Új hozzászólás Aktív témák

• bakter24

őstag

Sziasztok!

Egy spéci kérdésem lenne: Olyan VGA átkapcsolás megoldható szoftveresen asztali procikkal (konkrétan A8 5500 @ 7560D APU-val) mint a notebookoknál? Konkrétan Power Xpress féle megoldásokra gondolok.

A konkrét szitu: Vettem egy miniITX-es Asrock lapot, hozzá az említett procit. Külön VGA-t még nem vettem, olyat fogok venni, ami a lentebb vázolt módon tud működni. A gépet két jól körülhatárolható feladatra szánom:

1. Általános kiszolgáló 7/24-ben (zene, torrent, és HTPC feladatok) -> Erre az integrált APU ideális, üresjáratban 29W a rendszerem, maximálisan szuper.

2. Játékra, dedikált VGA-val, mivel a lapon van 16xPCIe, így tudnék egy erős VGA-t játékra fogni. Viszont a fogyasztás sok lenne, ha csak a dedikált VGA lenne a rensszerben, és az integrált mondjuk le lenne tiltva, vagy eleve olyan procit vettem volna, amiben nincs is.

Viszont az lenne a jó, ha ez a két funkció egyszerre működne, tehát mikor elindítok egy játékot, akkor váltson a dedikált VGA-ra a rendszer. Akár automatikusan, akár kézzel, de mindenképpen szoftveresen. Ne kelljen a kártyát kiszednem.

Tehát NEM azt akarom, hogy a két kártya Hibrid Crossfire módban működjön, hanem, hogy váltani tudja köztük a funkciónak megfelelően.

Na erre mondjatok nekem okosságot! :R

Új hozzászólás Aktív témák