Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Pikari #114967 üzenetére

Az a baj, hogy az a csúcs kártya AGP-re. A maga idejében is eléggé drágának számított, de ahogy kezdett ritkulni, úgy repült még feljebb az ára. Előbb azért, mert menteni lehetett vele a még AGP-s rendszert, később meg a retro értéke miatt is.
    Igazából ha gyors AGP-s kártya kell akkor emlékeim szerint a 6600GT-ből is volt AGP-s.

Volt egy X800GTO aminek az egyik végén AGP a másikon PCI-E volt, na azt meg én húznám be szívesen, anno kerestem is olyat. Mondván ha majd váltok, akkor VGA-t nem kell venni.

Amúgy érdekes volt ez az AGP kivezetés is, eléggé mesterségesen limitálták, hogy az igazán jó kártyákat már nem adták ki AGP-re az adott genből. Amiből meg jött ki AGP és PCI-E is, ott megfigyeltem azt az érdekességet, hogy a PCI-E verziók kicsit magasabb órajeln mentek. Kb pont annyival, amennyivel gyorsabbak voltak tesztekben AGP-s társaiktól. Erről még - sok-sok méréssel - anno egy cikk szerű fórumposztot is írtam, hogy "something rotten in PCI-E land". Akkor arra jutottam, hogy azonos körülmények között a korai PCI-E kártyák semmivel sem gyorsabbak az AGP-snél, és a fejlődés látszatának fentartása érdekében emelt órajellel dobják be a ringe a PCI-E kártyákat.

Új hozzászólás Aktív témák