Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni időjárás-állomás
- ZIDOO médialejátszók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
dolko1944
csendes tag
válasz
l.skywalker #37798 üzenetére
Mázlista piszok!
Ennyi évet hogy vészel át működőképesen egy headset?
Van egy kiváló AKG headsetem is, de a seriesS konzolom magasról tojik rá. Nem hajlandó a mikit használni. -
dolko1944
csendes tag
Sziasztok!
Van valami olcsó jackes headset tippetek? Illetve van e tippetek, hogy samu bluetooth headesethez milyen dongle-t kéne használni? -
30z.Samu
félisten
válasz
craftsman01 #37794 üzenetére
Itt dübörög a gazdaság.
-
A21
tag
válasz
craftsman01 #37794 üzenetére
Ez a teszt régio, nyugatra majd a kiforrt példányok kerülnek
-
válasz
Döglött Róka #37780 üzenetére
szerintem már senkit nem érdekel ez. már mindannyiunknak van xbox is és ps is
látszik is, mert mint a képeden is rogyadoznak a polcok, nem kell új konzol már a kutyának sem -
A21
tag
válasz
hombre[EU] #37790 üzenetére
Milyen képet?
-
moqs7419
csendes tag
válasz
craftsman01 #37770 üzenetére
Nekem is megèrt annyit...homeolva mèg meg is feleztük
-
Grawens
senior tag
válasz
Oszt möllikben? Az lemaradt!
-
mike1334
veterán
Akit érdekel: most voltam az Árkádban a mediaban, de meg se néztem, hogy milyen konzolok vannak, mert már vettem egyet tavaly...
-
belan
addikt
válasz
bagyulajuve #37782 üzenetére
Ps5 mindent visz!!
-
belan
addikt
válasz
Még mindig így állnak
! Jó kép hasonlít a én képemre. 😂😂😂 Csak nem el loptad,
.
-
Döglött Róka
veterán
Akit erdekel a Media Markt-ban lehet kapni:
-
craftsman01
senior tag
válasz
Farkassacred #37742 üzenetére
"másik meg, hogy netflix árban már nem is igazán lenne megérős nekem" Hát nekem megérte 1 játék ára a másfél év GPU-t.
-
belan
addikt
válasz
hombre[EU] #37765 üzenetére
Újságíró leszek a végén!!
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #37757 üzenetére
Én azért remélem berakja mégegyszer, mert lehet hogy nem jól làttam. Biztos hogy 4 gép volt a polcon, és nem 3?
-
Wesder
titán
válasz
Farkassacred #37758 üzenetére
Több jàtékom van a gépre, mint amit a GamePass tudna nyújtani, és minőségben többszörösen lekörözi, ennek ellenére annyira megkerülhetetlennek és kötelezőnek érzem, mint ami anno az Xbox Live Gold volt.
-
belan
addikt
válasz
Többször nem teszem be de ha akarod talán!!???
-
vonSux
őstag
válasz
+ps topik. nem is értem, ez milyen kompenzáció tul.kép?
-
Farkassacred
őstag
válasz
EmThor #37750 üzenetére
Kár hogy a fehér v1 már nem kapható, olyan 30 ezer forint környékén vettem még 2 éve. Most is azt használom és eddig semmi baja szerencsére.. A 60 ezres ár már már nevetséges..
wesder: Papíron tényleg csábítóan hangzik, de egy év kb teljesen ingyenes előfizetés közben totál kihasználatlan volt nálam végig. Nem mindenkit vonz magával az a rengeteg szám.
-
Sefneni
őstag
A győri MM-ben (Árkád) van egy db SX (194.999 Ft) és egy db SS (124.999 Ft) kirakva, ha esetleg valakit érint.
-
belan
addikt
válasz
pauliboy23 #37749 üzenetére
Nekem meg akkora netem sincs mint neked!
-
Wesder
titán
válasz
Farkassacred #37742 üzenetére
1. 4200ft/12€/15$-ért (ha nem akciós) megkapod az összes elérhető Xbox szolgàltatàst + némi extràt. Ez egy nevetségesen alacsony àr szerintem.
2. Kifejezetten MS jàtékokról beszélünk, amik sosem kerülnek ki.
3. 2017-ben vezzették be, akkor még tényleg csak 100 jàtékkal. Nem gondolom hogy ezalatt a 3+ év alatt kellett volna varàzsütésre megvàltozni bàrminek is, főleg úgy hogy a konzoltörténelem legnagyobb pofàra esésével indítottàk az Xbox One-t.Be fog ez érni idővel. Majd csak a mostani generàció végén fogjuk tudni megmondani (kb 2027-8) hogy a GamePass megérte e.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #37740 üzenetére
Amúgy ez egy tök jogos érv volt a PS3-nál és szerintem amúgy ez is egy fontos ok volt a PC alapú konzoloknál, hogy könnyebb legyen fejleszteni rá a meglévő motorokkal és ne kelljen úgy szenvednie mindenkinek, mint PS3-on.
-
mcwolf79
veterán
Komolyan nem értem ezt az "ökoszisztéma" buzulàst, amivel sok PS-es ki van akadva, hogy mennyire vágyik rá.
Mondjuk némely ember hajlamos gyorsan véleményt váltani . Odaàt is valaki beîrta , hogy nem teszik neki a PS5 menürendszere, mert szerinte átláthatatlan. Egyből jött a nagy mantra,hogy az nem számít , csak a játékok. Na persze ,. megjelenéskor hogy ment a fika, hogy a boxon csak full hd a desktop meg amúgy is katyvasz. Na nem mintha megszokás kérdése lenne a dolog. Valaki megszólja a PS-t akkor egyből nem számít az a szempont ,ami még 1-2 hónapja musthave fîcsör volt. -
Farkassacred
őstag
válasz
Wesder #37721 üzenetére
Számomra nem egy nagy deal ez a gamepass, egy játék sincs benne amivel szívesen játszanék hónapokig. A másik meg, hogy netflix árban már nem is igazán lenne megérős nekem. Meg aztán jobb szeretem magamnál tudni a játékokat.. nem azt várni, hogy mikor fog majd vajon kikerülni a kedvencem..
4 éve boxom van már, és idén se akartam volna meglenni nélküle. Amiért én ezt a konzolt "is" választom az az erős hardver egy rendkívül jól összerakott gépházzal (úgy néz ki itt megint az ms nyert), és a már jól megszokott menürendszer.
Ha a gazdasági részét nézem, akkor is elgondolkodtató a dolog. Látható hogy az Ms-nek hány éve meg van már ez a gamepass szolgáltatásuk, és még ebben a szezonban is toronymagasan a sony vezet konzol eladásokban. Tehát az emberek mindenképpen az exkluzív címeket várják a legjobban mindkét konzolon. És ahol eddig több érdemi címet kaptak az emberek ezidáig, az a konzol persze hogy jobban fog majd fogyni. De ez messze nem azt jelenti, hogy ne lenne megfordítható a dolog. -
hombre[EU]
veterán
válasz
Bad Pritt #37735 üzenetére
az eredeti poszt (amire írtam) arról szólt,hogy azért kellenek a saját stúdiók,hogy megmutasd mi van a hardwareben...erre írtam (félig poénból),hogy ahhoz illik saját motor is (külön a játéknak, nem a divíziónak)
egyszerūbb meg költséghatékonyabb liszenszelni persze. a sajátnak viszont meg vannak az elōnyei fōleg hosszútávonwesdernemtudom ez jó vagy sem, de az biztos,hogy a rage még mindig a rockstaré
-
Wesder
titán
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Wesder #37732 üzenetére
A Rage az nem a játék Rage, hanem a Rockstar saját motorját rövidítik Rage-nek, mert valami barom hosszú neve van.
Amúgy most házon belül a MS-nak van több lehetősége is, ha forrást szeretne megosztani, az idtech a legfejlettebb technológia jelenleg, a GameBryo-t talán végre 21. századira sikerül pofozni és biztos vagyok benne, hogy hosszútávú szerződésük van az Epic-kel, a kisebb stúdióik pedig jó kapcsolatot ápolnak a Unity-vel, ami ráadásl rohadt olcsó is, csak már kissé outdated. -
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #37729 üzenetére
Én se azt mondom, hogy nem lehetséges, csak fejlesztéssel járna, nem biztos, hogy megérné és az iparág jelenlegi helyzetében nincs előnye.
Ez a saját motor a 90-es évekből megragadt elképzelés, amikor minden sufni játékfejlesztő azzal kezdte, hogy megírta a játék alapját és aztán azt foltozgatta hosszú évekig, ma már jobban megéri licenszeli potom pénzért a motort, amihez jár egy magas szintű support és így nem csak a fejlesztéssel járó gondokat sikerült eltüntetni, de külsős segítséget is kapsz, ha gondja akadna.
A Frostbite azért egy intő példa amúgy minden nagy kiadó előtt, mert a Dice megírta a tökéletes motort (akkoriban ezt gondolták), aztán az EA elkezdte minden stúdiójának odaajándékozni anélkül, hogy a Dice-nál lett volna kialakult support a motorhoz.
Szerencsétlen BioWare mikor legelőször megkapta a motort, hozzá a leírást és ennyi, magukra voltak hagyva, hosszú hónapok alatt alakult ki egy nem éppen gördülékeny kapcsolat a két cég között, hogy tudást cseréljenek. -
belan
addikt
Hozzá teszem hogy xsx halkabb mint ps5 ha lemez van benne! Persze úgy értem ha ps5 be is van lemez!
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #37729 üzenetére
Az első két motort meg is vette a Microsoft, akkor ez is ✓ nem?
B.P.
Most hogy így jobban àtgondolom, most igen, mintha kicsit több Single Player jàték jönne majd. -
belan
addikt
Ha minőség játékok kellenek és meg szoktad a kék oldal menüjét trófea rendszerét stbi egyértelmű kék oldalt kell választani! Ha ezek nem fontosak valakinek vagy zöld oldal jobban bejön valamiért neki az marad ott, én próbálkoztam xbox One x, xsx is de nem ment alig vártam kék oldalon legyek megint! De hozzá teszem kurv@ jó gép szerintem xsx és minimalista külseje is jó!
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Bad Pritt #37720 üzenetére
az lehet,hogy belepusztulna egykettō ezek közül
felsoroltál negatív példákat akkor jövök a másik oldallal: Rage,idtech,source,Fox,Decima,RE vagy az említett larian... mind olyan játékokat szolgálnak ki,amelyek kategóriájuk legjobbjai. nem mondom,hogy kommersz cuccokkal nem lehetséges, de rizikó nélkül nincs gyōzelem -
Wesder
titán
-
A21
tag
Ott a pont! Nagyon sokat agyaltam kibontsam-e végül az eredeti csomagolást és nekiessek-e, amíg nem lesz rendelhető a konkurens, de a játék felhozatalt elnézve inkább a másik oldalra húz a szivem, így végül amelett döntöttem, hogy továbbadom. 1-kor viszik ha minden igaz... remélem mostmár tényleg megjön a napokban az a nagy szállítmány amit igértek
-
belan
addikt
válasz
Wesder #37721 üzenetére
Nem is az acél hogy màsoljàk hasonló színvonal legyen! De én nem vagyok multis szóval nálam ezért is sztori játékok lesznek mindig is a középpontba!Singleplayer, Krx21 folytatom a demonsoulst, holnap új pókember veszem meg ha minden igaz! Még vettem mm tegnap immortals fenyx rising de 30 perc után vettem is ki annyira nem kapott el a játék hogy megy a levesbe!
-
Wesder
titán
válasz
Farkassacred #37718 üzenetére
Nem az a cél, hogy màsoljàk a Sony formulàjàt. Elöször is, olyan jàtékokkal nem tudsz bent tartani embereket a GamePass-ban, màsodszor meg még vissza is ütne, mert a √2-nél csak annyi marad meg hogy lohol a konkurencia utàn az Xbox, meg màsol. Lesznek Singleplayer jàtékai a Microsoftnak, de a többsége amit kiadnak majd mind Multiplayer fókuszú lesz, hogy az emberek fizessék a havi GamePass-t. Làsd most is: Halo, Gears, Forza, Grounded, Sea of Thieves, stb. A Perfect Dark is lehet hogy egy jó 3rdperson akciójàték lesz, de lesz benne multi is, nem véletlen. Ilyen 20-30h-s cinematic jàtékokkal nem fog menni.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #37703 üzenetére
Amint elkezdenek saját motorokat írni elkezdik a saját sírjukat ásni. Sokszor látni a játékfejlesztés terén, hogy nyűg a saját motor, lásd: EA belsős stúdiói a Frostbite-tal, CDPR a Reddel, Bethesda az őskövülettel szenvedett az elmúlt fél évtizedben.
A másik hátránya, hogy hatalmas erőforrásigénye van, kell mögé egy szakembergárda, ami jelenleg szerintem a MS stúdióinál nincs meg. Biztos vagyok benne, hogy a Coalition annyit dolgozott már UE alapon, hogy tudnának írni egy hasonló motort maguknak, de miért tennék, ha az anyacég gondolom jó nagy kedvezménnyel licenszeli a piac egyik legkorszerűbb, legjobban használható szoftverkörnyezetét?
Szerintem sokan gondolkoznak úgy, hogy a videojáték motoroknál az outsourcing a jövő, olyan partnerekre támaszkodva hosszútávon, akiknél már kialakult egy magas szintű know-how és támogatási rendszer (Unreal, Unity), ezzel csökkentve a költségeket.
Vannak kivételek persze, a Larian saját motorjának mindenki a csodájára jár, akkorát fejlődött az elmúlt évtizedben, és még most is egy AAA stúdióhoz képest töredék költségvetésből dolgoznak. -
belan
addikt
válasz
Farkassacred #37718 üzenetére
👍
-
icemad
nagyúr
válasz
Esdeath #37712 üzenetére
Én meg több történet orientált single játékot. Olyanokat, mint pl a Detroit.
Vagy olyan party játékot, mint a Frantics vagy Knowledge is power.
Meg hozzák vissza azt a tetves kinectet, mert szerintem baromi jó cucc volt.
Vagy azt a projectoros megoldást, aminek a nevére már nem is emlékszem. De nagyon brutál volt, biztosan első napos vétel lenne nálam.
De nagyon mélyen van már a kezem, abban a bizonyos biliben... -
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #37703 üzenetére
Coalition köszöni szépen nagyon jól elvan az UE-vel, mondhatni a mesterei a motornak. Gyanítom nem véletlen hasznàlja rengeteg XGS. Majd hozzàjuk kerül az id motor, és lesz hasznàlva. A Halohoz új motort fejlesztettek, azt se tudjuk mit tud. A demóból nem vonnék le semmit attól függetlenül hogy katasztrófa volt. A ForzaTech meg ugye csak Forzàhoz jó. A Fable talàn sajàt motoros lesz, de lehet UE.
-
mike1334
veterán
-
Bogyi007
veterán
-
T.Peter
őstag
válasz
hombre[EU] #37693 üzenetére
A 2060-as az altalad feljebb linkelt kepen, bar nem irjak, de feltetelezem mind az 5 feature-t szamolta. Szoval nem korrekt az osszehasonlitas. En a latottak alapjan meg mindig tartom magamat ahhoz, hogy ennyire eroltettek meg magukat. Siman lehet, hogy ezen dolgoztak kemenyen 1 evet es tenyleg nem tudtak tobbet kihozni, de nem ugy tunik. Nem latok bele innen.
A photo mode-os frame rate test arra jo volt, hogy lassuk (Unreal-es analogiaval) game thread terheles nelkul mit tud a jatek. A render thread attol meg ment. De abbol valoban nem szabad semmit kovetkeztetni.
A rombolhatosagnak nem kene befolyasolnia az rt feature-t, mivel a collision detection cpu-n megy es nem lattam, hogy jobb lenne mint one s-en. A legtobb rombolhato elemnel amugy particle effect van, a legtobb valoszinu gpu alapu. Pl a fa darabkak vagy a feher lapok.
Szoval mint lathato, a hardveres fejlodesnek valahol meg kene nyilvanulnia a 60fps-en kivul, ha a performance mode-ot nezzuk.
Nekem ez igy inkabb csak egy Fallen Order szintu patch-nek tunik. -
Norb79
őstag
Annyi történt, hogy a PS5 hamarabb lezárta a HW speckóját és hamarabb elkészült a fejlesztő sw-e, ezért az első pár "next-gen" port náluk sikerült jobban, mert több idő volt dolgozni rajta.
Az MS kivárta a teljes RDNA2 specifikációt és azt építette a series x-be, így később lett fejlesztő eszköz, később tudtak nekikezdeni a portolásnak a fejlesztők.
Az új címeknél már kezd látszani, hogy ugyanannyi idő alatt kijön az a +20%, de egyelőre valóban semmi egetrengető, kicsit nagyobb felbontás oszt annyi.
Kérdés ezekből a bevárt RDNA2 plusz featurékből látunk e vmit és mit. (Én pl azt se tudom mi a különbség hw szinten a két implementáció között, úgyis majd játékokban derül ez ki, hogy ér e vmit).
[link] -
T.Peter
őstag
Ha pontosak akarunk lenni akkor 2.4GB/s vs 5.5GB/s.
Amig nem irjak at a motorokat az uj I/O pipeline-ra addig semmi extrat nem kell varni. Nem veletlen, hogy jelenleg egy sata ssd is toredek tempoval majdnem ugyanannyi ido alatt tolti be a jatekokat. A jelenlegi rendszerben vannak korlatok amik miatt nem linearis a kulonbseg.
Azoknal a jatekoknal pedig ahol azt latod hogy az XBOX gyorsabb, a hardveres decompressor nincs hasznalva es mivel a cpu gyorsabb ezert hamarabb vegez. A Sony az Oodle Kraken-t hasznalja amugy, ezzel elonyben van, de remelhetoleg valamikor valahogy implementalja majd az MS is. -
belan
addikt
válasz
Esdeath #37699 üzenetére
És még az se biztos annyi lesz a különbség. Egyedül hitman 3 nal van különbség natív 4k, míg ps5 1800x3200 de szabad szemmel már nehéz észre venni itt a különbséget ! De új ac jobban fut ps5 meg egy pár játék szerintem itt most úgy lesz valami ps5 fut jobban, valami meg xsx! Nem kell ezt túl ragozni szerintem!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni időjárás-állomás
- Könyvajánló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ROG Ally X (Garancia+Sok ajándék)
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest