Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabog4
aktív tag
3Ds max 2014
Vray 3.00.03Sziasztok!
Hogyan tudok négyzetes VRay Light-ot csinálni? Plane jó lenne, de kör/ovális alakú a fényforrás, ami nekem nem jó.
Lehet, ha egy négyzet alakú (pl.: ablakkereten) át világítom meg a modellt jó lenne, de nem tudom mennyire rontaná el a tükröződés részét.
Szerk.: +1
Mesh light options-t mivel lehet bekapcsolni, hogy kiválaszthassam melyik fény forrás mire hasson? -
mgabesz87
csendes tag
válasz
Bence942
üzenetére
Szia! A Call Of Duty és a COD United Offensive OpenGL játék. Kicsivel bonyolultabb modelleket kiszedni belőle mint direcx-es játékokból, de működik. Direcxt 9-ig 3DRipper DX 1.8 tökéletes, itt a modellek megmaradnak az eredeti pozíciójukban. Csak 32 bites programoknál használható! A Ninja Ripper már képes 64 bites programból is modellt kiszedni. Itt van, hogy torzul a modell amit scale-lel lehet orvosolni és sajnos nem az eredeti pozíciójában van. Igazából ez csak összetett objektumoknál probléma pl tankoknál ahol szinte minden rész külön modell. Na és ez már dx 9től felfele is működik. Ehhez a 2 programhoz van import script 3DSMAX-hoz. Ennyi a directxes rész. Opengl-hez kell
- GLIntercept v0.5
- OGLE v0.3 beta
meg egy jó leírás amin eligazodsz
az alap angol leírást tartalmazza a program. -
Bence942
tag
válasz
mgabesz87
üzenetére
Hello engem olyan dolog érdekelne hogy call of duty united offensiveből szeretnék kiszedni modelleket és azokat mozgatni stb [link] Igaz ez cod4 tudom de ilyet szeretnék ezzel a régebbi játékkal (UO) hogy lehetséges e ? Valaki csinált e már ilyet? cs 1.6-al már láttam hogy csináltak igaz annak más a grafikus motorja.. de hátha ezzel is lehet.
-
válasz
mgabesz87
üzenetére
Nem írtál verziószámot. Meg azt sem, hogy milyen fényforrással világítasz.
Itt van erről egy fórum, hátha segít:
https://forums.autodesk.com/t5/3ds-max-forum/viewport-shadow-quality-3ds-max-2017-student-version-newbie/td-p/7018639Amúgy elképzelni nem tudom, hogy minek foglalkozol ezzel.
-
mgabesz87
csendes tag
Sziasztok. Az árnyékot szeretném beállítani perspective nézetben, hogy ne legyenek ilyen cakkosak a körvonalak. Már felhúztam mindent 4096-ra, de nem ezzel kell állítani. Nem egy külső fényforrás árnyékát, hanem az alap árnyékot szeretném beállítani. Korábban már rájöttem, hogy is kell csak elfelejtettem XD. Itt egy kép, hogy mi is a problémám. Köszönöm.

-
Használja valaki a 2017es Max-et 1060-as gpu-val? Szeretik egymást?
-
Csapatja valaki a Max-et Mac-en? Vannak nagy különbségek, hibák, nemtudommik?
-
Gondoltátok volna, hogy a Vray RT 3.5 nem rendereli ki a Vray metaball objektumot? ...agyam eldobom. Itt a jó GTX 1080, de minek.
-
szabog4
aktív tag
válasz
PhoebeCat
üzenetére
Nem ismerem az engine-t! Valószínűleg keresned kell hozzá egy plugint! Youtube tutorial esetleg?
-
Andrsaint
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom megoldani, pedig biztos valami banális dolog...

Tehát: "Walk through" nézetben eddig 360 fokban lehetett nézelődni, de most nem tudom a kamerát le-fel irányban mozgatni, sem pedig perspective-ben, jobbra-balra megy, de le-fel nem...nem értem miért, sosem volt még ilyen...próbáltam videókat nézni róla de semmit nem találtam... próbáltam egy default új filet nyitni hátha valamit elállítottam, de ott is ugyanez a gond fogadott....újraindítottam a gépet és újra ez a gond....valami ötlet?

-
SzK50
csendes tag
Letölthető fájlokkal és összehasonlításokkal egy érdekes site Max ée Adobe programokhoz, Mac és Windows oprendszerekhez, stb, érdemes körülnézni:
[link]
[link]
[link]
Mac vs PC:
[link]
Vray:
[link]
[link]Ha valakinek van kedve letölteni és letesztelni a saját vagy a cége gépét, hajrá! Esetleg feldobhatná ide az eredményt, biztos érdekes lenne mindenki számára.
-
PhoebeCat
csendes tag
Üdvözletm
Félig off leszek, bocsi.
Unreal engine 4 ben jártas itt valaki?
Az lenne a gondom, hogy max-ban van egy rakás objectem szépen pontosan elrendezve, és ezt így egyben szeretném átvinni ue4-be, de nem tudom, hogyan maradhatna meg az elrendezés, illesztés.
Illetve a pontos az objectek összeillesztése hogyan lehetséges ue4-ben???Köszi.
-
repvez
addikt
itt a Texture Maps. értékét állitsd be jó nagyra az javitani fog rajta, de még igy sem lesz olyan szép mint ahogy a képnézegetőben látod. a Blenderben sokkal jobban megoldották ezt .
egyébként nem is értem, hogy az ilyen beállitáson miért nem változtatnak már alapbol az uj kiadásoknál, szinte mindenki ezzel kezdi, hogy át állitsa ha refképből kell dolgozni.
-
togvau
senior tag
Szeretnék modellezni tervrajzok alapján, de a max viewportban egy plane-re rakott tervrajz textúra (4400x1000-es png) olyan 320x200-as felbontásban jelenik meg... És már a régi viewport driver állítgatás trükknek sincs hatása.
-
Vesa
veterán
válasz
szabog4
üzenetére
Köszönöm a választ és a sok gyakorlati tapasztalat leírását! Éppen emiatt írtam ide, mert ez a lényeg!

Közben egybként Rayyy kolléga is volt oly kedves, és ellátott engem igen kiváló tanácsokkal, úgyhogy már megvan az irányvonal, és így már nyugodtam tudok tervezni. Rengeteg segítség ez, hiszen nem kevés pénzről van szó (főleg, mivel most már két gépről van szó), és hasztalanul nem szeretnék befektetni.Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, és elnézést, ha kisit OFF voltam a témával!
-
szabog4
aktív tag
Saját tapasztalat alapján, hiába vettem gtx 1070-et, nem éreztem lényeges előrelépést a HD5770-hez képest 3Ds Maxbe (2014). A viewportba némileg több objectet tudok megjeleníteni (ár/érték arányba gyalázat).
Azt hozzá kell tenni, hogy a driverek sokat visszafognak. Nem véletlenül van a Quadro sorozat például.
Nem hülye az Nvidia. Sokat tudna segíteni, ha lenne 1 mókult driver Maxhez, Mayahoz. 
Renderbe, lehet saját hibámból, de nem tudtam működésre bírni a GPU rendert; legalábbis nem éreztem, hogy besegítene a 4770k-nak.
Mintha beszéltük volna itt, hogy van CPU+GPU együttes erejének bevetésére lehetőség, de most ebbe nem vagyok biztos.
Viszont a 4770k-nál, amikor 3,5Ghz-ről felhúztam 4,1-re, akkor előjött a különbség, számottevően. Majd 1,5-2 percet tudtam spórolni 1-1 képen. (7000 képkockánál, már számottevő előrelépés.)Ram-ot Zbrushban lehet elfogyasztani illetve Max-be én ruhanyag szimulálásnál vettem észre, hogy 10gb-ot simán megeszik, ha nem többet.
VGA-t meg Substaince Painterbe tudtam hasznosítani, ott a HD5770 elhasalt keményen.
Egyelőre azt látom, hogy bőven elég lett volna egy 1060-as vga és helyette egy jobb CPU-t vettem volna.
(Legalább mennek a játékok maxon, amikkel nem is játszom.
)AE-hez nem tudok hozzászólni, abba nem mélyedtem el.
Természetesen nem ismerem a programokat 100%-osan, hogy is ismerhetném. Megeshet, hogy van, ahol lehet hasznosítani 1-1 erőforrást, amiről nem tudok, de ezt majd a többiek kiegészítik!

-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Elnézést ha nem teljesen ON a téma, de mivel itt napi szinten használjátok a 3D programokat, talán érdemben is tudtok nekem segíteni.
Max-hoz és Adobe AE-hez építenék gépet, de nem igazán tudok dönteni, hogy mibe érdemesebb beruházni, minek a legjobb az ár/érték aránya jelenleg, ami a gyakorlatban is jól használható és rendesen lehet vele dolgozni?
Főleg azon vacilálok, hogy inkább egy desktop i7 6700k, vagy egy gyengébb de sokmagos Xeon legyen dual alaplapban, mert abból akár 12mag/24szálas gépet is tudok építeni, nem sokkal több pénzért. A harmadik verzió, hogy a procik helyett inklább egy dual 980Ti-be fektetek, mert egyesek szerint a GPU rendering lényegesen gyorsabb, mint a CPU-s.Ha bárkinek van tanácsa, vagy gyakorlati tapasztalata abban, hogy mibe lenne érdemes a fenti programokhoz beruházni, azt szívesen venném! Jöhet privátba is, hogy ne OFF-oljuk szét a topikot.
Köszönöm! -
acsati
aktív tag
Elég zavaró, hogy nem tudok rájönni. Hol tudnék utánaérdeklődni ennek még, akár külföldi oldalakon?
Ezek a tutorial videók szerint járnék el (úgy linkeltem, ahol az a rész van, ahol beillesztik a képet)
Video1
Video2
Video3Nálam meg ez a szitu lép fel: kép
De a próbarenderemen még azt is látom problémaként, hogy a képet kinagyítja. (szétesik, pixeles lesz) A videókban meg valahogy minden tökéletes. -
acsati
aktív tag
Bocsánat a sok kérdésért, de már nem tudom mi tévő legyek. Biztos valami apró beállítás hiánya lehet nálam, de nem tudok rájönni, hogy mi az.

Ebben a videóban 2:15-3:38-ig lévő intervallumban mutatja be, hogy teszi be a hátteret viewportba. Mindent ugyanúgy csinálok és nekem mégis csak fehérség jelenik ott meg. (próbáltam én is .hdr, de .jpg képpel is)
Mit bénázok el?
-
acsati
aktív tag
Oda azt a VrayHDRI-t kellett berakni, amin material editorban a háttérképet helyeztük.
Egy gyors rendernél, látom hogy berakja a hátteret, csak így pozicionálni nem tudom, ha a viewport-ban meg nem látom
próba render -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan keressek olyan tutorialokat, ahol egy kész modellt egy fényképre szeretnék renderelni, minél realisztikusabban? Esetleg valaki linkelne ilyet és akkor már elboldogulok. -
szabog4
aktív tag
A skinelés egy felettébb macerás mutatvány.
Weight tool-al próbálja az ember belőni, de képtelenség tökéletesre. Nem is értem a nagy cégek miként oldják meg.
Kép: PAINT-PERCEK (Narancs vonal mentén kéne mozgatni, de csak a zöld vonal mentén hajlandó.)
Konkrétan a hónaljánál voltam így, Ahelyett, hogy válla és a könyöke között mozgatta volna a vertexet, inkább egy totál abnormális irányba kezdte. (Megoldásom: Nem mozdítottam úgy, hogy látszódjon.) Lehet kevés is volt a polygon, de ez most mellékes, attól még a vertexek mozgatásánál ilyen nem kéne előforduljon. Legalább tudnám szabad kézzel beállítani, egyesével. Az lenne a legjobb.
Lehet megnézem a Maya mit tud...
egyszercsak.
-
rlazol
veterán
a 3d lézerszken eredménye általában egy mesh. Ebben a az egyes vertexek, vertexhalmok kijelölésével és forgatásával a feladat megoldható, de a kijelölés, főleg a váll-hónalj tájékon macerés lesz, ahoz pedig, hgy szép legyen, rendbe kell majd tenni a mesh-t és skint kell ráhúznni, ami nem egyszerű mutatvány.
-
Márton
nagyúr
üdv
Ha beszkennelek egy babafigurát vagy valami hasonlót 3D-ben, akkor azt tudom-e 3dsmax-ban könnyen különböző pózokba tenni? Pl. ül, fekszik, felemeli kezét, fog valamit, stb.
Ez lenne a feladat. Valaki otthon van karakter modellezésben? Meg kell adni vonalakkal a törzset, fejet, kezek, lábak vonalát és azt mozgatom, vagy nem ilyen egyszerű?Nem kell animálni, csak különböző helyzetekről kéne pillanatkép, mert élőben nehéz úgy beállítani.
köszi!

-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Konverziós problémában kérek segítséget. 3DS MAX ban megterveztem egy tárolódobozt, amit szeretnék CNC-vel kivágatni. Az ember 2D DWG fileban kéri az anyagot, de én csak 3D-ben tudom átrakni, ráadásul a méretek is teljesen elszállnak az ő gépén, hiába exportálok 2007es CAD formátumban. Mi lehet a gond?
köszi!
-
szabog4
aktív tag
válasz
szabog4
üzenetére
Nem jutottam előrébb. Megnéztem ezt a videót, de itt a karaktert jelöli csak ki, a csontot nem. Megpróbáltam így is, úgy is. Nem tudom mit kéne csinálni.
Megpróbáltam a karakterhez behozni a terepet, de ott meg multy/sub objectet rakott be jópár textúránál, sőt, most már azt sem tudtam kimenteni (Most hibákat halmozta...), ha max fájlba mentem ki és azt hívom be, szétdobja a modelleket.
Reset Xform szétborítja a modellt, beállítani esélytelen, hogy jó legyen neki. (Csak a modellt kijelölve Reset Xformozva, a normálokat megcserélte és ennyi... )
Hulladék egy retek programot. Saját programjába nem tudok behívni anyagot. Egyszerű téglatesttel működik, oké, szuper, Paintbe is tudok rajzolni textúrát...
Na értitek...
Már nem vagyok biztos abban, hogy én vagyok a hibás, ettől eltekintve várom a javaslatokat.

Nagy cégek mivel dolgozhatnak... saját programok...vagy MAYA... Már káromkodhatnékom van...megint -1 nap a semmibe. -
szabog4
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Köszönöm! Így már értem!

Resex Xform, illetve lehet be kell állítanom T pózba a karakterem.
(Már csak az a kérdés, hogy menni fog-e :v
) -
kriszpontaz
veterán
válasz
szabog4
üzenetére
Nyers fordításban:
Egy vagy több objektum a scene-ben olyan tengelyekkel rendelkezik, melyek nem merőlegesek egymásra. Az FBX modul csak merőleges tengelyeket támogat, és nem fogja helyesen importálni azokat a módosításokat melyek hatással vannak a helyi tengelyekre.
Ez az alábbi objektumok pontatlan megjelenítését okozza:
- blablabla
-
-
-Nem vagyok a szakszavakban otthon, így bocs, ha hülyeséget írtam.
-
szabog4
aktív tag
Sziasztok!
3Ds max 2014-ből melyik opcióval importáljam ki a becsontozott karakterem? Átraknám a 'pályára', de a FBX-el hibákat rak ki (pl.: csontokra) illetve 3Ds-t próbáltam, az meg konkrétan a kézfejet és ujjperceket szétdobálta illetve, ránézésre nem csontként funkcionáltak.
Visszafele nem működik a dolog, hogy a pályákat rakom a karakter köré. Túl sok a textúra és nem mind külön megfestett. (Lásd: Kábelek, ezekre ráhúztam 1 sima letöltött texútárt és nem is UW-ztam.)

Guresz: Nekem az a tapasztalatom, hogy max verziószámtól függ az ilyesfajta bug. Próbáld meg egyel újabbal vagy régebbivel.

-
Guresz
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyan problémával hogy Garment Maker használatakor becrashel a program? Tegnap óta folyamatosan ezt csinálja pedig előtte jó volt. Újraraktam a programot hátha megjavul de ez sem segített rajta.

Van ötletetek a megoldásra?
Előre is köszi! -
szabog4
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
win10 kell meg a 16-17es max...szuper.
-
szabog4
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Most épp a procit húzom. Megfelelő topikban segítenek. 1percet csökkent a renderidő, ami 250 képnél már számottevő.
4ghz, de most el kell mennem, szóval ennyinél marad. 
Örülnék, ha a 4770k-t meg az amp extreme 1070-est együtt tudnám bevetni, mert vissza van még legalább 6-700, de meglehet 1000+ óra render is, ha csak a CPU-ra bízom.
Nem kívánok butítani a scenen. 1 világítás van így is.
Megnézem, de csak holnap! Köszönöm! 
-
kriszpontaz
veterán
válasz
szabog4
üzenetére
Radeon ProRender [ingyenes]
Nálam HD7950 alatt szépen renderel. Elvileg mennie kellene OpenCL 1.2-t támogató Geforce-al is.
3dsMax, Maya, Rhino, SOLIDWORKS alá van Plugin és Material Library (talán Blender is, de ez nem tuti).
Ha minden igaz megy V-Rayben beállított Scene-ekkel is.
CPU, GPU, vagy CPU+GPU render lehetséges.
Nem AMD kártyákhoz:
Hardware Support: Runs on both GPUs and CPUs. OpenCL™ 1.2 required for GPUs. AMD cards are however recommended. For non AMD OpenCL 1.2 cards, Windows 10 is required with the latest drivers. -
válasz
szabog4
üzenetére
Ezt nem beállítási lehetőségnek hívnám. Attól függ, hogy van-e telepítve olyan rendermotor, ami tudja a GPU-t használni... márpedig van, mert már évek óta része a Max-nek az iRay, ami a Mental Ray GPU renderelője. Ezen kívül van még sok program, például VrayRT, Octane, Arion, stb...
Ő (Jeff Patton) például nagy iRay guru (volt), a régebbi Mercedes-es képei többnyire azzal számolódtak. -
-
Ha kijött X-irányba, azt vissza lehet pozícionálni, ha "normal"-ra állítod a constrain-t.
De azt is lehet, hogy extrude-olsz azokból a lapokból és a belső (eredeti vonalat) kitörlöd és az extrude-ot hagyod meg.
Vagy csinálsz mégegy cilindert ugyanezekkel a paraméterekkel, alá rakod referenciának és annak a vonalai mentén tolod el a vertexeket... de ez szerintem már túlbonyolítás. -
szabog4
aktív tag
Sziasztok!
Mitől van az, hogy megérem leUVW-zni a modellem, mert annyira akad az EDIT UVW's ablak?
497.820 Poly
Több objektumból adódik össze. Ezeket külön leUVW-ztam, már csak bele kéne illesztgetnem a tényleges UVW négyzetbe,de felb...z a lassúsága egy ilyen gép mellett. Kihajítanám az ablakon és elmennék PÉKNEK.

2014-es verziót használok. Megpróbáljam újabbal?

Lehet a HDD lassúsága a gondja?
Samsung HD502HJ (Lassan áll fel a rendszer viszonylag. 3-7p netezéstől függően, az jobban terheli. Kitolja 7percre az indulást. Valószínűnek tartom, hogy elöregedett szegényke.)
Zotac GTX 1070 AMP Extreme , I7 4770k , Asus z87 Deluxe Dual , Corsair Vengeance DDR3 16gb ,Valamiféle ötlet esetleg?

-
-
válasz
PhoebeCat
üzenetére
Azt hiszem, hogy ez beállítás kérdése, hogy kifeketíti-e a kijelölésen túli részt... szerintem alapesetben meghagyja az előzőt, de ez nem is számít.
Igen, kb. úgy nézne ki, hogy
1. renderelsz egy alap képet - frame 01
2. első animációs fázis - frame 02-40 / Ez mondjuk valamelyik led lámpa villogása
3. második animációs fázis - frame 66-100 / Ez egy másik történés, azért 66-tól indul, mert itt feltételeztem, hogy 25 frame-en keresztül nem történik változás, tehát azokat a frame-eket nem kell renderelni
4. ...és így tovább.
De nem egyenként kell léptetned, hanem bejelölheted az F10-re kinyíló lapon, hogy mettől meddig számoljon. Persze ekkor meg kell adni mappát, hogy hova mentsen... nem tudom, hogy ezek mennyire világosak számodra. -
válasz
PhoebeCat
üzenetére
Az alábbi képen bekarikáztam, hogy miket érdemes nézegetni az area renderhez. Az első gomb szolgál arra, hogy te kézzel szépen bekeretezd azt a részletet, amit számoltatni akarsz. Valami képszekvenciába érdemes renderelni egyébként, gondolom nem avi-ba álltál neki (remélem).

Szóval rederelsz egy képet, amin minden rajta van, ez lesz az alap. Aztán már csak a változó részekből renderelsz animációs frame-eket, nem az egész képből. Ez jelentősen gyorsítja a munkát. Ezeket persze a végén össze kell rakni valami programban, pl. after effects-ben. -
PhoebeCat
csendes tag
After effecthez tök kuka vagyok.
Láttam már olyat, hogy csak bizonyos részeket rendereltek ujra, de nem tudom, hogy tudnám rávenni, hogy csak azt számolja ki megint ami biztosan változik, ebben az esetben rengeteget gyorsulna a dolog.
Hogy kell ???Köszi
-
válasz
PhoebeCat
üzenetére
Nem, nem igazán számít, hogy hogy alakult ki a forma.
Azt nem értem, ha nem is igazán változik a dolog – csak ledeket szimulálsz – akkor miért nem after effects? Vagy miért nem csak bizonyos területeket számoltatsz? Nem kell feltétlenül mindig az egész frame-et számoltatni.
Rebusfarm: Nem mondtam, hogy olcsó. Én is kalkuláltam és azt írtam neki, hogy az én konfigom 450 óra alatt számolná ki, erre ő felajánlotta, hogy kiszámolja az egészet 50 perc alatt, de 340 EUR lesz az ár. Az 105 000 Ft. -
PhoebeCat
csendes tag
Meglestem a rebusfarm-on a kalkulátorát.
Mivel nem tudom beállítani, hogy a szerencsétlen xeon nem szerverben van hanem pc, ben :-) így marha nagy összeg lenne a vége, (gondolom szerverben gyorsabban menne neki) ezért beadtam a laptop prociját és annak render idejét, ott meg egybe veszi az összes magját ami fura, mert az csak 4cpu+6gpu a rebusfarm szerint az 10mag és akkor azt igérik, hogy pár fillér, és pár perc.
Na melyik lehet az igaz?
Mert ha a laptopos, akkor nem vesződök... -
PhoebeCat
csendes tag
Azért mertem ennyire gyagyásan számolni mert alig változik valami a képeken, csak pár marterial illuminációja variálódik, lényegében egy rakás led szimulációja.
Most éppen azon vagyok, hogy kikapcsolgatok árnyék és egyéb nem kellő dolgokat azokon amiken nem kellenek... A video matrial kikapcsolása, nem hozott érdemi javulást. Az marad, ha már megvan...
Az oriásplakát méret mit jelent??? :-) Mert az nagy ugyan, de nagyon ipari is. (ez nekem nem viszonyítási pont
bocsi.
Akkor az sem számít, hogy hogyan alakult ki egy forma? Tehát mindíg,csak a jelen állapotot rögzíti a program? Ez remek hír, mert szerintem néha elég nyakatekerten sikeredik valami
Nem gondolkodunk egyformán, gépül meg pláne nem. -
válasz
PhoebeCat
üzenetére
Ha jól számolom, akkor 1 frame 64 perc alatt számolódna ki, persze ezt így nem lehet előre kiszámolni, mert attól függ a frame ideje, hogy mi van a képen és egy animáció elvileg attól animáció, hogy mindig változik a kép.

Video materialt soha életemben nem rendereltem, mert mindig egyszerűbb volt utómunkázni, szóval azt nem tudom, hogy hogy viselkedik.Én Rebusfarm-mal dolgoztattam már, kegyetlen gyors, de meg kell fizetni. Anno én 1 db óriásplakát méretű renderért 38 000 Ft-ot fizettem, mert drága sávban voltam, viszont percek alatt készen volt.
A rendert minden befolyásolja, persze van ami jobban, van ami szinte alig. Nálad valószínűleg rosszul optimalizált beállítások vannak, de simán el tudom képzelni, hogy a videomat. dobja meg így... csinálj próbákat: kapcsolj ki bizonyos dolgokat (mindig egyet) és nézd meg, hogy változik a render sebessége. Így megkapod, hogy mi viszi a legtöbb időt és elkezdhetsz gondolkodni, hogy hogy lehetne egyszerűsíteni. Amúgy a boolean / mesh / stb... szerintem jelen esetben nem sokat számít.
-
PhoebeCat
csendes tag
Jujj, de rondán írok, bocsánatot kérek. 
-
PhoebeCat
csendes tag
???
Vajon a renderelés sebességgét mennyire rontja, hogy összevissza boollean, editable polygon, vagy editable mesh tárgyak vannak a képen? Mi a helyzet a grop-okkal ha vegyesek?
Vagy célszerű e mindent egyformára alakítani?
Böki az odalamat a kérdés, hogy számít e bármiben, hogy hogyan értünk el egy adott formát, vagy csak a pontok pillanatnyi állapota számít? -
PhoebeCat
csendes tag
Hali
Tudna valaki segíteni abban,hogy hol tudnám lerendereltetni amit szeretnék.
Nem nagy ugyan, de az én vasamnak 480óra lenne ha jól számolom :-( (xeon 5460+8Gb ram)
Mindösszesen 450frame, 1920*1080 30fps, mental-ray, 15mp, maga a .max file 27Mb+1jpg material és két video material (Gondoltam ezekkel időt spórolok,... hát nem eleget :-( ) 51Mb és egy 223Mb. 603object, 1 fény.
hol+hogyan+költséghatékonyan :-)
Ez egy vicc, hogy ennyi idő kell ehhez :-)Mindenféle segítséget előre is köszönök.
-
togvau
senior tag
A quadrify modifier okozta az egészet, maradandóan. Anélkül semmi gond... csak annyi, hogy kézzel kell quadosítani, mert a nem modifier quadrify szétcseszi a modellt, a modifiertől meg megkergül a max.
-
togvau
senior tag
Megvan, ez egy bug. Quadify mesh modifier nagyrészt quadokká alakítja. Ezt collapsolva polyvá, viszont egy olyan bug jön elő, hogy edge kijelölésnél még a valós edgek látszanak, de második kijelölésnél már a quadify előtti állapot... hogy lehetséges egy collapse után azt nem tudom.
Mindenesetre egy editable meshre alakítás, majd újra poly-ra alakítás megszűnteti a bugot.szerk: mégsem szünteti meg a bugot, hanem egyszerűen a valóság közelebb áll a megjelenítéshez. Ha új edgeket hozok létre, csak második kijelölésre jelennek meg újra.
Egy régebbi modellemet megnyitva, új edge létrehozásakor nem tudok ilyet előidézni. Viszont ha ebbe a scene-be beimportálom a problémás modellt, ott is csinálja a fenti marhaságot. És közvetlen mellette a másik modell meg nem...
-
togvau
senior tag
2013-as 3DS max-nál van egy régi meshből visszanyert modell (tehát teljesen 3szögesített), így erre ráküldtem egy 100%-os quadify mesh-t hogy nagyjából rendbehozza. És jól is néz ki, szép rendezettek az edgek collapse megvolt. De edge kijelölésben duplán ráklikkelek egy edge-re, vagy több edget jelölök ki, akkor megint edge káosz jelenik meg a nézetben. Ha leveszem a kijelölést, újra rendezettek, duplaklikk, több kijeöléssel megint káosz. Ez most bug, vagy feature? Most akkor melyik a valós állapot?
Fölsőn az eredeti állapot, alsón duplaklikk/ több edge kijelölés után

A valóságot szeretném látni, ahogy ténylegesen vannak az edgek. Azért használom editable poly módban mert úgy akarom látni, és nem editable mesh kinézeben mint amit ez a fura dolog csinál.
-
szabog4
aktív tag
Megjött a Zotac GTX 1070 AMP EXTREME vga-m és pcit tesztelgettem, bár nem túl komolyan.
3Ds Max 2014
3D-hez nem adott sokat hozzá ez a kártya sajnos. A részletes beállítást (2.000.000+ polygon) a régi kártya 1-fpsel tudta forgatni, néha gondolt egyet és 10.) A mostani is ugrál, de 16-17 körül megvan. 1 pillanatra be-beesik 1fps-re. Renderhez nem adott hozzá. Nem állítottam be, hogy gpu-ból rendereljen. Remélem a vga jobb, mint a cpu...
HD5770->GTX 1070-re ugrással reméltem, hogy akadás nélkül tudok forgatni nagyobb mennyiségű objektumot. :/
(Megforgattam a beállítást és rendereltem egyet. Jelezzétek, ha van valami speciális lehetőség, ami még eszi a gput.
Pl.: Függöny szimulálás a RAM-ot.
)Substance Painer
Sokkal jobb, nem akad. Minimum igénye 2gb vram volt. Eddig 1 volt. Egyelőre ez okésnak tűnik.Adobe After Effect
Eddig akadtak a videók, nehéz volt, sőt szinte lehetetlen volt komolyabb munkát elvégezni , most "minden szupi-szuper."Vicces, hogy nem képesek rendesen optimalizálni.
Insurgency 300 és 60fps között mozog. (FULL maxon 40-90fps Vsyncet nem szereti) Épp-mikor-hogy. Van, hogy fal felé fordulva kevesebb az FPS-em, mint több tereptárgyat nézve.
Folyamatosan ugrál.CS:GO 1 fokkal jobb. 300fps megvan, de van, hogy 120-ra beesik.
BF3-at nem monitoroztam, de érzésre fix 60fps megvolt.
Resident Evil demo full maxon ment, azt sem monitoroztam.
Metro Last Light-ot szintén nem monitoroztam, de érzésre megvan itt is a 60fps.
Red Orchestra 2-re voltam kíváncsi, mert minimumon ment immel-ámmal, de most ez is érzésre fix 60fps megvolt maxon.
S.T.A.L.K.E.R. Lost Alpha szintén maxon megy, de ugyanúgy az engine bug (Retek) maitt be-be akad, mint eddig.

Összegezve.
1050Ti bőven jó lenne a videóvágásra meg a substance-nak. ...reméltem, hogy érezhető előnye lesz, de eddig semmi. Játék volt az utolsó szempont.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Tudom, vegyek Quadro K5000-et. Nem igazán mertem, mert tényleges specifikációk alapján erősebb ez a zotac. Benchmark) ) -
válasz
szabog4
üzenetére
Úgy nehéz segíteni, hogy nem tudjuk, mit csinálsz. A szemcsésség nagyon sok dologtól függ, ezért kéne látni pontosan a képet és hogy pontosan hogy világítod be. A material-okkal is kell foglalkozni, nem csak a fénnyel és renderbeállításokkal.
A 25 perccel nem tudom, hogy mi a bajod, (ez is scene függő), de teljesen normális, ha egy képet órákig kell számoltatni. Vagy animációról van szó?
Szerk. 1.: (Ez majdnem OFF egyébként, mert nem a Max-ről beszélgetünk. Persze tudom, hogy amúgy Max-ben vagy. A topik összefoglalóért kiált
)
Szerk. 2.: Persze azt is tudom, hogy nem lenne célszerű az összes rendermotornak külön topikot nyitni. -
szabog4
aktív tag
2 napja szórakozom, hogy ne legyen szemcsés a kép. Beraktam apró fényeket, de szemcsés lett tőle.
Néztem online megoldást, az nálam semmi nem történt. A csávónál a bútorok tökéletesek lettek.
Beállítottam 2423423423x. Próbálgattam.Arra jutottam, hogy vagy szemcsés lesz, cserébe nem szórakozik a háttérnek megadott képpel a render (sima fekete csillagos kép) vagy tűrhetően szép lesz, de a háttérrel is elpepecsel, ami miatt ~25p 1 kép alsó-hangon.
Megpróbáltam kikapcsolni a hátteret és sima zöldre rakni, hogy majd utólag kivágom, de ugyanúgy elpepecsel vele. PASSZ. Ötletem sincs már.
(van 500 kép)
Ezt megnézem holnap, de ha nem sikerül, akkor kicserélem a VRAY LIGHT-okat valami mental ray-es kis fényre, vagy megcsinálom materiálból, hogy világítson...de nemigazán van kedvem pepecselni vele.
Ezt a kettőt néztem.
https://www.youtube.com/watch?v=aXoZRc-P_rYhttps://www.youtube.com/watch?v=7JTmafEUmf8
Arra is gondoltam, hogy túl nagy a modellem és ezért nem stimmel...de ez sem nyert.
Ötlet?

-
szabog4
aktív tag
Nem volt ilyen opcióm és sz..rakodott a porgram is. Az előbb pont kifagyott render közben, mentés nélkül. Újraindítottam és ez a sensity blokk visszatért...

Nem tudom mi lehetett.
Így máris könnyebb. 
Viszont arra tudsz-e valami megoldást, hogy renderkor ne látszódjon a light. Most jó a fény, de a nagy fehér téglatest belelóg.

-
-
szabog4
aktív tag
Most akadt 1 szakmai jellegű problémám.
Leraktam 2 Vray fényt és szeretném, ha az egyik, csak az adott objektumomra hatna. (Sajnos a másik modell tőle fúl fényes lesz, ha meg nem teszek be még 1 fényt, akkor korom fekete a modell.)Van erre valami megoldás?
-
szabog4
aktív tag
Sziasztok ismét!
Érdemes lenne SSD-t vennem? (256gb-osat. ezen lenne a rendszer és az összes program.)
Azt olvastam, hogy nemigazán szeretik a sok írást.
Na most adobe termékcsalád, zbrush és 3ds max (modellezés, renderelés) használata során tudtommal sok írás történik, aztán cáfoljatok meg. Photoshopnál sok-sok helyet megeszik 1-1 művelet során, ha nagy a fájl, nem is beszélve, ha 3D részét használom. (Substance Painterre váltottam helyette.)Lassan áll fel a gép. 4-5p. (7200rpm/16mb; 64bit-es rendszer) ...és nemigazán tudom, hogy HDD vagy SSD.
HDD-s topikban feltettem a kérdésem, meg elolvastam az összefoglalót, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, mint aktív használók.
-
válasz
James33
üzenetére
Szívesen!
1. Nem vagyok tapasztalt nurbs modellező, tehát sajnos ennél komolyabban nem tudok segíteni ebben a témában.
2. Ahogy mondtam is, a Max nem egy tipikus nurbs modellező, ez csak egy modul benne, más programokkal kéne próbálkoznod, ahol fejlettebb ez a lehetőség.
3. Valószínűleg a spline-ok vertexei nincsenek weld-elve, így különálló curve-ökből állnak, ezért lehet, hogy nem jelöli ki az egészet.
4. A dolognak ennyire az elején tényleg inkább tutorialokat, kézikönyveket kell olvasni, mert ha mindenki pontról pontra végigkérdezgetné a problémáit, akkor nem működnének ezek a topikok. Ha egyfolytában kérdeznél, akkor van több lehetőség is: online tanfolyamok, iskolák, személyes oktatás esetleg, ha meg tudsz egyezni egy szakemberrel. Én is több fizetős online tanfolyamot végigcsináltam évekkel ezelőtt, tonnányi tutorialt végignéztem, éjszakákat ültem a gép előtt egy-egy probléma miatt. Ezt máshogy nem lehet. -
James33
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszodat Rayyy!
Ez nagyon jó,meg is próbáltam ,megnéztem a küldött linket is és még nagyon sok tutorial videokat de valahogy nem akar nekem összeállni egy testé. Én úgy csináltam,hogy az ágy több állított line-ból áll.
Ekkor még sima line.Kijelölöm,majd átalakítom convert to Nursba.Ez oké,így teszek a többivel is.
Nurbs panelen megnyomom a create U Loft surface gombot,és mikor az első elemre rámegyek akkor nekem csak az az edge jelölődik ki kékkel amin per pillanat vagyok,de a videókon az egész kijelölődik egyből.Tehát olyan mintha csak a line edge része lenne kijelölve és nem az egész vonal.Tudom még van mit tanulnom ,meg nézek rengeteg videót is de csak úgy tanul az ember ha kérdez is közbe.
A válaszokat előre is köszönöm.
Remélem nem írtam le túl kacifántosan. -
James33
csendes tag
Köszönöm a válaszodat kedves Rayyy!
Sajnos a loft megoldás nem jó,mert a spline-ok egyformák hiába jelölöm ki nem formálodik.
Valami olyan megoldás nincs esetleg,vagy nem tudtok ami megkönnyítené azt,hogy mikor két felállított slinet egymással szembe rakok ,és kijelölök egy gombnyomással összekötődjenek a vertex pontoknál?Tehát ne kelljen egyesével oldalfalat létrehozni,hanem összekötné egybe?
A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Arch Linux
- Okos Otthon / Smart Home
- World of Warships
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- 5 db Konica Minolta bizhub A3 Színes MFP Nyomtató Csomag 1db C258 / 2db C224 / 2db C220
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Eladó: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
meg próbálkozok vele pár embert akarnák meg animálni meg próbálom hogy mi sül ki belőle