- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
snots
tag
válasz
Samanbacsii #6198 üzenetére
A viewport-ban is számít valamelyest, bár ezek a fajta játékkártyák, a mérések alapján, viewport-ban lényegében egyformán teljesítenek, teljesen mindegy, hogy 30 ezer, vagy 300 ezer forintos a kártya, legfeljebb a memória mérete jelenthet eltérést, ha sok textúrát jelenítessz meg a viewportban és főleg akkor, ha realistic nézetet, illetve nagy textúra felbontást állítassz be (továbbra is a viewport-ról van szó).
A kép leszámolásában (renderelésben) csak abban az esetben segít, ha olyan rendermotort használsz, ami képes GPU-val számoltatni. (pl.: Iray, Quicksilver, Vray RT, stb) Ezek használatát első körben nem ajánlom, ismerd ki előbb a CPU "változatok" tudását, ugyanis nem árt tudni, hogy ezeknek a rendermotoroknak a tudása azokhoz képest, amelyek a CPU-val számolnak (Pl. Mental Ray, Vray, stb), limitált. Így amennyiben megismered a CPU változat (itt most elsősorban Vray-ről van szó) lehetőségeit, utána már könnyebben idomulsz a GPU változat korlátozásaihoz.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
A 680GTX, bekapcsolható az általános számításokba (GPU gyorsítás) 2013 x64 alatt? Ez driver vagy 3DMax kérdése? ... vagy egyik sem?...
-
bokrosolajos
őstag
válasz
bokrosolajos #6196 üzenetére
Lejárt az idő. Megoldottam úgy, hogy az egész Autodesk folderre adtam teljes hozzáférést User szinten. Utána létrejött egy d3dgfx.ini file, és onnan kezdve OK. Ha valakinek hasonló gondja támad és már létezik ez az ini file, akkor elég csak erre jogot adni!
-
bokrosolajos
őstag
Üdv
Újra telepítettem a gépem, most user módban dolgozom, osztott fiókkal.Eddig mivel rendszergazda voltam, nem volt hasonló problémám. Apró, de bosszantó.
A problémám, hogy a Match pipát nem hajlandó megjegyezni! Minden indításkor újra be kell pipáljam, mai nagyon idegesítő
Gondoltam, hogv valami config / settings ini filenak nincs írásjoga?
3dsmax.ini file-t nem találtam Win7 64bit, 64bites 3ds Max 2010
Ötlet? -
szabog4
aktív tag
Üdv ismét!
Készítettem egy még korántsem kész képet a minap, de mai nap a max megnyitásakor ez tárul a szemem elé!
32 és 64 bitnél is, csak 64bitnél eddig sem jut el a gép. Majd, ha esetleg betölti a modellek nagyon kis részét, akkor ez a szöveg tárul elém és közbe meghal a google chrome is! Ezt a képet például a print screen paintbe beillesztett képéről készített print screent kellett beraknom a paint újboli megnyitása során, mert a paintet is megölte.
(Időm híján letöltöttem egy srác elvileg kimentett battlefield2 bone-olt karakterét, ha esetleg ez fontos infó lenne, de textúrát nem tudtam betölteni ilyen plugint fogalmam sincs hogy kell berakni!
)
Valami ötlet, megoldás esetleg?
Választ előre is köszönöm! -
snots
tag
válasz
bali918273 #6191 üzenetére
Nincs kézirajz lehetőség, de egy kicsit utánanézve ennek, azt írják, hogy a régi DOS-os 3S Studio-ban még lehetett ilyesmit. Úgy néz ki, hogy van valamiféle script a dologra, de sokkal inkább olyan érzésem van, hogy pontosan nem tudod, hogy mit akarsz csinálni. Ahogy a kolléga is írta, jó lenne tudni, hogy miért van szükséged a kézirajzra, mivel könnyen elépzelhető, hogy van rá egyéb, más, - "urambocsá" - jobb megoldás.
Egyedül a freeform spline résznél (legalábbis én másról nem tudok) van lehetőség "kézirajz" vonalra, úgy, hogy egy ediatable poly-ra rajzolsz rá vele, pl. egy plane-re. Ez lehet egyfajta perverz "workaround" valamilyen adott problémára, szükség esetén.
-
Met
nagyúr
válasz
bali918273 #6191 üzenetére
Mit akarsz szabad kézzel rajzolni?
-
bali918273
csendes tag
sziasztok!
Én arra nem birok rájönni hogy hogyan kell szabad kézzel rajzolni.
Aki tudja az lécci segítsen! -
snots
tag
Manapság még 32 bites oprendszert használni már elég öreg hiba, mivel összesen 4 GB memóriát tud kezelni (és ebbe az összes memória beletartozik, az is, ami a videókártyán van), tehát hiába van csak 4 GB fizikai memória a gépedben, nem tudod belőle mind a 4 GB-ot használni, mert még az is lejön belőle amennyi a videókártyán van, azt hiszem esetedben ez 512 MB.
Sokakban megmaradt ez még, hogy a 32 bites oprendszer az jobb, meg gyorsabb, meg kis gépre, meg stb, de mivel mindenki 64 bites processzorral rohangál, külön furcsa ez a gondolkodásmód. Mindegy, nem az én dolgom, csak leírtam.
-
snots
tag
-
AKG
tag
Üdv minden fórumtársnak!
Autodidakta módon tanulgatnám a max-ot.
Olyan fórumtársat keresnék,aki tudna esetleg egy fél nap időráfordítással személyesen megválaszolni pár naív kérdésemet.
Cserébe ha érdekes lehet,elég jó szinten tudnám viszonozni solidworks oktatással. -
rlazol
veterán
Szóval a gondom a következő:
van néhány stl fileom, amit külső programmal kreáltam. Iszonyat nagyok, editable polyként tudom importálni őket. Egyenként még valahogy el is bír velük a max, de egy file hívnám meg őket, az nem megy, kilép OUT OF MEMORY üzenettel vagy unexpected errorral.
Mit tudok tenni? -
rlazol
veterán
ha esetleg van most valakinél futó max, igencsak megköszönnék 3 perc segítséget egy file-val...
-
djfules
tag
Helló Használ(t) valaki Madcar 3-at? ugyanis akadt egy kis gondom vele... Mindent ugyan úgy csináltam mit a tutorialokban de nem akar összejönni, az autó mindig átesik a a talajon. Miért nincs fizikai kapcsolat a kocsi és a talaj között? Hogy állítom ezt be? Köszi elörre is!
-
snots
tag
Mivel látom, hogy azért komolyabban érdekel(ne) a téma, amúgy sem ártana pár tutorialt megtekinteni, már feltéve, hogy érted az angol beszédet valamennyire. Így elkerülöd azt is, hogy "mindig" kérdezni kelljen, meg aztán micsoda öröm lesz, ha úgymond magadtól (a tutorial segítségével
) értesz meg valamit.
-
Keress unwrap uvw tutorial-t és meglátod miről beszélek. Gyk. ki kell teríteni egy lapra a modellt, hogy aztán arra festve pshopban texturát rá tudd tenni. Így nem tudod megcsinálni,hogy kövesse azt a hullámos részt, max ha kiegyenesíted a felső hullámot az előbb említett módon, de akkor is cumi lesz az alja majd. Jobban nem tudom elmondani, mutatni kellene.
-
rlazol
veterán
válasz
icecave #6174 üzenetére
ne haragudj, de ezt most nem értem...
hol tudom levenni ezt a "Smothing group"-ot?
Mellesleg ez egy loft-tal készített cucc, lehet, h az a baj?
így nézünk most ki...az a baj, hogy a jobb oldali rész tetején a sötét csíknak folytatódnia kéne a bal oldali rész tetején is...
-
-
rlazol
veterán
most pedig matkós problémám adódott
csináltam egy kétszínű jpg filet, azt ráhúztam a kérdéses részre (az alsó terület sötét és világos barna), beállítottam, oldalnézetből jó is, de szemből nem. Mit kell kapcsolnom ahhoz, hogy szemből ugyanolyan legyen, mint oldalról? Vagy csak simán oldjam meg multi materiallal? -
-
rlazol
veterán
most egy 3850-es Radeon van a gépben, tudtommal nem használok open GL-t és hiába kapcsolom ki-be az triangle opciót
-
snots
tag
szerk: Már találgatok ezt-azt, a Customize/Preferences/Viewports/ alatt milyen display driver van neked beállítva?
Várjál, az mégsem a selection bracket lesz, de mostmár engem is elkezdett érdekelni, hogy akkor mi az. Csak az alsó képet néztem a viewportodból, azt hittem az zavar ami a box "körül" van.
-
rlazol
veterán
megint nem értem...
szerintem elállítottam valamit, amikor egy boxot szeretnék rajzolni, megjelenik valami átlóvonal. És eléggé bezavar, ha a boxot polyvá alakítva elkezdenék játszani a vertexekkel.
Mi lehet az oka?A másik kérdésem az, hogy van-e olyan modifier, amivel egy plane-t vagy egy polyt vagy akármit pontosan olyanná tudok tenni, mint egy adott felület? adott pl egy pohár és szeretnék rá egy ráfeszülő tokot aplikálni. A legegyszerűbb, ha a vertexenként align-olom, vagy van jobb megoldás?
köszi
-
pakriksz
őstag
válasz
pikszel #6160 üzenetére
Igen annak a lámpafényei lennének. Nem a textúrák miatt hanem az elnevezések és a külön objektumok miatt nem akartam ezt, éppen azért akartam elkerülni az összeolvasztást, mert utána megint jönne a szétválogatás, külön elnevezgetés. Ugyanis azok között a lapok között van az első hátsó fénylap több lámpára, különböző módokon (tompított, nem tompított stb), és a játékban a nevek szerint, objektumonkét van elrejtve, és megjelenítve az ami kell.
-
pikszel
addikt
válasz
pakriksz #6157 üzenetére
Ez ilyen formában valóban nem fog menni. Olvaszd őket össze egy objektummá és a problémád meg van oldva. Ha a textúra miatt aggódnál, akkor miután megtörtént az egyesítés az anyagszerkesztőben katt egy standard anyagra és a pipettával vedd fel az anyagot, ami egy multi/sub-object típus lesz. Ez egyébként egy mozdony?
-
rlazol
veterán
A korábbi problémát a videókártyacsere megoldotta, köszönöm a sok segítséget!
hiányozni fog a matrox, de ez a 3850-es szimpatikus darab. -
pikszel
addikt
válasz
pakriksz #6155 üzenetére
Pedig nálad lesz valami bibi, hidd el. Esetleg ránézhetek a max állományra, ha gondolod.
-
pakriksz
őstag
Ketten tök mást mondanak
Leírtam hogy minden egyes quad-nak a saját középpontjához képest kéne scalelődnie, nem közös pivothoz képest, semmilyen pivothoz képest, hanem 4 vertex által alkotott quad középpontjához képest.
Minden egyes quadnak helyben kéne maradni, csak az átmérőjének kéne változnia. De nem lehet ilyet, mert a közös scale csak pivotra működik, és csak objektumonként, nem elementenként. Így a szokásos favágó maxos megoldás mehet, vagy szétbontom külön objektumokra, és center pivot, vagy külön külön kijelölve minden quadot egyenként scalelek elementként...
-
pikszel
addikt
válasz
pakriksz #6153 üzenetére
Ha ketten mondják, hogy meg lehet oldani, akkor nyilván a program szar ugye? Vagy esetleg te nem értesz hozzá? Ezt nézd, csak a kedvedért csináltam. Arra figyelj oda, hogy a mozgatás/forgatás/méretezés trió egyedi paraméterrel rendelkezik, azaz, ha méretezéshez beállítod a pivot point centert, attól még a forgatás/mozgatás nem áll át automatikusan. Így van ez jól, bár engem is megtréfált néhányszor.
-
pakriksz
őstag
Az pedig megintcsak nem a ramtól függ, hanem inkább a GPU teljesítményétől. Az meg hogy olcsó videokártyán nem megy úgy mint quadron, az pedig mesterséges dolog, hogy megvedd a jóval drágább "profinak" nevezett kártyát ami ugyan az mint a sima(legfeljebb az ECC memóriában különbözik), csak más a neve
Én is megnéztem a vramhasználatot, 468 megánál van maxban egy 110k háromszöges modellel, 4096*4096, 2048*2048-as, és pár darab 128*128-as és 512*512-es textúrával, 512 megás videokártyával, amiből 300 a desktopra megy el.
Játékokba/realtime renderre való modellezésre, bőven elég az 512 mega is.Lehet-e elementeket a maxban a saját középponjuk képest nagyítani, anélkül hogy szétbontanám külön objektumokká? (Úgy hogy kijelölök egy rakás egymáshoz nem kapcsolódó elementet (sima quad mind))
-
snots
tag
válasz
pakriksz #6140 üzenetére
Lehet, hogy nálam van valami hiba, de alapból a windows benyakal nálam úgy 360 MB-ot. Oké, Aero, stb.
Indítom a Max-et, üres scene, máris ~550 MB a foglalás, nyitok egy scene-t, már 600-nál jár, bekapcsolom a realistic viewportot és már 770 a foglalás és nincsenek is valami extrém nagy textúrák használatban, a scene egy közepesen összetett, feltöltögeti szépen a textúrákat, már le se megy utána 780-ról.Gondolom scene és textúra méret függő, hogy mennyi memóriát eszik meg. Ha e mellé még nyitva van egy Photoshop is, valami nyomi png-vel, akkor mindjárt 925-nél járok, na de mindegy, ezt hagyjuk, 3DS Max-ről volt szó.
-
pakriksz
őstag
semennyire sem számít a videoram a maxnak, úgy egészben a videokártyát alig használja... a rendszer ram mennyisége számít, azt viszont pazarolja. szerintem még 32 mega vrammal is elmenne simán
-
rlazol
veterán
Szerintem nekem egyáltalán nincs aerom, mert a kari nem támogatja.
Úgy döntöttem, próbaképp veszek egy másik kártyát, elég sok gondot okoz már az a tény, h a Parhelia-nak megszűnt a terméktámogatása (win7 alatt win vista drivert kell használnom...)
remélem, a kinézett Radeon XFX HD4650 512mb megoldja a problémát. -
rlazol
veterán
visszavontam, sajnos továbbra se jó.
egy pár percet hagyott dolgozni, aztán kihalt.
És megint ugyanott tartunk, megnyitni se nagyon tudok egy file-t.
közben gondolkoztam, működött ez nekem win7-el is még az ősszel... -
rlazol
veterán
-
pakriksz
őstag
közben rájöttem egy kerülő megoldásra. A problémám az volt hogy nincsenek szabályos dolgokhoz rajzolóeszközök a canvasban (vonal, kör, téglalap, sokszög, stb) csak kézi rajzolás, de ez kiváltható custom brushokkkal. Megrajzolom/retusálom GIMP-ben amit kell, majd tif-be elmentem, csinálok neki maszkot, és ecsetként használva rányomom a modellre. Az egyetlen probléma az, hogy a max a brushok méretezésére egyszerű resize-t használ, nuku resampling, így kb akkora felbontásban kell elmenteni a brush tif-jét mint amekkora várhatóan lesz a textúrán is, különben hulladék minősége lesz, még akkor is ha kicsinyítenie kell.
-
snots
tag
Nagyon gyanús, hogy a videókártya, vagy a videókártya driver lesz a ludas. Ha jól látom, akkor Matrox Parhelia 256-od van, fogalmam sincs, hogy ehhez mit szól a program, de minden bizonnyal mennie kéne. (bár a 256 MB memória minden bizonnyal kicsit ijesztő lehet számára)
Egyelőre az utolsó ötletem az az, hogy keresd meg a 3dsmax.ini file-t, a c:\Users alatt (vagy amilyen oprendszert használsz) lesz valamerre, teljesen pontos útvonalat nem tudok mondani, mert ez függ ugye a használt Max verziószámától.
Ezt a file-t töröld le, vagy nevezd át, majd indítsd el a Max-et. Ilyenkor elvileg meg kell, hogy kérdezze, hogy melyik video "módot" használja, ott próbáld meg kiválasztani őket.
Ui.: Ne a configure driver-t válaszd, hanem a choose driver résznél próbálj másikat választani, szép sorban mindet, hogy működik e valamelyikkel, ezt még a .ini törlése előtt próbáld ki.
-
rlazol
veterán
felraktam minden javítást, semmi eredmény.
Amikor elindítom, a következő kép fogad: [link] látszik az asztalom ott, ahol a nézeteknek kéne lennie, mintha átlátszó lenne...A viewportsban nem tudom a drivert konfigurálni: [link] itt már a háttérben futó PS is átlátszik...
frissen letöltve, frissen telepítve minden frissítéssel... ha megpróbálok megnyitni vmit, hibaüzenet nélkül meghal.
-
snots
tag
A megadott linkről rakd fel a javításokat, service pack-et se felejtsd el, majd nézd meg, hogy utána mi van, veszteni valód nincs.
Emlékezetem szerint a hibajelentés küldésekor keletkezik valami log file, abban is érdemes lehet szétnézni.
Továbbá a helyedben én végigpróbálnám a viewport beállítások alatt a Display Driver Selection rész alatt található "Nitrous/Direct 3D/Open GL/Software" lehetőségeket.
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Meggyűlt a bajom a Maxxal...
Az adataimnál látható konfigon win7 fut és egy student licences 2011-es max.
Sokszori újratelepítés után se tudom munkára bírni, bármi csinálok, kilép, pár másodperc után, sokszor már az "open" gombra való kattintáskor.
mi lehet a gond?köszönöm a segítségetek!
-
djfules
tag
Köszi a kimerítő válaszodat!
Nem tudom mi számít fiatalnak én 29 éves vagyok több éve foglalkozom a max-al de csak modellezek még a texturázást és a renderelést csak kóstolgatom, kicsit beleszagoltam a vray-be hogy lássam milyen végeredmény születik a modelleimből, ebből kifolyólag a "dodzsvájpert" már megvolt (csak egy mustang formajaban) és itt jutottam el arra a pontra hogy érdekelne a dolog, hogy mit lehetne még tudni és mit lehetne ezzel kezdeni? Arra gondoltam hogy az itthon megszerzett alapokat továbbépítve egy tanfolyammal talán többre is vihetném. Az otthon megszerzett tudás még nagyon kevés és a további tanulás is lassú és nehézkes tudom mert így kezdtem, de ha érdekel miért ne foglakozzak ezzel?...engem lenyűgöz ez az egész téma. Nem szeretnék itt megállni tanulni szeretnék többet kihozni belőle. A jelenlegi munkahely nem az életcélom és váltanék így hét év után talán egész más irányban indulhatna el az életem fene tudja....most ez érdekel...
Az idő nem számít amíg van munkahelyem és mellette tudok tanulni, talán csak a ráfordított összeg az ami aggazt egy kicsit, viszont ugródeszkának nem lenne rossz úgy érzem. Tehát nem azt várom el ettől hogy kiesek a padból - és jé munkahely! Nem is merek senkit aki ezzel foglalkozik és azt sem tudom mik az elvárások és a lehetőségek.
Egyenlőre annyit tudok hogy érdekel, tudom csinálni (azt azért érzi az ember hogy van-e érzéke a zenéhez és az alapján eltudja dönteni hogy tanuljon-e hegedülni vagy sem). Látom hogy oktatják és valamiféleképpen ezt bizonyítani is tudod ha jártál tanfolyamra, de sajnos ennél többet a témában nem tudok ebből fakad az én naivitásom!
Na de ha már itt tartunk melyik iskola? Lehet kényes kérdés de muszáj megérdeklődnöm ezt is! -
snots
tag
válasz
djfules #6123 üzenetére
Nézd, az ilyen fajta szakmában tényleg nem számít a papír, csak az, amit le tudsz tenni az asztalra, ezt lehet pozitívumként és negatívumként is értékelni. Ebben a szakmában nincs kamuzás, vagy tudod csinálni, vagy nem.
Azt, hogy képzett vagy, azt a portfóliódban található képekkel igazolod. A tanfolyamon sokmindent meg lehet tanulni egy összeszedett, kialakított formában, továbbá kérdezhetsz a tanártól. Erre jó a tanfolyam.
Attól, hogy elvégzed nem leszel világszinvonalú profi még, az egy pár aktívan tanult/gyakorolt évet még igénybe vesz, már feltéve, hogy van hozzá érzéked.Magadtól is meg tudod tanulni ezen dolgok jó részét, nagyon jó tutorialok vannak, viszont mindegyik angol. Egyébként meg csak elszántság és kitartás kérdése. Ez nem egy egyszerű, fél év alatt elsajátítható dolog. Tulajdonképpen sosem hagyod abba a tanulást. Persze attól függ, hogy mit akarsz csinálni benne.
Én már leírtam, hogy szerintem mi az értelme a vizsgapapírnak és mondom, én is megcsináltam. A tanfolyamnak pedig fentebb írtam le az értelmét.
Ha jól sejtem még fiatalabb vagy, ülj le, gondold át, hogy tényleg ezt akarod e csinálni és nem csak egy dodzsvájpert egy háttér előtt. (ha az utóbbit, akkor csinálj végig egy tutorialt rá, aztán jól van)
Ez egyáltalán nem egy könnyű szakma és nagyon sok tanulást és kitartást igényel, különösen az első pár hónapban. (hát még később, amikor rájössz, hogy hopp, akkor kell még a Photoshop, a ZBrush, az After Effects, a kutyafasza és Vray meg az ilyen plugin, meg olyan plugin) (mármint megtanulni a használatátMagyarországon nem könnyű munkát találni vele, jobban érdemes külföldben gondolkozni, ott több a lehetőség ezzel kapcsolatban, természetesen angol nyelvtudás elengedhetetlen hozzá. A tanuláshoz is elengedhetetlen az angol nyelv tudás, mivel a legtöbb információt angolul fogod leghamarabb megtalálni.
Röviden: Nem a kedved akarom elvenni, ez egy nagyon jó dolog és szuper érzés az amikor létrehozol valamit, de sok kitartást és időt igényel, már amennyiben nem csak hobbi szinten akarod művelni. Gondold át, ha érdekel és vállalod, akkor vágj bele, tanfolyammal, vagy saját erőből.
-
djfules
tag
Igen még most szeretnék tanfolyamra jelentkezni mert nagyon érdekel a dolog. Azért agyaltam a vizsgán mert feleslegesnek tartom a tanfolyamot ha egy egyszerü vizsgán sem felelek meg mert az k.nehéz vagy mert nem értem az englis-t...
Az viszont elszomorít, hogy ennyire nem számít a végzettség egy cégnél, nyilván nagyon sokat jelent a portfólió a tehetség ez alapján látják, hogy mire vagy képes (értem ezt) ..de mivel is igazolod hogy képzett vagy? és hogy részt vettél egy komolyabb 3ds max Pro vagy Massive képzésen! Ha az önéletrajzomat kéne a portfólióm mellé tűzni mit írnék, hogy érdekelt ezért otthon megtanultam a youtubról? Ha megállít a rendőr mit mondok neki ja én tudok vezetni de nincs jogsim? értitek a durva hasonlatot....
Tehát azt mondjátok nincs semmi haszna a vizsgának és nincs is értelme 300ezer Ft költeni tanfolyamra?
Egyáltalán Magyarországon mennyire lehet ezzel munkát találni, főállásban vagy csak maszekban, miben érdemes gondolkodni? -
snots
tag
Nézzétek, ez a papír egyetlen esetben számíthat valamit, amennyiben egy azonos tudású emberrel vagy 1 körben, akinek nincs, ilyen esetben valószínűleg feléd billenti a mérleget, illetve akkor, amikor kínodban olyan céghez akarsz felvételt nyerni (pl. 1 projektre) akik nem feltétlenül profik a szakmában, hanem csak "kell nekik valami", akkor ők a vizsgádból azt szűrik le, hogy értessz hozzá.
Ennyi, senki nem vitatja, hogy a felmutatott tudás (portfólió) számít, semmi más. A fentebb leírt 1 hajszálnyit jelenti ez a vizsga, azon kell elgondolkozni, hogy ez megéri e az adott embernek a 40 rongyot, vagy sem.
Az biztos, hogy kárt nem okoz egy ilyen papír, legfeljebb nem használ adott esetben.
Ezzel teljesen tisztában voltam amikor megcsináltam, de nekem ez megért ennyit.
-
Lehet bunkónak fog tűnni amit írok, de nem annak szánom. Az érdekel, hogy áruljátok el légyszíves, hogy hol kérnek ilyen papírt? Több, mint 6 év játékfejlesztői tapasztalat és pár munkahely után mondhatom, hogy még sehol sem kértek ilyet, de még csak nem is ismerek olyat, akinek lenne ilyen papírja. Mindenhol csak azt nézték, ki mit tud, semmi papír nem számított sosem. Sőt, többször jött interjúra mindenféle "papíros" ember, aztán kiderült, hogy egy normális alap modellt nem tud megcsinálni, alap követelményekkel, vagy egy sima egyszerű scenét nem tudott bevilágítani. Természetesen tisztelet a kivételnek.
-
djfules
tag
Ha már van rá lehetőség akkor 2013 ból vizsgáznék, annak ugyebár van gyakorlati része is ami nyilván nem okoz akkora problémát majd...meglátjuk.
Én Certified Professional vizsgát szeretnék tenni. Akkor azt mondjátok nem vészes nem kell parázzni az angól nyelvű vizsga miatt.... Amit kérnek természetesen úgyis megtanuljuk a tanfolyamon...Köszi a válaszokat!
-
snots
tag
Ha jól látom, akkor te a Certified Assiciate vizsgát tetted le 2012-ből, ami nem ugyanaz mint amit ő akar. 2013-asnál már összevonták a vizsgákat (nincs külön alapvizsga). Ettől függetlenül tény, hogy túl komoly tudást nem igényel a dolog, lényegében az erősebb alapokat kell magabiztosan tudni, semmi nagyon mélyenszántó dolog nincs.
35 kérdés van, erre van másfél óra elvileg.
-
snots
tag
Melyik verzióból tennél vizsgát egyébként?
-
djfules
tag
Köszi, igazad van nem angol nyelv vizsga, majd beszélek az iskolával. Alapfokon beszélek angolul, de ennyi. A vizsga időre megy tehát nem volna jó vacakolni azzal hogy megértsem....
-
snots
tag
válasz
djfules #6110 üzenetére
Hívd fel az adott iskolát ahol vizsgázni akarsz és kérdezd meg, hogy mennyire segítenek abban, hogy a kérdéseket megértsd a vizsgán. Tény, ha egy szót sem beszélsz angolul, akkor az némileg megnehezíti a dolgot, de ez nem angol nyelvvilzsga, simán elképzelhető, hogy a vizsgáztató tanár lefordítja neked a kérdéseket magyarra amiket nem értessz meg a nyelv miatt.
A fogalmak a programban gondolom nem okoznak gondot (pl. vertex, edge, face, snap, target weld, instance, stb, stb, stb), a többit pedig szerintem szívesen lefordítják neked.
-
djfules
tag
Sziasztok! Valaki tett már le Autodesk Certified Professional Vizsgát? Ugyanis nem beszélek olyan jól angolul és azt írták az iskolák honlapján hogy a vizsga angol nyelvű...félek,
hogy nem érteném meg a feladatot vagy a kérdést! Mennyire bonyolult a nyelvezete?
Úgy értem alapfokú angol tudás is elegendő hozzá?
Kissé kínos mert egész jól megy a max de ha nem tudok levizsgázni nincs sok értelme a tanfolyamnak egymagában... -
MULTIMÉDIA
csendes tag
sziasztok! Multimédia beadandóhoz kellene sürgős segítség este 10-ig kell készen lennie fizetek érte aki megcsinálja!!!
Feladat a következő: Írjon programot, mely legyártja a zöld lábú barna asztalról leguruló, majd kettőt pattanó és még tovább guruló piros golyó Breeze (.cad) típusú állományait! Töltse fel az előző feladatban leírt animációt bemutató animált gif állományát.
Ezt a Breeze Designer nevű progival kell megcsinálni. http://zeus.nyf.hu/~falu/PMB2518/breeze/ amit innen le is lehet tölteni és leírás is van hozzá.
-
atila4
senior tag
Linket meg elfelejtettem küldeni
-
atila4
senior tag
Akit érdekel! Csinálok egy videó tutorial-t. Maserati Granturismo modellezését mutatom be benne.
-
pakriksz
őstag
viewport canvas-ra van valami külső, lehetőleg ingyenes alternatíva? Semmi extra nem kéne csak a 3d-ből textúrára festés, ms paint szintű eszközökkel.
-
Gus-T.
tag
Most még csak a cinema 4D-ben lévőt.
De a setup-jában van lehetőség :
* Full render (gondolom mindent használ amit lehet)
eddig ezt használtam és lenne mit gyorsulni (a proci végig 100% mind a 4mag)
És fogalmam sincs hogy használja-e a vga-t.. ?? Bocsánat de kezdő vagyok, nagyon
* Software Preview
* Hardwere Preview (no itt van egy Enhanced OpenGL beállítás)
* CineMan (valami RIB... gondolom külső motorhoz...) -
Gus-T.
tag
Sziasztok.
Máshogy is kérdezem
Szerintetek mennyit gyorsítana a 3D-s render-időmön, ha egy EVGA GTX580 3GB!!-ot lecserélnék egy szintén GTX, de 680-ra? (2 vagy 4GB -ra)
Tudom hogy cad kártya kellene (quadro v. Firepro), de imádok játszani
szóval lenne értelme? Hozna 20-30 %-ot render sebességben? (3Dmax, Cinema4D, CS6, corelX6...)
Nem tudom menyit számít hogy GF110 vagy GK104 így ebben a vonatkozásban...
Segítsetek megértenem.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Energiaital topic
- Path of Exile (ARPG)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged