Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
-
katona.t
tag
válasz
Shady313
üzenetére
Win7 mbr helyreállítása:
Hát nem sikerült. fixmbr-re azt mondja, hogy succes, de marad ugyanúgy a két win XP-m. Fixboot-ra hibát dob (már nem emlékszem pontosan).
Ennek a bootrec-nek van egy olyan paramétere, hogy ScanOs. Azt írja róla, hogy megkeresi az összes Win7-el kompatibilis oprendszert.
Ezt futtatva azt mondja, hogy: total azonosított OS:0
Most hogy hozzam vissza a win7-emet?
Találtam ezt: [link]
bootsect /nt60 c: /mbr
De ez nem fogja eltüntetni a két XP-met? -
Shady313
aktív tag
-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nekem ez kicsit zavaros, de örülök h nem egyedi dolog. Kicsit olyan nekem mintha a 32bit a háttérben nem lenne valami fasza dolog. Mert ugye a FF a 32bites oldalból dolgozik.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Ma bekapcsoltam a gépemet és nem úgy indult ahogy szokott mert nem volt Üdvözöljük kép és a helyett a felhasználónevem és a hozzá tartozó kép volt középen és ha rákattintok csak akkor tudtam belépni, és nem állítottam át semmit ez miért lehet és hol tudom kikapcsolni? -
Steelmanus
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hmmm... nagynehezen de csak sikerult reprodukalni a hibat. Kivancsi voltam a konfigodra, es ezert kattintottam a nevedre, ugye ekkor egy kulon ablakban megjelenik az Adatlap.
Itt pedig a http://href.hu/x/a1nl linkre kattintottam mert nem lattam a videokari tipusat.
W7 64
Sapphire Ultimate 4670 kari, ATI CCC 11.02
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0b12pre) Gecko/20110215 Firefox/4.0b12pre
Linkification 1.3.9 kiterjesztest hasznalok igy eleg kettot kattintani a linken es megnyilik az ablakban. Azt tunt fel hogy nagyon lassan toltodik be az oldal meg abban az ablakban ahol olvastam az Adatlapodat, majd elkezdtem huzogatni a csuszkakat es valoban sok ido telt el mire odaugrott ahova huztam. Viszont az is feltunt hogyha nem akartam kivarni az idot akkor egyet kattintottam a Talca ures reszere rogton ervenyesult a parancs, vagyis oda ugrott a csuszka ahova huztam. Az oldalon a gepedet, telokat latni. Ha viszont kikopizom a linket vagy jobbgombos menubol inditom akar uj fulon akar kulon ablakban, a hiba nem all fent. -
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Vágom én, de van játék aminél nincs baj és van aminél van. A furt is bírja órákon át ha kell. Ráküldhetsz 3d mark anyámkínját megy, megnéztem. Csont maxon is.
Rühellem az ilyen hibákat.
Alig pár hónapos a rendszer. Mikor lesz SP1? Megvárom.Fire/SOUL/CD! 8800 Ultra OC spéci hűtővel.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
3.6.13 és ph fórumon is előjön nem kell ide terhelés.
Azt hozzátenném h 2 napja nem talizta ma hibával FF alatt, de game alatt igen. -
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hányas FF? Esetleg 4-es béta?
Böngészőkben hardveres gyorsítás is van, ami ugyanúgy kihathat VGA-ra, mint egy játék(persze nem úgy értve, hogy annyira meghajszolja, mint egy game, hanem hogy 3D gyorsítás DX-en keresztül stb)SymbianOS #39692
Mondjuk annó nálam is így kezdte egy 8600GT az "elhalást", igaz egy idő után tiszta matyóminta lett minden (de csak Vista alatt, XP alatt nem volt ez a gond, mivel az XP nem használt DX-et az asztalhoz). -
dodopek
addikt
nem ide akartam,bocs...
-
válasz
Shady313
üzenetére
Itt felbőgnek mert közel fél kilówattot vesz el a gép játék alatt. Én nvidiás vagyok és 5 éves a karim. Filmakkel soha nem volt gondom, a vasat is lejátssza a gép. Határozottan emlékszem h 32 bittel nem volt baj.
Nem akarom újra rakni mert nagy nyűg.... Főleg nem váltogatni a bitek között. -
Shady313
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ez érdekes. Nálam a ventik nem bőgnek és a fogyasztással sem vagyok tisztában de mostanság azt tapasztalom a legfrissebb ATI driverekkel amit te is, de én csak a filmeknél (meg ugye az oldalba ágyazott videóknál). Ezért akarom újrarakni a rendszert mert valami lehet összegabalyodott. Tehát FF és film nézés beakad és hirtelen begyorsul "behozva a lemaradást". Nekem is Win7 x64 van majd meglátom mit produkál reinstall után.
Szerk: ha jól látom neked nVidia VGA-d van. De lehet egy reinstall megoldaná a gondod, többet most én se tudok mondani. Hátha van itt valaki aki megoldotta a hasonló problémát. Én ígyis úgyis újraraknám a rendszerem.
-
válasz
Shady313
üzenetére
Pontosan!! Game alatt a fogyasztás hirtelen visszaesik ventik felbőgnek majd újra terhelt állapotba kerül és megy tovább minden. FF alatt meg ahova kattintok semmi sem történik majd hirtelen az addigi tevékenységeket egyszerre végrehajtja.
Furmark (1 óra 22perc alatt sem) és egyebek nem akadnak el, FF és game ahol baj van ezzel. -
Frissítés formájában érkezik az SP1?
Van egy olyan gondom globálisan, hogy FF vagy game is megáll majd megy tovább. Mióta 64 bit van fent. Melyik drivert bactam el? Amiből volt 64-est tettem fel. Ez miatt nem tudom eldönteni h a VGA-m BGA-s vagy az OS szarozik velem. Nem azonnal van a hiba, random ha előjön restart mert idegesít. -
Shady313
aktív tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
A gond csak az, hogyha házhoz mész jobb minél előbb végezni, a gyorsaságot mindig díjazzák.
De egyébként az én rendszerem is egész jól bírja bár én nem kímélem, rengeteg programot felszoktam tenni, mikor éppen mire van szükségem... De a családon belül sem ártana újrarakni néhány gépet, ugyanis tudnak csodákat művelni ők is
(hogy mit és miként ne kérdezd, de általában a kisgyerekek szoktak varázsolni) 
-
válasz
sfdrakex
üzenetére
Én is beleintegrálnám, mert nincs kedvem, 30-40 percet végignézni, míg az sp-t felrakja. Akkor inkább bele integrálom, és kb annyi idő alatt települ, mint egy sima sp nélküli.
Meg mire lejön és felpakolja nem kis idő, de ha neked ez jó, hát jó. Mindenki úgy csinálja, ahogy szerinte logikus. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Shady313
üzenetére
Ilyen sűrűn kell újra pakolni a gépeket? Nálam meg 2 éve a w7 és még reményeim szerint ennyit fog is legalább. Emiatt nem jelent nagy gondot egy frissítést letölteni. Mások gépeit ha újra is húzom az nem zavar ha frissítget sarokban elfér a gép, netem bírja és ilyen sincs túl sűrűn szerencsére.
-
katona.t
tag
Üdv,
ha valamilyen okból kifolyólag megsérül az MBR és nem tud elindulni a win7 akkor a dvd-n recovery-t választva ez helyre állítható. Ez az állítás igaz? Mert most szándékosan készülök felülírni (XP-t kell telepítenem a gépre) és nem szeretném elveszíteni a jól belakott win7-emet.
Köszi -
Shady313
aktív tag
válasz
Morden24
üzenetére
Technetre gondolom jelenleg csak 5 nyelven fog kikerülni.
A hozzáférés megoldható, de kár vele foglalkozni, hogyha nem kerülök vele előrébb.
A kérdésemet pedig azért tettem fel, hogy tudjak valamit az utólag kiadott frissítésekről.
De rendben elfogadom, kár sietni

Windows Mobile rendszerek miatt ragadt rám ez a szokás.

-
Morden24
nagyúr
válasz
Shady313
üzenetére
És? Mitől lesz jobb, ha most rakod fel, és nem február 22-én?
Nem lesz rosszabb a rendszer attól még, hogy később rakod fel az SP-t
Persze ha hozzáférsz Technetes SP1-es telepítőhöz, akkor semmi nem kell, hogy akadályozzon benne, de egyébként ok nincsen sietségre.Esetleg már kipróbáltad?
Sok próbálnivaló nincsen rajta. A saját gépemre majd 22-én fog felkerülni.
-
Shady313
aktív tag
válasz
Morden24
üzenetére
Az még messze van, a gépemet meg most szeretném újrahúzni.
Akkor ezek szerint a hírekben közölt build számmal megegyezik. Köszönöm az infót

Tulajdonképpen azért érdeklődtem, mert a kiszivárgott verziókhoz állítólag jött ki frissítés. Kíváncsi voltam, hogy esetleg azokat tartalmazza-e. (ergo más build szám)
Esetleg már kipróbáltad?
-
dodopek
addikt
Egyre nagyobb szószban érzem magam.A haldokló hdd-n lévő 7es alól gondoltam megszüntetem a 20gb(eddigi rendszer) particiót,lecsípek a másik particióból még 20at,és csinálok egy 40gb-t elsődlegesnek,amire boldogan felteszem az új 7est.Na....
Ehhez képest a 7es azt mondja, hogy oda nem lehet telepíteni,mert a kötet egy vagy több logikai meghajtót tartalmaz.Ugyanezt írja ki akkor is,ha leformázom a particiót,meg akkor is ha nem.Mit kellene csinálnom?
Ja, akkor sem jó,ha törlöm,és rawnak ismeri fel... -
Shady313
aktív tag
Javítsatok ki, ha tévedek de nem ma kerül(t) ki a Win7 SP1 MSDN/Technet-esek számára?
-
dodopek
addikt
Van egy 8%os kondíciójú hdd-m,arra feltettem egy 7est,már arról írok.Így ki tudom nyerni az adatokat.Jól megszívattam magam...
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítséget!
-
dodopek
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Azt sem olvastam...

Javítás nem sikerült.Lemez betesz,elindít,win7 javítás,indítási hibák javítása.Utána közli, hogy semmi gondot nem talált,és indítsam ujra.Persze nem megy...
A telepítés gomb utáni frissítést is próbáltam, de ott meg azt írja ki, hogy indítsam el az oprendszert, és azon belülről frissítsek. Köszi...
Szóval nem tudom mit csináljak... -
sfdrakex
nagyúr
válasz
dodopek
üzenetére
Semmi problémád nem lenne ha amit írtam tegnap is Easus Partition managerrel, levágod a rendszer meghajtód utáni meghajtó elejét kb 10 gigát mondjuk, a program az adatokat átrakja a szabad helyre a vinyó elején lévő részről. Ezután amit levágtál szépen hozzátudod adni a rendszer partícióhoz. Szerintem jobb mint tömöríteni.
-
válasz
dodopek
üzenetére
1. Nem kell tömöríteni a C meghajtót.
2. A win7 rendszer követelményében meg benne van, hogy minimum 20 giga legyen. A minimumot épp hogy meg adtad neki. De ha jársz erre a topikra, akkor elmonduk egy párszor, hogy legalább 40 gigát érdemes neki adni, ha netán a programokat a C-re akarod telepíteni. (sajnos elég sokan vannak még, akik azt hiszik, hogy elfér 20 gigán a 7, mint az xp. de nem fér el.) -
dodopek
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Bocsánat,nem vettem észre.Azért fontos,mert csak 20Gb van adva a 7nek,ami ugye nem túl sok.A hdd-t nem szivesen macerálnám(majd a következő telepítésnél kap +10Gb-t,de addig jó lenne egy kis plusz helyet felszabadítani...
(Bár itteni tippre futtattam a Ccleanert,és az felszabadított majdnem 3Gb-t.)
Helyreállítást máris próbálom...
Köszi a tippet,remélem bejön! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Elég komoly gondom van.Elkezdtem tömöríteni a C meghajtót,amikor áramszünet lett.Áram vissza,gép indít,és még a hardver elemek felsorolásakor kiírja, hogy
BOOTMGR is compressed
CTRL+ALT+DEL restart
Próbáltam rányomni,de megint csak idáig jut el.Hogy tudok életet lehelni a gépbe?
Nem indul csökkentett módban sem...
Köszi!
Dodo -
ujtzjani
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Szia. kösz a választ. Sajna nem jött össze a kezeléses dolog.
A parancsikonos megoldáson már gondolkodtam én is de sajna a bluetooth-nak nem találok indító exe-ét. Esetleg erre tipp?
Még valami, ha valaki ismeri ezt a Launch manager-t amivel lehet a bluetooth-ot kapcsolni nem lehetne megtudni valahogy annak a kapcsolónak a hivatkozását? -
Denniss
aktív tag
Sziasztok!
Kis gondom van BAT file futtatásakor.
A torol.bat többek között azt csinálná hogy törli a temp könyvtárat, és tartalmát. Erre a visszatérési hiba hogy a hozzáférés megtagadva. Ha rendszergazdaként indítom akkor megcsinálja.A programnak készítettem egy parancsikont, de ajnos a parancsikon tulajdonságaiban nem tudom bejelölni hogy rendszergazdaként induljon, sem a program tulajdonságainál. Ez az opció szürke.
Hogyan tudnám ennek ellenére rendszergazdaként futtatni?
A 7798-as kérdésben hasonló probléma volt, de sajnos a feladatütemezővel nem jó a megoldás, mert nem látom a kimenetet, azaz hogy sikeres volt-e a törlés vagy sem. Csak felvillan az ablak (annak ellenére hogy a bat file végén ott van a pause parancs) .
-
Воланд
titán
-
Morden24
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Nem.
Egy kis olló, alapban a kellékekben van. Amúgy meg használd a Start Menu alján található keresősávot: okos eszköz, szarakodás helyett írd be, amit keresel, és pikkpakk hozzádvágja.
Egyébként beszélek itt hülyeséget, nem opacity-t akartam mondani, hanem color intensity-t. Minél világosabb a színed, annál kevésbé sávosodsz (nálam jelenleg fehér, és egyáltalán sávokat sem látok). -
Morden24
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Használd már azt a k*rva snipping tool-t, ami ott figyel a start menüben

Egyébként látatlanban arra tippelnék, hogy az enyhe átlátszóság miatt átsejlik a háttérkép, emiatt vannak eltérő árnyalataid.(#39619) Ł-IceRocK-Ł: Szerintem kérdezd meg a pontos menetét a dolognak itt.
(#39622) woland_y2k: Óbaz+

Minek bonyolítok itt
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Torrentet azért kérdeztem ,mert ha Os is arról a vinyóról megy amire nagy sebességgel töltesz fel/le az tekeri rendesen. Ír/olvas a torrent sok mega/secel a fejet ugráltatja rendesen plusz az Os is onnan megy meg a programok, nem biztos hogy egészséges. Sok megabájtos neteknél sztem egészségesebb ha külön vinyóra töltesz le. Ettől függetlenül a firmware update segíthet a dolgon, de ahogy írtam nem kell trükközni a pendriveal csak arra kell kitömöríteni a zipből ami van és úgy próbáld.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Lerohantál. Tuti nem a vinyó az. 2 hete van win7 en, xp alatt sose csinálta, csak leálláskor adott hangot. Másrészt azért is mert az Samsung F3 as szériából 502hj típusom van,(500 gb) és írták hogy a AMD 850 es déli hídja nem vezérli rendesen. Firmware frissítéssel ez megoldódik. A vinyó 4 hónapos. Töltök torrenttel, de most is csak seed megy. Net: le 1.9mb/sec, fel 260 kb/sec.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Nem kell bootolható pendriveot csinálni. Formázd le a pendriveodat simán fat32re. A firmware legyen rajta csupaszon, és úgy bootolj pendriveról. A kattogás biztos hogy ez miatt van? Nem lehet hogy öregecske már? Illetve torrentel töltesz rá? Gyors neted van? Mióta csinálja? Mekkora és milyen vinyó?
-
koshmar
veterán
Vajon a tálcámon miért vannak ilyen fehéres árnyalatok?
Nem teljesen fekete, hanem ilyen h*lye árnyalatok vannak...
Persze ha PrintScreen-nel beillesztem, nem látszik, szóval megmutatni se tudom.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Csak azért kérdezem mert a google be bírtam hogy samsung hdd firmware és kiadott első helyen egy találatot ahol leírja hogyan tedd fel. Ott azt írják csomagold ki a zipet a pendrivera majd bootolj róla. Számomra érdekes hogy utána se nézel hogyan kell firmware-t frissíteni és neki esel egy ilyen dolognak. Egyébként szükség van a frissítésre vagy nem a legfrissebb és gondoltad neked a legújabb kell ?
Leírás angolul:
1. Please unzip attached file to Bootable media (USB,CD, Floppy...etc).
2. Please connect Target HDD to Primary / Mast.
3. Booting the system to DOS mode by bootable media.(which with this F/W flash program).
4. Please run " Patch ".
5. When FW Flash successfully message display , please Power Off system, to make F/W flash complete.Note: Please do not warm boot(Ctrl+Alt+Delet , or push Reset button..etc) your PC during the
F/W patch. Warm boot can make F/W Patch fail and make unexpected problem on HDD. -
válasz
Midway
üzenetére
Ez W7 alatt mindenkinél így van, már régebben szakítottak a VGA felbontásokkal(mint pl XP esetén CTRL+ENTERT ütve egy karakteres képernyő tárult eléd)
Annyit tehetsz, hogy jobb egér a az ablak fejlécén/properties/font fül és nagyobb betűméretet állítasz be. Nem mellesleg meg ott jobb szélén a scrollbar... -
Morden24
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem mondom, hogy nincsenek kivételek. Más kérdés, hogy maga a registry takarítás egy teljesen értelmetlen dolog - kivéve, ha egy konkrét bejegyzés galibát okoz, de azt meg kézi kereséssel egyszerűbb és gyakran eredményesebb is megoldani (utóbbira nem egy személyes példát is tudok mondani).
Igazából a rendszeres registry takarítás meg defrag pont egy olyan beidegződés, ami még ki tudja honnan és kitől/mitől származik, de egyszerűen csak urban legend - ellenben ezerféle program van rá, ami aztán különböző hatásfokkal tudja jól fenékbe szexuálni a rendszert, rosszabb esetben.Én mondjuk azt az elvet vallom, hogy ha valamit meg tudsz oldani a beépített, rendelkezésre álló eszközökkel, akkor felesleges telepíteni egy máskülönben funkciótlan programot. Ez pláne igaz olyan szitukra, amikor a program valami olyasmit végez el, amit amúgy is jobban szeretek LÁTNI, mármint hogy konrkétan mit is csinál

Ofkorsz a saját felelősségére mindenki telepíthet mindent, én személy szerint elsősorban mindig a rendszeren belül elvégezhető lehetőséget ajánlom (ha van), és csak másodsorban külső progi telepítését.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Hát, nemtom. Ha valami közbejön (áramszünet pl.), akkor simán lehet, tényleg passz. Életemben egyszer csináltam ilyet, akkor nem volt semmi gond.
Egyéb kérdésekben az fw-telepítő leírása legyen mérvadó. -
Воланд
titán
Na közben kicsúsztam a szerkesztésből.
""Perflogs" folder is created by Performance Information and Tools, and Reliability and Performance Monitor that tests and measures Vista system score rating and performance to save the recorded files. The data is saved in “perflogs\System\Diagnostics” according to folders named by date. If you no longer need the performance data, delete the folder." [link]
-
Morden24
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Maga az fw-frissítő driver nem tartalmaz egy bootolható részt? Nekem anno asszem WD fw-t kellett frissítenem, és ott emlékeim szerint úgy volt.
szerk.: Látom be lettem előzve

Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Alig pár hónapos a rendszer. Mikor lesz SP1? Megvárom.