Aktív témák
-
válasz
Egorov
üzenetére
Korábban nem használtál esetleg valami olyan kergetőt, aminek volt tűzfala, avagy különálló tűzfalat?
Ne kapcsolódj a a nethez, lőj ki minden védelmet, ami jelenleg használsz és azután próbáld bekapcsolni...(ha viszont ez így sikerülne, akkor valamelyik jelenleg használt védelmi progid okozza a jelenséget, bár az aláírásodban szereplőkről nem tudom, hogy lehetnek-e (kivéve ha az MSE-n kívül még valamelyik rendelkezik valós idejű védelemmel)) -
Egorov
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor is kiírja rendszerindításnál, hogy kapcsoljam be a tűzfalat.

-
-
Kzo
tag
van valami működő megoldás arra, hogy eltüntessem újratelepítés nélkül a windows indításánál a boot választót, hogy windows 7 ill. korábbi verzió... ??
-
Morden24
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
He?
Nyomj egy restartot, és utána próbáld meg újra.Nem tudom, a BS-nél így van-e (régen próbáltam azt a programot, és akkor is gyűlöltem, de nagyon), de a telepítőben nézd majd, van olyan lehetőség, hogy nem kérsz asztali/start menu ikonokat (legalábbis általában).
Mondjuk olyat még nem láttam, hogy nem törölhető... csak akkor, ha valami miatt használatban van a dolog.Esetleg task manager segítségével lőj ki minden bs folyamatot, és úgy hátha okés lesz (esetleg van egy beragadt installered).
-
Morden24
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Az asztalra? Akkor csak letörlöd.
Ha meg a notification area-ba (az óra mellé, jobbra lent), akkor tálcán jobbklikk, tulajdonságok, notification area customize, kikeresed a renitens ikont és nyomsz neki egy bújást.(#37990) Fire/SOUL/CD: Na, hát akkor remélem megtanulta, hogy nem szabad csak úgy mindenbe beledugnia a szerszámát

-
dokee78
félisten
Fel van telepítve a Bluesoleil program és kirakott az asztalra egy Bluetooth ikont.
Hogyan tudom eltávolítani az ikont anélül,hogy uninstallálnom kellene a progit? -
válasz
Morden24
üzenetére
Röviden? Hát kayaman topiktárs -valószínűleg- egy célszerszámmal aktivált egy OS-t, majd erre feltelepített egy hivatalosan nem megjelent javítócsomagot(amely egy célszerszám-eltávolító célszerszám is egyben), majd látva, hogy az eredeti célszerszám el lett távolítva, bevetett egy olyan célszerszámot, ami a célszerszám-eltávolító célszerszám által okozott "károkat" távolította (volna) el.
Látva a barkácsüzlet kínálatát, súlyos aggályaim támadtak, amit válaszomban meg is osztottam, mint ahogy Sub-Zero is ("6 óra ban, pápá...")
Hatott a "burkolt célzás", ezért kayaman célszerszámmal(PH! szerkesztés gomb) módosította a HSZ-át, amelyre Sub-Zero és én is hasonlatosan reagáltunk.
Na és akkor jöttél Te...

-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor most mi...?

(PH! megint úgy száguld, mint a terhes anyatetű...)
-
-
törölt tag
igazad van, inkább semmi

-
szimi57
őstag
válasz
apocalypto
üzenetére
Szia!
A win7 telepitőlemezről bootolj, majd kérj inditás javitást.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a társaság mennyire van benne a tisztaszoftver témában, de az egész egy vicc

1 hónapja volt, hogy elküldtem nekik az igénylőlapot, csak kulcsot kértem, lemezek megvannak. Erre ma EMAIL-ben kiküldik nekem az igazolólapot, és mi történik? A Win7 kulcsot már most nem lehet használni, mivel DMAK korlát túl lépve. Ez azért viccnek is rosz
-
Qbász
aktív tag
Hy! Nem tudom miért de a legutolsó frissítés óta megint nem tud leállni a gépem. A gond ugyan az rámegyek hogy álljon le de sohasem sikerül neki csak úkraindítja magát. Gondoltam visszaállítom a rendszer de most meg már ott tartok hogy nem jön be semmi csak egy fekete kép meg a kurzor. A @&#-kivan hogy fizettünk egy rakat pénzt és ezt kapom. Legyen szíves aki tud megoldást erre a problémára az segítsen. Köszönöm előre is.
WIN 7 64 bit Professional -
-
apocalypto
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A Gépemben van egy 1,5 és egy 1 Terrás vinyo.
A másfél terrás vinyón lévő 500Gigás partíción van a win7 oprendszerem.
Namármost ezt6 szeretném átpakolni az 1 terrásra mindenével együtt.
Az egész 500 gigás particiót sikerült átmásolnom az Easus Particion mesterrel.
Csak sajnos hiába mondom az alaplapnak hogy az 1 terrásról bootoljon, sajnos nem indul onnan a win. valamit kifelejtettem?? ötletek?
köszi -
koshmar
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
7200-es a winyóm...
Valószínű, hogy úgy fogom csinálni, ahogy mondtad, mert én nem sokat internetezek, de gyakran.

Írok a fórumon, aztán 10 percre elmegyek bringázni, utána go megint a fórumra.Ezek a Youtube-os bootkirályok...olyan videókat raknak fel, amin a gépük 6 másodperc alatt betölt teljesen....és tényleg.
Ők azt mondják, hogy "it's all about BIOS settings..."
-
Morden24
nagyúr
-
koshmar
veterán
Szevasztok!
Windows 7 kikapcsolás gyorsítására nem tudtok (még) valami trükköt?
Még= ezt a regedit/HKEYCURRENTUSER/System/CurrentControlSet/Control/
WaitToKillServiceTimeOut trükköt már eljátszottam. A gyári 20000-es értéket átírtam 200-ra, de a gépem még így is 27 másodperc alatt kapcsol ki. Szerintem gyorsabban is menne.
-
Gorneck
legenda
-
betyarr
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
én még nem mertem kipróbálni,de jónak tűnik.kicsit olyan érzés nézegetni,mintha fogták volna a chrome-ot,a ff-ot,operát és az ie8-at,összekalapálták volna több-kevesebb sikerrel a népszerű és hasznos alkalmazásait,aztán =ie9.persze mindezt úgy mondom,hogy csak a külcsínyt nézegettem,ettől azért jóval több rejtezik bévül.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Nézd meg a videót, de ha valami miatt nem menne, akkor írom: lesz.
-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Már késő.

Egyébként meg a feladatütemező hibákat dob és semmi sem látszik benne, nem mutat egyetlen egy feladatot sem. -
Morden24
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Hát nemtom, de ha nagyon kell, akkor van az iespell, meg az IE7Pro-ban is mintha lenne... not so sure ugyan, hogy ezek mennyire fognak menni IE9 alatt, illetve mennyi idő, mire kompatibilissé válnak.
Én megmondom őszintén, nem emlékszem rá, hogy elhangzott volna a spell checker beépítése, de ettől még lehet

-
-
Morden24
nagyúr
Itt van pár új képernyőlövés a minden valószínűség szerint erősen közelgő (jan. 28.) Internet Explorer 9 RC-ről. Public lesz, mindenkinek jut belőle

-
polonic
félisten
Na, ez meg mi a fene?

Én nem használok semmi külső programot semmiből, egyszer, az elején állítottam be még a win telepítésénél. Azóta én semmit nem csináltam ezzel.
Gond nélkül rányomok a beállítások eltávolítására. De mégis miért és mi csinálhatta ezt? -
dudi
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
lassul, mert virtuális gép fájlok... és nem arról van szó, hogy 2-5-10 töredékben tárolná, hanem folytatólagos helyen, de 270ezer darabban. És xp alatt nekem ilyen nem volt illetve nincs, mert a másik gép xp-t futtat.
Telepítés után meg nincsenek 27gigás fájlok a vinyón![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
többinél nem zavar, de ezzel szeretnék vmit csinálni. Szóval kb 4 töredezettségmentesítési próba után így néz ki:
Btw. a sárga a töredezett, a zöld az újonnan allokált és mentesített.
-
Mi köze ennek a windows 7-nek?

Szerintem semmi, mert xp alatt is ugyan ezt csinálja. És miért probléma?
Egy xp telepítés után menj a töredezettség mentesítésre és nézzd meg hogy-hogy néz ki.
Hát az sem egyszerű. Ja és a fele általában töredezett. Úgy 4-5 nagyobb tömbe rakja a fájlokat. Szóval ez nem baj.
Lassul a rendszer tőle? Szerintem nem.
-
dudi
senior tag
sziasztok,
ilyen problémába futottam - vagyis most vettem észre, hogy ez probléma
Szóval amikor nagy fájlokat másolok (partíción belül, vagy partíciók között, mindegy), akkor baromira töredezetten írja a lemezre a fájlt (van neki hely bőven, amúgy folytatólagos helyre ír, csak össze-vissza). Így egy 27gigás virtuálisgép fájlt pl. 270ezer darabban sikerült írnia.
Próbáltam explorer fájl másolással, total commander alapértelmezett, kisfájl és nagyfájl másolási stratégiájával is, ugyanez a helyzet. És sajnos a töredezettségmentesítő 10 ekkora méretű fájllal már nem tud mit kezdeni.
köszi a segítséget. -
-
Morden24
nagyúr
válasz
Xpredi01
üzenetére
Ha dx9-es az integrált vga, akkor nem lőnm ki az Aero-t sem, mert sokat fog javítani a helyzeten, ha az Atom válláról leveszi a terhet a GPU, és utóbbi számolja a felületet.
Én igazából alaphelyzetben SEMMIT nem lőnék ki, maximum az Aero-t, ha nem válik be a dolog, vagy az indexelést, de ezzel nem fogsz túl sok memóriát nyerni.
Ha nem leszel elégedett a dologgal, akkor egyszerűbb visszarakni az XP-t, mivel ugyan szét lehetne herélni egy Win7-et, de akkor eléggé kevés értelme van használni.
(#37932) utgyuru: Valaki egyszer azt mondta pont itt a fórumon, hogy talán ilyesmi funkció miatt használ WinRAR-t, bár én emiatt a faszság miatt biztos nem fizetnék érte, de te tudod. Van kipróbálható verziója, nézd meg, hogy megvan-e benne a neked kellő fícsör. Asszem tán topikja is van itt a PH!-n.
-
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Bár nem igazán Win7 specifikus kérdés, jobb topikot nem találtam neki. A kérdésem az lenne, hogy van egy mappám, azon belül almappák, mindben 1-1 *.rar fájl. Hogyan tudom kibontani az összeset oda, ahol maga a *.rar van? (Nem egyesével gondoltam...) Úgy próbáltam, hogy TC-ben belépek a mappába, csinálok egy keresést "*.rar"-ra, amiket talál, azt "Ablakba" gombbal egyik ablakba kirakom, kijelölöm mindet, és úgy bontom ki. De ha a "Kibontás ide" opciót választom, az összeset az első *.rar fájl mappájába teszi. "Kibontás külön mappába" ugyanez, csak akkor csinál még mappákat nekik.
Köszi előre is. -
Morden24
nagyúr
válasz
Xpredi01
üzenetére
Felrakhatod rá nyugodtan.
Ha meg nem vagy biztos benne, hogy bevállalod-e, akkor van ingyenes próbaverzió, ami 90 napig használható.Viszont XP-hez képest sok helyet foglal a HDD-n, nem tudom, mi van a netbookodban, csak szólok.
-
Xpredi01
tag
-
válasz
LordVader80
üzenetére
-
Morden24
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
Jó, játékoknál... amikor kiírja, hogy Metro2033 alatt 5xxx és 6xxx sériával 1-3% sebességjavulás, aha

Én is sokáig csak egymásra tornyoztam őket, aztán egyszer, asszem még 3xxx széria alatt elég rendesen meghülyült, azóta inkább kézzel cserélgetem, bár bevallom, csak placebóból, mert utoljára amikor valóban láttam két driver között különbséget, az a Bioshock alatt volt, és az egyik Katával nem volt padló textúra, a hotfix-el meg volt

-
válasz
Morden24
üzenetére
Nekem is 4670 van. Nekem volt vele kékhalál. De nem ilyen 41-es hibával. Nekem az egyik dll fájl sz@rta össze magát és azért dobott egy kéket. Meg nem úgy ment a gép, ahogy kellett volna. Igen, már a 11.1-es preview-nak is más volt a felülete. Abban mondjuk nem csak a felület lesz átalakítva. Hát én nem szenvedek ilyenekkel. A régire rádobom a driver oszt csók.
Én nem engedem neki a WU-t. Most ezzel a driverrel tökéletes. 
-
Morden24
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Micsinál a 10.12? Csak azért, mert nekem is 4670-em van, de nem ártott semmit, legalábbis kékhalál tuti nem volt.
Amúgy szerintem a 11.1-es Catalyst lesz az utolsó, amit manuálban telepítek, azt is csak azért, mert átalakítják az UI-t. Én semmi változást nem veszek észre az egészen kurva régen, egyszerűen csak nyűg, hogy lepucolni, újraindítani, felrakni... majd lejön a WU-n, ha nagyon akar, ha meg nem, akkor bekaphassa
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki tudja-e azt, hogy hogyan lehet a W7 tálcáját színtelenné tenni?
-
leroyclub
senior tag
Az egyik USB portom nem jol ismer fel egy Mobilnet modemet, mert elötte egy hasonlo volt beledugva és most nem kezdi el ennek az illesztöjét telepiteni.
Régen valahogy az eszköz kezelöben töröltem valamit, és akkor ujra feltelepitette ha bedugtam, csak elfelejtettem hogy mi volt az. Megmondaná aki tudja?! -
Jocy
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Rendben,megnézem majd,ha lesz ilyen legközelebb.Az az érdekes,hogy terhelés nélkül csinálja ezt,ma például akkor,mikor futott a képernyő kímélő.Egyszer csak újraindult......
sfdrakex: Az a poén,hogy már 1 éve semmi új nem került a gépbe,nem állítottam el semmit azóta,ez a hiba pár hete jött elő,addig semmi ilyen gond nem volt.Esetleg a 10.12-es Catalyst nem okozhatja ezt?Mintha valahol említette volna valaki,hogy miután feltette,random elszáll a gép.....
-
sfdrakex
nagyúr
Esetleg memóriák közül vegyél ki egyet és próbáld úgy a gépet, ha úgy is hiba van vegyél ki másikat.
Ezt találtam másik fórumban:
Hy!
Én is találkoztam a jelenséggel!
Nálam a (gigabyt alaplap) biosban lévő energiagazdálkodási fukció kikapcsolása oldotta meg a problémát C1E funkció!
Remélem tudtam segíteni! -
Morden24
nagyúr
Ööö izé... most néztem meg a fórumtémákat, ez a nyamvadék h55-ös chipset elég új ahhoz, hogy nem nagyon van még téma.
Vagy ebben a topikban próbálkoznék, vagy valamelyik i3 procikkal foglalkozó topikban.
(#37906) Jocy: Vagy nézd meg a dump-okat BlueScreenView progival, vagy legalább a BSOD képernyőjéről olvasd le az infókat, mert a kernel power 41 csak annyit jelent, hogy váratlan újraindulás...
-
Jocy
aktív tag
Sziasztok.
Mostanában időnként blue screent kapok tök random módon.Miután újraindult a rendszer,az eseménynaplóban egy Kernel Power hiba található 41-es kóddal.
Mi okozhatja ezt szerintetek? -
Morden24
nagyúr
Miért járnál vele jobban...?

Nem tudom, mit nem lehet ENNYIRE felfogni azon, hogy az Élményindex pontozásával ne foglalkozz. Bizonyos szempontból lehet reprezentatív, de itt ez semmit nem számít.x86-on 4Gb a maximális megcímzett memóriérték Windows-on, ami azt jelenti, hogy te kapásból 4-1 gigáról indulsz az 1Gb-s vga-d miatt, és utána még lejön abból egy kevéske cache-ek és egyebek okán. Szerinted jobban jársz? Na ugye...
Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Beletenyerelnek a memóriaárak a mobileladásokba
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- iPad topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy A16 4/128GB fekete / kijelző alsó része hibás / 12 hó jótállás
- iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4395, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 600 G4 i3-8100 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)