Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
ityam #115999 üzenetére
ja, találkoztam már azzal a kártyával, de mivel nem normál monitorkimenet van rajta, sőt, azt az elosztó cuccot sokszor nem is szokták adni az eladók, ezért inkább maradtam az m9120-nál.
szerintem sok értelme nincs tuningolni a g400at, architekturális okok miatt nem skálázódik úgysem.
-
ityam
őstag
válasz
Pikari #115998 üzenetére
"Matroxból egy g200, egy g450, meg egy m9120-esem van, ez utóbbi dx9es már."
Ja kifelejtettem hogy m1940 em is van.Nem rég valami furanevűt is vettem AGPset ami parhelia LXre épül.
Savage 2000et is sikerült beszereznem. sajnos nonamet. Nem a diamond viper Z200atSzerk.: a Matrox g400ból furám van. 4db 5nanos rammal és 4 6 nanos rammal. próbáltam OCzni G400 Max órajelre. végigfutott a 3dmark 99 de volt sok képhiba
Hozzáértő ha átforrasztja a maradék 6 nanos ramot 5 nanosra akkor MAX is lehet belőle -
Pikari
veterán
válasz
ityam #115997 üzenetére
[link] wiki szerint az rv100 vonal érintett, radeon 7000, radeon VE, de valami olyasmi rémlik, hogy a nagyobb modellekből is kilőtték volna pár driver után a bugok miatt. A savage2000 is így járt, hogy inkább lekapcsolták benne.
Nekem is kéne valami pci-e foglalatos wildcat, csak mindig vagy az orrom elől halásszák el, vagy nincs rá pénzem. Perpill egy pci-os permedia2 van, amit nagyon szeretek, mert egy jó kártya.
Matroxból egy g200, egy g450, meg egy m9120-esem van, ez utóbbi dx9es már.
-
ityam
őstag
válasz
Pikari #115987 üzenetére
"Az első radeonokban hibás volt a t&l egység, ezért le van tiltva(ez nem a radeon 7000re vonatkozik?)."Ez volt a radeon le ami nekem volt. Én szerencsés voltam ezexerint. A radeon LEben a hyperz volt tiltva emlékeim szerint.
"A fury max kb a voodoo5 5500 szintjét hozta" igen nekem is ilyen tesztek rémlenek.
"De abszolút semmi értelme nem volt megvenni se a v5-öt, se a fury maxot, sőt már eleve a voodoo3mat és az egychipes rage furyt sem, mert a fejletlen felépítésük miatt mind a csúcskategóriában, mind a középkategóriában, mind pedig belépőszinten szarul teljesítettek ezek a chipcsaládok"
Nekem ügyebár ekkoriban radeon le@ddr-em volt. Ezeken nem is gondolkodtam cserében. A kyro2ben gondolkodtam, de visszalépni nem akartam(t&l hiánya). Így lett gef3ti200am.
"A nagy gyártók közül ati, a powervr, a 3dlabs és a 3dfx próbálta elkeseredetten kapargatni a piacot, ahova be tud férni,"
azóta szereztem be 3dlabs permedia 2-t és hármat és Wildcat VP 560 at.
Matroxból is sikerült kb a teljes palettát begyűjtenem(mistiq, g100, g200, g400, g450, g550,parhelia fullos,parhelia lx ) meg a népszerűbb kyro1-2t. Neon félek nem lesz....(matrox m3dben még reménykedek egyszer)
Még egy 3dlabs realizm azért ott van a bakancslistámon. meg valami s3 crhome gt(x). -
Pista0001
addikt
válasz
Pikari #115988 üzenetére
Nem GT, csak simán GeForce 210.
Jövő héten megnézem az enyémet, addig házon kívül vagyok. Techpowerup szerint mondjuk 64 bites.
MasterDeeJay mutatott nekünk korábban RX6300-at és GeForce 6200-at is 32 bites rammal.
-
ityam
őstag
válasz
hobizoli #115985 üzenetére
Én r7(vagy r9?) 270 et(2gb) iszonyatosan sokáig használtam. Amit rövid ideig egy GTX 770 váltott(4gb). Amit rövid ideig egy R9 Fury(utánzat HMB memóval). Aztán megvettem egy rx 6600 at. És ez van most is.
RX szériát nem használtam se GTX 1xxx szériát.így semmi tapasztalatot nem tudok mondani.
retrora visszatérve: rémlik hogy hallottam mindig hogy az ati nyers erőben jobb, de mégis az NV a jobb összességben. Én soha nem éreztem hogy az ati kártyáimmal rossz lóra tettem.Mint korábban írtam kevés játékkal játszottam(16x anisoval, fsaa nélkül).... -
Leszereltem az egyik 7800GTX- ről az uszályt, egyszerűbb volt mint gondoltam, csak 3 csavar tartja.
Zen2-CPU csak energiatakarékos 4GHz-videó alapon, most csak a működési próba :GPU max 60fok, ventiprofil automata, halkan jár. Sikeres próba.
@envagyok : perfekt ez is
, ráadásul Quadro kiszerelésben.
-
Pikari
veterán
válasz
ityam #115983 üzenetére
Az első radeonokban hibás volt a t&l egység, ezért le van tiltva. A fury max kb a voodoo5 5500 szintjét hozta, a gyakorlatban alacsony felbontásokon kb ilyen geforce2 mx szint, magasabb felbontásokon a duálchipes felépítés átsegíti a nehézségeken ezeket a kártyákat. De abszolút semmi értelme nem volt megvenni se a v5-öt, se a fury maxot, sőt már eleve a voodoo3mat és az egychipes rage furyt sem, mert a fejletlen felépítésük miatt mind a csúcskategóriában, mind a középkategóriában, mind pedig belépőszinten szarul teljesítettek ezek a chipcsaládok. 99-ben az nvidia teljesen vitte a csúcskategóriát, a középkategória a matrox és az s3 kezébe került, a low endnek pedig egyre inkább az intel és a sis integrált kártyáilettek a meghatározói. A nagy gyártók közül ati, a powervr, a 3dlabs és a 3dfx próbálta elkeseredetten kapargatni a piacot, ahova be tud férni, az első kettőnek végül sikerült, de az utolsó kettőnek nem, bár a 3dlabs kihúzta a pci-e korszak elejéig.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
ityam #115980 üzenetére
ez abban is jelentkezett hogy bar a Radeon elvileg kajakabb volt papiron az aktaulis nVidia GF akarminel, megis azon futott tobb fps-l a tobb game, mert nem volt annyira bottleneck-s a technika
kozelmultban is megnezted a popularisabb RX570-8GB vs GTX1060-6GB teszteket es kb ugyanazt tudjak, pedig a RX570-ban nagyobb pixel meg texture fill rate szamitasi kapacitas van, meg a RAM savszele is 192bit helyett 256bit-s, meg a video RAM is tobb
nem mellesleg ~20-25%-l tobbet is zabal -
válasz
Kalacskepu #115982 üzenetére
Amit említettem, nincsenek fent a megfelelő moddok, azért kapsz irreális eredményt.
Mondjuk azt az X1950 Pro- s eredményt, én már a 7900GTX- el is lenyomtam, érdemes feltöltenem. -
ityam
őstag
válasz
Kalacskepu #115982 üzenetére
"ityam által is linkelt LTT videóban azért az jön le, hogy hiába a 4 gpu nem teljesít valami jól.
"
Az célhardware volt. Ezért is valószínű hogy nagyon kevés van belőle.
rage fury max nem célhardver volt hanem consumer piacos kártya. Jól is teljesített teszteken szerintem.Lévén hogy akkoriban volt a váltás a winXPre így nagy érvágás volt hogy nem csináltak XP drivert hozzá(Mármint nekünk retrosoknak. Csúcshardvert mindig ritkán vettek és ha vettek akkor nem régi oprendszerhez). mire kijött az XP akkor már ott volt a radeon is azt hiszem.Az meg technológial is újabb volt(t&l) és olcsóbb is volt. Sebességet nem tudom hirtelen, de nem hiszem hogy sokkal gyorsabb volt a 2 rage128pro(max) mint egy radír(mármint a régi játékokban ahol nem kellett a t&l). -
Ja igen ?
Akkor ez egy igazi ritkaság lehet.
#115964 Pikari: Megérte amúgy ilyen kártyákat venni anno, már ha a teljesítményt nézzük. ityam által is linkelt LTT videóban azért az jön le, hogy hiába a 4 gpu nem teljesít valami jól.
#115967 DarthSun: Csak azért kérdeztem, mert bogarásztam kicsit az X1950 Pro-t HWBot-on, és az ottani XP-s 3DM99-es eredményt lehet túl tudnám szárnyalni, csak hát nekem 40-50 pont a max amit hoz a benchmark (de a 2000 is ugyanez).
01 az nekem rendes eredményeket hoz, csak ez a két régebbi nem.
Mondjuk aki csinálta ezt a tesztet az Haswell-t használt, viszont ugyan úgy Integral XP-t futtat.
-
ityam
őstag
válasz
hobizoli #115973 üzenetére
A maga idejében nekem az első radeon LEm volt.(trio3d+voodoo1, majd tnt2m64 után)
Driverproblémát én nem tapasztaltam akkor bár tény hogy nem sok játékkal játszottam.
Már akkor is hallottam hogy NVt kell venni mert milyen gyorsan fejleszik a drivert. Tény és való hogy így volt. Bár a radírom ritkábban(nem havonta hanem 3-4 havonta) kapott friss drivert, de én imádtam a radírom(LE@r6 origi). Akkor jött be az FSAA mellett az Aniso is csak kevés marketinget kapott. A radírkámon 16X anisoval játszottam mindent mert minden(amivel játszottam) jól ment és gyönyörűen.radeonlemet egy gef3 ti200 váltotta anno. Az is jó volt mert hát bőven vitte a ti500 órajelét tuningban. Driverileg nem éreztem akkoriban pluszt(persze akkor sem játszottam nagyon sok játékkal/mint sose/). gef3ti200at "felbővítettem" pár napig egy gef4mx 460ra. Hát ott nem voltam elégedett, de becseréltam egy 8500 radeonra amíg tehettem kicsi ráfizetéssel. Akkoriban nagyon nagyon nagyonsok tesztet csináltam. Elégedett voltam a radi 8500 ammal. Főleg mert még akkor is Aniso filteringel játszottam.Gef3 sebessége sokkal többet romlott anisoval.Ebből adódott hogy gef4 TI kimaradt nekem és 9500np@9700PRO volt a kövi karim(ez még szerencsével egyszerű userként).Aztán kezdtem számtekboltban dolgozni és ott kiteszteltem magamnak egy 9800SE@9800PRO-t.
amire elkeztem írni hogy driverprobléma volt atinál. Én nem tapasztam a korszakában.Lehet hogy csak kevés játékot használtam....
FSAA volt akkoriban a téma. Nah az nem érdekelt sose, mert nekem nem adott plusz látványt.Aztán volt már PCIE vonalom X800XL em. majd gef 8800GS384 em. Amint 9600GSO 384re váltottam. Aztán GTX 260, GTX460, majd R7 270.
Ennyi idő alatt az a kevés játék amivel játszottam ott nekem nem volt problemem ati driverrel. -
efemm
tag
-
Pikari
veterán
válasz
hobizoli #115973 üzenetére
Az AMD windowsos driverei mind a mai napig gagyik, pl bizonyos opengl3mas gamekben a mostani kártyám azt csinálja, hogy negyed-fél másodpercenként kb 0.1 másodpercre megakad, aztán folytatódik az egész. Emiatt olyan játékok játszhatatlanok így egy 8 gigás dx12-es kártyával, amik 9500gt szintű cuccokkal tükörsimán mennek
Aztán nagyon érdekes olvasni azokat a reklámcikkeket, hogy az amd grafikus driverek mennyire jók ma már, észre se lehet venni, ha valaki amd-re vált... Ja, ha valaki divatgamer, és a közösségi médiában előemésztett influenszerek által éppen aktuálisan előmelegített wasd mozifilmekkel játszik, akkor biztos nem lehet észrevenni, a többi játékban meg 90%-os teljesítménydeficit az nvidiával szemben. -
-
Pikari
veterán
válasz
ityam #115970 üzenetére
az egygpus volari a maga idejében nem volt ritka, bár népszerű se volt, fél % körüli részesedéssel evickéltek, évekig gyártották őket.
a furry max nagyon szar kártya, az alaplapok 80%-ában meg se mozdul, kb egy alaplapom volt összesen, amiben hajlandó volt működni. xp driver nem létezik hozzá.
-
-
zoltanz
nagyúr
Rendeltem azAliexpress-ről floppy lemezeket. Egyik.sem jó (már a hangja sem ahogy megy)
Nincs valakinek esetleg?
Sajnos a notinak megellettva Cd-rom-ja, Usb boot -ot nem ismeri.még.
Thanks! -
válasz
Kalacskepu #115960 üzenetére
Nemigen offos, madness gép persze, de retró teszt, nem túl gyors, de elfogadható.
Zenen csak a 3DM01- et futtattam a 7900GTX- el XP alatt, Win98 a lényeg, ott világrekord lett. A 99/2000 eredményeket nem mentettem, mert kb ugyanannyi, mint W98 alatt.
W98/3DM99, W98/3DM2000.
Bár 99 alatt a kisebb CPU/Videó is lenyomja, Phenom-II- vel még van 3DNow támogatás.
Izomból persze erősebb a Zen, 2000 alatt már csak 48647 pötty a Phenom-II- vel.
Amúgy vigyázni kell, 3DM99- hez 5féle mod+2féle spec set kell, 3DM2000- hez 4féle mod+2féle spec kell a jó eredményhez.
Fejből meg nem mondom pontosan melyikek, de az összes létező modot ide töltöttem fel.Izomból majd Raptorral lesz jobb, ott 100k felett várható a 3 említett retró teszt, Intellel sokkal gyorsabb. Valszeg a mérnökök még mindíg optimalizálják, főleg 3DM01- hez, mivel a világméretű verseny, ma is rendületlenül népszerű, egyfajta +reklám az Intelnek.
-
ityam
őstag
válasz
Kalacskepu #115962 üzenetére
1-2 kéznél nem hiszem hogy több kell hogy összeszámoljuk.
[link]
Én most sikeresen az ellenkező sebességű ritkaságot szereztem be. Gef4 Mx4000 32 bites memvezérlővel. Még a sima radeon DDRtől is kikap 3dmark 99 alatt. -
Pikari
veterán
válasz
Nekem volt a felsoroltak közül pár, de eladogattam/elajándékozgattam őket az idők során. Amúgy amelyik nem döglött meg pár év használat után ezek közül, azok tipikusan mennek mind a mai napig.
Amúgy a felsorolásból kihagytam a 3dlabs wildcat 5110-et, 7110-et, és 4210et, ezek is dual gpusak voltak.
-
arn
félisten
válasz
mukodo 9700proja sincs lassan senkinek sem
-
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115960 üzenetére
De, van több agp-s dupla gpus, négy gpus kártya is. Pl 3dfx voodoo5 5500, ati rage furry maxx, radeon 9700 pro x2, radeon 9700 pro x4, xgi volari v8 duo.
-
válasz
envagyok #115955 üzenetére
Az szép, csak egy kicsit vagyok irigy.
SLI-t még nem próbáltam, pedig volt nem egy lapom hozzá, csak videókártyám nem. Velem az a baj, hogy nem tudnék ennyi gépet hova rakni, plusz még használni is (jó gondolom nálad is meg van, hogy mikor melyiket indítod be). Keresni fogok majdnem mindegyik kártyám mellé egy párt, de hogy mindegyikhez külön rendszert építsek azt kizártnak tartom.
#115956 Pikari: Én személy szerint AGP CrossFire / SLI-t néztem volna meg.
Gondolom AGP-re nem adtak ki olyan kártyát amin két gpu van, két AGP slotos alaplap meg ugye nincs.
#115959 DarthSun: Ha már 3DMark, Ryzenen (XP alatt) teljesen offos a 3DMark2000 illetve 99 ?
Elindulni elindul, csak ugye a pontszám kevés (nem egy ilyen javítást próbáltam, de sajna egyik sem segített).
-
Visszatérve az AGP mizériához : ha jó az AGP port akkor S478- ban is műkszik a HD3850 :
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115954 üzenetére
A korai agp korszakban nagyon izgalmas és furcsa videókártyák születtek, mert volt még kb 10 chipgyártó, ami próbálkozott ezzel.
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #115949 üzenetére
Ez nem mind, valahol el van temetve a kupac alatt egy asus hd4890 cf x48 lappal, amit néha 4870x2 quad cf használok, meg egy intrl 975 c2duo, illetve ritkán padon szoktam játszani rog 3850x2 qcf, 3870x2, 7950gx2 quad rendszerekkel.
Egy DFI LGA775 AMD chipsetes!!! Cf konfig is összerakásra tervbe van véve, illetve AMD vonal vsn hanyagolva, csak s939 van 2 összerskva, AM2/3 nincs még, ahhoz is cuccok megvannak, asus crosshair /2/3/4/5, pár dfi lap.
Videókártyából meg nincs olyan csúcsmodell, amiből ne lenne pár db.
Pár kép:
[link] -
válasz
Pikari #115950 üzenetére
Így van, ismerek illetve használtam is azért pár agp-s kártyát, de azok már bőven a 2000-es években jöttek ki, a nagyon régiekből (mint amiket te is felsoroltál) szinte semmit.
#115951 Francia91: Így már egyből meg is érti az ember, én 775-be tenném, ott ugye van mindkét opció.
-
Francia91
veterán
válasz
Jaa, én Socket 462-es gépbe raktam 2 Ghz-es Barton mellé, azon a lapon csak AGP opcióm van
-
Pikari
veterán
válasz
Ha jól sejtem, akkor te a fiatal generációt képviseled, és pci-e korszakban kezdted az ipart.
-
válasz
Pikari #115921 üzenetére
Fhuu nekem írhatod, az ilyen régi videókártyákkal abszolút nem vagyok tisztában.
#115927 DarthSun:
#115936 Francia91: Annyit még talán én is kiadnék érte, a "probléma" az, hogy ami rendszert akarnék építeni azt ugyan úgy meg tudom csinálni a PCI-E-s verziójával is (meg persze ez a verzió olcsóbban is beszerezhető).#115942 envagyok: Ilyen és ehhez hasonló képek még jöhetnek nyugodtan.
Kábeles CF setupom nekem biztosan nem lesz, jó nekem az utána jött hidas megoldás is.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #115946 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
-
arn
félisten
válasz
envagyok #115944 üzenetére
mongy ezek az univerzalis hutok csak addig mukodtek jol, amig ilyen 50-80 wattokat kellett kezelni, amugy a szerencsen mulott, hogy vmelyik resze nem melegedett tul a kartyanak. kesobb mar alig lehetett talalni egy halk es a kartyahoz passzolo hutest (mint az ac twin turbo volt pl).
-
arn
félisten
Szep lett, ez igy meg egesz elheto is lehet ezzel a hutessel.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #115941 üzenetére
Pedig ide is tettem be posztot az x1900 CF konfigomról.
Igaz most szét van szedve, de tervezem x1950xtx cf konfigként újra összerakni.
-
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #115937 üzenetére
Jó buli.
Külső kábeles, mint a 3dfx-nél, dpeckó master chip és áramkör van a master kártyán, plusz speciális csati.
Viszont a képet nem rontja, mert digitális. -
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #115937 üzenetére
A korai verziónál az volt. Ezeknél még külső összekötő kábel kellett, nem CF híd.
-
-
Francia91
veterán
válasz
Kalacskepu #115920 üzenetére
Én 2,5 éve 10 ezerért vettem a GDDR3-as AGP-s HD3650-est. Már akkor is drágábban mentek, azért csaptam le rá egy 10-esért
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #115924 üzenetére
Van nálam egy X1950XT Gecube AGP új dobozos.
X1950pro még csakcsak található, de xtx-ből én is csak ezzel futottam össze gyűjtői létem alatt.Érdekes ez az AGP/PCIe időszak a kinek mi kellene gyűjtői szemmel.
Én például egy X850XT Crossfire konfigot raknék össze valami jóféle lappal.
Egyetlen master kártyát láttam eddig, de ahhoz se volt crossfire kábel. -
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani #115925 üzenetére
"Rialto bridge-dzsel" --- LOOOL. Sosem tudtam, hogy így hívják, de mekkora találó
nekem ugyanis ez a Rialto bridge -
válasz
Akkor Te is default tezstvír vagyol
-
Yutani
nagyúr
GeForce 6 generáció, ami natív AGP (NV41/43-tól van egyben natív PCIe is), előtte 3 generáció (Riva128-TNT-TNT2), tehát 9. GeForce 7-től csak PCIe, és tekintsünk el a partizán akciós AGP-s 7-es kártyáktól, ami 14 generáció, ha a GTX 100 OEM generációt nem számolom.
ATI fronton számomra zavarosabb, ott mindenféle Rage-ek voltak már AGP-n, aztán a Radeon a HD 4000 sorozatig a Rialto bridge-dzsel még hivatalosan ment AGP-be, de utána csak PCIe. A HD 5000-től az 11 generáció (mindenféle átnevezésekkel együtt).
A tévedés jogát fenntartom!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pikari #115921 üzenetére
Az ATI-nál azért nem mutatóban dobtak ki pár pci-e VGA-t AGP-s verzióban. X6xx/7xx/8xx, X16xx/X18xx/X19xx, HD2xxx, HD3xxx és HD4xxx-ből is akad azárt vidáman.
Okés, X1800-ból csak a Diamond Viper-el találkoztam, ez spec egyedi AGP-s kiadás, más gyártó nem készített X1800-ast AGP-sben, de akkor iss. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #115921 üzenetére
Azért, ha azt nézem, akkor kései P1-től C2D-ig. Ha az átfedéseket vesszük akkor 9-10 év lesz az inkább, és mindezt abban az időszakban amikor kb a leggyorsabban fejlődtek a hardverek. Ettől függetlenül a PCI-E már jóval többet bírt ki (20 év körül jár), bár igaz, hogy lassult is fejlődés.
-
Pikari
veterán
válasz
Az agp nagyon kevés generációt ölel fel, ha belegondolunk. Kb a TNT1-től indult igazából, bár a korábbi kártyákból is készült AGP-s változat, aztán tnt2, geforce 256, 2,3,4,fx, és már jött is a pci-e. Tehát kb 5 generációt ölel fel. Egy ideig aztán agp-re és pci-e-re is jöttek, nvidiánál dx10-es kártya már nem is jött agp-re, atitól mutatóban pár kártyát kihoztak rá, végülis az agp effektíve 6-7 évet bírt ki. Ironikus módon még a normál PCI foglalat is tovább húzta videókártyák tekintetében, arra geforce 610 is van még .
-
válasz
DarthSun #115916 üzenetére
Én is csak egyetérteni tudok. AGP ide vagy oda, még egy darabot tervezek venni és be is fejeztem. Lenne nem egy olyan ami kéne, de nem vagyok hajlandó annyit kiadni mint amennyiért hirdetni szokták (khm HD 3650). PCI-E-s kártyákat legalább modern gépekben is mennek, már ha van az adott rendszerre driver (mondjuk Windows 10-en is erőszakoltam már fel régi Catalyst driver-t
).
-
Talán ma leszerelem az uszályokat a QFX4500(7800GTX) kártyáimról, és elindul a teszt
. Az uszály gondolom a 2U magas marhahosszú rack-szerverekhez kellett.
Kiderül, hogy a biztonsági szerver órajelek tuningolhatók-e a 7900GTX szintjére(pipa azonos, eddig még nem is tudtam hogy ugyanaz, csak a csíkszélesség más). -
válasz
Kalacskepu #115915 üzenetére
Hopp, jogos, a HD2600Pro AGP már régen meghótt nálam is.
De hát újabban a PCIe konfigok már sokkal jobbak a retróra, mint az elavult retró AGP cuccok, na ezt jól megmondtam
, a naptárazós kollégáknál, újabb negatív pontot kapok...
-
-
válasz
Kalacskepu #115913 üzenetére
Kontra...flexelek
egy HD2600XT- vel
-
-
arn
félisten
csinaltam egy tesztet, hogy mennyire befolyasolja a p180 haz ventifordulata a gpu homersekletet...
30 perc 3dmark2006 @7v:
mobo 42c
cpu 51c
cpu cores 62c
gpu 77c
hdd1 36c
hdd2 42c30 perc idle @7v:
mobo 39c
cpu 34c
cpu cores 37c
gpu 51c
hdd1 37c
hdd2 42c30 perc 3dmark2006 @5v:
mobo 49c +7c
cpu 55c +4c
cpu cores 66c +4c
gpu 82c +5c
hdd1 38c +2c
hdd2 43c +1c30 perc idle @5v:
mobo 46c +7c
cpu 37c +3c
cpu cores 47 +10c
gpu 62c + 11c
hdd1 38c +1c
hdd2 44c +2cinkabb idle jar magasabban az egesz rendszer. az elejebe mar applikaltam egy plusz ventit, a tobbit meglatom hogy sikerul beloni, hogy ne legyen idegesitoen hangos, de azert huvosebb is legyen. az egesz p180 az alacsony zajszintrol szol, igy agyon is csapom az egesz koncepciot, ha zug az egesz.
amugy a 8800gtx homersekletek a korabeli cb tesztekhez kepest az 5vos homersekletekkel egyeznek meg kb. ott 63c volt idle, 81c terhelve (nalam 62/82c @5v).
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #115907 üzenetére
Annyi bővíthetőség van a dologban, hogy támogatja a Pentium D procikat. Valószíűleg gyárilag p4-el szerelték ezeket, aztán rá lehetett a számítógép dobozára plecsnizni hatalmas nagy betűkkel, hogy a csodás "64 bites duálmagos processzorral bővíthető", és a vevők máris elájultak a gyönyörtől. Aztán meg a sírástól, amikor nem indult el benne a radeon 2600, mint ahogy Kalácsképűnek
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #115903 üzenetére
OEM szintjén a konkrét kiépítést kell támogatni, a lehető legolcsóbb módszerrel kialakítani. Az eredeti dizájnban valószínűleg egy PCI-E foglalatos lapot alakítottak át AGP porthoz. Az pluszmunka lett volna a semmiért, hogy még egy pci-e-t feltegyenek rá, főleg, hogy oem szinten ilyenkor még semmi se használt pci-e foglalatot. Az ilyen alaplapok az oem igényét akarják kielégíteni, pl van 1 millió db radeon 9200 kártyájuk, meg 2 millió db 256 megás ram moduljuk hozzá, valamit össze kell nekik ütni, a meglévő dizájnok alapján, amivel ezt ki lehet elégíteni. Nem szempont az, hogy az oem megrendelőn kívül ki és hogyan akarná használni, mert az ilyeneket nem direktben a felhasználók válogatták ki a kívánalmaik szerint, hanem kizárólag az oem megrendelését teljesítette vele a gyártó.
-
DOS - Zen2+NV7900GTX+SBLive VSBHDASF/Roland font :
Tesztelgetések :
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Battlefield 6
- E-roller topik
- Napelem
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest