- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Dömy
tag
válasz
sfdrakex #44537 üzenetére
köszi a segítséget, sikerült megcsinálnom, bár a partition master programot csak addig használtam míg az elejéről levettem azt a kis tárhelyet, mert ahogy írtad hogy húzzam a végéhez úgy nem egyesült, újraindítás után, bár lehet én értelmeztem rosszul. Bár a win7 lemezkezelője ezután már tudta egyesíteni!
csupán annyit kérdeznék még, hogy azelőtt volt egy kis pár megás (asszem 8-10) kis rész, amit haverom csinált, mert azt mondta, hogy az elvileg kell valamihez, na az eltünt! vagyishogy ehez jött hozzá az amit leválasztottam, és azt is egyesítettem. Az a kis rész az kellett valamire a rendszernek? -
Dömy
tag
válasz
sfdrakex #44517 üzenetére
kösz, letöltöttem a progit, csak nem igazán értem az angolt, szóval ha nem nagy gond akkor leírnád a lépéseket hogy mit is kéne csináljak!
Win7-em van 64-bit-es, az x64-hez is jó a progi? Illetve ehez a folyamathoz nem kell leformázni és újrarakni a wint a rendszer partición?
a segítséged előre is köszönöm!szerk: még egy plusz kérdés, ha 4 giga ramom van, akkor érdemes kikapcsolni a lapozó fájl használatát hogy inkább a fizikai ramot használja, vagy maradjon? Ha maradjon akkor mennyi, az alap 4giga, vagy 6 amit ajánl? és hogy a fenti témába vágjon, az előny lenne ha pl csinálnék egy 4-6 gigás partíciót, amin csak a lapozófájlok vannak?
-
falaci2002
tag
válasz
sfdrakex #42610 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy lehet ott egy csomó beállítást csinálni, különböző sémákat, amihez egyéni képernyő fényerőt lehet rendelni, azt néztem.
A csúszkát hiába mozgatom az egérrel, a fényerő állandó, és ugyanolyan marad.
Vagy például a Windows mobilközpontban is hiába próbálkozom. -
szabz
tag
válasz
sfdrakex #42454 üzenetére
azon dugtam rá igen, a monitor tudja ezeket néztem meg először meg azt h nincs e lenémítva
és nem voltak...végül is megtaláltam 3 helyen volt digitális out és vmiéret azt akart használni ami le volt tiltva és nem látszott mert elrejtette
/mmint a kártya setup jában/
de kinyomoztam és mükszik most már mikrofon meg minden
thx a figyelmet
bd50 hez te mit ajánlsz?
-
válasz
sfdrakex #42352 üzenetére
Szomorú dolog, hogy ez a trend, de azért nem jó mindig általánosítani. Egy valamirevaló Oblivion-fantól igazán elvárható, hogy rendelkezzen az összes, kiadott Oblivion verzióval, köztük a Collector's Edition-nel, nemdebár?
(A képről még hiányzik az U.S. verzió.)
Ahogy pl. Fallout-ból is.
Többiektől mély elnézést az OFF-ért, csak nem esett jól a gyanúper.
-
tibike8
őstag
válasz
sfdrakex #42256 üzenetére
Nem bír annyit látni. Az csak egy maximum amit egy 32 bites le tud kezelni, de gyakorlatilag ennyit nem lát. Ha úgy lenne, akkor a 3,3 amit a rendszerem lát, nem nagyon jönne ki, ha a 4-ből 1-e levonunk, de mint írtam, az alaplapi VGA-nál is ennyit lehetett látni aminek viszont 512-őt adtam. Amikor 256-ot adtam, akkor is 3,3Gb volt a látható RAM és, ha kísérletképpen 1GB-t adtam az alaplapi VGA-nak, akkor is 3,3Gb volt látható. Persze a szabad RAM mérete változott mindig. Szóval ez így nem annyira jó, ahogy írod.
De ismét mondom, hogy most nem használ a VGA-m a RAM-ból mert saját 1024-e van.Itt elég jól le van írva a 32 bites RAM kezelése:
[link] -
tibike8
őstag
válasz
sfdrakex #42245 üzenetére
A VGA-nak mi köza a RAM-omhoz? Saját memóriája van a VGA-nak, nem? Az alaplapi VGA-nak kell csak adni a rendszer RAM-ból.
Amúgy meg 4Gb-t nem bír látni 32 bites rendszer, ha kiszámolod. Most egész pontosa 3326Mb-tet lát belőle és a külön VGA-nak nincs köze hozzá. Viszont az alaplapi VGA időszakban is kb2500Mb volt szabad a RAM-ből és akkor 512-őt adtam a rendszer RAM-ból neki, bár azt senki nem tudta még megmondani, hogy ezt az 512-őt a 4Gb-ből foglalalom le neki, vagy a 32 bites OS által látni bírt kb. 3,3Gb-ből. Mert ha a 4Gb-ből, akkor már meg is van válaszolva a kérdésem mert, most hogy nem az alaplapit használom, akkor gyakorlatilag a 3,3 és 4Gb közti részt használtam amit amúgy sem látott az OS. -
válasz
sfdrakex #41665 üzenetére
Nincs semmi ilyesmi (szerintem ezek többet ártanak, mint használnak...), de az a fura, hogy az uTorrent jól jelzi ki a sebességet (gondolom az más rendszer alapján méri...). Felraktam egy újabb hálókari drivert, nem sokat segített... megpróbáltam az ipconfig /flushdns parancsot, ez sem
-
válasz
sfdrakex #41661 üzenetére
Eredeti Ultimate verzió, 1 hónapja telepített. Ez egyik napról a másikra adódott, előtte minden rendben volt. Természetesen amikor megállítom a letöltést, a mérőprogiban is lemegy 0-ra minden, meg mint említettem, a letöltések kb 50%-nál véget érnek, mert rosszul jelzi ki a sebességet...
-
qwertly
addikt
válasz
sfdrakex #41632 üzenetére
Megcsináltam,hogy a hálózat beállításoknál létre hoztam az otthon csoportot kaptam is egy jelszót majd a mappáknál megosztottam de ezután,hogyan tudom a vista alól elérni ezeket a mappákat?Hogy működjön a dolog ideglenesen a TeamViewer programot használok amely jól müködik csak minden kapcsolat végén jelzi,hogy vegyem meg.És szeretném csak a windows saját megoldásait használni.
-
geckowize
őstag
válasz
sfdrakex #41546 üzenetére
sfdrakex:
Azt a task managerben bepipáltad hogy mutassa a rejtett folyamatokat is?
Ha az "összes felhasználói folyamat megjelenítése" gombra gondolsz akkor igen. Rejtett folyamatok megjelenítését nem találtam.Vírus, trójai, spy vadászokat ráküldtél már a gépedre?
ESET Smart Security-t lefuttattam, talált egy speedupmypc fájlt, amit már akkor szedtem le véletlenül mikor a processek után keresgettem google-n és a processlibrary.com-ról átirányított - feltehetőleg valami álcázott oldal lehetett - de nem telepítettem fel, sőt még a letöltést is megszakította az ESET, úgyhogy nem hiszem, hogy az az oka, mint már mondtam, a lassulás után történt a fájl letöltése.Spybot S&D-t is lefuttattam, nem talált semmit. Mi javallott még?
pzstm:
Resource Monitor? (Erőforrás-figyelő)
Az is megvolt, átlagolt cpu kihasználtság szerint raktam sorrendbe, onnan mondtam, hogy mw2 kb 50%, van pár 5%-os process, többi nulla egész valamennyi...Óriási butaság volt mind a feltételezés mind pedig az eltávolítás
Én is annak tartottam, csak google-ba beírva néhány fórumon erről is volt szó, hogy lassult a gép sp1 után...Esetleg valami tuning, drivertelepítés, "optimalizációs csoda futtatása" nem történt mostanság?
Tuning szóba sem jöhet, mert notebookról van szó. Az a gond, hogy ez csak játéknál jött elő, átlag felhasználás mellett nem vettem észre, hogy ennyire dolgozna a proci, így azt sem tudom milyen időintervallumtól kezdve kéne gondolkodni, miket is telepítgettem.
Wise PC Engineer optimalizációs csodának számít (rossz értelemben)? De azt se mostanság futtattam... -
Petyás
tag
válasz
sfdrakex #41445 üzenetére
Kiírta, hogy feltelpült, de amikor el akarok indítani egy office programot az alábbi hibát kapom:
A... program nincs telepítve az adott felhasználó számára. (vagy valami ilyesmi)
De már nem írja ki, hanem kéri a CD-t és telepíteni akar valamit. Beteszem, telepít, majd mindenféle üzenet nélkül végez vele. Ha elindítom megint a progit, megint ugyanez. :S -
runner 125
nagyúr
válasz
sfdrakex #41332 üzenetére
A billentyűzet és az egérpad XP alatt pár napja használat közben, egyik pillanatról a másikra szűnt meg.
A bekapcsoló gomb mellett van egy hardveres gomb a gépen, amivel a touchpadot tudom ki-bekapcsolni. Noh amikor megszűnt azt is bekapcsoltam, s egyszerre hibát dobált. "Sajnáljuk, de gfsdvfd hibát észlelt, ezért leállt, a kellemetlenségért elnézését kérjük..."Szóval még ez a funkció sem működött.
Ekkor gyanakodtam, h esetleg vírust nyelt be, vagy éppen már régi^^ az ikszpé, s mindent legyalulva tolok rá Win 7-et, de nem javult meg a dolog.
A gyártó oldalán lévőket felraktam, ezeken kívül milyen drivert kellene még feltenni?! Win7-en már eleve működött kb. minden, wifi, hang, stb.. - pont a billentyűzet nem megy?!
-
runner 125
nagyúr
válasz
sfdrakex #41319 üzenetére
Windows 7 Home Basic
moonman
Ez az, h csak az USB-s bill és egér látszik. Amint lehúzom megszűnik!
Eee pc topikban is érdeklődöm, ebben a hsz.-omban van két fotó is, ami a témához kapcsolódik.
Ez a válasz jött rá.
Ha, esetleg van valami tipp, h mi okozhatja, megköszönném.
Bill nincs beragadva, lenyomva... -
Ibituba
aktív tag
válasz
sfdrakex #41186 üzenetére
no name külső hangkártya. eddig ugy telepitettem hogy amit nem engedett cdröl telepiteni azt utánna leszedte magának a microsoft oldalárol állitolag de nem megy vele utána a hangkártya. felismeri meg be is van állitva alapértelmezettnek meg szol is a "képernyön" de mégse müködik... fel kéne nyomnom pedig az egész telepitö lemezt akkor jo lenne
-
Lalo_Titi
csendes tag
-
spety87
csendes tag
válasz
sfdrakex #40867 üzenetére
Persze figyeltem, van 2 narancs és 2 citrom sárga foglalat! Arra figyeltem, azt is mindenhogyan próbáltam 2 ide 2 oda, meg ugyis hogy mindegyikbe volt 1 GB ram és sehogy nem ment a dual chanel, de igazából ez az ami most annyira nem zavar, a ami jobban hogy nem tudom hogy lehetne ezt a 3,25 dolgot megoldani, meg hogy miért volt jó újra telepítés után az 5GB és hogy miért kaptam az első újraindulás után kék halált! pfff van egy olyan érzésem hogy ez az alaplap nagyon kaki!
-
spety87
csendes tag
válasz
sfdrakex #40828 üzenetére
A memory control mode-nál két lehetőség van, ganged ill unganged!
- változás nem észlelhető
A Memory Hole Remapping-nál
- ha bekapcsolom akkor írja ki az indulásnál hogy 5120 mega, annélkül kevesebbet lát!
viszont még mindig ott a gond, hogy csak 3,25 GB használható!
próbáltam az msconfgiban a max ramnál a "pipás megoldást" mert sok helyen láttam hogy
írták, de persze az sem segített! -
peterm711
aktív tag
válasz
sfdrakex #40624 üzenetére
Kösz a gyors választ. Szóval csak annyi a dolgom hogy szerzek egy 32bites verziót, majd feltelepitem a 64 bites kulccsal. Ez egy rezgésdiagnosztikai kiértékelő program, amely forgógépek csapágyállapotának kiértékelésére szolgál
szerk: a nyelv ugye nem számít, lehet angol is?
-
lalakov
senior tag
válasz
sfdrakex #40596 üzenetére
Skype-pal és igen az amire gondolsz
, de elméletileg azt mondja, hogy kikapcsolta a vírusirtóját (Pandája van, amit én még nem láttam, így fogalmam sincs mit csinál rajta).
Nálam is vírusnak látja az AVG, de csak akkor törli, amikor másolni vagy elindítani akarom, így meg simán a kivételek listájára tudom tenni. -
-
maxiking91
csendes tag
válasz
sfdrakex #40515 üzenetére
nem tudom sajna melyik hangkártya van...
drivert én is megpróbáltam telepíteni(relatekkel próbálkoztam) , de a telepítés közben megkérdezte, hogy biztosan telepítem-e a nem biztonságos illesztőprogramot, rámentem hogy igen és innen nem jutott tovább mindig újra megkérdezte.... :S -
Jazz
veterán
válasz
sfdrakex #40023 üzenetére
Sőt még meg is Photoshop-olhatom egyesével, árnyékot és fényes ragyogást is adva neki...
Viccet félretéve, nyilván nem létfontosságú, de jó lenne egyéb okok miatt, különben nem írtam volna ide.
Gondoltam, hátha van valami egyszerű megoldás, egy registry módosítás, vagy valami ilyesmi, amit elrejtettek a windows-ba. -
The DJ
addikt
válasz
sfdrakex #40020 üzenetére
Igen, a router menüjében ott van mindhárom gép, a nekik kiosztott IP címmel együtt. A nettel sincs gond, nem is volt soha, mindig mindegyiken tökéletesen megy. A homegroup volt az első próbálkozás, legalább fél évig úgy volt beállítva, mert akkor még nem tudtam, hogy a régi módszer is működik Win 7 alatt. Amikor volt kedve, akkor látták egymást a gépek és minden működött tökéletesen, de legtöbbször minden gép csak magát látta.
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
sfdrakex #39959 üzenetére
Egy ismeretlen cucc van a beépített Bluetooth, egérrel próbáltam és ugyan az a hiba, Egy asus f3jc gépről van szó és az asus global site ról vannak a driverek(mindenből a lehető legfrissebb) És előző Win 7 telepítésnél is ezek voltak és nem volt gond.
Amire tudok gondolni az az, hoyg nem a szokott módon telepítettem a gépet mivel a dvd olvasó elromlott, ezért a laptop hdd-t asztali gépre raktam és a telepítő fájlok ott lettek rámásolva, majd utána visszatéve a laptopba lett befejezve a telepítés. -
válasz
sfdrakex #39957 üzenetére
Legfrissebb van fent, de már többször is újraraktam.
Mellesleg már a fél netet feltúrtam és az ott talált egyik megoldás sem oldotta meg.
Ezt most csinálja amióta kari csere volt (5850 --> 6950)
Az elmúlt pár napban csak ez lett cserés illetve még most jut eszembe hogy az SP1 került fel.
A másik dolog ami aggaszt az ez:
Hiába futtatom nem tudja megjavítani. -
kpal
nagyúr
-
válasz
sfdrakex #39732 üzenetére
Hőre allergiás vagyok, nincs gond, tudomásom szerint rendben van a gép, mondom 64 bit óta van jelen a "hiba" ha lehet így nevezni. Pár nap és cserélek egy HW-t, de nem hiszem h az a baj. Legvégső esetben bitet váltok vagy sima reinstall vagy BGA-s a VGA-m és lassan meghal.
-
Shady313
aktív tag
válasz
sfdrakex #39678 üzenetére
A gond csak az, hogyha házhoz mész jobb minél előbb végezni, a gyorsaságot mindig díjazzák.
De egyébként az én rendszerem is egész jól bírja bár én nem kímélem, rengeteg programot felszoktam tenni, mikor éppen mire van szükségem... De a családon belül sem ártana újrarakni néhány gépet, ugyanis tudnak csodákat művelni ők is
(hogy mit és miként ne kérdezd, de általában a kisgyerekek szoktak varázsolni)
-
válasz
sfdrakex #39672 üzenetére
Én is beleintegrálnám, mert nincs kedvem, 30-40 percet végignézni, míg az sp-t felrakja. Akkor inkább bele integrálom, és kb annyi idő alatt települ, mint egy sima sp nélküli.
Meg mire lejön és felpakolja nem kis idő, de ha neked ez jó, hát jó. Mindenki úgy csinálja, ahogy szerinte logikus. -
dodopek
addikt
válasz
sfdrakex #39643 üzenetére
Azt sem olvastam...
Javítás nem sikerült.Lemez betesz,elindít,win7 javítás,indítási hibák javítása.Utána közli, hogy semmi gondot nem talált,és indítsam ujra.Persze nem megy...
A telepítés gomb utáni frissítést is próbáltam, de ott meg azt írja ki, hogy indítsam el az oprendszert, és azon belülről frissítsek. Köszi...
Szóval nem tudom mit csináljak... -
dodopek
addikt
válasz
sfdrakex #39639 üzenetére
Bocsánat,nem vettem észre.Azért fontos,mert csak 20Gb van adva a 7nek,ami ugye nem túl sok.A hdd-t nem szivesen macerálnám(majd a következő telepítésnél kap +10Gb-t,de addig jó lenne egy kis plusz helyet felszabadítani...
(Bár itteni tippre futtattam a Ccleanert,és az felszabadított majdnem 3Gb-t.)
Helyreállítást máris próbálom...
Köszi a tippet,remélem bejön! -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
sfdrakex #39618 üzenetére
Lerohantál. Tuti nem a vinyó az. 2 hete van win7 en, xp alatt sose csinálta, csak leálláskor adott hangot. Másrészt azért is mert az Samsung F3 as szériából 502hj típusom van,(500 gb) és írták hogy a AMD 850 es déli hídja nem vezérli rendesen. Firmware frissítéssel ez megoldódik. A vinyó 4 hónapos. Töltök torrenttel, de most is csak seed megy. Net: le 1.9mb/sec, fel 260 kb/sec.
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged