Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #114998 üzenetére
az egy Gallatin core Xeon volt, csak desktop tokozasban
szoval tudtak csinalni, csak a nagyjat inkabb eladtak Xeon-kent tobbert
GF4Ti az Dx8-t tudott, az MX440 meg Dx7-t
amivel olcsobb volt a lesajnalt Duron a Celeron-nal, abbol ki is jott a GF4Ti a MX440 helyett abba
barmiben IS nezve gyorsabb volt
siman Win alatt is, a 133/266 FSB-n DDR RAM-l a 100MHz FSB + SDR ellen
game kozben meg a GF4Ti kort vert a MX440-re -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #114981 üzenetére
A P4EE szerintem egy afféle "na ilyet is tudunk" demonstráció volt, de ha elkezdtek volna érte tömegesen sorbaállni a népek akkor az Intel komoly bajban lett volna. Gondolom ennek az őrült árazással (is) próbálták elejét venni.
A GF4 Ti4200 szerintem eleve magas órajelű P4 Celeronok, vagy közepes P4-ek (2400MHZ és környéke) vagy hasonló + -ozású Athlon XP-k mellé volt való. A 4400 a szar árazása miatt leginkább sehová, a 4600 meg a fölé. Az MX-ek meg értelem szerűen ezek alá, főleg Celeronok mellé. -
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #114996 üzenetére
Valószínűleg a pci-e- agp kombó kártya nem létezett, csak prototípus szintjén.
A PCI-e nem csak az agp-t váltotta le, hanem a pci foglalatot is. Az agp bonyolult volt, ezért kellett leszámolni vele, a PCI meg megragadt a 90-es évek szintjén, így aztán két legyet egy csapásra szerűen jött helyettük a pci-e foglalat.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #114967 üzenetére
Az a baj, hogy az a csúcs kártya AGP-re. A maga idejében is eléggé drágának számított, de ahogy kezdett ritkulni, úgy repült még feljebb az ára. Előbb azért, mert menteni lehetett vele a még AGP-s rendszert, később meg a retro értéke miatt is.
Igazából ha gyors AGP-s kártya kell akkor emlékeim szerint a 6600GT-ből is volt AGP-s.Volt egy X800GTO aminek az egyik végén AGP a másikon PCI-E volt, na azt meg én húznám be szívesen, anno kerestem is olyat. Mondván ha majd váltok, akkor VGA-t nem kell venni.
Amúgy érdekes volt ez az AGP kivezetés is, eléggé mesterségesen limitálták, hogy az igazán jó kártyákat már nem adták ki AGP-re az adott genből. Amiből meg jött ki AGP és PCI-E is, ott megfigyeltem azt az érdekességet, hogy a PCI-E verziók kicsit magasabb órajeln mentek. Kb pont annyival, amennyivel gyorsabbak voltak tesztekben AGP-s társaiktól. Erről még - sok-sok méréssel - anno egy cikk szerű fórumposztot is írtam, hogy "something rotten in PCI-E land". Akkor arra jutottam, hogy azonos körülmények között a korai PCI-E kártyák semmivel sem gyorsabbak az AGP-snél, és a fejlődés látszatának fentartása érdekében emelt órajellel dobják be a ringe a PCI-E kártyákat.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
envagyok #114984 üzenetére
regen jartunk ki gyorsulasira autoval
beugro nevezes uzemanyag megallt 20-25k-bol
aztan 1x megneztuk mennyi az annyi egy palyanapon, egy 4 oras futamon reszt venni
az ~200k volt a szabalyok szerinti felkeszitesen kivul szamolva csak az az egy nap, nevezes, box berles stb
OK ez eloszlik 3-4 fele, mert csak csapatban lehetett ra nezvezni, de akkor sem keves + lejart homolog tuzallo overall + cipo +kesztyu +maszk, es rendes bukosisak stb mindenkinek kulon
palyanap utan osszes kenoolaj + komplett fek csere, meg a gumik is KO a vegere
egesz gyorsulasi szezont lenyomtuk annyibol, amibe ez az egy palyanap kerult, pedig akkoriban 3 versenysorozat is ment parhuzamosan, vmikor egy hetvegen szombaton itt, vasarnap ott
driftre csinalt haver autoszerelo egy tunnner 3 liter sopr6 BMW motort turboval
beszelgettunk eppen, pont jott muki megnezni a technikat, hogy keszul meg megbeszelni mi mennyi
ott hüppögött, hogy 200k a 6 db "4340"-s CrMo H-beam hajtokar 200k
elmegy a muki, mondja haver, hogy ezek amikor kimennek csak egy edzesre(!!!), 600k-nyi gumit fustolnek el + uzemanyag + szerelocsapat + palyaberles rajuk eso resze, mivel tobb masik csapattal egyutt csinaljak altalaban 1 hettel a éles verseny elott, szoval csak az edzes(!!) benne van ~1 millioban
a verseny meg 30-40%-l tobb is
....es ha vmi lerottyan az autoban, vagy torik a a bode, az benne sincs ebben
na ez volt 8-10 eve, es azota olcsobb tuti nem lett -
envagyok
veterán
válasz
Pikari #114986 üzenetére
Idealista vagy
Volt is, van is motorom kb 40 éve, jó dolog, szeretem, de olcsónak nem mondanám.
Nézz kicsit körül, kellékek (cdozma, ruha, sosak) kisebb vagyonért mennek, szerviz iszonyat drága, és ugyanúgy viszed műszakira, fizeted a kötelezőt, mi t egy autónál.
Krosszmotor szezononként minimum 100k a szerviz, ha te csinálod: gumik, lánc, olajcsere üzemóránként, de ha szivárog a teló, tegyél hozzá még 1x annyit.
Múltkor a 22 éves BMW R1200C-ben tönkrement az ABS, gyári szervízt meg se mertem kérdezni, kb 600k lett volna a javítás.
Abból 3 voodoo5-öst veszel, és ez csak egy átlagos szervízköltség.
Spórolni nem szabad, mert az életed kockáztatod vele.Horgászat.
Ott is nézd meg a felszerelés fogyóeszköz árakat, plusz horgászengedély országos+területi, magántónál +belépő+ha kifogod, a hal ára.
Meg gondolom nem a szomszédban van a tó, oda elautózol, ha nem fogsz semmit, akkor az a pár ezer ft el is ment a semmire, olcsóbb a boltban megvenni.Régen repülőmodelleztem, nagyon olcsó akkor se volt, de most egy nem játék belépő modell 7 számjegyű, mire feláll, aztán elég egy rossz mozdulat, és megy a lecsóba. Múltkor elmentem a régi klubomba, aztán nem győztem hüledezni, mikor mondták, hogy ez 1 millió, az 2 millió.
Szóval ezekhez képest egy voodooért, vagy egy hd3850agp-ért 20-50k aprópénz.
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #114984 üzenetére
Minden hobbira nem akarok reflektálni, de egy motorral tudsz menni ide-oda, tehát végső soron tulajdonképpen spórolsz az autó benzinköltségén, vagy a vonat/busz árán. A horgászás során kifogott halakkal meg etetheted magad, és a családod.
Viszont ami pénzt a retró gépekbe (sielésbe, stb) beleraksz, az nem fog megtérülni, ezek teljesen öncélú hobbik.
-
envagyok
veterán
válasz
Pikari #114971 üzenetére
Szerintem nem drága ez a hobbi.
Nézd meg mennyiből jön ki egy nap sielés szállással, étkezéssel Ausztriában, vagy motorozásnál, krosszmotorozásnál a pálya és benzinköltség, na meg egy motor ára, wakeboardozásnál 60 perc motorcsónakos vontatás ára, vagy kábelpályánál napijegy.
Esetleg egy nap a Balcsin útiköltséggel, strandbelépővel, meg ha már nyaralsz, nem spúroskodsz, és eszel egy lángost, hozzá sört, később egy fagyit.
Amiket itt felsoroltam, egyenként árukból a legdrágább retró cuccokat veheted, viszont egy napig örülhetsz neki, másnapra csak emlék marad, míg a retró cucc marad.
Persze biztos van olcsóbbnak gondolt hobbi, pl futás, kerékpározás, de ha ott is utánamész mindennek, horror árak jönnek ki.
Egy átlagos bicikli több 100k, egy olyan futócipő, ami nem teszi tönkre a lábad, kb 50k, és ha használod, 2-3 havonta csere, mert 7-800km bírnak a jobbak is csak.
Horgász ismerős mesélte, hogy ott is mi pénz most a felszerelés, fogyóeszköz, horgászjegy, seggreültem.
Arról már ne is beszéljünk, hogy a kaja mennyi hetente.
Úgy gondolom, hogy a fentiekhez képest, mondjuk 20-30-40k egy 3dfx v1,v2,v3 kártyáért, vagy egy ritkább régi hangkártyáért aprópénz. -
válasz
hobizoli #114981 üzenetére
Akkor jó is hogy kicseréltem a 6600GT- re, most nézem hogy 2004- es, ugyanúgy mint a P4EE. Nem szoktam figyelni a dátumokat, fejből csak néha tudom, mi mikor jött ki. Persze inkább a 6800GT illene hozzá, de azt nem veszem ki a 775- ből.
AGP HD3850 van még szabadon, avval lehetne flexelni, meggondolom, mondjuk annál gond, hogy nincs Win98 driver. -
hobizoli
nagyúr
válasz
DarthSun #114979 üzenetére
az a P4 Emergency Edition 999 USD volt akkor, amikor az ket havi atlagkereset volt magyarorszagon
....es meg innen nyugatabbra sem alltak erte kigyozo sorokban
igazi HEDT cuccnak szamitott a maga koraban
mondjuk a GF4Ti4200 szerintem mar oldschool volt mellette, hiszen akkor 1.5-2ev alatt eleg nagy lepesekben fejlodott a PC gaming
en az FSB tunnerolt 650-700-s Duron-k melle raktam ilyen zsugat masodviragzasukkor, nem "csucs" P4 melle -
Összességében akkor hasznos mindenképp. Meg hát az ára is elég kedvező.
Van pár POST kijelzős lapom, pörgetik a számokat, de nem tudtam, nem néztem utána, melyik mit takar. Az utolsót el tudom dönteni, hogy az a minden rendbenre vonatkozik, ha már elkezdett bootolni az oprendszer.
Egy jófajta P4 lapom déli híddal pusztult meg, azt manuálisan állapítottam meg, az ujjamat rátéve kb odaégett a bőröm
.
-
válasz
DarthSun #114976 üzenetére
Bár utólag is belegondolva, nem véletlen lepett meg az interpelláció a P4EE- re. Amiatt mert a kezdő szett sztem pont korhű a Ti4200- al, a 6600GT már későbbi, de a dátumokat most nem is néztem össze.
Annyi tényleg a realitás, hogy maga a proci a korában, átlagos jövedelmű emberkének elérhetetlen volt, valamint a későbbiekben is ritka volt, mint pld a fekete PPro.
Pld a K6 sorozat picit másképp nézett ki, jó a pluszosok drágábbak voltak, de volt egy időszak, amikor olcsóbban be lehetett szerezni.
És ha már megvan a fiókban, miért ne építhetnénk olyan gépet, ami annó csak álom volt ?
Szóval sztem a P4EE- t teljesen jogos a S478 császárának nevezni.Felpakolom ma a Win98- at is rá, csak teszt kedvéért, bár a procicsere után is hasznos lesz. Megtetszett ez a Via lap, megnézem mit mutat benne a Northwood.
-
gban
veterán
válasz
DarthSun #114977 üzenetére
A neten fent van minden de úgyse segít ha nem vga vagy ram hiba
De saját magad is kitapasztalod majd.
Akár direkt is hogy kipróbálod ram vagy vga nélkül.
A legfontosabb infó hogy mocorog vagy se, vagyis van-e bármi élet a lapban vagy totál halott.
Ha mocorog, és ramnál vagy vga-nál áll meg akkor okosabb vagy, ha bármi másnál akkor úgyse oldod meg
Egyszer szopatott be a ram hiba, egy 423-asnál.
Ki is mértem hogy nem kap 3 voltot az sd.
Próbáltam mindent a tápjánál mire rájöttem hogy kap az 3 voltot, de csak minimális ideig mert leesik utána, oka pedig a zárlatos déli híd volt. -
A minden relatív az jogos, minden szemlélő mást tapasztalhat a téridőben, minél jobban eltér a saját helyzetük, mozgásuk, annál nagyobb a difi.
A Zent és a slotos Athlont is kedvelem. Csak én mondjuk az előbbit szeretem retrósítani, utóbbit meg esetleg olyan videókártyával társítani, ami a korában még nem is létezett. -
Pikari
veterán
válasz
ata99 #114972 üzenetére
Nekem egy super socket7 gép van állandó szórakozást nyújtó retró gépnek összeszerelve (amit fentebb már említettem is), ami elég sok korszakot hitelesen le tud fedni. Szerencsére ki tudtam mostanában élni magam vele annyira, hogy rájöttem, hogy mi hiányzik nekem ezekből a korszakokból.
Maguk a felhasználói felületek, programok, játékok csak egy dolog, de rájöttem, hogy az igazi hiányt nem ez okozza, hanem valójában a web2 előtti korszak egy nyugalmassabb, a fejlődést és munkát jobban lehetővé tevő, valamivel boldogabb életet eredményező kor volt, mert nem alakítottak ki ezek a dolgok kütyüfüggést, nem akart mindenki teperni, nem akart a világ a közösségi médiák, meg önjelölt influenszerek körül pörögni. És aki az akkori gamereket unalmas élet nélküli geekeknek tartotta, az nagyot tévedett, vagy legalábbis a mostaniak tükrében azok igazi chadek voltak
-
ata99
tag
válasz
Pikari #114971 üzenetére
Nekem azért van több. Télen előszedem, leporolom és ha évközben sikerült beszerezni valamit hozzájuk, akkor belerakom, átépitem. Van egy alaplapra ráforrasztott amd-s 386-osom, na ahhoz vagy 15 éve hozzá sem nyúltam. Át kellene installálni. Azok az MS DOS 5.0-ás floppyk, amik vannak hozzá, azok talán még az eredetiek. Lehet, nyugdij előtt kedvem sem lesz hozzá...
-
Pikari
veterán
válasz
ata99 #114969 üzenetére
Már egy ideje igyekszem cserélni, és nem pénzt adni ezekért a cuccokért. A retró cuccokért nincs értelme pénzt adni azon túl, hogy az ember összerak magának 1, azaz egy db retró gépet, persze nekem is dobozszámra sorakoznak az alkatrészek. Idén már nem akarok erre a hobbira költeni, majd keresek valami más elfoglaltságot, amire a fillérjeimet pazarolhatom
-
ata99
tag
-
gban
veterán
válasz
Pikari #114959 üzenetére
Érdekes ez az AGP tervezés a 462-es lapokon...
Sokszor tapasztaltam, 3DMarkok vagy kifagynak de leginkább resetelik a gépet egy erősebb proci és vga mellett bizonyos lapokban, itt is beszámoltam hasonlóról párszor, ekkor mondta a főni hogy nem kap elég mannát a proci vagy még inkább az agp, vagy mindkettő.
És nem csak a CPU segédtáp nélkülieken.Valóban nem a 3,3-as AGP-re írtam hogy lehet találni, egyértelműen már azoknál a lapoknál sem amik nem is tudnak 200-as FSB-t a 3200+ -hoz.
-
ata99
tag
Most már nekem is van ilyen, csak épp egy használható [lapom] sincs hozzá. Ezzel vagy 3 órát kinlódtam mire kisérleti jelleggel sikerült felrakni rá egy XP-t, hogy lefuttathassak rajta egy terhelési tesztet. Amúgy a lapért nem kár, mert ugye mi az, hogy csak 1,5V-so vidikari mehet beléje, a 3,3V-osat tilos beletenniAz előző tulaj a lapban lévő procit tejbe-vajba fürösztötte, vagyis ezüst pasztába, de abból volt rajta vagy fél kiskanálnyira való. A lapka mellett lévő kondiknak és ellenállásoknak is biztositva volt a tökéletes hűtés.
-
gban
veterán
Alin is van bőven okostojás:
It arrived quickly, the system is working, 13400F and gigabyte b660 ds3h, I inserted the post card and the system stopped starting, did not show the postcodes, pulled out the card and everything loads normally. I don't understand how to use it.Ezek frankón dugdossák a PCIe slotokba....
Már csak az a kérdés, az ISA részt dugják be a PCIe-be vagy legalább a PCI-t
Itt is tudnátok hány videokártya hirdetést helyezek át a PCI topicból PCIe-be mert oda való... -
arn
félisten
Nyilvan nem minden db rossz, de a minosegbiztositas nem lehet tul magas szinten.
This POST card literally exploded and smoked when I installed this into my motherboard! Stay away from this as I never seen this before. Thank god nothing happened to my computer. I do not recommend!
I installed the product into a PCI port as expected. At the first start, a component literally exploded, creating a loud noise before giving off a horrible smell. Not to mention the pitiful insulation (hot glue on the contacts) that came off when the package was opened.
I then turned off my PC. Definitely do not buy this product.
I hope my PC motherboard wasn't damagedI didn't read the reviews before buying as this is such a utility item. Had a boot issue, got the card, put it in the PCi slot. The code display flashed once, then went off. Then found the board was now dead. I am not the first reviewer this has happened to. This is a hazardous product, wheel of death. You might get a result, you might fry your board!
I bought this card to see if I could spot an error on my PC. I installed the card and started the machine, there was a spark and a small bang from the top of the card.
I ordered a replacement but nothing happens when it is plugged in. Apparently the shirt on the first card vapourized one of the tracked on my motherboard.
Had 2 mothers boards that i wanted to try this out on soon as power hit the board bang pop one dead board very bad
-
gban
veterán
Azt mondod XT-ben nem frankó?
A link logint kér így sajnos nem tudom megnézni.
Ezt találtam:
But i plugged it into my mobo’s 1x1.1 PCIe slot and the thing lit up like a sparkler. Like i said, i’m not sure if i missed a warning or a “do not plug this into your PCIe slot but regardless it IS a PCI and IDE card, so it’s assumed.köszönjük emese
Másik 1 csillagos:
After reading the manual I plugged the device into my motherboard, I turned my computer on and one of the chips on this device immediately exploded and caught fire. This product can either not be used on PCIE 5.0 slots or is completely worthless -
gban
veterán
Mire kell figyelni?
Én egy dologra figyeltem, az árra
Ilyet használok most, visszanéztem 2020-ban rendeltem, ~450 Ft volt, szállítással.
Teljesen hibátlan, szinte napi használatban van, jól jelez és kutya baja.
Mondjuk most megrendeltem az ISÁsat is.
A PCIe meg ki tudja hol kallódik a fiókban, azt sose használom.
PCIe-ben nem nagyon kell mostanság, PCI-ba meg inkább az olcsót dugom, az is tökéletes, meg méretben is kényelmesebb.
Szóval hogy mire figyelj: a fentiek alapján lehet az árra figyelni, vagy lehet arra hogy milyen slotban akarod használni.
Régen azt hittem ISA nem fog kelleni, meg a PCIe tök jó lesz, ez nem így alakult... -
sidi
aktív tag
Szerintem ugyanaz, csak ki lett vezetve mindkét buszra, így univerzális lett.
Egy különbség eszembe jutott: ISA-n 3.3V-ot nem tudsz mérni, viszont világít a LED akkor is ha nincs, ez csak PCI slotban megy rendesen.
2010-ben munkahelyemen csak PCI post kártya volt, ugyanezt tudta, csak ezt ISA-ba is teheted. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #114942 üzenetére
Akkor miert nem veted ossze pl egy 600as athlonnal? Vagy egy ryzennel? Egyik esetben kiraly lesz, a masik esetben meg vacak.
Minden hw josagat, de foleg a sebessegenek a megiteleset a kor es a korulmenyek hatarozzak meg, semmi mas. Mihez kepest az, nincs abszolut hw sebesseg, minden relativ.
-
akkor - ez a kulcsszó, ma már nem számít, azt érdemes nézni mi hozható ki ma egy aktuális összeállításból, az erőérték a lényeges, dátum nélkül.
Ha lenne időgépem, visszavinnék mondjuk egy C2D- ót '98- ba, aztán menne D3D- ben az Unreal1 200FPS- el(vagy 99- ben, mivel az első D3D kiegészítést akkor adták ki hozzá, asszem).Nemrég vettem észre hogy van pár 3GHz Northwoodom, majd tesztelem, de sztem a legendás Presim nyomába sem fognak érni, nekem meg hát tök mindegy hogy ezen procik melyik évben taroltak.
Van egy/vagy sok hardverkategória, az év nem lényeges, csak a maguk kategóriájában, mit tudnak felmutatni.szerk : bár mondom a magamét ismét feleslegesen, ezen nézetet Neked már sokszor megírtam, az egész olyan mintha kezet akarnánk fogni, de mellényúlunk, és nem sikerül...
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #114936 üzenetére
Köszönöm.
Nem, jól vannak a házba összesen 4 120-as ventit lehet szerelni, 2-t alulra, 2-t felülre, úgyhogy jó huzatot lehet csinálni. Esetemben elöl/alul (a táp és az ssd-k alatt) nincs ventilátor, egy merevlemez van ott (kombinált hely), de azért a felsőknek hála van ott is beáramlás. Másrészt ott relatív távol vannak a nagyobb hőtermelőktől.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #114931 üzenetére
Amúgy viccen kívül, jó volt. Elment vele egy esős délután.
Amúgy nincs szegecselés, a külső fedél és a két oldallap csavarmentes (ezek nincsenek a képeken), minden más csavaros, tehát magát a házat is teljesen szét lehet szedni. A vga-t jelen esetben azért nagyon rossz kiszedni, mert magas a hűtés, a rögzítőelem meg belülről van csavarozva, alig lehet hozzáférni.
-
válasz
zoltanz #114934 üzenetére
Akkoriban nemtom, nem volt ilyesmim. Ma a Prescott földbe döngöli a TBredet, na ott aztán nincs verseny, a 3GHz D0- ásom is megy TT léghűtővel 4.15 GHz- et. A további pld hőfok magyarázathoz lásd a #114935- öt.
A P4EE pedig kisebb órajelen is tarol i865/875- ben főleg. Nem olvastál vissza, azért kellett Via- ban lepróbálnom, mert a Giga 865- ös meghótt, de azért ebben is elég jól teker.
Az hogy mi volt régen, a mai retróban nem dönt, az a lényeg hogy most mit lehet kihozni a korabeli alkatrészekből.
Mielőtt meggondolatlanul szólsz hozzá, kérlek olvass vissza is, csak azért mondom, mert Tőled nem ez az első eset, hogy az előzmények ismerete nélkül bedobsz valami "okosat". -
válasz
KROK640 #114930 üzenetére
Persze, ezt próbáltam sok-sok hsz-váltásban elmagyarázni.
Ha ezt bepakolnám egy akkori korhű, alig szellőző házba, avval a nyomorult stiftes CPU hűtővel, akkor kb megfőne, innen a népek tapasztalata.
Ma már jó hűtővel, modern alsótáposba szerelem, 12centis ventik huzatjával. Itt nem működik a naptárazás, kénytelen vagy modern házba pakolni, hiszen 100W körüli a TDP, az ilyen hőtermelésű mai procikra szintén ez a javaslat, ha bezárnád a RyZent egy régi házba, klausztrofóbiás-hőgutát kapna, nem beszélve arról, ha van mellette még egy RTX4070-80 féle VGA.Amúgy ha megnézed a 6600GT- m viszont leverte a 80 fokot(GPUz maxok set), azt is át kell alakítanom csavaros bordarögzítésre, mint a 9800Pro- t. Nemtom hogy ilyen szintű GPU- k esetén ki a frász találta ki azt pálcikás lók*kit, de gondolom nagy prémiumot kapott érte
-
-
Házra kellett csavarozni a hűtőt régen, LGA771-esem volt ilyen. És rájöttem azért nem lett szabvány mert nyeklenek a gépházak ahogy sajnos ez is. A masszív chiefteceknél ez nem volt gond.
Megpróbáltam összerakni egy gépet a full ALU thermaltake lanmoto gépházba háát ez nem lett a kedvencem. Úgy nyeklik mint egy mai gépház. Nagyon könnyű az egész de ennyit nem ér hogy hajlik. Na meg sikerült a power gomb rugózó műanyag keretét is megreccsenteni. Gyerekeknek akartam beüzemelni de így nem építem meg.
A nyomorult távtartó ami a lap és ház közé kell az is egy horror, ezer féle van többféle méretben és menettel, alig találok egyformákat, na azt is lehetne szabványosítani valahogy. -
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #114925 üzenetére
Igazából azért lepett meg, mert a 06 produkálta. Ha a 06 hoz jobb eredményeket, a 03 meg kevesebbet,azon talán nem lepődtem volna meg.
Jelentősége nincs, ez a gép nem retró teszthez lesz, hanem aktuális játékhoz.
Amit sajnálok, hogy nem jegyeztem fel, mit tud ez a vga a Ryzen 5 5600 mellett, így nem tudom összehasonlítani vele. Amellett már 6750XT van, és nincs az az isten, hogy szétszedjem azt a gépet.
-
A S478 császára Via lapban.
Összesítő a Ti4200- al :Jól látszik hogy ez a nagy kesses Northwood mag is ugyanolyan jéghideg, mint a Prescott.
Ti4200 3DM01 :Csere 6600GT- re :
Búcsúzásképp azért még Win98 alatt is tolok pár tesztet emlékbe.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #114242 üzenetére
Rászántam végül magam, hogy kipróbáljam, ad-e a Dell Precision 5820 425 wattos tápja pci-e csatlakozóra áramot. Egyértelmű információt nem találtam, fórumokon azt írták többen is, hogy nem ad, csak a 950-es. Matek szerint a 425-ös is elég nekem, 180 watt a vga (RX6650XT), 120 W a processzor (Xeon W-2125), meg az apró (4×8 GB ddr4 2666, 2×512 ssd, maga az alaplap, ventik). Még a múlt héten megjöttek a gyári pci-e tápkábelek kínából, úgy tűnik a 425 W-os táppal szerelt verziókban nincs gyárilag, a 950-esekben vannak a vga-tól függetlenül. Jelentem működik!
Néztem is gyors driver telepítés után 3dmark03-at és 06-ot. A 03 ~125e pontot adott, Quadro P1000-rel ~75e pont volt, szóval ez jónak tűnik. A 06 meglepett, ~25e pont lett a vége, míg a P1000-rel ~34e pont volt az eredmény. Ez miért alakult így szerintetek?
-
sidi
aktív tag
Láttam már az aprón régi csak ISA-sat, de elvitték előlem, aztán vettem ezt az univerzálisat, akkor jutott eszembe, hogy megnézzem van-e a kínaiaknak...
Személy szerint én is örülnék egy korabeli darabnak, de lényeg, hogy van univerzális.2010-ben PC szervizben dolgoztam, ott láttam először csak PCI-s post kártyát, de akkor épp nem foglalkoztam otthon ezekkel, korábban az ezredforduló körül jött volna jól.
-
sidi
aktív tag
Köszönöm, hasonlók a tapasztalatok nekem is, kiegészítve azzal, hogy nekem nagy segítség volt párszor a tápfeszültség jelző ledek is, pl.: -12V hiányzik vagy nem érintkezik, akkor ISA Trident és Realtek VGA kártyákkal nincs kép.
- - kijelzés esetén is van, hogy nem érintkezett valami, lehet nyomogatni az alaplapot,
plusz van még rajta LED ami villog ha van élet a lapban.Sajnos nekem nem volt régen ISA-s post kártyám, pedig nagy segítség lett volna, egyszerűen lehetett volna kiszűrni a hibákat, nem vakon próbálgatva.
-
gban
veterán
Ugyan nem tőlem kérdezted de nagy segítség volt nekem nagyon sokszor.
Minimum 20 éve használok ilyet, de szerintem még régebb óta.
Amikor javítással is próbálkoztam, sok gyógyulásban segített.
A lényege hogy
- vagy nem csinál semmit, áll 00-n, ekkor nem indul a lap
- vagy megy de megáll valahol, ez megmondja hogy minél hasal el az indulás.
Pl. Dx az a vga, Cx az a ram.
Volt pár olyan lap (és van is) ahol megáll valahol de gőzöm sincs sok net túrás után sem hogy mi a gond.
00: el se indul a lap, ha meg mocorog a kijelzés akkor alapvetően látja a procit, indul a bios, csinál valamit.
Tehát ad egy irányt a hibakeresésnek.
Vettem egy PCIe-t is, na az PCIe-ben lényegében használhatatlan.
Pedig az ára
Én 6000 alatt vettem, akkor még a PCI kártyák 400 körül voltak.
Van PCI csatija is, meg alaplapi tüskesorra dugható része is, utóbbiak több eredményt adtak (a PCI része ugyanúgy használható mint a hagyományos PCI tesztkártyák), de ha nincs PCI a lapon, a tüskesoros vagy különösen a PCIe nálam használhatatlan.
Mindez igaz hibátlan lapra is, ahol nem azért nem megy iugye mert tényleg nem megy a lap, hanem mert nem tudja megmutatni a post kódokat... -
Azt még elfelejtettem rendelni, pótolom. A lapot elpakolom, aztán majd avval is próba.
Áttettem a Via- ra az XP- s(SP2) vinyót, de nem indul csökkentettben sem. Az Intel-->Via cserét nem tolerálta. Mindegy, már megy rá egy FreeDOM SP3. A procit kell tesztelnem, hogy kifogástalanul műkszik-e. -
Úgy néz ki eddig hogy állásában meghótt a Gigabyte GA-8IPE1000-G lapom. Szemre minden jónak néz ki, de tudjuk az nem jelent semmit.
Görcsöltem mindennel, videó/RAM/táp, stb, 3 félével is, de nem indul.
Áttettem a P4EE- t a VIA® PT880 chipes lapba, pöccre indult. -
KROK640
nagyúr
válasz
ata99 #114895 üzenetére
2011 februárjában is elavult volt már nagyon, de ettől még ilyen helyzetben lévőnek simán lehetett teljesen jó ajándék. 2500+-osok javarészt mentek 3200+-on, ami ezen a procin érdemben futott annak az 1,5GB RAM elég is volt, a dual boot meg egyenesen királyság volt egy rávaló oprendszer és egy modern lehetőségével.
Én a PC bontósodást szintén 2004 körül kezdtem, a peak 2009-ben volt, amikor már zöldságesláda számra álltak az alkatrészek a szobámban, egyszerre három operatív PC-m volt (egy Athlon XP 1466@2669MHZ egy P4 Northwood 1600@2400 és egy P4 Northwood 1800@2660), és mér közelítőleg sem tudtam felsorolni, hogy mi minden alkatrészem van -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #114875 üzenetére
Az RD RAM az árazása miatt nekem is kiesett. Úgy voltam vele, ha tömegtermék lesz ráérek akkor megvenni, ha meg nem, akkor fölösleges beletolni a pénzt.
Ígyis lett, jött a DDR P4 Celeron alá is, és inkább abba az irányba mentem. Ami röhej, mert előtte a 1300MHZ Duron VS 1300MHZ Tualatin volt a kérdés, a Duront végül a DDR RAM miatt ejtettem ki, de a 1700-as Celeronhoz már OK voltAz meg a másik, hogy valószínűleg mindkettővel jobban jártam volna, mint az 1700-as Cerkával.
Hm, 3,06 GHZ-es NW P4 HT + Rambus RAM? Érdekes project, izgalmasan hangzik
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #114861 üzenetére
Az 1700-1800 meg 2GHZ-es az sokkal gyakoribb volt, Celeronok is ezekből lettek. Aztán jött a NW magos Celeron, ahol be volt ígérve előre a 256KB L2, de sajnos semmi nem lett belőle. Viszont a NW magos 2GHZ-es Celeronok kb 100%-a ment 2660-on, és felük 3GHZ-en. Na persze mindig mindenhol Wilamette magos 2GHZ-es Cerkát kaptál.
Anno az 1700-ast cserélni akartam NW magos 2GHZ-esre, de elcsesztem mert megvették a nagykerből az összeset karácsony előtt, utána meg jött még egy szállítmány, az mind Wilamette volt megintÚgyhogy maradtam 1700@2266MHZ-en. Megjegyzem ezzel az 1700-as Cerkám már kifejezetten tuningos darabnak számított.
De a nagy Wilamette P4-nek is szar volt a tuning potenciálja, 2100-2200MHZ körül még a jobb 2GHZ-esek is kifulladtak.#114859 hobizoli : igen, abba SD és DDR RAM is mehetett VAGY VAGY alapon, de fehérholló kategória volt, talán élőben nem is biztos, hogy láttam.
-
arn
félisten
hosszu ido ota az elso pc, ami lazba hoz... [link]
hasonlo "xbox" szeru gepet mar regota emlegettem, most igy aira kihegyezve egy eleg sokoldalu masina lehet (128g ram!).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest