Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
creed30
üzenetére
Nem. step by step
Amúgy tuti van cd író topic ... -
cigam
titán
válasz
üzenetére
Hát az attól függ pontosan melyik programról/gyártóról beszélünk. Merthogy tényleg létezik olyan program mit 1x kell csak megvenni, és azt a cég összes gépén használhatod darabszám megkötés nélkül. Viszont ha az MS féle W7-ről beszélümk akkor kis olvasni való ill. itiner.
-
cigam
titán
válasz
szuzi80
üzenetére
Mit szólsz a PowerDirector9-ehz, mondjuk akciósan?
Video Capturing Device
•PCI or USB1.0/2.0 capture device compliant with WDM standard (i.e. PC Camera and TV tuner with WDM driver)
•DV camcorder connected via OHCI-compliant IEEE1394
•DVD camcorder connected via USB2.0
•Sony MicroMV/AVCHD/HDV camcorder
•JVC Everio camcorder
•Panasonic MicroMV/AVCHD/HDV camcorder
Supported AVCHD camcorders
•Supports all AVCHD-compliant camcordersDe itt is találsz pár "beolvasót".
-
cigam
titán
HDsentinel professional "akcio" 2600.-Ft. Részletek itt. Bocs a reklámért, de van 3 'szabad hely", és holnap utalnám a pénzt.
-
cigam
titán
válasz
chungee
üzenetére
kb igen. Általában egy rejtet partícióról indít egy ghost programot, ami felülírja az egész rendszerpartíciót, egy olyam lemezképfájlal, ami egy szűz rendszert tartalmaz.
A kérdés az, hogy szándékosan jutott el ide, vagy eleve így indul a gép?
Gondolom nincs a közelben egy pendrive, amin van valami live rendszer. ;-)
-
cigam
titán
válasz
chungee
üzenetére
Miért a recovery-t indítja?
Azok a képek csak voltak azon a gépen
,pláne, ha a recovery már 1-2 alkalommal felülírta a C: partíció 1 részét, a dokumentumok mappával 1ütt.Ha mákja van akkor másik partíción vannak a képek, de sanszos, hogy a winyó makkant meg, mivel a recovery is hibára fut.
-
cigam
titán
válasz
bluemirage
üzenetére
Win7 legális gyári, vagy warez edition?
Esetleg fuss neki egy live linux-al. Ha ott is ugyanezt csinálja, akkor sanszos, hogy alaplap, de hogy 2 külnböző író ugyanazt a difit produkálja az nagyon furi. -
cigam
titán
Hivatalosan igen, viszont ha a support(telefon)on keresztül elmeséled, hogy tönkrement az alaktrész, és ezért cseréltél "fődarabot", akkor újraaktiválják.
Ha rendszeresen csereberéled a vasat, célszerű dobozos verziót venni.A 64bitnek csak előnye van. Miért/mitől lenne lassab?
-
cigam
titán
Na ez talán olvasható....[link]
Célszerü a bővítés mivel a RAM-ból sosem elég.
alapesetben is többre van szüksége és csak kivételes esetben gyorsabb
?? Ezek a városi legendák .... Miért lenne többre szüksége, és miből?
Miért (mitől) lenne gyorssab a 32 ill 64bites verzió? Az más kérdés, hogy ha a rajta futó program kihasználja a 64bites rendszer előnyeit, akkor gyorsabb lehet a 32bites verziónál. Viszont ahogy nézem mezei irodai feladatokra használnád, ahol aztán egyáltalán nem szignifikáns a különbség. -
cigam
titán
W7 home premium licence magyarul
" a szoftver licencelése példányonkénti, számítógépenkénti alapon történik"
Ugyanakko bizonyos számú licence felett megérheti a mennyiségi konstrukció, amiről a helyi dealer tud részletes infót adni.
-
cigam
titán
Már miért ne lehetne? Semmilyen korlátozást nem tartalmaz a licence arra vonatkozólag, hogy természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezet melyik kiadást használhatja legálisan.
Az üzleti és haladó felhasználók alatt, az MS mást ért. (nagy, domain alapú hálózatok támogatása, stb...) -
cigam
titán
válasz
gallus
üzenetére
Ez butasság, a telepítő média nem befolyásolja, hogy mit tesz fel, és mit nem.
Ha nins rá szükség miért másolja fel? De meggyőzhető vagyok, mondj konkrét példát. Mit másol fel feleslegesen.
Na jó egy kettőt én is tudok. pl. külöböző témák, háttérképek, stb... számomra felesleges, de nemzavar, ha ott van, és nem is foglal akkora helyet, hogy érdemes legyen vele foglalkozni.
macilaci78
Aero?jeni: ha nem is usb-n árulva, de maga az MS kiadott egy tool-t, ami az eredeti médiáról készít egy USB-ről indítható telepítőt. (Ugye mamár elég sok hordozható gépben nincs optikai olvasó). Mellesleg botrány is volt belőle.
-
cigam
titán
A kereső nem dobott ki mediaplayer topikot, de ha van nyugodtan linkeljétek.
A Zene könyvtár tulajdonságainál a könyvtárhelyekhez felvettem (mappa belefoglalása) a D:\Muzsika könyvtárat. Mikor elindítom a WMP12-t, egyből rácuppan a témára, és 100%-ra kihajtja a procit, mondván frissíti a műsortárat. Sajna ennél többet nem közöl.
Elképzelhető, hogy utánna tudok nézni mit művel? Mert értem én, hogy 37GB-nyi muzsikát időbe telik átnyálazni, de ennyibe? Az nem lehet hogy beragadt vhol a közepén? Hol tárolja a műsortár adatbázist? -
cigam
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hát ha tényleg CD-ről van szó...
Amúgy milyen lemezek vannak a gépben? Hogy néz ki a partíciókiosztás? Nem kavartad be a telepítőben a partícióstáblát? Mert akkor könnyen elkeverednek a betüjelek újraindítás után.
-
cigam
titán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
A problémámat megoldani megoldani szeretném, nem pedig megkerülni.
Ezért olyanokra lennék kíváncsi, hogy mi ennek a szervíznek a neve, és mi célt szolgál?
Tanulságképpen:
Kiderült hogy a NIS2011-el akad össze, pontosabban nem engedi ki a DivxPlayert a netre. Bár a programengedélyezésben automatikus státusza volt, ez kevésnek bizonyult. Át kellett álítani engedélyezettre, és máris megszünt a terhelés.Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. Nem lejátszás közben, hanem elég csak elindítani a programot, és utánna nem csinálni vele semmit. Tehét csak el van indítva. Nincs megnyitva videó, pláne nem a lejátszás.
VLC, és WMP nem okoz semmi zürzavart. (Na jó a WMP 100%ra kihajtja a procit, mert most nézi át a 65GB-os muzsika könyvtáramat, de ez az indexelés normális)A hangkártya egy integrált "AMD High Definition Audio Device
Realtek High Definition Audio", ami egy Asus 1015B-ben teljesít szolgálatot. Ennél pontosabbat nem tudok róla.Sub-ZeRo
Renden, de akkor sem az volt a kérdés! -
cigam
titán
válasz
ledgeri
üzenetére
Uh....
- az R:-t bővítem, hogy ráférjen még a P:tartalma
Stimm, de szerintem ne csak annyit, hanem az egész mögötte levő üres területet csatold hozzá.- a P: tartalmát átmásolom az R:re úgy, hogy az R: eredeti tartalmát egy mappába rakom előttel
- a P minden mappáját az R-be rakom
Ezt már nemértem. az előző művelet nem ez volt?- a P rartíciót törlöm, a helyére novesztem a C-t
stimm.- az alapból R meghajtóbetűjelét P-re változtatom?
stimmMennyire maradhat stabil a rendszer? Mennyire ajánlott ez egy Reinstallhoz képest?
Ha szereted a kihívásokat, és rengeteg időd van. Esetedben inkább azt tanácsolom, hogy a fontos adataidat mentsd el. Mikozben mentesz, gondold át még 1-2 alkalommal a kiosztást. Amúgy szerintem a 100GB rendszer, a maradék egy nagy adat partíció remek felállás. -
cigam
titán
Mit lehet tudni a C:\windows\system32\svchost.exe -k DcomLaunch szervízről? Nyugalomban van szinte nem csinál semmit, procit nem terheli. Abban a pillanatban, hogy elindítom a divxplayer-t, "megbolondul", és 100%-ra tekeri a procit, a gép szinte használhatatlanul belassul, egészen addig, amíg ki nem lépek a divxplayer-ből.
Mi a megoldás? -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez új megvilágításban mutatja meg, a konvertálás fogalmát

(most lenne ide egy politikai idézetem, de ugye az tilos ...) -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hogyan? Nekem nem ajánl fel ilyen konvertálási lehetőséget.
-
cigam
titán
válasz
ledgeri
üzenetére
Mivel particionáltad a lemezt? Merthogy a win magától nem rakta volna az üres terület közepére az R-t az tuti. (Ha jól értettem a telepítés után azt hoztad létre, és csak utánna a P-t.
A kiterjesztésnek van néhány követelménye:
- A köteteknek NTFS fájlrendszerűnek kell lenniük.
- Alapkötetek esetében a kiterjesztéshez használt szabad területnek a kötet után kell következnie ugyanazon a lemezen, és összefüggőnek kell lennie.
- Dinamikus köteteknél a le nem foglalt terület a rendszer bármelyik dinamikus lemezének bármelyik üres területe lehet.
- Csak az adatkötetek kiterjesztése támogatott. A rendszerindító kötetek kiterjesztése blokkolva van, és az alábbi hibaüzenet jelenhet meg:
A DiskPart nem tudta kiterjeszteni a kötetet. Ellenőrizze, hogy a kötet kiterjeszthető.
- Nem terjeszthető ki a partíció, ha a rendszer lapozófájlja a partíción van. Helyezze át a lapozófájlt egy olyan partícióra, amelyet nem szeretne kiterjeszteni.Alapvetően hibás a koncepciód ezzel a bővitgetéssel. Már az elején lehet tudni kb mire van szükséged, minek menet közben piszkálni a prtíciókat? Sanszos, hogy az n+1 bővitgetés nem sikerül és eltünik minden adat róla. Miért hagytad a fél gigát üresen????
Amúgy a az alap köteteken maximum 4 partíció lehet. Ha ennél több kell akkor az egyik partíció legyen kiterjesztett, és ezen a kiterjesztett partícióban belül rengeteg új partíciót tudsz létrehozni.
Tudok-e új partíciót létrehozni?
Alap lemezen nem, ott 4 a maximum.Tudok-e új logikai meghajtót létrehozni?
Igen, az "extendend" partíción belül. Olvasd el a wiki-t, talán tisztább lesz hogy mi micsoda.Lehet-e a logikai mehajtót bővíteni?
Ha van mögötte üres hely a kiterjesztett partíción belül.Tudom-e a már meglévő partíciót logikaivá átkonvertálni?
Nem.
Van-e bármi más lehetőség?
Mindenre van megoldás
-
cigam
titán
válasz
Lastemperor
üzenetére
Csak a quakelive-nál aktíválódik a kártevő?
dudika10
Amúgy notebook? Azt próbáltad, hogy az energiagazdálkodást teljesítményorientáltra álítod?
Eesménynaplóba nincsenek hibajelentések? -
-
cigam
titán
válasz
Zsike87
üzenetére
Ha még garanciális, akkor minden rendben. Beviszed szervízbe, és megjavítják. (Lövésem nincs hogyan működik, vagy egyáltalán létezik-e nemzetközi garancia. Pl. Az itthon vásárolt gépet, Olaszországban is beadhatod-e garanciális javításra)
Esetleg a magyar Toshiba callcenter pontosabb infót ad: info@toshiba.hu , vagy +3640 811-811
-
cigam
titán
válasz
Zsike87
üzenetére
Elég nagy város, tuti van ot egy Toshiba szervízpont. [link]
Az is elképzelhető, hogy a winyója megmekkent, és ezért akadt ki a régi rendszer, és ezért nem tudod feltenni az új rendszert.
Próbálj keresni egy live linux-ot, vagy ubcd-t, amit CD-ről/pendrive-ról futtatva letesztelheted a gép HW komponenseit, többek között a merevlemesz épségét(smart adatok!)
pl. slax.org-ról letölthető mini disztribúció, és a smartmontools -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát de ha 3TB-ot akar _egyben_ látni?!
Sub-ZeRo:
Mindezt W7 alatt...
-
cigam
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
MacBookra akarod feltenni, vagy mire? Merthogy a HW körítést elfeledted vázolni.
-
cigam
titán
Próbáld meg a Win7DSFilterTweaker-el beállítani, hogy a wmv-t is az ffdshow-val játsza le.
A másik lehetőség, hogy felteszed a Windows Media Runtime 11-et, bár nemtudom W7 mit szól hozzá. -
cigam
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Erről a 208.05.29-én telepített XP-s gépem nem tud. Az esetleges lassulás nem azért történik, mert megromlik mint az élelmiszer, hanem idővel túl sok rezidens fut (víruskerget, különböző programok (pl. flash) automata frissítés figyelője, stb...) defragmentálódik a fájlrendszer, ...
Xp-t is tudsz pendrive-ról telepíteni (nem olyan egyszerűen, mint W7-et), de úgy tűnik csak egy megerősítést vártál az eldöntött kérdésre

Szóval sok sikert, ha nem akarna működni a Microsoft féle dvdtool (invalid iso), akkor ez a cikk/program segít átalakítani az iso-t hogy elfogadja, a program az eredeti lemezről készült image fájlt.
-
cigam
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Mi indokolná, a W7-re való átállást? (Ha vmelyik program amihez ragaszkodsz, igyénli a W7-et, akkor még megértem, de semmi mással nem indokolható a váltás) A W7-re költött pénzből vegyél bele RAM-ot.
-
cigam
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Lassan. 1gb nagyon kevés a W7-nek minimum 2, de inkébb 4GB-al érzi jól magát.
Néha elég nagy difi van az elindul, és a gördülékenyen használható között. -
cigam
titán
válasz
Kiki18
üzenetére
Hűtés rendben? Tuning?
huntafal: Akkor ez ilyen. Gondolom az MS nem töri össze magát, hogy az összes magyar adó műsorát betegye, és ha talál egy azonos nevüt, hát berakja az "eredeti" angol verzió műsorát. Esetleg a t-home EPG-jét, meg lehet vhogy trükközni, hogy a mediacenter elérje.
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na igen, vannak buktató,+ ugye a partícióstáblában a 2. lesz attól függetlenül, hogy fizikaileg mere kóricál.
Esetleg az is járható út, hogy
csökkenti a méretét amennyit lehet
a végére csinál 1 partíciót.
Oda átmozgatja ami kell.
Mikor már nincs hely a 2. partíción, megint elkezdi csökkenteni a rendszerpartíció méretét ameddig lehet, a 2. partíció méretét megnöveli a felaszabaduló területtel. És ezt játsza addig, míg végül eléri a kívánt 50GB-os partícióméretet. -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt írtam volna?
Amikor átméretezi a 380GB-os partíciót, akkor az üres hely a winyó végén lesz.
Ezután a 330GB-os partíciót átmozgajtja a lemez végére, akkor az üres hely elöl lesz.
... Vagy rajzoljam le?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem szertné?
"Viszont újra kéne raknom a win 7-et" -
cigam
titán
Annyi elég. Gparted-el, vagy egyéb kedvenc partíciókezelővel:
Shrinkeled (lecsökkented a méretét, hogy maradjon 50GB üres hely.)
Az egész partíciódat átmozgatod a lemez végére.
A lemez elejére került üres területen létrehozol egy primary partíciót.
Mikor telepíted a friss W7-et, csak arra kell figyelni, hogy erre az új 50GB-os partícióra tegye fel magát.
A "régi" partíciórol kitörlöd a feleslegesség vált windows-t és készen is vagy. -
cigam
titán
válasz
Slipandris
üzenetére
playstation, xbox, wii
-
cigam
titán
válasz
laccy88
üzenetére
Telepíts egy Virtuális hangkártyát.
-
cigam
titán
Pontosabban hw hiányában ,ma még nem érezhető a limit:
"Többmagos processzorral rendelkező számítógépek:
A Windows 7 rendszert a mai többmagos processzorokhoz tervezték. A Windows 7 összes 32 bites verziója akár 32 processzormagot, míg a 64 bites verzió akár 256 processzormagot is támogat." -
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
woland_y2k: Jelen. Igaz nem mindig.
Sk8erPeter: Tanár úr, jelentkezem!Döbbenet mennyi vámpír jár ide
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cigam
titán
Hamár defrag, nekem is lenne 1 kérdésem: Miér Szerda hajnali 1kor akar defragolni? Tegye fel a kezét akinek akkor be van kapcsolva a gépe?
Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- PC játékok egyben
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Keress rá a mixed mode ill. CD extra kifejelzésekre.
,pláne, ha a recovery már 1-2 alkalommal felülírta a C: partíció 1 részét, a dokumentumok mappával 1ütt.