Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

Hát a Max/Maya összehasonlítás, illetve hogy melyik a jobb, ez elég nehéz kérdés, főleg amióta egy cég gyártja mind a kettőt :D Érzésem (szubjektív) szerint a Maya kissé átgondoltabb, könnyebben fejleszthető saját kívánalmakra a beépített MEL scriptnyelve segítségével (bár a max-nak is van scriptnyelve), és emiatt a rugalmasság miatt nagyon nagy és gazdag cégek gyakran használják... Ami ellene szól, az az, hogy egy kicsit átláthatatlanabb szerintem mint a max, illetve hogy horribilis ára van. A max tán 4-5000$ körül van, míg a maya 8.5 unlimited 9-10k... Ezért is kezd mindenképp jó alternatíva lenni a Softimage XSI is, Mo-n használják az ára miatt, mert tán fele annyi, mint a MAX... Tudásilag végülis mind a három megfeleltethető egymásnak, van, amit az egyik jobban tud, vagy gyorsabban-ügyesebben megcsinálható... Általában modellezésre, főleg játékmodellezésre MAX-ot szoktak, mert legalább olyan jó, ha nem jobb ez a része, mint a maya-é, viszont animáció terén inkább Maya... Szóval nagyobb projekteknél inkább csak a rugalmasság miatt választják a maya-t, hamár a lóvé nem számít annyira, kisebbeknél MAX vagy XSI (de mind a hárommal meg lehet ugyanazokat oldani, lélegzetelállító dolgokat művelni, pláne, ha van rajta utómunka (ami mindig szokott lenni :D )
    Maya-t én csak azért ajánlom, mert biztosan tudom, hogy hol van hozzá némi magyar tutor :D

Új hozzászólás Aktív témák