Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #24194 üzenetére
Azt a kivételes italt elöntözni áá.
Pedig nem drága, igaz kell mellé 2-3 energiadrink, hogy ne sztondulj be pár óra alatt, ennyi.(nyáron meg ser)
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #24191 üzenetére
Valamiben egyszer úgyis meg kell halni, akkor már én a pálinkát választottam.
-
válasz
Sanchez638 #24190 üzenetére
Úgy nézem sajnos ezek alapján nem lehet behatárolni a típust-nevet.
(#24191) Ganz-[HUN] : világos, csak a retronak élsz
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #24187 üzenetére
Én tudom...
Ennyi grammot szívtál...sanchezsa: hol a számsor?
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #24187 üzenetére
van rajta egy olyasmi számsor, ami lehet hogy ismerős lehet valakinek, az egyik isa port alatt van.Én az alapján nem találtam sok minden, de hátha más tud valamit kezdeni vele.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #24186 üzenetére
Én is írok egy számot:
123432125.
Nem tudom mi ez, de egy szám. -
válasz
Sanchez638 #24184 üzenetére
A lap nevét nem tudom, próbáltam rákeresni a kép alapján ( stason.org és th99-rip ), hasonló 16 foglalatosok vannak de egyik sem ugyanolyan.
-
válasz
Sanchez638 #24182 üzenetére
Jól teszed, én sem nagyon
Egyedül S7 lapokból van feleslegem, de abból is inkább csak cserélnék valami másra, bár az meg még nem hiánycikk, így nem kell senkinek, talán majd 10 év múlva esetleg
-
válasz
Sanchez638 #24175 üzenetére
Király az Opti 386 lap, mennyi SIMM van abban? - 12, ha jól számolom.A zöld hűtős meg Gainward Dragon V2, asszem.Ha valakit érdekel, azt takarja hogy eladók?
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #24178 üzenetére
Akkor ha méret, tokozás stimmel, akkor egy másik lapban hot-swappel, uniflashhel még meg tudod írni, aztán át a céllapba, csak ez esetben a hot swappelős lap programozási feszültségének kell stimmelnie.
-
Fenyő
őstag
Hát amiben mindez benne lesz nem tudom akad-e, de amiben több dolog benne van az pl a Checkit (bár ez vga memóriát csak 256kb-ig tud tesztelni, bár foglalattól függően át lehet tenni másba is a memóriákat, Dipeseket 2/386-osba, sojosat Gravisbe, aminek a beépített tesztprogija elég jól kihozta nálam a hibás kockákat), de az orosz Speedsys vagy az Aidados sem rossz, vga teszthez dosos Pcpbench elég jó még az ilyen max 1-2-4 megásokhoz, mivel ha vga tudja lehet vele 1024x768 32biten is tesztelni akár.
Ganz[hun]: ha a tokozás, biosméret, programozási feszültség stimmel az eredetivel, akkor minden gond nélkül mennie kell. -
Rive
veterán
Nem mlékszik valaki véletlen valami átfogóbb tesztprogramra 386-486 környéki gépekhez?
Vinyó-integritás, VGA-memória, sajátmemória teszt kellene, főleg. Lehetőleg egyben.Volt már ilyen itt, de nem nagyon találom a topikban
-
Sanchez638
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #24164 üzenetére
Valaki, Hahó.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #24172 üzenetére
és msot nézz meg egy mezei SD RAM-ot vagy DDR1-es ramot.. látn ifogod a memória IC-k közti különbséget... ez a BGA tokozás
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #24170 üzenetére
Bármiben mehetnek amiben van ISA, P3-ban is.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #24165 üzenetére
az hogy a memória IC-k lábai nem magának az IC-nek az oldalán van, hanem az IC alatt aprócska kis golyócskák formájában.. nézz meg egy DDR2/3as memória modult és vágni fogod
VGA-khoz: Az Oak OTI 037-es az sztem nagy kincs, mert tud CGA-t EGA-t VGA-t, a megfelelő kapcsolók beállításával, továbbá megy 8 és 16bit-es ISA foglalatban is így akár XT-ben is tök jól használható
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #24167 üzenetére
Régiek...
Mire lennél még kíváncsi?
Mármint milyen irányú infó kellene a kártyákról?
Gépben láttad őket menni? -
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #24165 üzenetére
Nálad már láttam - láttam azt is hogy keresel, nagyjából azóta tudom hogy van ilyen
-
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv. Slot1-es Abit BF-6-ba jó a Winbond W29C020-90 című BIOS csip?
Flashelés ne legyen gond, csak szeretném életrekelteni. -
gban
veterán
Csak érdekességképpen, van bga-s sd ramotok?
Nekem most került a kezembe egy - még a ddr-ek között is ritka (talán ddr-ből még nem is láttam ilyet), nemhogy az sd-k között. -
gban
veterán
Srácok, ha valaki karácsonyra vagy csak amúgy telót akar venni, van egy tuti tippem, privátban megosztom (android, 4 mag, 4", stb., jelentős árcsökkentéssel).
Boltból, 1 év garral, nekem semmi közöm hozzá, nem azért jeleztem. -
bacsis
Közösségépítő
skaccok! nem kell valakinek a Wordperfect 5.1 DOS-os verziója Magyar nyelvű
-
bacsis
Közösségépítő
Működik a scannelés
megy az imaging nevű win95 beépített progijából is, de megy a HP Scanjet szoftveréből is, érdekes mert uyge Win3.11 alatt meg nem ment, de legalább működik
-
bacsis
Közösségépítő
Ott a piros pont
Sajan csak olyan házam van amibe 2db 5,25-9ös HDD, 1 optka és egy mobil rack fért el, na meg az elmaradhatatlan 3,5-es Floopy és még egy 3,5-es HDD.... pedig az volna a jó ha még egy 5,25-ös HDD-t bele tudnék tuszakolniigaz az optika az külső, és a mobil racket nem használom emrt IDE csatorna ninsc a gépben, de az optikát nem akarom száműzni, mert úgy a feeling ha van egy belső SCSI-s és egy külső SCSI-s cd író
szerk: minnyá fent van a Win95 és akkor küdzhetünk tovább a SCSI-s scannerrel
-
Ádyka
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
konkrét tesztem nincs de saját tapasztalatból azt kell hogy mondjam a különbség naggyából alhanyagolható.. a K8-as architektúra nem tud túl sokat profitálni a dupla CAche-ből
nem véletlen hogy az AM2-es Athlonoknál mindössze csak 100-al magasabb PR jelzést kapott az a CPU amiben 1MB volt az L2 Cache az azonos órajelű de csak 512KB L2 Cache-es társával szemben -
Ádyka
őstag
Nincs valakinek a birtokában egy tesztecske, amiben jól látszanak a különbségek S939 procikon, azonos órajeleken, az 512 Kb és 1 Mb L2 cache méretek között? Lehet 1 vagy 2 magos is (2x512K vs 2x1M) a lényeg, hogy egyforma órajelen üzemeljenek.
-
Ranagol_5
őstag
Itt kellet valakinek ha jól rémlik vagy keresett valaki socket3-as lapot?
-
Tesztelgetem tovább a még beépítetlen optikákat, találtam egy LietOn- t, a grafikonján jól látszik a sebességőrület, 40x- esig jól bírja az optika, aztán lassít a mechanika és időnként próbál visszagyorsítani, szakaszosan, részleges sikerrel
, nem semmi grafikont produkálva
Amúgy a gyakorlatban, általános felhasználás mellett szépen megy.
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #24112 üzenetére
Na akkor neked ez [link] kell
-
-
gban
veterán
válasz
DarthSun #24130 üzenetére
A rem az remark, vagyis elvileg nem végrehajtott sorok - ha nem akarod törölni ami ott van, mert hátha kell, akkor szokás elétenni egy remet, és meg is marad és nem is, és könnyen visszaállítható.
Egy olyan van ami nem remes, de az meg ha jól látom az előző folytatása.
Próbáld meg kivenni az összeset, elvileg nem számítanak.
Miért gondolod hogy baj ha nincsenek ott, valamit észreveszel olyankor?(Ha eg tévedtem akkor bocs, remélem nem mondtam nagy hülyeségeket, nekem anno szerintem így magyarázták)
-
Tanulmányozgatom a Freedost.Megnyerő a 600 feletti konvencionális ram, a FAT32 meg a programok, játékok is mennek amiket eddig próbálgattam. Elég sok mindent betett az indításba, gondom csak az ha a kiemelt részeket visszateszem akkor fekete képernyő fogad.A kiemelt sorok mire szolgálnak? Jártas valaki benne?
@echo off
SET LANG=HU
SET MTCPCFG=C:\FDOS\MTCP.CFG
SET WATTCP.CFG=C:\FDOS
SET PATH=c:\nc;c:;c:\util;%dosdir%\bin
SET NLSPATH=%dosdir%\NLS
SET HELPPATH=%dosdir%\HELP
SET TEMP=%dosdir%\TEMP
SET TMP=%TEMP%
SET BLASTER=A220 I5 D1 H5 P330
SET DIRCMD=/OGN /4
SET COPYCMD=/-Y
if "%config%"=="4" goto end
rem SHSUCDX /QQ /D3
rem LH SHSUCDHD /QQ /FDBOOTCD.ISO
rem LH FDAPM APMDOS
rem IF "%config%"=="2" LH SHARE
LH DOSLFN
NLSFUNC C:\FDOS\BIN\COUNTRY.SYS
DISPLAY CON=(EGA),852,2)
MODE CON CP PREP=((852) C:\FDOS\CPI\EGA.CPX)
KEYB US,852,C:\FDOS\bin\keyboard.sys
CHCP 852
rem LH PCNTPK INT=0x60
DHCP
lh c:\hxcdrom\mscdex.exe /d:mscd000 /l:z
lh c:\util\MOUSE
lh c:\util\volume1
rem DEVLOAD /H /Q %dosdir%\BIN\UIDE.SYS /H /DDCD0001 /S5
rem SHSUCDX /QQ /~ /D:?SHSU-CDR,D /D:?SHSU-CDH,D /D:?FDCD0001,D /D:?FDCD0002,D /D:?FDCD0003,D
MEM /C /N
rem IF NOT "%config%"=="4" SHSUCDX /D
GOTO END
:END
SET AUTOFILE=%0
SET CFGFILE=C:\FDCONFIG.SYS
LH KEYB HU,,keybrd3.sys HU208.KL /ID:208
alias reboot=fdapm warmboot
alias reset=fdisk /reboot
alias halt=fdapm poweroff
alias shutdown=fdapm poweroff
alias cfg=edit %cfgfile%
alias auto=edit %0
echo Done processing startup files %cfgfile% and %0
echo Type HELP to get support on commands and navigation
echo.
echo Welcome to the FreeDOS 1.1 operating system (http://www.freedos.org)
set nc=c:\nc
lh c:\nc\nc -
bacsis
Közösségépítő
-
zotyesz66
őstag
válasz
bacsis #24125 üzenetére
A sima A7V a VIA KT133-as chipsettel nem bírja a 133-as fsb-t, anno én is beleugrottam és k...a mérges voltam a VIA-ra, hogy kb. 2 hónapra rá kiadta a KT133A-t, ami már tudta. Ez az A7V külömben sem lett a kedvenc alaplapom, voltak hülyeségei. Ja, és milyen rohadt drága volt, vagy 50k!
-
bacsis
Közösségépítő
ahha köszi
és tényleg ott van a jumperok helye, lestem nem egyszer mégse' vettem észre.. msot hogy kép alapján megnéztem hol kéne lenni, így meglett
meg azt is kiszúrtam, hogy a az "R"-es lapon A7V-133 a típusjelzés, míg az enyém csak "sima" A7V, és akkor már meg is van, hogy miért nem bírja a 133-as FSB-t pedig pont most raktam rá fel a legfrissebb, beta bios-t de nem nyert...
Akkor asszem vissza cserélek egy Acorp lapra, az tudja legalábbis asszem a 133-as FSB-t, igaz a Thunderbirdem lock mentes, tehát itt is tudom járatni 1400MHz körül, de a RamDisk miatt kéne a minél gyorsabb memória, így 115MHz körül csak 46MB/sec-es tempóval tudok másolni, ami sztem nem valami sok -
gban
veterán
válasz
bacsis #24120 üzenetére
Pont ott írják, amit linkeltél:
While having native ATA-100 support, ASUS have placed the Promise PDC20265 IDE controller chipset. This chipset provides ATA-100 IDE support and also ATA-100 RAID 0 support. A jumper is provided on the motherboard to either set the controller to RAID or ATA-100 mode. -
bacsis
Közösségépítő
hááát, az alaplapra rá nem forrasztott hangkártyát a BIOS-ban engedélyezhetem, illetve tilthatom
de a RAID-et nem tudom állítani
Rive! iylen van rajta -
bacsis
Közösségépítő
skaccok! Van egy Asus A7V alaplapom, itt a manualja
Van rajta a szokásos 2 IDE csatorna mellet még további 2,
Szépn rá si van szitázva az alaplapra, hogy ATA100/RAID0 funkció: JP13/JP14 jumperrel álíltható ha a jumperek 2/3 állásban vannak akkor ATA100 de ha 1/2-ben RAID0-n vannak.. kerestem a jumper párt a lapon de nem találtam. átnéztem a manualt semmit nem írnak róla vagy én nléztem be valamit? -
Ádyka
őstag
-
válasz
Ganz-[HUN] #24108 üzenetére
6 fejes hifi-stereo? Mert azok tényleg jól szólnak.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Kicsit off, de retró, mert VHS, és Compact Casette, ami régi.
És hogy ez mi ez?
Ez egy Zenegép.
A VHS kazira felvettem egy rakat zenét, és így megy.szerk.: egy pár napja nyitottam a topikot, ha érdekel vkit.
[link] -
djculture
félisten
válasz
Sanchez638 #24105 üzenetére
Ritkább mint a sima trió de azért nem olyan ritkaság mint mondjuk egy Hercules Prophet vga.
-
djculture
félisten
válasz
Sanchez638 #24103 üzenetére
Nincs mit, 95 alá még van driver meg 98 alá, de 2 megával felette nem is érdemes használni
-
djculture
félisten
válasz
Sanchez638 #24100 üzenetére
S3 64V+ professzional verziója azért nem nagyon van róla infó, de gyakorlatilag ez a chip van rajta csak más néven.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen széket vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Star Trek
- Könyvajánló
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest