- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz KROK640 #112710 üzenetére
CD burner manapság is okés, azzal írtam ki RW/BD lemezre a moddolt XP-t (By DarthSun).
Nero-t folyamatosan frissítettem, 3-astól egészen a 8-as főverzióig, utána a végéig csak a 8.x.x Micro Editiont használtam, ez sallangmentes és nem akarja a média fájlokat sem elvenni a lejátszóktól.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
válasz envagyok #112709 üzenetére
(Sejtettem).
De azért annyira nem. Mikor '99-ben elkezdtem íratni akkor 2000ft/lemez volt (de már a játékot is ő adta) majd nagyon hamar 1500-ra majd 1000ft-ra ment le az ár (2000 ősze). Aztán nem sokkal ezután (2001 tavasz) 800ft-ra. Ekkor lett nekem is íróm.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz jokeph #112708 üzenetére
Nekem 1×3GB után 2×20GB-ra volt az ugrás, így teljesen más szituban találtam magam. Ekkor lett a 466-os Celeronom is, bár 2-3 játékkal már a 366-os + 3GB HDD-n is használtam. Persze rögtön hatalmas segítség lett a virtual drive. Pláne, hogy sok játék image nem volt 650-700MB mint a CD amire kiírták előfordultak 3-400MB-osok vagy még kisebbek is.
Tényleg, most hogy így írod, az Alcohol 120%-ot is használtam egy ideig meg a clone drive is beugrik bár azt nem nagyon használtam.
Az ISO formátumban az volt a legjobb, hogy az imagek több programmal is kompatibilisek voltak. (A CD copier egyik nagy hibája az volt, hogy amikor váltottam róla, akkor minden image-t újra kellett csináljak, mert valami saját formátumot használt).A Neroval írtam pályafutásom kb 90+ %-ában, aztán legvégefelé mikor már nagyon meghízott, meg egyre szarabb lett, akkor áttértem a CD Burner XP-re (az most is fent van, ahogy a Daemon Tools is).
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nagyúr
válasz KROK640 #112707 üzenetére
A virtual optikai meghajtót már a 10 GB-os HDD mellett is tudtam értékelni a PII-es gépemen.
Nem kellett várni a drive felpörgésére, és nem szállt el évenként 1 drive a sok felesleges lemezkergetéstől.
A Daemon Tools volt talán a legjobb a korai időkben - a Virtual Clone Drive (Clone CD) mellett, az Alcohol 120% mellett, később lett a full ingyenes Alcohol 52% - ez utóbbival lemezt nem lehetett írni, csak ISO-ba másolni és virtual romból nyomatni, nekem meg csak erre kellett.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
Egyébként ezt anno sem nagyon értettem : A legtöbb játéknak két-három szintű installja volt (minimal, medium, full).
A FULL install számomra azt jelenttette, hogy sok helyfoglalásért cserébe minden felkerül a HDD-re, és nem kell állandóan keresgélni és a meghajtóba rakni a CD-t. (Ez különösen akkor lett volna fontos, mikor öcsémmel közösen volt egy gépünk, persze ő a világért se ugyanazzal játszott volna mint én, ezért mindig mikor én kezdtem el játszani, akkor ki a meghajtóból az ő játékának a CD-jét, keressem meg hová górta el az enyémet, tegyem be, indítsam újra a a játékot stb. utáltam).
De sajnos a legtöbb játéknál a full installnál is azt volt, hogy a CD-t dobd csak be a driveba, legalább egy indításkori megpörgetésre mindenképp, mint valamiféle dongle-t. Illetve egyes játékok még a soundtracket onnan játszották a full install ellenére sem kerültek fel a zenék, koptatva ezzel a lemezt, a meghajtót, és okozva a kényelmetlenségeket.Aztán jött a CD copier nevű csoda, ami tényleg az volt, ugyanis képes volt akár Win 98 vagy ME alatt is arra, hogy létrehozott egy virtuális driveot, és image file-t a meglévő CD-kből. A 3GB-os HDD-n még viszonylag kicsi jelentősége volt (mivel nem volt helyem) de amikor megjött a 2×20GB HDD akkor az egekig nőtt a jelentősége. Csináltam ugyanis egy CD's könyvtárat (az öröklődő könyvtárstruktúra miatt ez a mappa 24 éve velem van, a nagyon sokadik (tizennegyedik fő) HDD-men is, persze már régen nem CD image fileokat tartalmaz, hanem komplett installereket olyan formában amilyenben vannak.
Na a lényeg az, hogy azt a 8-10 játékot ami a legfontosabb volt, szépen felimage-eltem a HDD-re, majd ezután minden játék minimal install-t kapott, hiszen a virtuális drive úgyis HDD sebességgel töltött, és ígyis olyan volt mintha full install lenne, csak épp a CD keresése helyett pár kattintással bent volt a virtuális lemez a virtuális meghajtóban, és már lehetett is indítani a játékot Ráadásul nem kellett no cd crack-et keresgélni*
Ez később Daemon tools-al, Neroval, meg még nem is tudom mivel aztán a 2010-es évek legvégéig velem maradt, sőt, bár alapból rejtve van, de van most is virtuális driveom, főképp a régi játékok miatt, de első installnál sokszor az újabbaknak is kell.
(és mellé még fizikai valódi DVD író is van bekötve)* Egyébként itt is kibukott a kései '90-es és 2000-es években abszolút trend, hogy a crackelt/másolt szoftver valódi előny volt (hiába hirdette a Microsoft tévesen, hogy valódi szoftver valódi előny), hiszen sokszor az erőforrásigényes védelmek (hello DRM) ki voltak gyepálva a játékból, valamint sok esetben volt no CD crack is az ilyen játékokhoz.
Ide kívánkozik még az a story is, amikor egyszer vettem egy nagy áruházban valami Serious Samhez hasonló lövöldét eredetiben, a címét már elfelejtettem (EVM - ezt vedd meg sorozatban volt, ha valaki még emlékszik rá) ám mikor hazamentem, a játék az install után kérte a CD-t, még úgyis, hogy a CD a driveban volt. Visszavittem, és a boltban azt javasolták, hogy keressek neki cracket az interneten XD Az eredeti kifizetett szoftveremnek ... Ráadásul akkor még ISDN-em volt, amivel külön nagy poén volt ilyesmit keresni. Be is szedtem pár vírust meg pár nem működő cracket végül elengedtem a kezét az egésznek.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
frescho
addikt
válasz Pikari #112696 üzenetére
Az i 8250U-t már lassúnak tartom. Hiába van benne elég RAM és 4 mag+HT. Ahogy megnyitok rajta 2-3 nem túl nagy programot és 8 lapot érezhetően belassul. A háttérben egy word-excel-VS code triónak nem kellene ennyire megfognia. Egy hello world vagy 3 oldalas doksi nem okozhatna ilyet.
Szóval ami szerintem elfogadható az egy 6. gen i5, vagy 8. gen-től az i3. Ezeknek van megfelelő single thread teljesítménye és elég magja is rendes használathoz. Az első Swiftet sem azért vették, mert jó autó volt. Ha a Swift a Pentium, akkor az i3 egy Astra szint amibe már elfér a család.
arn: Linux alatt elvileg igen. De ez is arról szól amit írtam. Ezt fent kell tartani, idő, ember és költség.
Fenyő: Tudtam, mert megtaláltam a korabeli méréseim, csak már azóta kicsit elfelejtettem
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
Pikari
addikt
válasz KROK640 #112701 üzenetére
Desktop form factorban ezeket a világpiacon nem árulják, csak Kínában és Oroszországban.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
KROK640
nagyúr
válasz envagyok #112692 üzenetére
Na, ez már egy eléggé guszta konfig, és körülbelül ennél a vonalnál (Pentium 1, Voodoo1 stb. ) kezd az a korszak kezdődni, ahonnantól engem is érdekelnek a régi gépek. A kíváncsiság okán, mennyi RAMot tettél bele? Mert egy ilyen géphez anno a 16, 32 de még a 64MB RAM is korhű volt.
A saját 2003-ban feljavított P1-esemmel nem is nagyon jönnék ide, mert az 133-as volt, de 128MB EDO RAMmal, Voodoo2-vel, 1.7+8.4GB HDD-vel, CD íróval és ISDN modemmel, Win98-al, nem volt épp egy szokásos Pentium 1 konfig ... (az adott alap minél használhatóbb legyen, dolog volt a cél, a korhűség meg kb semennyire)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Pikari #112685 üzenetére
Így van, ebben egyetértünk, hogy egy történelmi érdekesség, és egy különlegességet birtokolsz. Ezt nem is vitatom. Sőt, szerintem a hozzászólásaimból kiderül, hogy magam is érdekesnek tartom.
Azt viszont igen, hogy ezek a CPU-k bármikor is valós alternatívái lennének asztali szinten az Intelnek vagy az AMD-nek itt Európában. A "Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?" topicban egy darab KhaiXian CPU-t nem ajánlottak még. Na, én ebbe az állításodba álltam bele, miszerint tényleges alternatívák ezek. A konkrét KX5000-es modelledet pedig igyekeztem kontextusba helyezni, hogy 2017-ben hozott kb 2010-es I3 teljesítményt, modernebb (2015-2016-os) featurekkel.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Politika
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel