-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
Ranagol_5 #117354 üzenetére
Próbáld így is, úgy is.
Lehet valamelyik foglalatod vagy procilábad kontaktos, esetleg a chipset.
Ha 1-1 procival és foglalattal indul a w2k, akkor a hw hibát ki lehet pipálni, jöhet a bios/szoftver.386-nál ha a benchmarkok jól futnak, akkor a turbo jumper vslószínűleg jól van konfigurálva, ez lett volna az ötletem.
-
envagyok
veterán
válasz
Ranagol_5 #117289 üzenetére
@ranagol5
Mi a gond?@frescho
De jó neked, hogy van ilyenre időd
Nekem sajnos annyi vsn most, hogy kigondolgatom este, hogy mit lehetne összerakni, építeni, javítani, de aztán mindig összejön valami.
Kíváncsi leszek a videókra, írd meg ide, ha felkerülnek.@Yutani
Bacsisra készülök én is, de csak 1 napra lesz időm látogatóként (remélem)@Francia91
775 nagy kedvencem nekem is.@Darthsun
Azért nem könnyű feladat a retró+víz összekombinálása.
Hozzám került a napokban egy Zalman Reserator 1 dobozos passzív vízhűtés, de van még pár régi db, pl. Big Water, cm szettek meg csomó vga blokk, 8800gtx, hd2900xt, 3870x2, 4850x2, 4870x2, gtx690, stb.
Ezer éve tervezem hogy a "halós" videókártyák korából összerskok egy sli/cf szettet -
-
Pikari
veterán
válasz
Ranagol_5 #114167 üzenetére
Létezik lpt kártya, van is.
Az usb vagy pci-e lpt vezérlő nem megfelelő több okból sem. Pl a régi rom flasher eszközöknek, dosos lpt eszközöknek valódi lpt port kell, pl 378, tehát a pci-e eszköz nem fog működni. Ezt windows alatt úgy lehet megoldani egyes alkalmazásokkal, hogy magát a programot patcheled, port emulátor drivert telepítesz hozzá, amik vagy működnek, vagy nem. Ezen felül az lpt portos nyomtatók is vagy működnek velük, vagy nem. Inkább nem, pl lehagyják az utolsó 2-3 sort, és bent akad a papír, mert az utolsó sorokat nem flusheli rendesen a driver.
Usb floppy headerem is van, jelenleg is arról üzemel a floppy meghajtóm. Kb 80%-al lassabb, mint egy igazi floppy port, és nem tud 5.25ös lemezt.
A PCI-E IDE kártyám az végülis jól működik, csak elvisz egy pci-e portot, és általában erőforrásütközést okoz a videókártyával attól függően, hogy melyik portba teszed, és nem mindegyikbe fér be, ugyanis az ide csatlakozó úgy lóg le róla, hogy a mellette lévő kártyát oldalról nyomja, úgy kell beleerőszakolni a foglalatba, kvázi kitöri a csatlakozóját, vagy magát a portot a helyéről, ami miatt ez sem egy ideális megoldás.
Aztán van IDE to SATA konverter, ami teljesen jól működik, legalábbis addig, amíg pl lemez írás közben hiba nem történik (pl olyan írási sebességet választottál, amit nem tud az író az adott lemezzel). Ekkor az IDE to SATA konverter lobotomizálja magát, és teljesen újra kell indítani a gépet (nem elég sleepbe vinni se) hogy újra működjön az IDE kábelen lévő eszköz. Néha rossz szektorra futva is képes lobotómiát végrehajtani magán.
Szóval ezek mind léteznek, és ezek vannak perpillanat a gépemben, de egyik sem megfelelő a rendeltetésszerű használathoz.
-
válasz
Ranagol_5 #114000 üzenetére
Gombelemes zsákutca. Nem lesz jó, időben is hamar lemerül, mert a lap visszatölt, kicsinálja, ami nem tölthető akku. Az elemtartós egyszerűen lehúzható, ha a gép megy pihenőre, visszatöltés esetén kevésbé rosál, sokkal nagyobb kapacitív tűrés. A 2032 elengedi, ill rosál/szétesik kis időtűréssel.
Nem véletlen találták ki a dual AA/AAA elemtartót már a 90- es években is a CMOS táplálásra, annál jobb megoldás még nem jött a mái napig. A kék hordót persze le lehet cserélni, de az ismét eláraszthatja savval a pótolhatatlan lapot. -
válasz
Ranagol_5 #113927 üzenetére
Van amúgy kettő határidő nélküli veseny is. Madnessek, az egyik a 6600GT verseny(linkelve vannak az eredmények a táblázatban, de a Gugli már elkeverte, mindíg variál valamit), a másik a Win98 3DMark01 verseny, utóbbi csak hsz szinten egyelőre.
De bármilyet is indíthatunk, lehet javaslatot tenni. -
válasz
Ranagol_5 #113882 üzenetére
SBEmu-->ennek a 16bites verziója a VSBHDA(pld Tyrianhoz)-->a VSBHDASF pedig a DOS alatti tetszőleges soundfont feltöltéshez készült, persze inkább modern gépekhez fut a project, tehát mai alaplapi hangkártyák, de támogatja az SB Live/Audigy/XFi vonalat is.
Modern alaplapival és SB0060- al folyamatosan tesztelem RyZen 3800X- el DOS alatt, elképesztően jó. -
válasz
Ranagol_5 #113861 üzenetére
Ok. Még pld a VSBHDASF is lendületes fejlesztés alatt van(bár már a jelenlegi verzió is brutál), DOS alatt kb sosem hallott hullámtáblák. Madness gépen már akár a 2GB minta is feltölthető(1 perc kb SSD- ről
). 256M RAM felett rosálna a 7.1 DOS EMS/XMS is, de a saját fejlesztésű hamis EMS- el sikeresen feltöltöttem.
Folyamatosan integrálom bele az új verziókat, új könyvtárakba, bár még egy azonos menüpont alatt, de nem gond, csak a könyvtárnevet kell átírni az indítókban, a filenevek változatlanok.
Ha kialakul egy végleges verzió, feltöltöm, de a későbbi módosítás sem gond, hamar felmegy, már optika van, az utolsó feltöltés még DSL- en ment, asszem. -
-
Czo
addikt
válasz
Ranagol_5 #101483 üzenetére
Ez, PnP verzio, tehat latnia kellene a dolgoknak. Ha pl. a BIOS AWARD es a "PnP OS Installed" az "No"-n van, akkor egy tablazatban meg kellene mutatnia a PnP eszkozok listajat. Ha ott sem latszik, akkor hibas lehet a kartya. Pl, koszos erintkezok vagy serult/hianyos alkatreszek.
-
envagyok
veterán
válasz
Ranagol_5 #101163 üzenetére
Alapból talán egy dos telepítés jó.
Floppy képek a winworldpc.com-on vannak.
Ha több kell, a philscomputerlabson van dos starter pack, azzal tudsz válogatni az indulási módok közül.
Ugyanott van jó kis benchmark pack is.
Arn pár napja linkelte ide a hangkártya és a játék packját, az is jó cucc. [link]Nekem egyszer kontaktos volt a jack aljzatja a kártyának, kontaktspré megoldotta, ill. egyszer egy vezetőszálat átvágott egy karcolás, azt átkötéssel javítottam.
Nézd át jól a kártyát.
Hangkártya tesztelésre újabb (486+) pc-n a Doomot szeretem, az mindent támogat, régebbi játékok közül a prince of persia és a the secret of the monkey island, amit használni szoktam. -
válasz
Ranagol_5 #101012 üzenetére
Ez még a jobbik fajta Vibra, a későbbiek már eléggé lepusztultak. SCSI- s 486- omban van ilyen. Bár az egyel korábbi mégjobb, azon Yamaha OPL van.Ha megkapja az erőforrásokat, nincs ütközés, akkor simán mennie kell. Ezt használom minden PNP ISA SB kártyához.
\ENGLISH\WIN31\- ben levő DOS alá setupolja rendesen a CTCU/CTCM- et is behúzza, mivel PnP kártya. A korábbi driverek megzavarodnak, ha PnP a cél, kilépnek hogy nincs installálva, ez jól műkszik.
Awe managert is felteszi, de azt remmel ki tudod tiltani. -
válasz
Ranagol_5 #100833 üzenetére
Formázás előtt particionáltad is fdiskkel? Ha csak formáztad és még a Pentiumon készített partíció volt rajta az önmagában nem elég. A vezérlő másik lapban működik, ill. másik vezérlőt ha van kéznél próbáltál a lapban?
MasterDeeJay: korai P4-es chipsetek (645/645dx) kifejezetten jók voltak, az Intel 845-ös ddr-es chipsetjét simán lenyomták, ui. tudott aszinkron ddr333-at és ddr400-at is amikor az intel még csak 266-ot, csak a zsákutca rambusszal volt gyorsabb. Ill. még universal agp-es, úgyhogy jó retró alap, 3.3v only kártyákat is ki lehet maxolni benne. A korai Viás P4-es chipsetek, na azok voltak gányok, gyakran a +12v-os p4 betáp is hiányzott róluk, meg ilyen licencproblémák is voltak az intellel.
Palomino/T-bird pedig simán meghalt hűtő nélkül egy pillanat alatt elfüstölt, hiába volt hővédelem lapban, egyszerűen nem tud olyan gyorsan reagálni, hogy még időben lekapcsolja, az csak akkor működik, ha legalább a borda rajta van rendesen és csak a venti áll meg.Fücsök007: Kimaxolt posreadys meg csak 2014-ig frissített xp között nincs olyan egetverő különbség, ma meg már pláne nem számít, ahova kéne sse2 (újabb böngészők, hang, képszerkesztők, meg ilyesmik), modernebb Linuxxal megoldható simán, talán ilyen xp korszak végi játékok lehetnek problémások, mert nem mindegyikhez készül nosse2 patch.
-
válasz
Ranagol_5 #100827 üzenetére
A HDD- ket akkor tipp hogy nem evvel a vezérlővel particionáltad, formáztad ?! Ha a HDD logikai karakterisztikája más, akkor is controller failure üzenetet szokott dobni, és ez gépenként, vezélőkként eltérhet.
Boot floppyról, fdisk/format azon a gépen, avval a vezérlővel, utána bootolnia kell.
Floppyról bootolva pedig látod a tartalmat, de vinyóról nem bootol, mert a MasterBoot eltérhet. Esetleg floppyról bootolva még az Fdisk /mbr, majd a sys C: parancsok futtatása is megoldhatja. -
válasz
Ranagol_5 #100593 üzenetére
Ha nem bootol, érdemes ismételten :
Fdisk /mbr
Fdisk --> set active partition
Sys c:
Van amikor érthetetlen okból "elfelejti" ezeket.A legkisebb működő vinyom meg amivel tesztelhetném az 1,2GB-os
Tökéletes, én a 286/386 gépekben, 40GB- os laposmaxtort használok a 96- os Maxtor diskmanagerrel, tökéletesen felismeri a future örökösét, automatikusan partícionál, formáz, és a tár mérete már örökös egy ilyen géphez. Mindössze egy BIOS kiegészítés, mely az oprendszer előtt indul, 4kB RAM kell csak neki. és leküzdi a korabeli BIOS korlátokat. Nem utolsó sorban, marha gyors egy ilyen gépben. -
válasz
Ranagol_5 #100593 üzenetére
Az nem probléma, 286-osban is akár lehet nagy vinyót hajtani disk overlay managerrel, vagy eleve csak 512-esre konfigolod be a biosban, és akkor nem tud afölé menni.
-
-
válasz
Ranagol_5 #66924 üzenetére
Nem is figyeltem melyik könyvtár mennyi, csak töltöttem és töltöttem, a relatíve lassú falusi kapcsolattal, azóta gyorsabb lett, de még mindíg az országos átlag alatt, viszont olcsó
A vinyón már volt más is azért, de jónagy területet beterített. Most meg frissíteni kéne, de avval együtt már nem biztos hogy elég hely lenne rajta. Van 2 db 2TB- os melyeken van bőven hely, lehet valamelyikre leszedem, a bővülés mellett lesz egy biztonsági tartalék is. -
-
válasz
Ranagol_5 #64663 üzenetére
Ha már NF7.
Havernak beállt a ventije és úgy használta, a venti motorja is fűtötte a chipsetet. (fsb 166-on, lehet az is számít). nforce4 ebből a szempontból gázabb volt mint az nforce2-es. Való igaz hogy az a pici venti nem sokat élt és a gyenge pontja volt a remek lapnak.
Én cseréltem egyből egy passzív nagyobb bordára (pillanatragasztóval)
Viszont volt egy kései NF7 verzió ami szar volt, és alig tudtam húzni. A koraiakkal nem volt gond. -
válasz
Ranagol_5 #63968 üzenetére
Nemtom, a fotón látható Q18 szállt el, azt meg hogy vitt-e még magával mást is, talány, annyira nem értek hozzá. A Geforce3- at meg az Awe64- et nem valószínű, de azokat ki tudom próbálni, értéktelenebb lapban. Megkérdem, van Fehérváron egy hozzáértő műszerész, mit mond, érdemes-e próbálkozni.
A lapon máshol nem látok gondot, de ez nem jelent semmit. A Q18- on is csak kb 1mm púp lett, de a belső szobában is érzem még az amperszagot, pedig a lap a nappaliban szállt el.
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
válasz
Ranagol_5 #63809 üzenetére
Az Athlon XP-ken az L hidak buherálásával azt hiszem lehet XP-ből MP-t csinálni.
https://www.ocinside.de/workshop_en/amd_socket_a_oc/ nézelődj.Sőt mintha még lett volna olyan mod bios is rá, amelyikkel a mobil procik mentek dualban benne.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #63617 üzenetére
Javasolhatok egy jóféle P5K3-at (P35-DDR3), P5E3-at (X38-DDR3) de leginkább egy P5Q valamelyiket (P45-DDR2 vagy DDR3).
Ezek mind csendben vannak.
Ha nem cél a maximális OC Quad CPU-val, akkor a P5E3 Deluxe (X3360 24/7-ben ment nekem benne 3,74-en) nagyon jól összerakott lap, jó VRM és jó VRM+chipsethűtés, 4*2 GB 1333/1600 CL7/CL9 DDR3 fillérekből megvan.
-
válasz
Ranagol_5 #63569 üzenetére
SS7 nincs köztük. Az egy dolog hogy Te odaírtad, de a TX és VX chipsettel szereltek nem SS7- ek, abból van nekem is egy vagonnal, azok csak sima S7.
Normálisabb SS7 lapok : Epox MVP3/C2/G2/G5, Soltek SL54U5, Asus P5A/P5A-B, ezekkel érdemes foglalkozni, meg még a Shuttle, asszem HOT591 vagy milyen...
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ranagol_5 #63567 üzenetére
Oh hát ingyen már senkinek semmit. Sokkal macerásabb odaadni. Nem jönnek el, sose jó nekik, majd én vigyem el és házhoz. Meg nem akarok látni a neten eladásra várva. De persze Bacsis-nál nem így van, de hány olyan ember van még mint ő..
Sajnos én amit eladok, annak az ára vissza folyik.
Nem lehet állandóan költekezni.
-
envagyok
veterán
válasz
Ranagol_5 #62960 üzenetére
8800GTX
Én a tízszeresét is megadnám egy normális, főleg dobozos 8800gtx-ért, mint amit te fizettél érte.
Most ne a negatív élét nézd a kérdésnek, de mit vártál, csodát?
Ezek még a gariidő végét se tudták kivárni, hullottak mint a legyek ősszel.
Azok maradtak meg, amiket vízzel használtak, vagy nem játszottak velük sokat, vagy valami nagyon jól szellőző házban voltak.
Ugyanez igaz a 9800gx2-re, a 2 nyákos GTX295-re.Ha szép állapotban van, elfogadnám, tennék egy próbát vele, elvinném golyóztatni olyan helyre ahol nem csak mondják, hanem tényleg cserélik, ráadásul ólmozottra. Igaz nem olcsó, de onnantól problem solved.
A dilettáció miatt széttörnek a forrasztások a gpu és a nyák között.Úgyis már nagyon izgatottan vár egy ház, ha jól emlékszem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #62950 üzenetére
Most is van fent ebay-en, javarészt Angliában láttam, nem lenne drága, 8-10k CPU-val, meg közel ennyi a posta is, így már drága.
Én az enyémet durván 3 éve vettem Vateráról, 5k volt postával.
Nagyon megtetszett, mert volt a garázsomban CPU és ram - megmaradtak a laptop szerelésekből, illetve a hozzávaló CPU hűtő is pici pénzért jött, 1,5k-ért.
Szerintem egy igazi kuriózum, anno 500 GB-os HDD-vel teszteltem W10 x64-el, IGP-vel és egy GeForce 7900 GS-el.
-
válasz
Ranagol_5 #62911 üzenetére
Régebbi kétkörös CM van benne. Jó lesz próba/tartaléknak. Sokan mondják hogy elegendő az 500- as is, aztán a gépükben meg 600-850W- osak vannak
. A PhenomII+GTX580- ban 600W- al belassultak a ventik is amint elindult a 3DMark, 700W- ossal már ok. Tudom az RX580 nem fogyaszt annyit, de nekem akkoris min 700W- os kell bele, valami 85+ - os.
(#62912) Alpi. : nem kell keresni az okokat, ismerem. Így hogy megkaptam a gépet, pár cuccot meg vettem hozzá, gazdaságos, megtartom, kell egy ilyen. Csak FHD kijelzőm van, 4K- val nem foglalkozom. FHD filmeket, elenyésző procihasználattal viszi, sokkal kisebbel mint a PhenomII. Játékok is jók, persze a régebbiek, hiszen HD6850 van benne jelenleg, csak hogy legyen kép. Bitang jó gép, stabil, szép házban van, stb. A többszálas elosztás és az utasításkészletek pedig most kezdenek beérni az FX totyik szerint, úgyhogy elvileg az újak is jól mennek majd.
-
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ranagol_5 #62236 üzenetére
Abból a fos szériából volt 6-8db-om és sorra dőltek ki. (Ismitől kaptam NAS-ból, 600-700naposan). Most is egy van a mini gépembe. 40db BAD van rajta...
Toshiba-ból az új DT01ACA100 meg a 300 amik szeretnek dögleni. (Ebből is van 2db tele bad-al) De a P300-al már jót csináltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest