-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bacsis #23493 üzenetére
Jah, hogy DLC-vel még bírja, de próbáld ki egy rendes 486-ossal ami sokkal jobban megdolgoztatja az L2 kesst és memóriát, garantáltan nem fogja bírni, nekem is volt (van) ilyen lapom és amíg 386-al vagy DLC-vel még simán megy minden legszűkebben, addig rendes 486-ossal már hibázgat, visszább kell venni.
Amúgy a DLC-nek iszonyú hektikus a teljesítménye, egy 40-es példány néhány szintetikus tesztben a 33-as 486SX-et is megveri, de nagy általánosságban inkább a 25-ös körül teljesít, de pl játékok alatt még ennyit sem megy, szóval összességében szvsz a 486SX meggyőzőbb teljesítményt nyújt és azokat is lehet tuningolni, 40-en kivétel nélkül megy mind amit eddig próbáltam, de az 50 sem különösebben ritka, az más kérdés, hogy annó a DLC ár/érték arányban jobb volt, nemcsak a proci volt olcsóbb, de az alávaló lap is. -
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #23495 üzenetére
1x lehet előkerül, még az is határozottan rémlik hogy már évekkel az után hogy kikerült a használatból - de még nem igazán éreztem retro értéknek
- bepróbálkoztam azzal, hogy a 3.45V magfesz helyett kapott először 4-et, majd mivel az nem volt elég így kapott 5V-ot is - így el is indult 200-on, de nem volt stabil
ha már a seg'szikla szóbakerült: asrock P4 combo - valaki nem akar egy ilyennel megdobni?
-
válasz
Peter789 #23492 üzenetére
az igen! VESA, ISA, PCI, 36pines SIMM, 72pines SIMM, integrált Cache, illetve bővíthető kártyás Cache modul si rakható a lapba, integrált IDE vezérlő, van itt kérem minden, már csak egy Socket4/5-ös CPU foglalat hiányzik róla és kész a vérbeli Asrock Hybrid 486os lap
-
Peter789
senior tag
még valamikor régebben került hozzám egy ilyen TM-486SPS socket3-as lap:
viszont hiányzik a BIOS EEPROM és a proci foglalat alatt lévő hűtőbordás TO220 tokozású izé le van törve - utóbbi felirata: YW 6F52 UTC585 - sajnos nem sikerült sehogy beazonosítanom hogy mi is ez, feszstab IC vagy valami FET lehet, de így pótolni se tudom...
-
Nélam az Opti 495SLC chippes 386/486 alaplapom tudja a legszűkebb Cache időzítést, pedig 20nanósak vannak benne
A 40-es 486DX szintjét hozza a kis 486DLC mindenhol így
Az FPU mondjuk lassabb, mert csak egy 387-es Cyrix van benne, kb a 33-as DX felét hozza, de az FPU nélküli 386DX40 meg a 486SX-nél klaszisokkal gyorsabbApropó ha már itt járunk akkro ismét lenne egy SCSI-s kérdésem!
ebbe a lapba van a már korábban is taglalt Adaptec SCSI vezérlő... csak ID0-n lát HDD-t az fdisk.... az ID1-re állított HDD-t a SCSI BIOS látja, tudja formázni is, tesztelni is és ennyi.... az fdisk nem látja, ha felcserélem az ID0 és ID1-es HDD-t akkor a "másik" HDD-t látja az oprendszer és a korábbi HDD-t ami akkro került át ID1-re, azt nem látja....
NA ez miért van?
Betoltam a lapba a hajszállal frissebb Adaptec SCSI vezérlőt, amin már 50pines a külső csati is, nem az a "régi nagy nem tudom mi a neve", azzal a kártyával szépen látja DOS alatt mindegyik HDD-t, kezeli is meg minden, viszont ha a külső SCSI CD író van rákötve a kártyára akkor meg az 5,25-ös SCSI HDD "kattog".... pedig nincs ütközés mert a HDD ID'-en van a külső optika ID2-n.. a terminálást is őpróbátlam kikapcsolni az optikán de nem nyert, szóval vagí így vagy úgy de szopás van -
Peter789
senior tag
Szerintem ezen automatikusan akkor határozta meg a PCI osztóját, amikor átlépte a POST táblázat / órajel kiiratást. Ha POST közben - a táblázat előtt - böktem át 40-re akkor még szintén felezőre váltott a PCI, ha utána akkor maradt 1:1-en ahogy a 33-as induló FSB-re beállította. Rémlik hogy próbáltam az 50-es FSB-vel indítást is: így még ment, de a 25-ös PCI nagyon visszafogta, az utólagos átbökésre pedig nem volt lehetőség mert ott több jumpert kellett volna egyazon pillanatban átállítani. Sajnos sehol sem találom azt az alaplap + proci párost, pedig egy VLB+PCI-os, integrált IDE-s, grafikus BIOS setup-os szépség volt - nem rémlik hogy el / odaadtam volna bárkinek, de sehol sem találom
-
válasz
Peter789 #23489 üzenetére
Pci-os lapoknál volt, hogy volt jumper 40 Mhz-es Fsb-hez, hogy szinkronban menjen az fsb-vel a pci vagy visszaosztva (ez a Siseseken alapvetés volt, de Umc-eseken valóban volt, hogy lespórolták), 37-es fsb-t meg milyen S3-as lap tud (szvsz tuti fék lehet a 150/160-as 5x86)?
Frescho: a VLB Cirrus azért bírta, mert az alapból wait state-el megy, de a legtöbb többi márkán van wait state (vagy külön 33/40 és 50 Mhz állás ami ugyanezt jelenti) jumper, ill. a hibrid 3/486-os lapban kétlem, hogy az öreg 30 pines simmek 50 mhz-en bírnák a legszűkebb időzítést (de még 40-en sem biztos), ill. cache is ezeken ált 20 ns volt, ami szintén nem túl valószínű, hogy a plafonon ment, ettől függetlenül, abból a vasból ez volt a max amit ki lehetett hozni nem kérdés, hiszen az órajelelőny és, hogy már (vélhetően) 40 Mhz-es is wait state kellett, mind a 2x50 mellett szólt a 2x40 helyett, viszont kissé "modernebb" környezetben 4x40 és a 3x50 közötti párharc már egyáltalán nem ilyen egyértelmű, átlagos alkatrészekkel a 4x40 a nyerő inkább. -
Peter789
senior tag
Ha megnézed, akkor nem 3x50-en ment az állítólagos 150-es, hanem 4x37.5-en
Nekem egy UMC-s lapban volt egy 133-as 5x86-om, ami valóban simán ment 4x40-en feszemelés nélkül is, viszont ha alapból 40-re vettem az FSB-t, akkor visszaosztotta a PCI-t 20-ra és állatira belassult minden - IDE, VGA, stb. Viszont át lehetett verni: a 33 és 40MHz között mindössze 1 jumper eltérés volt, és lehetett on-the-fly váltani. Ráraktam a turbó gombot a megfelelő jumperre, 133-on indítottam, majd amikor a POST után kiírta hogy 133 és elkezdte tölteni az oprendszert, akkor átböktem 160-ra. 10-ből 1x előfordult hogy ekkor lefagyott, de általában összejött a váltás és ilyenkor maradt az 1:1 PCI osztó a 40MHz-es FSB mellett, és így már irtó fürge volt a rendszer
A régi szép idők... Ebbe a gépbe szereztem a Trio64V+ helyére egy Virge325-öt. A Midtown Madness irtó nehézkesen, de azért valahogy eldöcögött rajta - leginkább free módban, mert ha voltak ellenfelek is a pályán akkor még jobban akadt
Viszont ekkor jöttem rá, hogy hiába a virge D3D-je, 160-on hasonló tempóval megy a szoftveres renderelés is, csak kevesebb grafikai buggal
-
Tudom, de van ami birja
Amikor a DX2 100-as gepem volt, akkor a Vadasz utcaban az egyik hasznalt kereskedeses uzletben boldogitottam az eladot 2-3 orat mire osszeszedtem a kartyakat. Szerencsere egy fiatal lelkes ember volt es olyan idoben mentem, amikor nem volt forgalom. Pl: Ket IO kartya volt, mert a VLB super IO-nak nem volt stabil a floppy resze, de a merevlemezhez kellett a VLB. Caak egy Cirrus birta a VGA-bol a gyurodest.
DX2 100: TI 5V-os DX2 80 tuningolva, mert lapot nem akartam cserelni es a 386-os deszkaba csak 5V-os proci ment bele. Idom meg volt diakkent kiserletezni...
-
-
válasz
frescho #23485 üzenetére
Ez max elméletileg csak vezás rendszereknél működhetne (pci 50 Mhz-es fsb-nél visszaosztódik 25-re), de ott is a gyakorlatban nincs igazán olyan vezás kari, ami bírja a 0 wait state-et 50 Mhz-en, míg 40-en azért elég sok, ill. L2 cache-ből és ramból is igencsak válogatott kell, ami bírja stabilan a legfeszesebb időzítést 50 Mhz-en, míg 40 Mhz-en azért ez könnyebben kivitelezhető, tehát a gyakorlatban a 4x40 legkisebb időzítésekkel jobb mint a 3x50 némi + wait state-tel.
-
-
Ádyka
őstag
Nem is tudtam, hogy volt "hivatalosan" 150 és 160 MHz-es 5x86, P75+ és P100 néven.
-
-
De jó nektek, hogy van helyetek a cuccotoknak...
-
válasz
Ganz-[HUN] #23474 üzenetére
És kibírta a padlás viszontagságait?
AT gépház már tényleg ritkul, nemtom lehet-e még szerezni?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #23473 üzenetére
és ez az idő az, amikor megtaláltam a padláson a 386-os alaplaot, ami miatt összerakram az első Dos-os vasparipát.
(szintán 2012 2. fele)
-
válasz
Ganz-[HUN] #23469 üzenetére
Ha dos, akkor egy jo kis Intel 486DX2 66, DX4 100 vagy 5x86 jo kis VLB lapban ET4000-el GUS-SB Pro parossal kiegeszitve. A Pentiumok mar inkabb Win 95-hoz tartoztak, ahogy az 5x86 is mar inkabb annak az idoszaknak a termeke.
-
válasz
Ganz-[HUN] #23465 üzenetére
Ha eros retro feelinget akarsz, akkor 486DLC. Szepen bejumperolt kartyakkal...
A felsorolt 4-bol ha nem akarsz szivni, akkor Intel felhuzva 150-re, de meg jobban jarsz, ha egy 166-os MMX-et jaratsz 233-on, vagy meg magasabb orajelen.
-
válasz
Ganz-[HUN] #23465 üzenetére
3D-s játék van a tervben? Akkor Intel, ha nincs akor 6x86.
Ádyka : miért, olyan is volt?
-
Ádyka
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #23464 üzenetére
.... tényleg 6x86 PR80 (2x40) van valakinek? Melyik lapon volt egyáltalán 40-es FSB?
Cyrix, nem kérdés. DOS alatt verhetetlen. Ugyanúgy szaggat rajta minden 3D, de mégis jobban pattog.
szerk 2: DarthSun : köszi a megerősítést
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #23464 üzenetére
ő apropó. tanácsot kérek. mégpedig abban, hogy:
Minél erősebb/áthatóbb retró feeling-et akarok egy jó erős cpu-val csinálni, ami Retrófílinges, de mégis erős.
ez lenne a kérdés, hogy milyen procit használjak:
-AMD 5x86 (AMD X5-133ADW)
-AMD K5 (100MHz) PR100ABQ)
-Cyrix 6x86 (120MHz PR150+ vagy @133/PR166)
-Intel Pentium 120MHz, vagy lehet 133-mas is, akár alulhúzva 75-ön, de nem lesz az igazi.Ez a 4 lehetőség van. Lehetőleg NE 5x86-ot, mert az már 486- nem p1, mint azt tudjuk.
-
válasz
Ganz-[HUN] #23461 üzenetére
Nevet nemtok de nekem is vannak normál magasságúak meg van néhány robosztusabb példány ami már lehűti a 6x86- ot. De legjobb a passzív szupermagas bordára nagyventit eszkábálni oldalról
, egy ilyen sufnituningos példányom van, az bármelyik procit lehűti.
(#23462) Ádyka : Egy MII - 300- am volt régen egy TomatoTX98 lappal, rekordidő alatt butult a Win98
-
Ádyka
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #23459 üzenetére
Ha régi lapba rakod (max 66 MHz FSB) akkor 2x66-on mehet alulfeszelve amennyire csak lehet.
Még így 133-on is gyorsabb volt DOS alatt a tömörítés, valamint a win XP boot idő, mint egy Intel MMX 200. Imádtam. -
válasz
Ganz-[HUN] #23459 üzenetére
Integerben nagyon mennek a 6x86- ok, FPU- ban gyengék, tehát a megcélzott programtól függhet a felhasználása.Az S7- hez is léteztek már erősebb hűtők melyek kordában tartják a melegedősebb példányokat.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #23458 üzenetére
Úgy gonddoltam.
És tudom, hogy mindden nap meg kapjátok, csak nem kaptam Magyar ofiszt.Azért lekrámozom (direkt lekrám, nem Reklám
), hogy valaki megszánjon egy magyar office-szal. Fenyő már adott Excelt, és word-öt.
És tényleg S7 lesz alatta, DarthSun, ezt jól eltaláltad.
6x86-ra gonddoltam én is, mert azt arra találták ki.
Akinek van, az tapasztalhatta, hogy kicsit melegszik a kicsike, ezért valami erősebb hűtésen is el kell gondolkoznom, Vagy, használok 6x86L-t. Szerintetek? -
válasz
Ganz-[HUN] #23449 üzenetére
Az nagyon ritka jószág, rakjál össze S7- et, abból most dömping van.
-
válasz
ezt hetente megkapjuk tőled?
-
válasz
br.rak #23453 üzenetére
Igen kissé megvolt kavarva akkor a számozás, nekem a 2.0c volt az első Word élményem (3.1 alatt), ami után a 6.0-ás volt a következő verzió, míg az Excelből 4.0-ás volt az első magyar (a 2-es Worddel egyidőben), de utána nem ugrottak 6.0-os verzióra mint Wordnél, hanem 5.0-ás volt a 6.0-ás Worddel egyidőben, miközben a PP 3.0-nál tartott, de azt akkor még nem igazán használtam, ezért a kérdés.
-
-
válasz
Az nehéz lesz, én is már évek óta keresek, XT-ét pl sokkal hamarább találsz, nagyon átmeneti cucc volt az S3 és az S5 között, nem is nagyon készült belőle sok, amit meg még nem hasznosítottak újra az gyűjtőknél landolt, szóval leginkább türelemre és kitartásra lesz szükséged hozzá.
Egyébként nem tudja vki., hogy melyik volt a legelső magyarul is megjelent Powerpoint, én 3.0-ra saccolnék... -
Ganz-[HUN]
addikt
Egyetlenegy kérésem van, De nagyon. Hogy valaki adja el a Socket 4-es ALAPLAPJÁT!
[link] -
-
-
Ádyka
őstag
-
Peter789
senior tag
Pontosan ez lett volna a tervem, be is spájzoltam pár feláldozható virge kártyát amiről le lehet műteni a ram foglalatokat, egy másikra pedig felrakni - a 110MHz-es RAM-ot pedig egy Voodoo2-ről akartam leszedni hozzá... De azért lehet mégiscsak megcsinálom, mert pl van egy plussz AT3D=AT25 kártyám is, amit szintén lehetne kínozni kicsit, valamint egy voodoo1-et is megnéznék mire képes az extra sebességű memóriával...
-
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23439 üzenetére
Igazából ugyanaz az összes virge, nincsen semmi 3D feature fejlődés, csak más más memóriatípust támogatnak, más lett a tokozásuk, nőtt az órajelük (talán a csíkszélesség csökkent), de az MX is ugyanolyan buta mint az első 325-ös, csak ez elsősorban laptopokhoz lett kitalálva némi powermanagment-el - de kártyákra is került belőle
2 db GX2-m van, egy talán Acorp 4MB AGP ami 90/90 valamint egy Leadtek 2+2MB PCI ami pedig 100/100MHz-en fut - viszont mindkettőn csak 10ns-es SGRAM csippek vannak, így tuningban erősen limitáltak - szemben a viszonylag kései MX-el amely 6ns-eseket kapott, így a gyári 83/83MHz-ről elég szépen, első nekifutásra 120/120MHz-re sikerült tuningolni
-
válasz
Peter789 #23438 üzenetére
Jó vétel
Én nemrég 2 db IO- t meg 2db ISA hálót vettem, szintén darabonként 200- ért. A poén az hogy nem tudom hol pihentek az évek során mert tiszta újak és szerelt panel néven voltak kitéve egy villamossági boltban. Másnak haszontalan de egy retro kedvelőnek kincs az ilyen. A másik véglet mikor a retro státuszra hivatkozva túláraznak.
MX- et nem is ismertem
, hasonló kategóriából egy GX2- őt használok, az MX jobb ?
Más: egy most készülő retro gépemben GeForce4MX440- et hajtok, gondoltam teszek rá ventit mert csak borda van rajta, de órák után is csak kézmeleg, asszem jó lesz venti nélkül
-
Peter789
senior tag
A hétvégi piacjárás során kemény 200 pénzért szerzett Virge MX kártyával azthiszem értelmét veszti az az ötletem, hogy régi virge / virge DX kártyákra 100-110MHz-es EDO SOJ RAM-okat teszek, hogy a memória ne legyen a tuning gátja... Ugyanis ezt az MX-et a gyári 83MHz-es órajeléről könnyedén feltornáztam 120MHz-re - a 3dmark 99 az alapból is észbontó 1063 pont helyett már 1422-t futott, szóval szépen profitál is az órajel plusszból. 125-ön már fagy teszt közben. Az SGRAM chip-ek 6ns-esek rajta, szóval elméletben 166MHz-esek > az MX csipp lehet a limitáló tényező a tuningban, de már ez is szép tőle... Ha nem is éget, de azért melegszik a csipp felülete, úgyhogy egy bordás próbát még majd azért csinálok vele, hátha tud picit többet is...
Azért a Millenium G200 180-200MHz-es RAM csippekkel felruházása tervét még mindig nem adtam fel
-
Peter789
senior tag
a 40-80-120-160 gigás PATA és SATA samsungok 10 évvel ezelőttről elég szánalmasak voltak az akkori kínálathoz képest - nekem egy 120-as PATA SP1213N-em van, ami tiszta fragmentálatlan állapotban is alig tud többet írni / olvasni, mint 30MB/sec... az őt jópár évvel megelőző 40 gigás IBM-em már tudott ~40/40-et, a korosztálya meg a másfélszeresét hozta kényelmesen... végül azért csak összekapta magát a samu, az F1 sorozat már megjelenése után 1-2 évig a létező leggyorsabb merevlemezcsalád volt - a 750-esem valamivel 100MB/sec alatt ír/olvas, az 1 terrás meg kicsit felette... majd sajnos jöttek az SSD-k és a vinyók fejlesztése meghalt, azóta inkább visszafejlődnek mint előre
-
válasz
Ganz-[HUN] #23435 üzenetére
Nálam meg egy 80-as satás samsung ami bozasztó lassúnak tűnik.
Első szériás, érdekesség, hogy a tápcsatija sima molex (lehet hogy van rajta sata is, hirtelen nem tudom). -
válasz
Ganz-[HUN] #23432 üzenetére
Én használok mindenféle vinyót, Quantum is van jópár, nemcsodálom hogy kedveled, némelyik modell nagyon fürge.Van viszont egy 4G- ás Fujitsu- m ami elnyerte nálam a lassúsági díjat
-
-
-
Az 2G- ás IDE flashmeghajtó, DOM ( Disk on Module ) és én írtam róla, de bacsistól kaptam. A 486DLC- ben teszteltem csak, ott eléri a csatoló átvitelét, az elérési idők pedig nem mérhetők. Nagyobb gépben még nem néztem hogy a valós átvitel kiderüljön, de sztem kiszolgálná az SS7- et.Csak feelingből hívom SSD- s 386- nak
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #23427 üzenetére
Jól olvastam valamelyik írásodban, hogy van 2 gigás IDE SSD-d? Ha igen akkor miért nem izzítod a S7 alá? Vagy az még annyira kezdetleges, hogy lassabb mint egy HDD? Még ha átvitelben az is, random accesben-ben nemhinném.
Yutani / Bacsis : Megtennétek, hogy az első hsz.-ben lévő cikkeitek képeit újra felrakjátok? Godnolok itt a PPro és a Gravis bemutatókra. Köszi
-
válasz
Ganz-[HUN] #23426 üzenetére
egyszerűbb ha szerzel valami hibátlan működőképes példányt, mint házilag hekkelgetni
Nekem mondjuk van is pár ilyen HDD-m -
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv.
ProDrive LPS-e van valakinek fölösben? (Mindegy milyen, szektor hibás is lehet, csak ne legyen FELÜLETI karc. Parkoló állásban beragadt is jó. Mindegy. csak a fejnek a csavarjának a pozíciója, illetve nm-re való becsavarási pontosság kellene, és esetleg a lemezek.)Enyémet szét szedtem, csak el állítottam. a fejragadás megolddását is kidolgoztam.
Csatfelület mindegy. -
válasz
DarthSun #23423 üzenetére
Annó jó szolgálatot tett amikor egy korai 486-osba 850-es vincsit tettünk, itt találsz korai verziókat gyártóspecifikusan, ha csak az 504-es gát ledöntése a cél, ezek még nem esznek tsr memóriát, de a 9.52-es Ontrack is még jó, ami csak kb 6kb-ot eszik (de umb-be is tölthető), de már 30 Gb-ig is kezeli a vinyókat (tehát már a 8Gb-os korlátot is ledönti), az újabbak már többet csípnek le, de azoknál már úgysincs igazán jelentősége, mert nem dosos gépekhez valók.
-
válasz
DarthSun #23411 üzenetére
Dosos bootfloppy mellé érdemes feltenni ezeket a progikat és onnan futtatni (az újabb verziók már alapból bootfloppysok, de ettől függetlenül kell hozzá még a telepíteni kívánt os bootfloppyja is), a biosban persze be lehet állítani a pontos C\H\S értékeket (csak az overlay progi nélkül az fdsik csak 504-et lát belőlük) és akár akkor 8-30-120 GB-os (tetszőlegesen ahogy az fdisk-kel) vinyót és partíciót is tehetsz 2-386-osba is akár, lényeg, hogy közvetlenül az oprendszer előtt töltődik be, így megszüntetve a bios korlátait.
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23419 üzenetére
Az össz lista 110db, bár lehet 1-2 be se került még a könyvelésbe - van jópár igazán érdekes ritka darab is, meg persze ebből sok a kommersz S3, TNT2-féle is - de még azok között is akadnak érdekesebb darabok ilyen-olyan oknál fogva
A vgamuseum.ru kereshetősége tetszik - viszont írja az about us, hogy a testvére fejlesztgeti az oldalt, szóval úgytűnik nem valami publikusan elérhető CMS... Csak tartalmat egy mezei joomla-ba is tudnék tölteni - cikkeket írni és chipset gyártók alapján kategorizálni, de akkor a kereshetősége, egymásra linkelhetősége nem olyan egyszerű, csak manuálisan kivitelezhető
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23417 üzenetére
úgylátszik így licenszelték és picit feljavították csak, de kompatibilitási okokból cyrix-nak láttatja magát...
más: nem tudtok véletlenül valamiféle CMS-t, vagy meglévő CMS-hez (joomla, wp, stb) plugin-t amivel hasonló rendszerezhető listázást lehet megvalósítani, mint pl a vgamuseum.ru ? mostmár 100+ videókártyám van a gyűjteményemben (bár az utóbbi pár hónapban nem nagyon volt velük időm foglalkozni, de azért lassan bővült a számuk addig is) és szeretném lassan publikálni, írkálni róluk ezt azt - meg talán egy ilyen bemutató segíthetne a további példányok vadászatában is, ha többen látnák hogy jó célból gyűjtöm őket, nem a darálóba küldöm...
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #23412 üzenetére
Ez a az egyik legrégibb konfig amin már fut a Win95 ös oprendszer, így gyűjtőknek vagy számítás technikai versenyekhez kiváló darab.
milyen verseny? kinek bútol leglassabban a win95? vagy a hónod alá csapod és gátfutás?
egyáltalán stabil lehet ez így? ahogy nézem, cyrix-nak detektálja a texas procit...
ha a második alkudható picit akkor elmegy, valamikor még a télen úgy 4e-ért vettem házzal, 1.25GB rammal, tua P3 procival és R9550XT-vel együtt egy ilyen lapot
-
Ezekről a disk manager progikról én is hallottam de nem is használtam ilyet
Érdekes a dolog mivel a 386 biosában ha nagyobb disket detektálunk akkor megjelenik az 1024- nél nagyobb pályaszám is, mégsem tudja önállóan lekezelni.Gondolom a disk managerek is csak az 504- es ( vagy kisebb ) partícióról indíthatóak és ha már elindult akkor lehet láthatóvá tenni a további területet.
-
válasz
Ganz-[HUN] #23403 üzenetére
oké csak jó volna tudni hogy miért, hátha megoldható lenne a dolog...
-
válasz
Ganz-[HUN] #23401 üzenetére
Az nem a 386-os hibája, hanem a biosé, ui. a 94 aug előttiek egy bug miatt max csak 504 mb-ot tudnak megcímezni és mivel az ilyen lapokhoz csak elvétve találni bios frissítést így legegyszerűbben egy gyártóspecifikus disk overlay progival (pl Ontrack - leginkább Quantumra fejlesztett, de a korai verziói közül külön Conner, WD, Seagate és Maxtor specifikusan is elérhetőek voltak, ezt elég sokáig fejlesztették, talán még ma sem állt le teljesen a projekt, de a 128Gb-os korridorig még biztos eljutottak), Ez-Drive - ennek is megvoltak külön a gyártóspecifikus overlay managerei, de talán 97-ig hegesztették csak) lehet megoldani, hogy nagyobb vinyót is helyesen kezeljen a bios.
-
válasz
Ganz-[HUN] #23405 üzenetére
Kár hogy nem készült ISA- s EIDE kártya, ami saját BIOS- os és tud LBA- t
-
válasz
Ganz-[HUN] #23401 üzenetére
Valószínű, mert a csatolókártya csak akkora területet képes kezelni ( 1024, 16, 63 ). A DOS pedig 2047 MB- ig tud menni, de itt a kártya limitál, DOS alatt is csak 504MB lehet egy vinyón.
-
srácok van-e tippetek a következő problémámra!
Adott Egy Socket-A-s konfig, elég faszán kigyúrva:
3000+ Barton proci
2GB RAM
X1650AGP VGA kártya
Windows7 oprendszer
Elég jól pörög vele a Win, viszont nagyon sok játék program működése leállt hibaüzenettel elszáll...
pl Far Cry2, Alien Versus Predator2010, Dead Space, Grid, meg még fene tudja hogy hány játék, s ezeknek a játékoknak a konfig minimumba van meg, de megvan....
elég kevés játék, de azok jól mennek, Call Of Juarez2, Crysis Warhead, Left For Dead2, ezek hibátlanul mennek.... de a játékok nagyon nagy része elszáll.... De vajon miért? betudható a gyökér Win7-nek? -
Ganz-[HUN]
addikt
386-osban 504MB-t formáz meg a BIOS-os HDD utility?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged