vett időzítést? Cache IC-ket cseréljem? 15 nanósok vannak benne, érdemes 12-esekre cserélni? illetve a TAG IC-ket gyorsabbra?
-
zoltanz
nagyúr
Win95-re mi az utolsó DX ami felmegy? Win98SE -re ha jóltévedek a DX 9.0c.
-
gban
veterán
-
bacsis
Közösségépítő
nyertünk-nyertünk
Akkor úgy néz ki, mégis a telepítő-nek volt gondja
alaplap típust nem nagyon tudok mondani mivel ugye ezekre annyira túl sok nem votl ráírva
annyi hogy opti chipes, integrált 386DX40-es proci, és külön foglalat 387-nek ileltve 486SX/DX-nek.. ennyi.. sajn a 486DLC felejtős mert annak ninsc foglalata, illetve semiylen kerámia tokos 386-osnak csak a forrasztott proci van... 1 szem VESA busz... de lehet ezen kívül lesznek még több típusokból is -
gban
veterán
válasz
bacsis #22377 üzenetére
Előfordulhat még, hogy az optika hibás, nekem is volt olyan, hogy másolt hiba nélkül látszólag, de amikor telepítésről volt szó, kiderült hogy nem jó adatokat küld. Ugyanez lehet a lemeznél is, hogy téves adatot olvas ki belőle.
Vagyis elsőnek cserélj optikát, hátha...
A hdd-re ugyanerről az optikáról, lemezről tetted át a telepítőfájlokat? -
bacsis
Közösségépítő
amúgy megfordult már a fejemben hogy karcos lett é, valamit nem úgy olvas mint kéne.. de simán felmsáolja a HDD-ket a HDD-re nem száll el hibával... hááát.. rohadt nagy s*ggszopás lenne, de nem érdekelne, a lényeg hogy oldódjon meg a gond méghozzá úgy hogy derüljön ki, mi volt a gond
386/486 VESA-s lapot senki többet harmadszor?
-
bacsis
Közösségépítő
Szóval összegezzük:
Windows3.11 telepítés nem sikerül, miután felmásolja a telepítő file-okat és átváltana grafikus felületre, a fentebb muttott hibaüzenettel elszáll, s mindig ugyanaz a hibaüzenet!
Cserélve volt: VGA kártya, memória, alaplap, komplett memória alaplap CPU kombó, próbálva SCSI-val, és az nélkül próbálva HDD-ről indítva a telepítést és optikáról, próbálva másik HDD-kre telepíteni, se MFM-re se IDE-re se SCSI-ra nem sikerült, próbálva szűz HDD-kre felrakni, jahh természetesen a HDD vezérlők is cserélve votlak, mindíg ugyanaz.. hát most itt állunk -
bacsis
Közösségépítő
-
zoltanz
nagyúr
Amúgy ahogy nézem Wifi-hez Windows Me ajánlott, mert mikor felrakom a driver-t Win98SE-re figyelmeztet, valami probléma lehet ha nem frissítem az Explorer-t 5.5-re.
-
bacsis
Közösségépítő
Még mindíg nem jó
frissen partícionált HDD-vel, úgy hogy még a command.com sem került rá.. ugyanúgy kidobott....
Most az lesz hogy rakok össze egy teljesen független gépet, és elvileg annak már jónak kell lennie, és ha jó akkro elkezdem abba átrakni innen az alkatrészeket.. az is lehet 2 hardver elemem is szar és hajszál pontosan ugyanezt a hibát generálja -
Rive
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #22366 üzenetére
Nálam most is megy gond nélkül
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #22362 üzenetére
Does not works....
Anyway, thanx. -
bacsis
Közösségépítő
Mindíg belenyúlok az iylen opásokba
leszedem az autoexec.bat-ot meg a config.sys-t... már csak azért mert oké hogy kikaptam a kártyát a gépből de a driver attól még betöltődött, csak ugye szólt hogy nincs optika, de a kártya drivere elindult... lehet ez okoz valami gubancot... érzem ez lesz a megoldás, szal vagy késő este vagy holnap megírom mrie jutottam
lassan 2 hete küzdök a géppel, igaz napi max 1-2 órát, tehát nem 24órában, de a tervem ami lenne a gépből.. hát iylen tempóval haladva mondjuk fél évMás! 2 hét múlva lesznek nálam VESA buszos 386/486 hybrid alaplapok... Valakit érdekelne hulladék árban? természetesen működő lapról lenne szó...
-
Fenyő
őstag
válasz
Peter789 #22357 üzenetére
Ugyanolyan chipset ugyanolyan beállításai esetén semmiféle különbség nincs a márkás és a márkátlan között , csak ugye a márkátlanoknak gyakran opciószegény a biosa, ezen mondjuk még wpcredittel lehet segíteni (pl az Asus P5A-B és az Acorp 5Ali61 is ugyanannyit megy 100-as fsb-vel, de az Acorpnál csak wpcerdittel lehet beállítani 1-2 memóriaidőzítést), viszont nagyobb különbségek tuning esetén várhatóak, a minőségibb alkatrészek okán.
Tusl2-nek mennie kell nagyobb Tuával is, nekem is Tuv4x van 1.4-es Tua P3-assal, gond nélkül megy is, még a tuning is megy vele 1.6-ig (akosf 3dmaki listájában a legjobb 1 procis eredményt is hozza), szóval nem feltétlen érdemes váltanod rá, mert sebességben nincs igazán különbség a 2 chipset között, viszont az i815 csak max 512mb ramot kezel le, és a ram modulokra is nagyon válogatós, míg a Tuv4x 3 gigával is megbirkózik és memory interleave enablerrel sebességben sincs semmivel elmaradva az Inteltől, csak biosból max az 1003-assal érdemes használni, mert az újabbakkal nem megy CL2-ben a ram és az agp kezelése is bugosabb az újabb biosokkal.
Mondjuk ahogy észrevettem a 4x-es agp-ét nem igazán komálja a legtöbb vga esetében, csak 2x-esen megy hibátlanul, mondjuk ez a sebesség szempontjából pont semmit nem számít méréseim szerint. -
Peter789
senior tag
mennyire számít szerintetek sebesség terén, hogy egy i815 lap márkás e vagy sem? 1-2% sebesség eltérésnél akármelyik lap javára lehet nagyobb differencia? TUSL2-ből csak integrált videjó menteseket találtam, de jobban örülnék ha rajta lenne az is tesztelgetésre, olyanból viszont eddig csak noname eladókat találtam... a tuning nem szempont, csak a stabilitás és a sebesség...
se a TUSL2-C, se a TUV4X cpu support listája nem megy 1200-as P3 fölé, nekem viszont 1266-os Tua P3-am van. utóbbi tudom hogy viszi, nincsen vele gondom, akkor várhatóan a TUSL2 családnak is ennie kell a nagyobb tuákat is ?
-
Peter789
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #22282 üzenetére
írtam pü-t
-
Turulbir
tag
válasz
zotyesz66 #22335 üzenetére
Közben körülnéztem, én is láttam az Epox-ot. A P5A-B-vel az a baj, hogy ott a V3800-tól nem fér el a nagy hűtő. Az ATX-el meg az a baj, hogy mániám a az AT-s miditower-ek. A kis méret ellenére is nagyon jól férni bennük, csak a lapgyártók szívatnak az elrendezéssel.
Viszont támadt egy kissé beteg ötletem: Egy ilyen le tudna hűteni egy K6-III+-t 600mhz körül?
-
Rive
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #22350 üzenetére
Amúgy google "ftp genius mouse driver"
Ui.: meg amúgy általában ha valami igazán régi cuccot keres az ember, akkor érdemes az ftp-szervereken dedikáltan is körülnézni
-
zoltanz
nagyúr
Win 9x -el lehetnek stabilitási gondok ha megosztott IRQ-k vannak (ISA bus-os lapnál)?
-
Ádyka
őstag
Szerintetek egy athlon XP vagy 64 korú gépen, amin ugye nagyrészt szaggatnak a 720p youtubeok, az animációkkal telerakott weboldalak stb..... szóval ezeken a gépeken érdemes a VGA-t húzni? Számít az valamit? Vagy ezek mind a CPU-t zabálják fel?
Persze nem AGP HD3850 van a gépben, hanem a korának megfelelő modjuk radeon 9600. -
zoltanz
nagyúr
Én a P2/P3 -ast most egy ASTEC 145 W táppal hajtom, (venti már nem megy benne, de így sem melegszik)
+12 V --- 4,2 A max
+5 V --- 18 A max
+3V3 --- 10 A max
-5 V --- 0,3 A max
-12 V --- 0,4 A max
+5V SB -- 0,72 A maxTotal Power On +3V+ & +5V is 100 W max
-
bacsis
Közösségépítő
másik alaplappal is ugyanez, amiben természetesen másik proci és másik ramok vannak... Ez jó, mert legalább nem a lappal/procival van a gond, viszont rossz, mert tök tudja mi a fene opat
Lehet az lesz hogy újra formázom /partícionálom a HDD-t(ket) aztán meglátjuk mi lesz... -
zotyesz66
őstag
válasz
Turulbir #22331 üzenetére
Epox MVP3C2-ben 112-ig emelhető az FSB, 3 pci, 2 ISA van benne úgy, hogy az egymás mellett levő ISA-t és PCI-t is lehet használni. A probléma az, hogy a Voodoo2 SLI necces, nagyon centizni kell a hűtővel, a nagy hűtő kizárt. De ez a P5A-B kivételével minden AT-s alaplapon így van. Szerintem ebben az esetben jobban jársz az ATX konfiggal.
-
Fenyő
őstag
válasz
Turulbir #22331 üzenetére
AT-és méretben ilyen nem létezik, ui. fizikailag nincs ennyi bővítőhely, mert ugye a 3 pci + 2 isa között az egyik osztott, tehát csak 3+1 vagy 2+2-es felállásban működik a dolog, a GA-5AA-ban, meg mennie kéne a +-os procinak bios frissítés után legalábbis mindenképpen.
ATX-es méretben (tehát ahol a bővítőhelyszám stimmelne) az Epoxokon kívül, még a Solteknek van vmi hasonló Viás lapja, ill. Ali fronton a P5A felelne még meg, de ebből max a rev 1.04-es (vagy régebbi) eszi a +-os procikat. -
Turulbir
tag
Milyen Lapot tudnátok ajánlani a K6-III+ konfigomhoz?
Ezek mennének bele: Asus V3800, Vodoo2 SLI, LAN, SCSI vezérlő, Awe64. Tehát kell egy AGP, és vagy 4 PCI és 1 ISA, vagy 3 PCI és 2 ISA. Mindezt AT-s méretben, 100 fölé emelhető FSB-vel, 2db SD RAM slottal.Eddig ezeket néztem:
-Acorp 5ALI61: Max 100 FSB, a procitól nem férnek el a Voodoo-k.
-ASUS P5A-B: Kevés a bővítőhely, nem fér el nagy hűtő a V3800-tól.
-Epox MVP3G2: ATX méret.
-Gigabyte GA-5AA: Kevés bővítőhely, az enyém meghülyült K6-III+ -al.User riogató táp már van hozzá. A Caution alatti szöveg is megér egy misét, nem csak az alsó piros.
-
-
zotyesz66
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #22315 üzenetére
Háromgombos? Ez Mouse system és MS mouse kompatibilis. Úgy lesz MS mouse, hogy a gép bekapcsolásánál nyomva tartod az egéren az egyik gombot, ez van a leírásában, és így működött nekem win95 alatt. A floppyt ki sem próbáltam, nincs is nagyfloppy meghajtóm.
-
gban
veterán
Igen, én is úgy tudom, hogy lényegében már 128 mega fölött is alig használja a win98 is, vagyis a 95 sem lehet okosabb.
Itt egy leírás, hogy mit kell tenni sok ramnál - ebből az derül ki, hogy elvileg kezel 1 gigát is, de ettől még nem mindig szereti. -
tpower
tag
mellesleg tudja valaki, hogy a win95 osr2 mennyi ramot támogat?
lenne egy asus p3b-f lapom 4db sd foglalattal( a lap 1024mb-ot komál max
)
-
tpower
tag
válasz
Ganz-[HUN] #22315 üzenetére
ha jól rémlik gmouse.com van rajta
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
tpower #22302 üzenetére
először setup /i-vel próbálkoztam mert írta hogy a HDD vezérlővel gondjai vannak és így próbáljam.. akkor tovább is ment de ugyanígy hasalt.. mondm lehet mégis csak nem csípi az MFM vezérlőt, raktam be egy újabbat, ezzel már kapcsoló nélkül is elkezdi a telepítést csak épp grafikus betöltésnél ezt vágja az arcomba.. közbe kicseréltem a memória modulokat, de nem oldotta meg a hibát...
most megpróbáltam a setup /s-t... ez sem nyert... köv. tipp?szerk: "szétlazítottam" a KEss és RAM időzítéseket és próbáltam másik VGA-val.. még mindíg nyem jó
-
tpower
tag
válasz
zotyesz66 #22308 üzenetére
mint már írtam vala, nekem pont egy ilyen volt életem első egere (na jó 2 gombos), és imádtam. totál profi cucc. nagyon sokáig használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Fujifilm X
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Gombászkönyvek egyben
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest