Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A HBM elérhetősége korlátozza a kínai AI gyorsítókat
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Autós kamerák
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakter24
őstag
Sziasztok!
Egy spéci kérdésem lenne: Olyan VGA átkapcsolás megoldható szoftveresen asztali procikkal (konkrétan A8 5500 @ 7560D APU-val) mint a notebookoknál? Konkrétan Power Xpress féle megoldásokra gondolok.
A konkrét szitu: Vettem egy miniITX-es Asrock lapot, hozzá az említett procit. Külön VGA-t még nem vettem, olyat fogok venni, ami a lentebb vázolt módon tud működni. A gépet két jól körülhatárolható feladatra szánom:
1. Általános kiszolgáló 7/24-ben (zene, torrent, és HTPC feladatok) -> Erre az integrált APU ideális, üresjáratban 29W a rendszerem, maximálisan szuper.
2. Játékra, dedikált VGA-val, mivel a lapon van 16xPCIe, így tudnék egy erős VGA-t játékra fogni. Viszont a fogyasztás sok lenne, ha csak a dedikált VGA lenne a rensszerben, és az integrált mondjuk le lenne tiltva, vagy eleve olyan procit vettem volna, amiben nincs is.
Viszont az lenne a jó, ha ez a két funkció egyszerre működne, tehát mikor elindítok egy játékot, akkor váltson a dedikált VGA-ra a rendszer. Akár automatikusan, akár kézzel, de mindenképpen szoftveresen. Ne kelljen a kártyát kiszednem.
Tehát NEM azt akarom, hogy a két kártya Hibrid Crossfire módban működjön, hanem, hogy váltani tudja köztük a funkciónak megfelelően.
Na erre mondjatok nekem okosságot!
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest