Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
ISA + PCI tesztkártya: choice-os, és levitték az árát akcióban - ott száradnának le, múlt hét végén amikor megrendeltem még 2500 volt
-
-
sidi
aktív tag
Trident 8900CL-B és 8900CL-C
RAMDAC az a 171-80 végű 16 bites, CL-B-ben eredetileg 476-80 volt, az csak 8 bites.
BIOS pedig az egyiken TVGA8900 feliratú, a másikon MX EEPROM.
Hiába cserélgetem amit lehet, CL-B chipset csak 8 bites színt tud.Még jobb, ezen a 8900C kártyán 2 BIOS is van, külön L és H mint a 286-os alaplapokon,
itt 176-os a RAMDAC, 6-os végű uyganúgy 8 bites.
178 pedig már 24 bites, de azt csak négyzetes PLCC tokban láttam az újabb kártyákon,
a régebbieken pedig gyakran aranykupakos volt a RAMDAC. [kép]
Érdekes, hogy 256 kB memória mellett 16 bites de csak 35 Mhz-es RAMDAC van.
RAMDAC a VGA (kombó) kártyákon jelent meg, sima csak EGA-n még nem volt,
mondjuk ritkán láttam csak EGA kártyát, inkább EGA/VGA volt, mint a Ruby is.
Azóta már a Ruby egy fórumtársunknál van, én már nem használtam ki.
Sima EGA-t sem, inkább CGA/EGA kártyát láttam, de olyanom nem volt.
Azt a szép kis Cirrus Logic kártyát az XT miatt tartogatom, szép EGA fontot tölt be. -
Pikari
veterán
8900D:
-Árnyék szerű csikozódás néhány módban: igen
-800x600: out of range, de dip switchekkel állítható a kompatibilitása (nem próbáltam)
-1024x768: out of range
-Hercules: 720x400 natív
-Hercules módban elhalványulás világos felületektől (csak grafikus módban)
-Hercules text mód: ok -
gban
veterán
válasz
Pikari #115085 üzenetére
Egy hirdetésemhez teszteltem régebben a Trident 9000-eseket (lehet amit én biosnak hívok az ramdac vagy mi):
TVGA9000C chip
Néhány DOS módban enyhén csíkos a képe, nem ramhibásan hanem olyan 'árnyékszerűen'
Win95 alatt 800*600 / 256 színben is megfelelő a frekvencia az LCD-nek
Trident BIOS, felkészítve a 16 bitre is
TVGA9000i chip
DOS módokban a csíkosság nagyon minimális
Win95 alatt 800*600 / 256 színben nem megfelelő a frekvencia az LCD-nek (out of range)
640*480 / 256 vagy 800*600 / 16 szín ok az LCD-nek
Quadtel BIOS, nincs felkészítve a 16 bitre, olyan ott a képe mintha RAMhibás lenne, de bios csere (pl. a következő kártyáéval) után látszik hogy nem hardverhiba okozza a jelenséget
TVGA9000i - 3 chip
DOS módokban a csíkosság nagyon minimális
Win95 alatt 800*600 / 256 színben nem megfelelő a frekvencia az LCD-nek (out of range)
640*480 / 256 vagy 800*600 / 16 szín ok az LCD-nek
Trident BIOS, felkészítve a 16 bitre is -
válasz
Armagedown #115080 üzenetére
Ahhoz nem jó a modern Integral. Blade SP2 jól megy rajta, esetleg még a FreeDom SP3.
-
sidi
aktív tag
válasz
Pikari #115079 üzenetére
Nézd meg a 476-os RAMDAC az 8 bites, nem fog tudni 16 bitet.
Sőt az a tapasztalatom, hogy pl. Trident 8900CL-B chipsetű kártyába hiába teszek 16 bites (171-es) RAMDAC-ot, nem tudja, csak a 8900CL-C végű chip és 60 ns memóriával az igazi, 70 ns-al is megy, de azzal még szemetel. -
válasz
Armagedown #115080 üzenetére
Ez inkább Win98-WinME-Win2k hardver.
-
efemm
tag
De, ez hálózati kártya. 3270-es terminál emulátor kártya (IRMA adapter), ami pc-ből (XT-ből) csinál 3270-es terminált. 93 ohm-os a koax, 110 ohm-os a csavart érpár. A kártya előbb egy "Cluster controller - IBM 3274, 3276, or 3174 Control Unit" egységbe csatlakozik a többi terminállal együtt, utána a mainframe-hez.
Hasonló kártyát találtam, ami ISA v. MCA csatlakozós. Ennek még a szabadalmi anyagát is kidobta a google.
Nemrég ment el a vaterán egy 3270-es terminál. -
Armagedown
őstag
Egy Soyo SY-7VCA alaplap , 768 MB memória és 700hzes Pentium 3 mellé megfelelő a Windows XP Intergral Edition? Természetesen az SS2t igénylő frissítéseket eltávolítva.
Egy geforce 4 mx 440et szeretnék bele, a proci mellé milyen drivert érdemes telepíteni, ami nem irreálisan magas proceszorigényű és támogatja a 16:10es képarányt? -
Pikari
veterán
Leteszteltem a tridentet. Kissé csalódást keltő.
-A dip switchekre nem reagál, így a hercules módban bootolás eleve nem működik. A trident saját mode switch programjával dos alól átrakható hercules módba.
-Hercules módban csak kb 60%-os a kompatibilitása, de sok játék nem megy, pl F1.
-A SVGA képességei is csalódást keltőek. A VESA VBE driverek nincsenek a helyzet magaslatán. 16 bites módokat eleve nem ad be a kártya, csak 16 és 256 színű módokat.
-Bár fél mega ram van a kártyán, 640x400as módot (16 bit mellett), ami beférne fél megába, nem támogat.
-Egy megára kellene ahhoz updatelni a kártyát, hogy legyenek 16 bites szín módok (ehhez sok sikert)
-
sidi
aktív tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, aki ért hozzá, frescho, Czo, ... ?
Nemrég írtam itt, hogy sikeresen beüzemeltem az XT IDE ROM-ot LAN kártyában,
27C64-re egy megfelelően konfigurált 8 kB-os bin került rá.Nekem nincs íróm se sok EEPROM-om, de találtam emberkét akinek van 27C256, de csak ez a típus és meg is tudná írni.
Viszont a legtöbb LAN kártya 16 kB-ot szeretne beolvasni. (27C64-et 2x olvassa be)
Van olyan LAN kártya ami 16 kB-ot olvas be mindenképp, van amelyik csak 8-at.
Sajnos nincs erre vonatkozó jumper rajta.Az XT IDE bin fájlokból van sima és "L" végű is, ami 28C256-ra való, de kisebb mint 32 kB, ez kb. 12 kB, szóval jóval 16 kB alatt van.
Kérdés, hogy melyik bin kell rá, hogy biztos jó legyen?
Olvastam már olyat, hogy összefűzve is lehet, de nem próbálkozni szeretnék mert nem én írom és postával jönne.
8 kB-ost felírnak egy nagyobbra az működhet? Ekkor kell-e összefűzni? -
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #115073 üzenetére
Ez nem halokartya. Az egy koaxialis csatlakozo, szerintem a kompozite kepet tudod radugni a 3270-es terminalnak, az rj11-re pedig a 3270-es keyboardot.
-
Kaptam 3 kártyát lomiból, az ISA hálókártya egészen igényesnek néz ki.
Bár azt nem értem hogy miért van rajta RJ11? Az nem totál más szabvány mint a coax?
-
KROK640
nagyúr
Nálam ez még inkább sz*rul jött, 2009-ben két darab jó GUSom volt, 500ft-ért sem kellett a kutyának se, úgyhogy mentek a szemétbe. Pár évvel később meg megtudtam itt ebben a topicban, hogy a jó darabja (akkor) akár 50 ezret is érhet
De tény és való, hogy 2009-ben ez nem volt más mint egy "kínszenvedés volt gépbe rakni őket Win alá" kártya, amitől 2-3 ezer ft-ért (de addigra már kb minden lapon volt integrált hang is) sokkal használhatóbb alternatívákat lehetett kapni.
A gyakorlati értéke számított, és olyan volt mint mondjuk a 32MB-os pendrive, hogy biztos van az a speciális helyzet amikor van USB a gépen, de csak ilyen kicsi pendriveot ismer fel, és csak ez húz ki a xarból, de egyre kevésbé valószínű, hogy ilyennel találkozik az ember, Biost frissíteni meg 1-128GB-ossal is lehet akár.#115061 sidi : kösz a vidi-t.
-
Fücsök007
őstag
Így van, ezt nem lehetett előre tudni, mert pl. macerás vagy kevésbé jó alaplapoknak nincs értéke, ég és föld a keresleti különbség jóféle 845P vagy 865/875P chipsetes alaplapok között, videókártyákból sincs minden kártyára igény, lásd sok gagyi MX440-es kártya és társai. Egyébként összességében még sok voodoo 2 és 3 kártyával is az volt a helyzet hogy kb. 2 év után a lecsökkent értéke ellenére kaptak érte annyit az emberek inflációval korrigálva mint ma, és akkor szinte bármely PC bolt beszámította egyből. Továbbá egyre többen inkább vesznek újonnan legyártott feljavított retró DOS vagy Win98 éra hardvereket, mert a régi minőség rosszabb volt több ok miatt.
-
sidi
aktív tag
válasz
Pikari #115060 üzenetére
Mindenképp küldj képet, érdekelne milyen VGA kártya az.
Ha netán tényleg kidobnád, akkor inkább hozzám.Itt egy videó tantál kondi robbanásról, aki ne tudná elképzelni: [link]
Ez egész jól visszaadja, látszik, hogy kilövell magából darabokat ez is, mielőtt láva jön, valami ilyesmi volt a munkahelyemen is csak az még nagyobb kapacitású és látványosabb, inkább félelmetesebb volt...
Kicsit parázok, hogy itthon mikor robban valamelyik a hálószobában lévő íróasztalon... -
sidi
aktív tag
válasz
Pikari #115058 üzenetére
Küldj róla képet, lássuk hogy néz ki most.
Szerintem simán meglehet javítani, ezek még csak 2 rétegű nyákok, itt még nem éghet össze belső réteggel, valószínűleg csak a kondihoz menő VIA-k égtek meg.Munkahelyi reakció a tantál kondi robbanásra:
szerintem ha még egy kicsit hagyjuk, akkor beáll a plazmaállapot és elindul a fúzió... -
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #115055 üzenetére
Nem a színmélységek különböznek, pl herculest azért nem szokta semmi sem tudni, mert annak eleve más memóriacímen van a frame bufferje is, és máshogy van blokkokra osztva.
Na de mindegy, a lényeg az, hogy ez egyenértékű volt azzal, mintha mondjuk egy 3dfx kártya robbant volna szét a szemed előtt egy tizedmásodperc alatt.
-
KROK640
nagyúr
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #115052 üzenetére
Ez tényleg annyi, azért, mivel dip switchekkel állítható, és bármilyen gépben megy, bármilyen módú játékot és programot tud natívan futtatni. A kártyák 99.9%-a erre nem képes. Ami nem tud ilyet, az 5k körül megy. Ezért ilyen drága, de amúgy lehet találni ilyen 15k körül is, csak persze éppen akkor nem, amikor az embernek ilyen kéne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #115044 üzenetére
Jujj, a tracek égése tényleg nem jó jel, lehet, hogy a kártyának totál annyi lett.
ISA Trident volt 20-30 ezer ft? Vagy ez valami Pikari árazás?Egyébként érdekes, hogy az én Tridentem is csúnyán halálozott el, csak azt egy csőtörés miatt árasztotta el a víz, és sajnos működés közben.
-
-
Akit érdekel, befejeztem a 16 bites PC időszakom maradékát is.
https://logout.hu/bejegyzes/1992_mivel_jatszottunk_pc-n.html
Próbáltam tényszerű lenni, de az élmények miatt biztos maradt benne szubjektív rész is. -
Pikari
veterán
ISA trident, VGA/Hercules/CGA kombó és 16/8 bit kombó, a működési módját a hátoldalon dip switchekkel lehet állítani a gép szétszerelése nélkül. Képes natívan futtatni a herculeses és cgas programokat is (azoknak a natív opkódjait használva), mindemellett 16 bites színmélyeséget is tud, 512 kilobájtos, nagy, nehéz, és rohadtul drága
De annyira azért nem drága, hogy kinyirassam vele az alaplapot. Ha csak az a kondi csattant volna el, akkor nem óvatoskodnék ennyire, de az, hogy a tracek is lángra kaptak a kártyán a layerek között, nagyon nem jó jel.
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #115041 üzenetére
Nem. Nem gondoltam, hogy ilyen látványos lesz. Korábban teszteltem ezt a kártyát (isa trident) vagy 5 másodperc erejéig, akkor nem produkált semmilyen fura jelenséget. Azt akkor észrevettem, hogy forrósodik az egyik kondi. Amikor a kondit akkor lemértem, labortáppal feszültséget injektáltam bele, eltűnt a probléma, már nem volt forrósodás, nem volt probléma az ellenállással sem, ezért nem foglalkoztam tovább a problémával. Egy évvel később elővettem ismét a kártyát, és betettem egy gépbe. Emlékeztem, hogy a kondival bajok voltak, de a multkori tapasztalat alapján az volt, hogyha a forrósodás jelentkezne, akkor lassan fog a probléma előjönni, ezért bátran megnyomtam a power gombot. Eredmény: azonnali detonáció
Miután a kondi elkezdett izzani, kidurrant, és okádta a füstöt, aztán egyéb más (ettől valószínűleg független) tracek is, magán a kártyán elkezdtek keresztülégni, és a nyáklap több ponton szétégett, amik mind okádni kezdték a füstöt magukból, így az egész kártya füstölt. Mire a kezem odanyúlt a tápegység kapcsolójához, a 20-30 ezer forintot érő videókártya elfüstölt.
-
válasz
FoxiestFox #115035 üzenetére
GUS esetén nincs expert felhasználó, esetleg haladó. DOS alá az igazi, demokkal, meg amelyik game támogatja. A Classic persze, a PNP már valamennyire kiterjesztett Win alatt. Valami Utopia- t tettem fel, ami picit kiterjeszti a lehetőségeket.
Amúgy a Classicnak is van elég jó Win drivere, maszek programozó írta. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #115037 üzenetére
Nem, az a kis sárga fos.
-
-
Pikari
veterán
Megvolt az év első tüzijátéka. Hála a tantál kondenzátoroknak, csodálatos élményben volt részem
.
-
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #115033 üzenetére
Sose hasznaltam ilyenre, erre van a blaster
-
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #115031 üzenetére
Mire gondolsz?
-
Van itt GUS PNP expert, aki elmagyarázna nekem dolgokat?
-
ata99
tag
válasz
Hosssszu #115023 üzenetére
Remélem, hogy amikorra eljutok oda, hogy dolgozzak vele, addigra lesz a googlenak normális forditója is, mert abból a korszakból, amikor még nem volt PCI foglalat a gépekben még nincs gyakorlati tapasztalatom. És a 386-os az pont abból a korból való. A K6 mellé meg már be lehet dugni akár a Xonart is.
-
Pikari
veterán
A legtöbbeknek az elektromos bicaj szerintem inkább egy közlekedési eszköz. Egy viszonylag egészséges közlekedési eszköz, de nem kifejezetten sport célból veszik. Inkább azért, hogy dolgozni járjanak vele, bevásárolni menjenek vele, települések között ingázzanak, gyereket ovodába vigyék, vagy csak nincs autójuk és így oldják meg az életüket, stb.
Persze ahogy észrevettem, ezek a biciklis közösségek (itt a prohardveren is) inkább arról szólnak, hogy a kerékpározás, mint olyan, hobbi nekik. Pl áttekerik a fél országot, vagy szakadékba ugratnak vele.
Kétségkívül a kerékpározás - mint helyváltoztatási eszköz - ma már jóval kevésbé népszerű, mint mondjuk 20 éve volt, de azért én úgy gondolom, hogy a legtöbben ma még inkább közlekedési eszközként használják.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #115025 üzenetére
Sikon azert mas… Aki csak keveset teker (mint en), az is 30-80kmeket megy. Toredeke pulzussal tekersz egy ebikeal, alig magasabb mint seta kozben. Haromfele ebikeos szokott aszfalton tekerni az elso az kb 15kmh, ok akik setalni is lustak, gurulo fotelnek hasznaljak. Aztan van a 25kmh limiten tekerok, akik latszolag mindent beleadnak, de azert nem mennek tobbel, mint amennyire a motor van korlatozva. De a kedvenceim a motorozok, akik 30-40kmh mellett imitaljak a tekerest (gyk olyan mint a gazkar).
-
envagyok
veterán
Nálunk mondjuk hasznos, mert vannak 10-20%-os emelkedők, ami normál biciklivel sehogy, egy jó váltóval meg nehezen leküzdhető.
A legközelebbi bolt is csak úgy érhető el.
Viszont egy kapcsolható/rásegítéses bringával már elmegy az ember, és nem az autót veszi elő a garázsból.
Busz felejtős, napi kb 5 megy, megálló 1km -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #115008 üzenetére
Ez mind jogos, de : Ahová ahová (mind anyagilag mind elvárásban) az 1700-2000MHZ-es Celeron (vagy 1GHZ alatti Duron, Tualatin) került ott nem ment el úgysme olyan cucc ami profitált volna a pluszból.
Persze érdekes lenne csinálni egy korabeli tesztet, akár 8-900MHZ-es Duronokkal Celeronokkal, 2400-3000MHZ-es P4ekkel bezárólag, hogy hol mi profitál az MXel szemben a Ti4200/4400/4600... De ilyenről nem tudok, ennek esetleg egy szűkített változata talán van valamelyik PC újságban. -
ata99
tag
Na most én is elgondolkodtam azon, hogy vajon mennyit kaphatnák ebayos árakon azokért a cuccokért, amik összegyűltek az évek alatt. És kapásból rákerestem a szekrény alján lapuló ISA [hangkarira] . Amúgy meg sokszor nem is kell hozzá pénz, hogy az ember hozzájusson régi dolgokhoz mert azok másoknak már csak értéktelen kacatok. Ezt az ashrock lapot tavaly tavasszal kaptam a gyűjtőudvaron, amikor vittem ki a lemetélt faágakat. Egy szolidan kinéző Libra házban volt, abba szeretném belerakni a P3cerkát. Azt mondta a tulaj, hogy anno azt mondták neki a szervizben, hogy ki van égve a lap, az használhatatlan. A javitás meg majdnem annyiba kerül, mint egy új gép
-
sidi
aktív tag
Sziasztok!
gban jóvoltából egy érdekes lap került hozzám, amihez akadt itt hozzá való Dallas IC:
Compaq 386/486 Base - System board
Compaq BIOS: [1.kép] [2.kép] [3.kép] [4.kép] [5.kép]
Legalább be lehet lépni, viszont le van tiltva a módosítás, azt írja swich-el, szóval lehet jól jönne egy leírás hozzá... kerestem de nem találtam, esetleg gban kerestél már hozzá? vagy marad a próbálgatás?
i486DX-33 procit tettem bele, az a nagy intel KU82395DX pedig 16 kB cache, [kép]
valamint van 4 MB integrált memória és van rajta még hang is.Mehet bele 386 és 387 páros is, vagy 486 mint most.
Kíváncsi leszek rá, hogy 486SX mellett működik-e 387 FPU? -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #115004 üzenetére
alatta is jobb, mert sokkal tobb szamoloegysege van
ezzel nagyobb felbontast es szinmelyseget tudsz hasznalni jatszhato fps mellett, meg a Dx8 effektek is megjelennek, amik az Dx7-s GF4MX-n nemDx7 only game kozben nem latszik nyilvan, de az fps akkoris gyorsabb a nagyobb fillrate miatt
GF4MX egy lefelezett kepessegu GF4Ti volt, a vertex shaderek nelkul
2:0:4:2 a 4:2:8:4 helyetta fill rate-je is ezert csak a fele azonos orajelen
a RAM savszelessege is 30-50%-l kisebb
MX-bol voltak ilyen hokibb SDR-s meg a 64bit-s RAM-s kivitelek is, azoke még fikabb -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #115003 üzenetére
Jogos. Mikor az XP megjelent, akkor én még javában 466-os Celeronnal toltam, és 1000-1200-as Duronról vagy hasonló Celeronról álmodoztam. De még nekem utána jött az 1700-as Celeronnal a kör, és 2003-ban (1,5 évvel az XP megjelenése után) jött az Athlon XP. Ráadásul mivel akkoriban rengeteg Athlon XP-t összeraktam, így tudom, hogy kb a köreimhez fogható átlag polgárok életébe is akkor tört be az Athlon XP. Bármennyire is jó proci volt, mondjuk 2001 végén számomra kb elérhetetlen volt. Az más kérdés, hogy akkor elvből sem választottam volna még azt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #115000 üzenetére
Jah tényleg rémlik, hogy valami Xeon volt.
Az olcsó Celeron mellé elég volt az MX440 is. Persze mindennek jót tett, ha a Ti4200 került inkább oda, de Celeron mellett nem volt anyni értelme. Igen, a Duronnal jobb volt, pláne, ha valamelyik Appalosha/Applebread 1200-1400-as Duron mellé került, esetleg OCzva is volt, hiszen akkor már bőven jött az a teljesímény ami Celeronnál 2GHZ fölött. Meg azért Tua Cerka mellé sem volt feltétlenül ördögtől való egy Ti4200.
#114999 Pikari : igen.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #114988 üzenetére
Régebbben eléggé sokat lógtam amerikai autósokkal, meg autózgattam, ott beszarás milyen költségek vannak. Egy-egy alkatrész simán egy komplett gamer PC árába kerül. Egy 40-50 éves amerikai autó felújítása mellett havi 1 Millás netto fizuval is sok hónapon/éven keresztüli zsíroskenyér csapvíz kombóra ítéli a hobbistát.
Szintén maketteztem, és anno emlékszem (1999-es évek vége) az 500ft-os setektől a tizen ezresekig voltak, (akkoriban mikor 19-22 ezer ft volt egy havi bér) de ehhez még kellett ragasztó, meg egy csomó féle festék is, meg oldószer, meg ecset stb. Egy 3-4 ezers makettot előírás szerűen lefestve (itt sokszor kreatív voltam mert drága volt a festék) simán jártál 8000ft-nál a végén, és akkor még a sok-sok beletett órát nem is említettem.
ha így nézem ezekhez képest a PC kifejezetten olcsó hobbi, pláne, hogy az autózással ellentétben itt a régi viszonylag szép állapotú és jól működő darabok is filléres tételek gyakorlatilag. Tudom, van aki csak a csúcs HWket gyűjti, de szerintem manapság egy maga idejében erősnek számító (hasamra ütök pl) C2D konfig 10 ezerből megvan, egy Athlon XP ennél is olcsóbb lehet, egy 366-os Celeron meg... ott az a kihívás, hogy működőt találjon az ember, de egyébként kompletten is kb semekkora értéket sem képvisel.
Egy kiló kenyér árából szerintem vehetünk 2×256MB DDR RAMot, emlékszem mikor ez a művelet 25 ezer ft alatt nem állt meg (és akkor még más volt 25K mint most). Szóval ez a hobbi költségeket tekintően - ha nem akarja valaki az aktuális éra csúcsát - igencsak jól öregszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest