Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Def26
félisten
hát pedig egyre kevésbé válik fontosnak a mielőbbi csere. Ha ezt a nyamvadt 4k@60fsp .-se tudják hozni egy assassin szerű játékkal akkor tökömre számítson az ember? Keldor leírta fent mennyivel erősebb a gép és ehhez képest a one x akkor valami full/hd szinten kéne legyen, pedig az is alulról nyalja a 4k -t.
Most, ha ez a tendencia marad akkor nagyobb ugrás volt a one s -->one x mint a one x -->xsx
-
NyMRooD
őstag
válasz
l.skywalker #4096 üzenetére
https://www.summergamefest.com/ -> 18 órakor várható valami
-
NyMRooD
őstag
válasz
Beniii06 #4092 üzenetére
Ez nem hír, csak a véleményem, kivétel lehet, de eddig nem volt ilyen (tudtommal). Ha zöld oldalon maradsz és csak MS játékokat akarsz játszani, akkor biztosan nem kell még ~2 évig új konzol, mert jó fejek és addig még minden jön one-ra is. A third-party címek közül már nem minden fog jönni one-ra, de szvsz a népszerű sorozatok új részei jönni fognak (sőt azok tovább is). Ha kék oldalra mégy a third-party címekkel ott is ez lesz a helyzet, viszont a Sony rá kényszerít a váltásra, az utolsó nagy cím elvileg júliusban jön ps4-re, aztán már csak ps5.
(#4095) twi452: ez csak részben igaz, lásd fentebb. -
twi452
senior tag
válasz
Beniii06 #4092 üzenetére
Nagyon kiálltál a nem kell új konzol oldal mellett látom 😄
Persze nem kell venni de akkor azokkal a játékokkal sem fogsz játszani amit kifejezetten az újra fejlesztettek mert one-ra nem fognak kijönni.
Gondolom minőségi ugrás csak lesz ezeknél a címeknél ha már kukázták a régi gépet.A következő grafikus motor "patch" meg valószínűleg a 2022-es ac-ben lesz ha lesz 😄
-
Wesder
titán
válasz
l.skywalker #4093 üzenetére
Ma az Aquaman jàtékot mutatjàk be nem?
-
l.skywalker
Topikgazda
Jeff Grubb szerint lesz Mad-max 2 idén és június 10-én Xbox Unboxing?
-
Beniii06
addikt
válasz
NyMRooD #4090 üzenetére
Akkor ez nem jó hír. Még jó, hogy kitalálták ezt a smart delivery-t, bár így jócskán veszít az értékéből, mert ha nem kell új konzolt venni, akkor nincs is rá szükség, a többi játék, ami jobban futna, az meg nincs benne a programban, ugyan úgy meg kell majd venni, akár kétszer is. Jól kitalálták ezt a marketingesek.
-
-
RudY
addikt
The Medium on Xbox Series X: Release date, trailers, and news — Everything you need to know
https://www.windowscentral.com/the-mediumThe two worlds interact in what Bloober teases is a "super secret feature" only possible on next-generation hardware.
-
KRoy19
őstag
válasz
l.skywalker #4084 üzenetére
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
NoOne1976 #4083 üzenetére
Én a 4. gyerekem születésével egyidőben vettem az első konzolom. Nem a legjobb időzítés volt, de már nagyon kellett valami így 5 év folyamatos gyerekezés után. Először azonnal TV-re kötöttem, de pár hét játék után elég gyakran fordult elő, hogy simán bealudtam a túlzott kényelemben
Igazából mindig is nagyon bele akartam magam élni a játékokba, komolyabban vettem mint egy filmet vagy egy képregényt. Ezért váltottam vissza asztalra, mert ott tényleg figyelek.
Könyvet ágyban még mindig nem tudok olvasni 8 éve, elég ha elolvasom a címet és alszok. Azt is napközben szabad csak elővennem
-
NoOne1976
őstag
Én pedig pont a (szerintem) tipikus konzolos vagyok. Kontroller benyom, gép indul, és ugrás a játékba. Mindezt egy fotelből, 55"-os oled előtt. Eszembe nincs széken üldögélve kis monitort bámulni. Nekem az a pc-hez tartozik.
Emlékszem, a 90`es évek végén is ezért vettem egy pst, mert idáig voltam, hogy tvn játszhatok, nem egy 14"-os monitort bámulok. (Akkor a 17" volt még a nagy méret, tv meg 72 centis volt.)
Szóval ha nekem kell választani, hogy 4k 30fps és 55", akkor nem kérdés hogy ez, és nem egy monitor. -
KRoy19
őstag
válasz
l.skywalker #4079 üzenetére
Bizony ez így van.
Én is amikor először kipróbáltam a 144hz-es monitoron a 144fps-es játékot, akkor emlékszem azt gondoltam, hogy ezért van úgy oda mindenki?
Aztán napokig játszottam és egyszer valamiért vissza dobta magát a játék amivel játszottam 60-hz re.
Először nem értettem, hogy miért kezdett így szaggatni a játék, mert szabályosan szaggatásnak érzékeltem a fix 60fps-t.
Persze, utána ha úgy játszik az ember vissza szokik a 60-ra, de innentől kezdve nekem a 30fps-az már a játszhatatlan kategória.
Szóval ha jót akarsz magadnak akkor nem próbálod ki, mert onnan már nincs visszaút. -
twi452
senior tag
Nálam is hasonló a helyzet mint a Jedinél.
Mióta konzolra váltottam nem érdekel különösebben az fps. Ami 60al megy oké menjen de a 30asokkal is teljesen kényelmesen játszom ha tetszik a játék.
Mostanában division 2-t nyomom napi szinten és youtube videókon nyilván észreveszem, hogy pc-n milyen simán fut de mikor én játszom a tv előtt ülve nem ezen jár az agyam 😄 -
l.skywalker
Topikgazda
Nem nyeremény kérdése a dolog. Ez csak az én véleményem amit a saját élethelyzetemből fakadóan alkotok, eszembe sem jutna megkérdőjelezni azt a tényt, hogy egy 120fps-es játékemenetben nem venném észre a különbséget 30pfs-es évek után. Talán ezért is vagyok ennyire konzolhoz kötött, mert félek kipróbálni
-
keIdor
titán
válasz
l.skywalker #4075 üzenetére
Egyébként itt egy jó videó erről: [link] csak győződj meg róla, hogy 60 fps-re van állítva a videó!
Meg 60 Hz a kijelző, amin nézed.
-
vg
addikt
válasz
l.skywalker #4068 üzenetére
Értem. Te nyertél.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
Beniii06 #4074 üzenetére
Én soha nem fogok TV-n játszani. Ez megmaradt nekem PC-s időszakból, hogy asztalnál monitorral tolok mindent. Nagy ritkán, fintorogva néha-néha átszenvedem magam a nappaliba, ha valamiért nem tudok az asztalomnál játszani, na akkor átérzem azt, hogy van akit zavar a low fps vagy a grafika hiánya vagy a sztori gyengesége. Az én bajom a TV-s kanapés játszás
-
-
Beniii06
addikt
válasz
l.skywalker #4070 üzenetére
Tv-knél azért az elég nagy előny, hogy a legtöbb tud "csalni", megkettőzi a képkockát és azt látod, mintha duplázódna is a valóságban, erre írtam, hogy becsap a szemed, tehát a one X-en is el lehet érni "60" fps-t, az igaz hogy nem valódi, de ha leülsz játszani 2 perc múlva már eszedben sincs a dolog és annyinak látod.
Még a PUBG-t fogom még egyszer leszenvedni egy próba erejére, mert azt mondják az gyenge teljesítményre, de gyanítom a megfelelő tv-vel, ezt is "vajsimának" fogom látni és innentől mindegy, hogy valós vagy sem az fps szám, az a lényeg én simának látom(össze tudom hasonlítani másik platformmal is) és a végeredményen nem változtat.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Beniii06 #4065 üzenetére
A direkt sx-re megjelenő valhalla lesz 4k/30fps, az semilyen sx patch-et nem fog kapni. Sőt egy olyan játék sem fog sx patchet kapni ami hivatalosan megjelenik az új konzolra, ezek mind arra fognak készülni, mi a fenéért javítanák utána a grafikát? Azok amelyek meg nem jelennek meg hivatalosan, tehát csak BC keretében lesznek elérhetőek maximum majd kapnak egy nagyobb felbontású textúra csomagot és kész
-
keIdor
titán
válasz
l.skywalker #4064 üzenetére
Számít több dolog, a Motion Blur remekül "elrejti" a 30 fps-ből adódó szaggatást.
Ennek lehet más-más erőssége, játékonként eltérhet, valahol állítható is.
Az a legjobb, ha belépsz egy Forza Horizon 4-be és váltogatsz a 30-60 fps között.Meglátod, hogy ha 60-al játszol egy 5-10 percet, majd visszaváltasz 30-ra, "kényelmetlenebb" lesz. Az agy meg a szem jobb szereti a folyamatosabb mozgást. Rise of the Tomb Raiderben is van lehetőség erre, ott is megnézheted, de biztos van még több játékban lehetőség.
Meg lehet szokni a 30-at meg játszani vele, én is tudok, pedig PC-n ott van nekem is a 144Hz monitor már 5 éve. De sokkal kényelmesebb a 60, annak kéne lennie a targetnek.
-
KRoy19
őstag
válasz
l.skywalker #4069 üzenetére
Persze ez egyértelműen Uborkáék sara, ha nem veszik a fáradtságot, hogy rakjanak bele 60-as módot.
Azért emelem ki mindíg, hogy az új konzolok esetében alapnak kéne lenni, mert itt már nincs jelen az az erős cpu bottleneck ami jellemzi a jelenlegi generációt, tehát nincs semmi akadálya annak, hogy legyen adott játékban választható 60-as mód.
Tehát innentől kezdve minden játék ami csak 30fps-el jön az az adott fejlesztő hibája. -
l.skywalker
Topikgazda
De itt a kulcs. Ez konzol topik. Ha lenne olyan PC-m amivel 150fps-el tudnék játszani, akkor nem lennék itt, hanem azokban a topikokban rontanám a levegőt. Anno 52ezer forintal a zsebemben indultan neki 2015 év végén, hogy vennék valamit amivel játszhatok. Addig mindig PC-m volt, de hamar felhomályosultam, hogy 52ezer forint nem sok mindenre lesz elég. Vettem egy 360-at. És innentől kezdve jól elvagyok ezzel a vonallal.
Másfelől pedig nem veszek 19ezerért játékot. A tavaszi leárazás alatt 15ezerért kb. 30 játékot vettem. Nem mellesleg, megtehetném, hogy a magasabb fps miatt PC-re váltok, de akkor mit csinálok azzal a sok-sok játékkal, amik megvannak nekem Xbox-on? Én bele kényelmesedtem ebbe a konzolos világba az egész ökoszisztémájával együtt és nem érdekel a magasabb fps, mert nem érzem úgy, hogy most valami hiányozna.
PC-t most azért építek, hogy régebbi és esetleg újabb stratégiai játékokkal is tudjak játszani ill. hogy a Mount & Blade régi és új részével játszhassak, mert az előbbi konzolon katasztrófa, az utóbbi pedig nem jelent meg.
-
Beniii06
addikt
válasz
l.skywalker #4064 üzenetére
Elég tv függő mikor mit mennyit látsz a sok HW és SW képjavító technológia miatt, ahány tv annyiféleképpen "látod" és akkor még ott van az érzékelő szerved(szemek), az is egyedi és át tud verni.
Én pl azért sem upgradelnék, mert a 4k 30 fps-t 60 közelinek látom adott jó minőségű tv-n, de ha már monitorra átcsatlakoztatom a konzolt, akkor igen darabos lesz a kép számomra, freesync mindegy hogy be van kapcsolva vagy nem, lehet el sem éri az alsó határát, hogy bekapcsoljon, de tv-n pl egy Odyssey esetében, bőven elég a 30 fps is. A 60 fps csak komolyabb FPS játékokban látom értelmét, de azok meg konzolokon nem gyakoriak, lásd a PUBG-t is inkább TPS-ben játsszák az emberek.
-
-
Beniii06
addikt
" ami várható is volt."
Amíg meg nem jelent a cikk, olyan elképzelések is voltak itt a topikban, hogy 4k 60 fps lesz az alap(szerintem is ez lenne a minimum), de hogy elképzelhető a 4k 120 fps, illetve 8k 30 fps is, ha visszaolvasol a topikban.
Attól függetlenül az nem gond, ha marad a 30 fps ennél a játéknál a kezdetben, csak kapjon SX patchet és ne maradjon így. Biztos vagyok benne, hogy elsőnek a tartalmat akarják biztosítani és majd csak utána az fps számot, hiszen ha nem jó a tartalom, akkor minek a 60 fps hozzá? Botrányosnak botrányos, csak ne maradjon így, különben nincs értelme az új konzolnak, ha 2 éven belül még megjelennek új játékok is One X-re.
-
l.skywalker
Topikgazda
És ezt fontosnak tartom megjegyezni, hogy azért tudom, hogy 30 fps a játékok többsége, mert egyszer megnéztem melyik több mint 30 fps. És hiába minden, egy játékról én csak akkor mondom meg, hogy nem 30 hanem több, ha utána olvasok. Ezek szerint nekem nem akkor a különbség, hogy észrevegyem. Pedig sok 60 fps játékkal játszottam e szerint a lista szerint:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_One_X_enhanced_games -
KRoy19
őstag
válasz
l.skywalker #4060 üzenetére
Ezt már kitárgyaltuk párszor.
Van akinek elég a 30fps-és nem zavarja és tudja élvezni a játékot úgy is, van aki meg nem.Ezért kéne alapnak lenni az új konzoloknál annak, hogy raknak a játékokba 60 fps módot alacsonabb felbontással, mert ha tudja a hardver a natív 4k 30fps-t akkor tudja az 1440p 60-at is.
-
vg
addikt
válasz
l.skywalker #4060 üzenetére
És nem zavar, hogy miközben játszol a 30fps-es, hatalmas inputlagos, szakadozó, lassított felvételhez hasonlító játékkal amit megvettél 19e forintért... , hogy mindössze 150e plusz összegért sokkal, sokkal jobb élményben lehetne részed(PC verzió)? Most kifizetsz 200e-ret új konzolért, és lesz 1 fokkal szebb az... árnyék. Vicc. Ha teheted egyszer próbáld ki kedvenc játékot, amit eddig 30fps-en toltál mondjuk 150fps-en, nem fogsz ilyesmiket írni, hogy "neked jó a 30fps", meg "nem nyervogok miatta mint egy bagzó macska". De, fogsz.
-
Beniii06
addikt
válasz
l.skywalker #4055 üzenetére
Most nyár végétől, jó kis változás várható a hardverpiacon, jönnek az nvidia kártyák, amd CPU-k és GPU-k(ezek fogják a raytracing-et támogatni elvileg, kíváncsi is vagyok rájuk), de abban biztos vagyok, hogy most az nvidia lépéselőnyben van, mert a dlss minimális teljesítmény vesztéssel tud élt simítani(amd téren nem nagyon hallani hasonlóról sem), illetve ami igazán kíváncsiságra ad okot, az az hogy mennyit fog esni a teljesítmény RTX on vs off állásban az amd gpu-knál, mert kb az várható az SX-nél is, de gyanítom a 4k 30 fps gyorsan le fog olvadni 1080p 30 fps-re, ha a raytracing be lesz kapcsolva, az pedig erős visszalépés lenne még konzolos szinten is, ha már mindenki hozzászokott a 4k-hoz/a 4k-s tv-k is elterjedtek, marketing szempontból sem lenne jó dolog a "vissza fejlődés".
-
l.skywalker
Topikgazda
A játék az értelme. Most is a játékaim 80%-a 30fps-re van lockolva és nem nyervogok miatta mint egy bagzó macska. Az X előnye az S-el szemben nálam annyi volt, hogy az S az be-beesett 30 alá, az X fixen tartja. De nekem, aki nem árgus szemekkel a hibákat és a grafikát lesi nekem a 28 és a 30 fps is elég, HA a játék jó. Ha nem jó, akkor úgy sem játszok vele annyit, hogy felfedezzem a hibáit.
Eddig egyszer találkoztam egy játékban egy olyan területtel, ahova ha bemegyek, összeszarja magát az egész FPS. Annyival oldottam meg, hogy gyorsan letudtam az ottani küldetéseket és kész. Mivel a játék nagyon tetszett így nem foglalkoztam vele tovább.
Az egész technikai fejlődés egyik legnagyobb hátránya az, hogy a felhasználók vérszemet kaptak. Már nyóckában kell 120 fps-el játszani a FIFA-t, mert nem látszik Cristiano Ronaldó zacsiján elég élethűen a ránc és a hajtincsei nem rezegnek 120 fps-el. De nálam ez nem ad annyit az élményhez, mint egy jó sztori, egy változatos világ vagy egy szerethető karakter.
Egy dolgot várok az új generációtól: a loading screen-ek eliminálását. Ezt mondják, hogy nem lesz betöltési idő vagy ha lesz is, akkor észre sem vesszük majd. Ha ez megvalósul én már boldog vagyok. Ha pedig többre vágyok, ahogy Beniii is ajánlotta inkább veszek egy PC-t.
-
keIdor
titán
válasz
HunChris #4046 üzenetére
Az a helyzet, hogy a kb. 8x erősebb CPU-tól és 2x erősebb GPU-tól én azért reménykedtem volna a 60 fps-ben. Többet várna az ember, legalább ebben a cross gen. időszakban.
Ha 3 év múlva visszatérne a 30 fps időszak azt elfogadná az ember.De így... nekem csalódás, remélem nem ez lesz az összes játéknál. Játszható a 30 is, csak "kényelmesebb" a szemnek meg az agynak a 60, imho...
Illetve felvetődik a kérdés, akkor a Series S hova lesz belőve? Meg a One X?
-
pzstm
titán
Kerdezd Ubit.
Masok megoldottak es elkezdtek hadznalni mashogy.
XGS jatekok is erdekesek lesznek meg melyik mire es mennyjre Hasznalja elso korben a konzolt.
2021 vege elott nem szamitok ra hogy akar kek akar zold oldal a rendszeresebb 60FPS-n tul csodat muveljen, de ne legyen igazam -
-
Beniii06
addikt
válasz
l.skywalker #4049 üzenetére
Inkább egy papíron, SX-el megegyező kártyát szerezz be, ezek alapján jobban jársz.
-
Beniii06
addikt
Szerintem ezért mentek is bele a Smart Deliverybe, nagy botrány lenne, ha az új 200 ezres konzolon + 15 ezer ft-os játék ugyanúgy futna mint one x-en.
Akkor a többi Smart Delivery-s játékról is feltételezhető ugyanez a teljesítmény?
Mindenki vegyen új One X-et(100k körül/alatt) és két év garival addig pont ki lehet húzni, amíg nem lesz egy újabb fél generációs konzol. Majd ebből tanulni fog az MS vagy nem.
-
vg
addikt
válasz
l.skywalker #4049 üzenetére
Ha tényleg kb 2080+ryzen2700 szintű teljesítményre képes a masina, akkor tippre így 30fps-el a gpu max 50%-osan megy. Ennek mi értelme?
-
pzstm
titán
igen. Sőt Ps4 Pro-n és PS5-ön is ez lesz
Mint mondtam, view distance, textúra részletesség, shadow részletesség és hasonló dolgok lesznek mások Series X-en és PS5-ön szerintem.
Vagy annyira lusták hogy PS4 Pro-n meg X-en fog úgy futni mint elsőre a Unity, 20 FPS körül meg még ott sem
-
keIdor
titán
Ubisoft Confirms Assassin’s Creed Valhalla Running at 4K@30 on Xbox Series X: [link]
-
hombre[EU]
veterán
Ez egy igazán jó ötlet
Guerrilla Collective: Full List of Developers and Publishers
11 Bit Studios (Frostpunk, This War of Mine)
Another Indie (SIMULACRA 2, Yuppie Psycho)
Coffee Stain Studios (Satisfactory, Deep Rock Galactic)
Fellow Traveller (In Other Waters, Neo Cab)
Funcom (Mutant Year Zero: Road to Eden, Conan Exiles)
Good Shepherd Entertainment (John Wick Hex, The Eternal Cylinder)
Headup (Bridge Constructor Portal, Pumpkin Jack)
Humble Publishing (Temtem, Forager)
Larian Studios (Baldur’s Gate III, Divinity: Original Sin II)
Modern Wolf (Necronator: Dead Wrong, Out There: Oceans of Time)
Paradox Interactive (Cities: Skylines, Stellaris)
Raw Fury (Kingdom Two Crowns, Atomicrops)
Rebellion (Sniper Elite 4, Zombie Army 4: Dead War)
Those Awesome Guys (Monster Prom, Move or Die, Floppy Knights)
Thunderful (SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech, Lonely Mountains: Downhill)
United Label (Eldest Souls, Röki)
Versus Evil (The Banner Saga, Pillars of Eternity II: Deadfire)
Whitethorn Games (Aground, StarCrossed)
WINGS Interactive (Later Daters, Lord Winklebottom Investigates)
Ysbryd Games (WORLD OF HORROR, VA-11 HALL-A: Cyberpunk Bartender Action)
ZA/UM (Disco Elysium) -
NoOne1976
őstag
válasz
Neoteric #4033 üzenetére
Hivatalos MS partnernél nem fog az ár változni, szerintem. Ott az MS megmondja, hogy ennyiért adom, te meg ennyiért, a forint kockázatot nem a bolt vállalja, hanem az MS. Nyilván valamilyen várható árfolyammal lövik be az árat, amit nem befolyásol 10-20Ft ide vagy oda.
Egy szürke boltnál viszont biztos, hogy az aktuális árfolyam számítani fog. -
Neoteric
addikt
válasz
Beniii06 #4031 üzenetére
Forgasd a 200k-t megjelenesig, ugy jarsz legjobban. Ha ugyes vagy, akkor nem csak a Valhalla jar majd "ingyen" melle, hanem meg 2-3 masik jatek is.
A tobb honapos arfolyamkockazatot meg nyilvan nem fogja benyleni egy bolt sem, majd szepen lesz egy aprobetu lap aljan amire tudnak hivatkozni, aztan kesz.
-
3L1T3
addikt
válasz
Beniii06 #4029 üzenetére
Pedig ilyen szintű árfolyam ingadozás esetén előfordul, hogy nem tudják az előrendelői árat biztosítani. Erre külön fel is szokták hívni a figyelmet rendelés leadását követően.
Az XSX árát pedig így van, az MS fogja meghatározni. Ha eltérések vannak azok nem Microsoft partnerek.
-
Beniii06
addikt
válasz
l.skywalker #4030 üzenetére
A legutóbbi elemzések, amit olvastam 360-365 körüli árfolyamot valószínűsítenek harmadik negyedévre, most néztem, 348 Ft az árfolyam, így én azt javasolnám, hogy aki előrendelne és már van külön Ft-ban félretett összege, az váltson most, mert jelenleg 348 a közép árfolyam, ilyen ~200 000 Ft-os tételnél az már jelentős különbség lehet, ~7k Ft. Persze nézőpont kérdése, kinek mi a jelentős, úgy is vehetjük, hogy egy valhalla fog mellé ingyen járni.
Nem vagyok pénzügyi szakember, de ha elő akarnék rendelni, én biztosan így csinálnám.
-
Beniii06
addikt
válasz
l.skywalker #4028 üzenetére
Olyan nincs, hogy előrendeled pl 180 000- ért augusztusban, de mire decemberben átvennéd, már sokat romlana a forint/eur árfolyam és akkor nem adnák oda, csak a korrigált áron pl 200 000? A különbözetet nem kérnék el vagy azt benyelné a bolt?
-
gduck
addikt
Abban gondolom egyetértünk, hogy ha 500$ lesz az ára, akkor az európában 500€ lesz. Erre nálunk rájön az ÁFA miatt kb. 8% (ezt a múltkor elemezgettük itt a fórumban). Tehát akkor itthon az 500$-os SX 540€ lesz.
Az hogy az 3 évvel ezelőtt mennyit ért a forint és mennyi volt az euró, az ma semmit nem számít! Én is ettem még 50 filléres fagyit
Sőt, elképzelhető hogy vásárló értéket nézve még olcsóbb is lesz az SX, mint anno 3 éve az X
De én sajnos nem hiszek ebben, szerintem drágább lesz ming 500$...
-
vg
addikt
Úgy 16-17 éve én is így gondolkoztam, amikor a 80 megás-es vinyóra kétnaponta mindig fel kellett másolgatni az xwinget vagy a mortal kombatot, vagy éppen a dune 2-t floppyról, ha játszani akartunk. Szar volt, nem szeretném újra, de megértem, ha valakinek ez elég. Én továbblépek.
-
Wesder
titán
Érdekes mód, a mostani egy 1TB tàrhely is bőven elég. Nem kell egyszerre 80 jàtékot telepíteni.
Erre azutan jöttem rà, hogy a 3TB-os külső HDD meghalt. A jàtékok sem lesznek nagyobbak a tömörítések miatt. Annak fog kelleni a bővítőkàrtya, aki egyszerre 40 jàtékkal jàtszik. Most 20 jàték van a gépemen és így is van még egy 50-es szabad helyem. Ha kell valami az meg egy este alatt lejön, míg alszom. Még a RDR2 is egy este alatt jött le a 30mbps-es netemmel. -
pzstm
titán
ami ugyebár simán jelenthet 500USD-t, 500EUR-t, vagyis ugyanannyi lehetne mint amikor X indult, csak hát tudjuk hogy van pár helyi tényező ami nem rajtuk múlik...az, hogy forintban drágább lesz, az kb a mi bajunk, attól simán lehet, hogy valójában a konzol ugyanannyi lesz mint az X
-
oriic
HÁZIGAZDA
Geoff szerint a holnapi leleplezes csak egy fun reveal lesz. (Nem a Batman)
-
l.skywalker
Topikgazda
MS flight simulator: in-game vs. real life helyszínek:
https://imgur.com/gallery/hdWw4ds#4x09Y3t -
l.skywalker
Topikgazda
-
l.skywalker
Topikgazda
-
melega
őstag
Srácok tegnap beszeltem a konzolvilággal telefono és azt mondták az xbox series x 200 ezer Ftos kategória lesz.
-
icemad
nagyúr
válasz
hombre[EU] #3987 üzenetére
Azért ezt gondold át.
Xcloud jó dolog, ez nem vitás, de durván jó net kell hozzá. Ami itt nyugaton nem alap, de sokszor magyarhonban sem.
Plusz pc, plusz telefon, plusz a kontroller. Így nekem már nem érné meg. Pedig van itthon 4 okostelefon, 4 xbox kontroller. De nem hiszem, hogy system seller pont lenne ez, mert ki akar 6 inches kijelzőn játszani? Nekem eddig is 1 előfizetésem volt a 2 xboxra, nekem elég. Családbarát konzolnak meg ott a switch. Az tényleg az. Legyen meg már a 4k 120 fps, az új xboxon, mert miért ne? Szerintem manapság pont ez lenne a lényeg, nem az, hogy az egész család együtt játszik. Azt már kitalálták a c64-en is. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
hombre[EU] #4000 üzenetére
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #4000 üzenetére
Gondolom platformfüggetlen alkotàs lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Synology NAS
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Hisense LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel