Hirdetés
Aktív témák
-
pigsty
aktív tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Chkdsk újraindítás után, win betöltődés előtt fog futni.
nem arról beszélsz, amikor rendszer particíó (c: leginkább) normál üzemben nem engedi, csak rest tart előtt vagy csak olvasásra nyitja meg? (/F /V-rel szeretem néha megnézni, pl önhatalmú restartok után)
azt akartam, ami zenék, dokok vannak, de nem rendszerlemez, win alatt is tudjon futni checkdisc, ahogy xp alatt tette.
"Start menübe írd be, hogy cmd, és a kiadott találatra jobbklikk, és úgy futtasd rendszergazdaként. Ezután már engedni fogja a helyi lemezeken is a chkdsk-t.
Ó bazmeg!
Tényleg. Hát, én futattásból ndítottam egyből a cmd-t...

többit kösz, megsassolom!
-
-
Steelmanus
addikt
válasz
Laccoss
üzenetére
Eppen ez a gondom hogy egyszal gep van magaban es egy Digi net UTP kabel bedugva a 1 db PCI-os slotba. Nem akarok en megoztani semmit senkivel de van ha fentebb elolvastad egy a sajat internetkapcsolatom mellett egy Nyilvanos halozat is es allandoan keresi akkor is azt a halozatot ha nincs is.

Azert vetettem fel ezt a kerdest mert masnal is elofordul/t hogy router nelkul ket kapcsolat lathato az egyik a netes a masik csak van, a belsohalozat lenne ha lenne de nincs mert nincs a gep sehova sem csatlakoztatva, es a gephez sem csatlakozik mas gep.
Maganyos farkas a vilagban
Viszont ugyanilyen felalalsban masnak nem jelenik meg csak az az egy arva netes kapcsolat es kesz.
Tobbet mar nem offolok mert elkezdtem olvasni a a halozatos topikot kb a felenel tartok csak mar unom a sok gorgozest mert mindenki router-el kapcsolatban kerdezget mar kivulrol tudom hogy mi a teendo ha van router, de nekem meg nem kell. -
jericho69
tag
válasz
Laccoss
üzenetére
A meghajtónak sikerült nevet adnom, sajátgépben is megjelenik, de a C meghajtóról sajnos még mindig nem hajlandó Boot-olni a rendszer. Lehúztam a D-t, parancssorba beírtam a 2 parancsot, ujraindítottam, de ugyan úgy kiírja, hogy hiányzó bootmgr. Most bállítottam, hogy D-ről boot-oljon, így sikerült. Szerinted maradhat így, hogy a C-n van a rendszer, de boot-oláshoz a D-t állítottam be? Vagy van esetleg valami más megoldás?
-
Steelmanus
addikt
válasz
Laccoss
üzenetére
FireWire port, Wifi vagy Bluetooth miatt is lehet két hálózatod. De pl. ha PPPOE csatlakozás is van, akkor ugye vagy 1 helyi hálózatod (LAN), és 1 pppoe kapcsolatod (Internet).
Nincs semmi FireWire tiltva van a BIOS-ban Wifi-m sosem volt es BT-t sem hasznalok.

Ebbol mit tiltsak le?
Jelenleg a ket gep osszekotese miatt van igy, ill igy is volt nem szoktam hozzanyulni. -
-
föccer
nagyúr
válasz
Laccoss
üzenetére
Szia!
Ha akár csak minimálisan is befolyásolja a rendszer stabilitását, akkor részemről felejtős
Annyit nekem nem ér a dolog. Nem vagyok én ilyan játékos,hogy észrevegyem a 100ms és az 50ms közötti különbséget.fire:
Bár nem nagyon tudom kibogarászni, hogy mit is jelent a cikk, de hiszek neked.
Köszi a válaszokat.
üdv, föccer
-
Andrewhouse
aktív tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Bocsi igen patríció!
Értem mit mondassz, csak az a baj hogy nekem a C:\ patrició amin van ügyebár Windows 7 nem engedi letrölöni ez a problémám? Miért? Mivel előtte lekéne törölném és akkor új ból létrehoznám tiszta telepítéshez ez problémám! Vagy csak simán formázzam ( Formázni engedi!) de azért mégis csak jobb ha újra létehozom a patríciót, és utána formázom!
-
moonman
titán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Laccoss
üzenetére
Nem okoz gondot, csak egyrészt nem voltam benne biztos, másrészt meg elkezdtem rajta agyalni (szigorúan elméleti szempontból, engem nem érint a téma), hogy eddig elég volt XP-nél is meg W7-nél is egy-egy bizonyos frissítést kihagyni, és volt egy alap oprendszered mindenféle extra krékelés nélkül. Ez szvsz. nem volt véletlen, és furcsállottam, hogy be lett zárva ez a kiskapu. Gondolom ha kijön az SP1 akkor onnantól nem lehet az update-n keresztül feltenni külön a frissítéseket egyesével, hanem csak az SP-t dobja fel. Vagy tévedek?
disclaimer: nem akarok warez témát felhozni, ez csak egy "üzletpolitikai" fejtegetés, nem több, de amennyiben valamely moderátor úgy látja, hogy nem fér bele, törölje, vagy ha valakinek szúrja a szemét, akkor szóljon, és megyek a modkerbe töröltetni.
-
-
Imy
veterán
válasz
Laccoss
üzenetére
Köszönöm!
Akkor a 0.5Gb-ért azért érdemes.
Olcsón tudok memóriát szerezni a notebookomba, most találtam a hirdetést.
És szerintetek az mennyit számít, hogy 677MHz helyett 800MHz-es a memória? Lesz valami sebességnövekedésem? Mert akkor ha igen akkor mind a 2 modult cserélném, persze ha jelentős a növekedés. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Laccoss
üzenetére
MS lehet jobban járna, többet keresne ha csinálna egy saját webes boltot ahonnan meg lehetne venni a programjait pl úgy mint steamről, kifizeted letöltöd kapsz hozzá kulcsot, és nem kellenének kereskedők, de ez az ő dolguk hogy hogyan intézik a terjesztést, majd fog szerintem ez is változni és egyébként folyamatosan olcsóbbak az OSek a Vista ha jól emlékszem magasabb induló árakkal jött ki mint a W7.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Laccoss
üzenetére
Nekem is van 2 gyerekem, nem keresek milliókat havonta, albérletben lakunk, kocsi hitelt fizetek, de ettől még úgy gondolom hogy aki valamit szeretne arra összetudja spórolni a pénzét, sokan vesznek számítógépet, laptopot, telefont sok százezerért de egy 30 ezres Windowsra már sajnálják a pénzt. Viszont cigire, piára is sokan költenek mert az jár nekik, közbe panaszkodnak nincs pénzük, de ha cigire, piára telik akkor hogy is van ez ?
-
Dot
őstag
válasz
Laccoss
üzenetére
1,2,3-as pont pipa. 4-nél a következőt kapom mikor a W7 parancssorába írom a parancsot:
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.C:\Windows\system32>bcdedit /create {ntldr} -d "Windows XP x64 Pro"
The create command specified is not valid.
Run "bcdedit /?" for command line assistance.
The parameter is incorrect.C:\Windows\system32>
minthogyha nem lenne /create paraméter
-
-
válasz
Laccoss
üzenetére
Feltéve, ha Pro vagy Ultimate-el rendelkezik, Home Premiumban ugyanis nem lehet felhasználót létrehozni, mert van alapban egy admin meg max bekapcsolhatod a vendégfiókot(korlátozott jogosultságú fiók) és ennyi. Még egy admin fiókot vagy több felhasználó fiókot nem lehet létrehozni...
kissdl #32679
A hibakódokkal az a gond, hogy a 90%-a olyan, hogy ahhoz szinte az összes hardver- és szoftverelem fel van sorolva, mint lehetséges "hibaokozó". Sokkal célszerűbb olyan szoftvereket bevetni, amelyek lényegesen több infót adnak a BSOD-vel kapcsolatban, mint például a BlueScreenView vagy a talán kevésbé ismert WhoCrashed
(Ez utóbbit Én jobban kedvelem, mert kell neki(le is tölti) az MS Kernel Debuggere, azaz nem csak a dump fájlt dolgozza fel, hanem hanem a debugger segítségével sokkal jobban be tudja határolni, hogy melyik szoftver/hardver okozta a hibát) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Laccoss
üzenetére
Köszönöm, de ez sajnos nem müködik csak a DOS parancssorban.
Ikonról vagy parancssorból indított alkalmazásnál sajnos az Alt+shitf nem váltja át a billentyúzet kiosztást.
-----------------------------
Bocsi, de mégegyszer megkérdem, hátha van valakinek megoldása rá.
(sajnos megkötés a WIN7/32bit, nem tudunk visszamenni XP-re)- parancsinkonról indított DOS program (könyvelés) esetén angol a bill kiosztás
A karakterek megjelenítése helyes (ékezetes Á,É,Ű,Ű stb), de a bill kiosztást sehogy sem tudom átváltani magyarra.
Hogy lehetbe átváltani, vagy beállítani? -
djyuri
őstag
válasz
Laccoss
üzenetére
Aktivált, számlás....de már volt korábban is több win7 64 is a gépemen,de nem volt sose gond..ismerősöm szerint vírus...most szkennelek többfélével is.
ui.:
az számít,hogy nem az én nevemen van? az eredeti xp-met ráfizetéssel cseréltem el originált win7-re..havernek túl kicsi a gépe,amihez adták (ósan gép..kuka mind) -
MiNiM
tag
válasz
Laccoss
üzenetére
mindent lelövök, csak ami kell, de a net lassú.
a memkitem egyszerűen gépet újraindítottam, és csak pörgött, nem volt kép, de az egyikkel utána még ment. jött egy áramszünet, és a másikkal is ezt csinálta. az utóbbi ment egy darabig haveromnál, majd behalt nála is, 445-re visszavettem róla, így az asus logó bejött, de szemetelt és nem ment tovább.
(#31891) hackeeeee:
most csökkentett módba tök zsír, csak hang kéne. ubuntum meg meghalt, elindult, és véletlen betöltés közbe kinyomtam a gépet. -
Psychonaut
veterán
válasz
Laccoss
üzenetére
Ugyanazok a listák vannak beállítva Adblocknak, úgyhogy biztosan nem.
De időközben meglett a bűnös: Malwarebytes' teljes veziója blokkolta őket (van benne real-time védelem, ami blokkolja a "veszélyes" oldalakat). Érdekes módon hiába kapcsoltam ki már párszor (erre gyanakodtam a kezdetektől), nem szűnt meg, csak uninstallal.

-
Mauzes
addikt
válasz
Laccoss
üzenetére
Ezt úgy értettem, hogy kétféle módon szoktam készenlétbe kapcsolni, ezek egymástól függetlenek, tehát egyszerre csak az egyiket használom:
1. kapcsológombbal, ha azt akarom, hogy az egér mozdítására se ébredjen fel,
2. ikonra kattintással, ha azt akarom, hogy egér mozdítására felébredjen.A problémám most az, hogy az 1. változat alatt is felébred az egér mozgatására, pedig néha azt akarom, hogy ez ne történjen meg (pl. nappaliban).
Ezt kellene megoldani valamilyen beállítással, ebben segítsetek, légyszíves! (Az is jó, ha be tudom állítani, hogy ne mozgatásra, hanem csak(!) kattintásra ébredjen...)
-
Steelmanus
addikt
válasz
Laccoss
üzenetére
Igazad van, ill. azoknak is, akik mar elobb is irtak hogy megjelent a WU-en. Nalam az volt a helyzet hogy nem telepitettem a .Net 4.0 Client mert ugy gondoltam minek, igy elrejtettem, de most feltettem azt is es egybol megjelent, de teszem is rejtette mert meg jo nekem a 9.0-as is, majd ha mar nagyon muszaj akkor valtok.

Amugy azert eleg fura vagy mondhatnam kicsit eroszakos modja ez WLE terjesztesenek, gondolom ha az update-en keresztul teszi fel valaki akkor felmegy az egesz egyben es valasztani sem lehet az osszetevok kozul. Marcsak azert is gondolom igy mert akkora a merete. Es mivel a Fontos frissitesek kozott van, aki Automatikusan frissit annak bizony felmegy.
-
ladlac
tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Nyilván nem szükséges, még a Professional-t is "soknak" tartom, viszont az Enterprise előnye, hogy akármelyik koliban le lehet szedni a képfájlt, valószínűleg a hálózaton lehet is aktiválni. Hátránya lehet, ha tényleg egyetemi hálózaton kell használni (mondjuk nem látom a logikát, miért különböztetik meg hátrányosan, akik nem kollégiumban laknak, illetve nem hurcolják minden nap magukkal a gépet).
Akkor viszont marad a tisztaszoftver program, legalább egyúttal elküldik az Office-t is.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Laccoss
üzenetére
alán ha x64-el kínálják a rendszert, akkor egy darab 32-es driver nem lesz. Vagy lejön a WU-n, vagy kajtatni lehet az alkatrészek gyártóinak honlapján (egyébként én is azt mondanám, hogy amihez van x64 driver, ahhoz tuti van 32bites is... max. fordítva szokott gond lenni
).
Az XP módot meg cseszheti, ha HP van rajta. Bár igaz, hogy sok Vaio van Proffal vagy Ultival szállítva.szerk.: Gondolom nem éppen a legfrissebb verzióról van szó, hanem valami ki tudja hány ezer éves vacakról, amiben akár még 16bites kód is lehet...
Aktív témák
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tényleg. Hát, én futattásból ndítottam egyből a cmd-t...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(ph-s topicba voltak rá panaszok, írták hogy nemigen szereti