-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádyka
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #23099 üzenetére
-
Ganz-[HUN]
addikt
VAlakinek meg van EZ a könyv?
-
zotyesz66
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #23096 üzenetére
Nem lehet rá valahogy visszaragasztani? Gondolom, a venti ettől még működik.
-
-
válasz
Ganz-[HUN] #23093 üzenetére
Egyszerű lekapni pedig, a bordát kell szorítani satuval, simán lepattan róla
Kis ventiből szűken állok, azt nem tudok felajánlani.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #23093 üzenetére
plusz. Kérdezném, van -e valakinek (aki kölcsön is adná) Socket 3-mas Pentium Overdrive-ja?
Szeretném kipróbálni. -
válasz
Ganz-[HUN] #23091 üzenetére
Leoperálod róla a bordát és teszel rá sima socket7 hűtőt.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv.
Érdeklődnék Intel processzor hűtő iránt (vagyis csak venti) erre:Intel Pentium 120MHz
SL22M
80502120sűrített levegős tisztítás közben a 6bar-ral kijövő levegő kifújta a kezemből, és hálistenenek Leszedtem a prociról.
pedig nem régen szereztem, és működött. (kukáztam, egy 439HX-es lappal.
)
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
800.henrik #23089 üzenetére
még most szólok, hogy itt ne Lekrámozd....
-
válasz
DarthSun #23084 üzenetére
Pedig már többször szóba került korábban
pl itt
idén januárban meg itt
Aztán Rive is többször beszélt már róla
Amúgy jahh pont ilyen lapom van, csak DOS alatt kicsit instabil, mióta 2X is fordítva raktam bele a procit
Rive kcisit rendbe rakta az elpukkant FET-et rajta, de sajna nem az igazi, érdekes módon Win95 alatt hibátlan -
Peter789
senior tag
itt lehet olvasni a történetéről... maga a glint jó csipp volt, de ahhoz hogy olcsó kártya lehessen belőle túlzottan le kellett butítani a társítható RAM-ot, valamint a valós D3D támogatás se nagyon érkezett, úgyhogy elsüllyedt a projekt...
valakinek nincsen véletlenül 95-96-97-es conrad katalógusa? úgy rémlik hogy a 96-osban még volt jó sok dojcsmárkért VLB-s socket 4 vagy 5 lap, de akár még ez a creative VLB kártya is előfordulhatott benne...
-
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #23080 üzenetére
annó nekem is volt egy hasonló Am5x86 gépem, de fogalmam sincsen hogy hol lehet most... nem rémlik hogy eladtam volna, de turkálásaim során sem akadt a kezembe... talán egy gépházba beépítve lehet a padláson, egyszer majd alaposabban körbetúrok... hasonló zöld nyákos, UMC chipset-es, 3 PCI + 1 VESA-s, integrált IDE-s lap volt:
húúú de kipróbálnék ebben a lapban egy (IMG:http://www.vgamuseum.info/index.php/pirxs-collection/156-creative/1208-creative-labs-3d-blaster-vlb)creative 3D blaster VLB-t(/IMG)
annó ebbe a lapba szereztem egy Virge325 3D lassítót - a 160MHz-en ketyegő 5x86 lazán lenyomta szoftveres 3D renderelésben bárhol, és kevesebb volt a képi bug
-
-
-
-
-
-
válasz
Ganz-[HUN] #23071 üzenetére
Magas, passzív socket7 borda létezik, ennek 2 függőleges oldalára 1-1 7cm- es venti
, bár akkor ez sem biztos hogy elférne.
-
válasz
Ganz-[HUN] #23069 üzenetére
Szerencséd van hogy ilyen melegben nem sült meg. A Cyrix / IBM- ekre amúgyis erős hűtés javasolt, 60- ról hűtsd le legalább 50 alá !
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #23068 üzenetére
IBM6x86 120@133-ommal ment, majdnem ki nyírtam, 10 percig ment passzívban, kis 3cm magas bordával, mert a venti csatija xar, ebből kifolyólag. Abból vettem észre, amikor belassult. Gyors felnyitottam a gépházat (felvő, 2 gombot benyomok az oldalán, és felnyílik) majd foróaság kitódult. Na gyors kikapcs, az alaplapról a tápkábelt lekaptam, majd vissza, immáronjó ventivel, lehűtöttem a procit, és kész. kapásból kb. 110-ről üzemi, 60C-ra visszaugrott.
-
Steve Jr.
tag
van még egy texas instruments féle 486dx2-80 procim is windows kompatibilis logós
-
Steve Jr.
tag
Köszi a gyors válaszokat.
Akkor megy vissza a polcra a többiekhez...
-
spista222
addikt
válasz
Steve Jr. #23062 üzenetére
1. Nem, pl a SMART értékeket, így gondolom a méretet és minden mást is a lemezen tárol amit indításkor beolvas, ha ez nem sikerül neki akkor kezd el kattogni(ha nem megfelelő elektronika van rajta akkor is).
2. Ha hozzávaló szerszámmal nyúlnak hozzá és nincsenek leragasztva a csavarok akkor nem látszódik a csere. -
Steve Jr.
tag
Sziasztok!
Én a régi hdd-ket gyűjtöm, és lenne egy különös kérdésem mindenkihez, aki a témában jártas...
Mennyire ritka az, hogy egy hdd-n más-más tipus szerepel, a különböző részeken?
Adott egy Quantum 1080AT. A burkolaton is 1080AT szerepel, és a gép is így ismeri fel.
Az elektronikára viszont a 1280AT van felcimkézve. Ránézésre az elektronika csavarjai érintetlenek,
a cimke szintúgy. Beletenyereltem valami exotikumba, vagy ez teljesen megszokott dolog?Előre is köszönöm a válaszokat!
-Steve Jr.-
-
Ganz-[HUN]
addikt
Kinek van Apple Magic Mouse-a?
-
Vaze egy Volari V8 Duo is van a falon! Aztak*rva, az nagyon ritka darab!
Én az elmúlt napokban azt tervezem, hogy szerzek egy pofás fehér (ivory) ATX házat és egy K6-2+ retro konfigot építek bele. Van hozzá ivory 15" Acer TFT monitor, még fehér optikai egér és bill kell hozzá.
-
-
-
Epic79
tag
Nagy a csend gyerekek!
-
tpower
tag
hátha valakit felizgat
-
Van itt pár jó cucc, közte eisa vga, meg amiről sosem hallottam, Intel SX969 - na utánanéztem, ez a P75
-
válasz
bacsis #23045 üzenetére
Húúú, ilyenbe mi is belefutottunk anno - csak nálunk emlékeim szerint fordítva volt.
Vagyis volt egy eizás lapunk, de semmi eisa kártyánk nem volt. Haver úgy gondolta, ha kerít bele egy eisa kártyát, akkor előjön valami menü, ahol mókolni kell.
Aztán elment valahogy a lap, így a megoldást sosem tudtuk meg. -
-
válasz
bacsis #23048 üzenetére
Ezt az oldalt érdemes átnézni, itt találtam neked EISA conf utilt is.
-
-
válasz
bacsis #23045 üzenetére
Tipp, mivel EISA- val nem találkoztam még :
-- ha van a biosban olyan irq állítási lehetőség hogy pci/pnp vagy legacy isa akkor egy 5- ös vagy 7- es irq- t válts át legacy isa- ra, a 7- est természetesen csak akkor ha a párhuzamos portot letiltottad előtte.Magasabbat is meg lehet próbálni, 10 vagy 11, de kérdés hogy akkor dos alatt mit lép. -
helló Urak!
Egy haverom megkért hogy hekkeljem neki össze a dual Socket7-es gépét:A legnagyobb feeling az EISA-s SCSI vezérlő lenne... csakhogy hiába a SCSI-s optika és a SCSI-s HDD, ha a gép POST képernyőnél egy ilyen üzenettel fogad:
ez kártyával és annélkül is van... a BIOS-ban semmi EISA-ra utaló infót nem találtam, illetev annyi hogyEISA to PCI line buffer enabled/disabled, és ennyi... persze a SCSI vezérlő BIOS-a be sem jelentkezik
van valami tippetek?
-
-
-
-
Ranagol_5
senior tag
Te Bacsis, ez a fajta merlin bios "D26_ver.2.0.02_Seed_Fire_0.1_15.09.04.rar", amit még te adtál, jó NF7 v2.0-ára is, vagy csak a satás NF7-re?
-
-
-
-
válasz
bacsis #23034 üzenetére
Nekem egy ilyenem van integrált 87dlc cooprocival, még néhány éve szerváltam bagóért, amikor a procigyűjtés még nem volt ilyen népszerű hobbi.
-
-
peti_s
addikt
No még1 link, ezt inkább Ákos kollégának ajánlom, amennyiben nincs még ilyenje. Azért érdekes mennyi mindent lehet még mindig találni.
-
-
peti_s
addikt
Bacsis, ilyened már van?
-
-
-
zotyesz66
őstag
-
-
-
-
-
-
a hétvégén retro LAN party lesz sajna erre nem jönnek oylan sokan mint a "rendes" LAN partyaimra, de azért 10 főt csak összevakartam....
A retro LAN tiszteletére ezzel megyek:Persze nem XT kaliberű gép, igyekeztem minél erősebb vasat beletolni:
Acorp VP3 alaplap
2X64MB EDO RAM
Sajna az 5,25-ös egységek beépített kerete a háznak rálóg az SD RAM-ok foglalatára így SD ramot nem tudtam beletolni, a házat meg nem akartam szétflexelni, szal ezért erre a lapra esett a választásom mert még volt rajta EDO foglalat és oda még tudtam ramot beletuszakolni
Voodoo Banshee VGA kártya
20GB HDD, ISA SB16 hangkártya
Windows ME
És msot még lehet tolok bele egy SCSI kártyát meg kap egy 2X-es külső SCSI CD írót -
-
-
Urakok!
Nem lenne valakinek kettő darab fölösleges/eladó/cserélhető olyan SLOT1-es CPU-ja, aminek 66MHz-es az FSB-je, és legalább 300MHz-es? -
-
mrgg
tag
válasz
bacsis #23007 üzenetére
Patchelni kell, elméletileg ezzel menni fog.
-
-
na akkor itt egy feldobott téma!
Az NFS3 A voodoo Banshee AGP VGA kártyával csak softwae render-el indul el...
A revolt, GTA2, NFS5, gyönyörűen megy a gépen, NFS3 Software renderel csak... Mi lehet vajon a gond? -
tpower
tag
válasz
Ganz-[HUN] #23004 üzenetére
csak kicsit
-
Ganz-[HUN]
addikt
Ismét beállt a topik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged