Hirdetés
Aktív témák
-
share
tag
sziasztok!
újratettem a gépet, rendszergazda vagyok, egy felhasználói fiók van, fel akarok telepíteni valamit, beadja, hogy -fióknév- vagy rendszergazdaként telepít, rendszergazdánál jelszót kér, enyémmel nem enged, mit tegyek? -
betonfelhő
tag
Mai frissítésekkel kapcsolatban voltak valahol problémák 64-bites rendszernél?
nem merek ráugrani ezekre aznap. inkább várok 1 hetet amíg ki jön a javított javítás...
-
ErosenZold
senior tag
Kössz, ha elfogadja akkor meg mondom neki
-
válasz
expander
üzenetére
Ez esetben lehet, hogy nem kellett volna a visszaállítási ponthoz nyúlni...
Itt törlt képekről esik szó, de ez lényegtelen, azt tarsd be, ami le van írvaRemélem segít...
woland_y2k
igen, persze az is igaz, amit leírtál. Remélhetőleg majd tiszteletét teszi egy-két MS berkeiben jártasabb, naprakész infókkal rendelkező topiktárs is (bobsys, Morden24, Gabás, moonman(bár lehet, hogy ő még épp földkörüli pályán kering)
) és megmondják a tutit... -
sfdrakex
nagyúr
válasz
expander
üzenetére
Easus data recoveryvel próbáld meg. Ha nincs a lomtárban az nem lehet hogy a lomtár ki van iktatva? Tehát a mérete 0 ezért nem kerül oda semmi? Illetve lehet hogy shift+del vagy shift+f8 al törölte nem?
-
expander
senior tag
sziasztok, fater veletlenül letörölt egy par dolgot a laptopjan (csak siman totalcommanderes törles) viszont a törölt cuccok nincsenek a lomtarban, ezaltal nemtudom visszaallitani öket. a rendszer-visszaallitas sem segitett, rejtett fajlok keresese közben sem talalja meg öket. hol lehetnek akkor megis, illetve hogyan lehetne visszaallitani ?
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az a baj, hogy a hivatalos licenc-ből sem lehet mindig kiindulni, mert a gyakorlatban eltérnek tőle, rugalmasabban kezelik. Például OEM termék esetén ugye az áll a szerződésben, hogy telepítés után "eggyé válik" a hardverrel és nem vihető át egyik gépről a másikra, ennek ellenére ha alaplapot cserélsz és felhívod az ms supportot simán beregisztrálják neked.
-
Gondwana
addikt
válasz
Topee2
üzenetére
Az a problémám hogy win7-re raktam xp-t és most automatikusan xp-t bootol...Viszont most az a bajom hogy xp-re nem tok bemenni.Valami ötlet, hogy mind2-t tudjam használni?
Felteszel egy linuxot, alapból megtalálja mindekttőt, és bootoláskor választhatsz. Ha valamelyiket mégse találná meg, akkor /boot/grub/menu.lst végére beleírod. -
válasz
Воланд
üzenetére
Igen, ez valóban érdekes, én is próbáltam hivatalos MS oldalt keresni, ahol esetleg erről szó van, de csak olyat találtam, hogy miről-mire lehet W7-re Upgradelni. Amire emléxem, hogy ezt még tavaly év elején az MS a W7-re való váltás érdekében "akciózta" (mármint hogy OEM-ről), mert ezzel a gyári, vista-val előtelepített gépek tulajdonosait célozta meg, de ezt az akciót azóta megszüntették (tudtommal)
Sőt, mondok mást is, pl jelenleg nem lehet OEM változatot venni(előtelepített konfig persze nem játszik), ha nem veszel egy gépet is mellé (vagy minimum egy deszkát), ennek ellenére mindenhol árulják az OEM W7-eket, bárhol beszerezhető, anélkül, hogy hardvert is vásárolnál. 2006 előtt nem lehetett OEM XP-t venni, csak géppel együtt, de 2006-ban(remélem jól emléxem) ezt az MS feloldotta (Vista népszerűsítése céljából) és utána már hardver vásárlása nélkül lehetett OEM lemezeket önállóan venni, azonban tavaly valamikor az év végén újra "visszavezették" az OEM termékek hardverrel együtt történő értékesítését, ma már újra ez érvényes...
Lehet, hogy a dátumokban tévedek, de ezt valóban jó lenne egyszer s mindenkorra tisztázni...
Szerk
"Asszem pont nálad volt, hogy mi van akkor, ha oem termékről upgradelsz és neked azt mondta az ms, hogy azt a terméket lehet használni egy másik gépen, máshol meg azt írják, hogy az upgrade alapot képező terméket nem lehet másik gépre telepíteni."Igen, valóban itt is meg van az ellentmondás.
[link]Ezért mondom, ezeket a kérdéseket tisztázni kellene egyértelműen, a jelenlegi érvényes liszensz-szabályok, EULA stb stb alapján...
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor ez innentől megint jó kérdés, mert ahol én upgrade terméket láttam, ott csak az volt megszabva, hogy előfeltételnek kell lennie egy eredeti rendszernek (arról nincs szó, hogy oem, vagy box), az ms store-ban meg még ennyit sem írnak.
Asszem pont nálad volt, hogy mi van akkor, ha oem termékről upgradelsz és neked azt mondta az ms, hogy azt a terméket lehet használni egy másik gépen, máshol meg azt írják, hogy az upgrade alapot képező terméket nem lehet másik gépre telepíteni. [link]
-
-
Topee2
csendes tag
de ez az up nem települ magától??(egyébként a kérdésem még él pls....)
-
Arnold2
őstag
válasz
pincehely
üzenetére
Talált egy csomót, elvileg törölte is, de megint ugyan azt dobta ki.
Elfelejtettem, hogy még telepítés előtt, ezt dobja fel: [link]
Egyszerűen nem bírom kiirtani. Lassan érik egy reinstall
Ami plusz, hogy a regedit-ben rákeresve már nem dob ki találatot. A Microsoft Games alatt sincs semmilyen egyéb bejegyzés.
Fogalmam nincs mi a szitu. Esetleg csökkentett mód vagy valami kiskapu nem létezik?
-
g.gergo
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Volt korábban erre lehetőség, de már tavaly az év első felében lejárt.
-
pzstm
titán
megjött a mai adag frissítés, köztük egy egész érdekes opcionális bő 10megás update lehetőség:
KB976902
"This software update will be a prerequisite to install service packs. Additionally, this update improves reliability when you install or remove Windows 7 and Windows Server 2008 R2 updates and service packs."Érdekes

-
Topee2
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Kösz valamivel előrébb jutottam, viszont van valami mbr adata minden rendszernek ami alapján bootol gép és ez teljesen törlődik egyiknek mindig, amikor másik lesz alapértelmezett vgay valami ilyesmi.Most úgy néz ki hogy win7 nem is látja xp-t.Xp is ugyanez a helyzet, bár érdekes módon attól hogy nem látja win7-et autómatikusan d-meghajtónak címkézte azt a partíciót amin most van, és tudja hogy c-n win7 van.Pedig elvileg xp-be mindig az C amire települ.esetleg erre így ötlet valakinek ??
-
Topee2
csendes tag
Helló!
Az a problémám hogy win7-re raktam xp-t és most automatikusan xp-t bootol.Gugliztam egy kicsit és meg is oldottam, DVD be, rendszer helyreállítás és voila, működik win7. Viszont most az a bajom hogy xp-re nem tok bemenni.Valami ötlet, hogy mind2-t tudjam használni??
Egyébként nem értem hogy két windows hogy lehet ennyire unkompatibilis egymással.Lehetőleg olyan megoldás kéne ami nem jár reinstallal. -
Воланд
titán
válasz
venember83
üzenetére
Van.
-
Goatman
aktív tag
Üdv!
Van egy Win7-es notim és egy TP-Link 1043ND USB portos routerem, amire kötöttem egy külső vinyót. Sikerült rendben összehoznom mindent, felh.név/jelszóval lehet hozzáférni, első alkalommal be is állítottam, hogy mentse el ezeket.
Rendesen működik a dolog, egészen újraindításig. Ekkor mindig kapom a "Nem sikerült minden hálózati meghajtót csatlakoztatni" üzenetet. Kiderült, hogy a hálózatra kötött HDD hitelesítési adatait hiába mentem el, minden reboot-kor eltűnnek azok Hitelesítő adatok kezelőjéből (Credentials Manager).
Hogyan lehet elérni, hogy permanensen ott maradjanak a vinyó bejelentkezési adatai?A választ előre is köszi

-
venember83
nagyúr
Van rá mód, hogy a laptoppal OEM-ként kapott Vistát kedvezményesen 7-re cseréljem? Gondolom, hogy nem, de azért jó lenne találni legális megoldást.
-
-
pincehely
addikt
válasz
ErosenZold
üzenetére
Elfogadni elfogja, de míg letölti ezt a "csak a frissítéseket tartalmazó" Iso-t, addig az update mindent szépen felpakol, és feltelepül a win7-is.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
ErosenZold
üzenetére
Szerintem inkább frissítgessen mint szívjon valami kokányolt OS-el.
-
ErosenZold
senior tag
Kérdezem,
Ha ismerős le szeretne szedni egy 2010.12.30 ig integrált Win7-et, és van hozzá eredeti serial-ja, akkor a Win elfogadja a serialt majd nem?Csak azért akarja ezt, mert nem akar fél napokat frissítgetni
-
mbencem
tag
milyen vírusírtót ajánlanátok win7 alá? esetleg más szükséges programot mellé
-
whited
addikt
Sziasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van 1 win7 pro x64(hivatalos, suli biztosítja)
A kiterjesztése viszont .cds és azt olvastam ezt valahogy kilehet csomagolni iso-ba csak nem találok értelmes leírást hogy mégis miként.
Tudnátok segíteni?

-
apro
senior tag
HALI
megnéztem a játékot nekem csak a nyitáskor tolta el mozaik ként a képet de egy "enter" után rendesen megjelent a kép és lehetett vele játszani.Azt hiszem a leg nagyobb felbontás a 800X600-as volt.A játékból való kilépéskor megint kicsit"zi-zi-s" volt a kép de rendesen kilehetett lépni is belőle, Egyszóval nekem a nyitó képernyőtől eltekintve működik rendesen.
Win7 Ultim.(64)
hali -
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem nem kellett resetelni, csak sokat nyomkodtam az ctrl+alt+del varázs billentyűkombinációt és megoldódott a probléma.

(#36846) mg105: Ehhez a pagefile.sys-t kellene átmozgatni egy, a ram drive által létrehozott másik meghajtóra.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management] ezen belül van olyan, hogy PagingFiles és ExistingPageFiles. Itt tudod módosítani az elérési utat, de nem tudom, hogy mi történik akkor, amikor te bekapcsolod a gépet és még nincs az a meghajtó csatlakoztatva (mivel még nem indult el a ramdisk) amit te megadtál új elérési útnak.
Na igen, az meg a másik, hogy a 4 giga kevés. Nekem is annyi van és be van kapcsolva a lapozófájl, mert van amikor egy darab program felzabálja mind a 4 gigát.
-
sfdrakex
nagyúr
Nem értelek, ha van elég ramod, akkor nem fogja a lapozó fájlt használni amíg elég a ram, csak ott lesz a vinyón, ha már használni akarja az OS akkor meg azért mert elfogyott a ramod, nincs hely a vinyódon ? Szóval amíg elég a ramod nem lassul azért mert van lapozó fájl. Egyébként meg a 4 giga ram is el tud fogyni annyira nem sok már az.
-
netkoo
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most minden mappát megtudok nyitni.Köszönöm a segítséget!

-
Na hát "ráindítottam" a játékra(W7 x64 alatt, csak úgy natúr, mindenféle kompatibilitás nélkül), és igen, elcsúszott a kép, ami látszódott az tiszta matyóminta volt, az már csak hab a tortán, hogy resettel kellet újraindítani a gépet.

Szóval nem erőltetném ezt a játékot...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mg105
senior tag
köszi mindenkinek. azért lenne rá szükségem, mert van elég szabad ramom, a windows mégis használ lapozófájlt. kikapcsolni meg nem akarom, mert akkor bizonyos alkalmazásoknál azt írja, nincs elég ram, pedig (bőven) van.

-
-
Воланд
titán
Lapozófájlt (virtuális memória) biztos, hogy nem tudsz a ramban tárolni, hiszen az akkor kell ha fogyóban van a fizikai ram. Amúgy meg RamDisk 11.
(#36840) Fire/SOUL/CD:

-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Nekem egy érdekes, csak részben ide illő problémám/kérdésem van, remélem tudtok benne segíteni.
Van egy régi flipperem, ami szépen elindul XP alatt, 7 alatt is, viszont 7 alatt szétesnek a színei teljesen. Próbáltam már kompatibilitást, 256 színű futtatást, ami létezik, de nem bírtam megoldani a dolgot. Ha valakinek van ideje és kedve foglalkozni kicsit a dologgal, annak itt van maga a játék...
-
mg105
senior tag
sziasztok! anno olvastam egy progiről, ami képes a windows lapozófájlját és temp mappáját a RAM-ban tárolni, lényegesen felgyorsítva az oprendszert. nem tudjátok, hol találom meg?
-
share
tag
megtaláltam gépen a biztonsági lemezképet a w7-em-ről, kiírtam, kíváncsi vagyok, szorítsatok.
-
válasz
nemcso
üzenetére
Hát nekem nvidia lapom van, és van egy frissítés hozzá. Az usb-hez adtak egy frissítést ki, ami csak akkor települ, ha 4 vagy több giga ramod van. KB976972-es frissítés jelzése alatt települ. Lehet hogy ez a baja, nem tudom. Érdemes megnézni, hátha.
Ha ez a baj, akkor csak törölni kell és lehet hogy jó lesz. -
Kephamos
addikt
Na, utánajártam és a baj nem jár egyedül.
Azt írják az okosak, hogy töröljem a Microsoft Live-ot és telepítsem.
A vezérlőpultban nem találom a Microsoft Live-ot és mikor meg le szertném tölteni, akkor ott egy halom dolgot ajánl fel: live esentials, msn, kutyafüle. Melyik kell nekem? -
nemcso
őstag
Kijött valamilyen WIn7 frissítés (?), mert :
E-bank használata kártyaolvasóval+chipkártyával a következő problémát hozza :
Ezidáig a win7 csak magát a kártyaolvasót telepítette, de ha most az ismerős fel is telepíti a kártyaolvasót, amint beleteszi a chipkártyát, a win7 intelligens kártyának ismeri fel magát a kártyát és telepítené, ha tudná.
Maga a program és kártya használata erndben van, de minden egyes kártya betételnél ismételten próbálkozik a kártya telepítésével.Van erre valamilyen megoldás ?
-
Kephamos
addikt
A win7 (x64) hiányol egy xlive.dll nevű file-t, amit le is töltöttem, azonban lövésem sincs, hogy hová kéne bemásolnom. Valami tipp?
-
válasz
mbencem
üzenetére
WIndows 7 HP x64. Mondjuk ha videót vágsz akkor a 2 giga igen karcsú. Akkor meg oda kell még min. 2 giga. Driverekből nem nagyon kell, esetleg majd hangkártya, vagy chipset, de azt már a windows 7 ismeri. Ha kell valami akkor a gyártó honlapja és ott keresel drivert. Az ilyen optimalizáó meg rendszer tisztító programokat kerüld. Mondjuk a ccleaner az jó. De max azt használd. Videó lejátszáshoz valami beépített kodec-es kellene, mondjuk vlc, vagy mpc-hc, amiből van x64-es verzió is.
Amit használsz videóvágót, arról meg kell győződnöd, hogy a 64 bites oprendszert támogatja-e, vagy fut-e rajta. Ennyi. -
mbencem
tag
sziasztok
nem tudom hogy jó helyre írok-e de ha igen akkor segítsetek légyszíves
nah szval adott a vasam:amd x4 620 tuningolva 3.2re
gts 250 512mb
2gb ddr2
500gb hdd
gigabyte ma770us3Erre a gépre milyen op.rendszer passzolna? főleg játékra és videószerkesztésre használom.
És windows telepítés utána mien programokat telepítsek hogy stabilan fusson a rendszer; mert a hd videók régebben nem akadtak de mostanság még a 720as videók is szaggatnak az 1080p-s videók meg épphogy elindulnak.
Privát üzenetben is jó de legjobb ha ide válaszoltok.
Előre is köszönöm és ha lehet akkor egy kicsit részletesebb leírást mint hogy pl. xp; driverk ennyi .... -
válasz
netkoo
üzenetére
Az, hogy kis lakat látszik bizonyos mappák előtt, az nem gond, mert az az OS védett fájlait jelképezi. A "gond" inkább az, hogy egyáltalán látsz olyan mappákat, amiket alapban nem kellene(ezt csak úgy lehet kivitelezni, ha a mappabeállításokban a rejtett fájlok megjelenítés be van kapcsolva illetve az OS védett fájlinak elrejtése meg ki van kapcsolva)
A nagyobb gond az, hogy ott olyan mappák is lakattal vannak ellátva, aminek nem kellene, na ezt meg csak úgy lehet elérni, ha valaki "belematat" az engedélyekbe/jogosultságokba.
Ha nem Te követted el, akkor marad a haverod, aki felpakolta a W7-et. Huzasd újra vele(ha magad nem tudod megcsinálni) aztán mond meg neki, hogy max aktiválja a W7-et de másba ne piszkáljon bele és akkor nem lehet ilyen gond.
-
brd
nagyúr
-
netkoo
senior tag
Most megnyilik. de azt nem értem miért nem tünik el lezárt lakat ami a fentebb linkelt képen van a mappáknál?
Tényleg eredeti az Egyetem adta és egy barátom telepítette fel .Mert én nem értek hozzá sajnos. -
válasz
netkoo
üzenetére
Ok, haladunk. Akkor add hozzá a SYSTEM-et is, ahogy korábban leírtam, "neki" teljes hozzáférés kell. [link]
Ha jól csináltad, akkor ezt kell hogy lásdNa most ha mindezek után, más mappáknál is előjönnek a problémák, akkor tényleg azt javasolom inkább, hogy telepítsd újra a W7-et, mert csúnyán szét vannak barmolva az engedélyek/jogosultságok (magától egy eredeti W7 ilyet nem csinál)

Mivel írtad, hogy suliból kapod a W7-et, ezért az eredetiségével nem lehet gond, inkább szánd rá az időt és húzd újra és ezek a gondok eltünnek. -
sfdrakex
nagyúr
Olvastam, csak még sose próbáltam a C-t cserélni, nem tudtam hogy azért kérdezted a Hogyan-t mert nem tudod hol kell állítani, vagy azért mert próbáltad de miről a rendszer particióról van szó így nem ment.
Egyébként ha telepítéskor formázva van előre és te a D -t választod azt is átnevezi C re miután felment és elindul?
-
netkoo
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nem ugy volt beállitva az volt megtagadás. beállítottam ahogy kérted most jó.
DE a seytemhez továbbra se tudok hozzá férni illetve a document mappában 2fájlhoz
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem gonoszságnak szántam, de most hogy mondod gyanús hogy te csináltad a w7 Fire-t : D
-
válasz
netkoo
üzenetére
Most egyenlőre elfelejtjük a SYSTEM-et, mint tulajdonost. Azt nézd meg, hogy MINDEKI-nek milyen engedélyei vannak.
(A linkelt ablakon) Speciális/Engedélyek fül/Engedélyek módosítása/MINDENKI kijelöl a listában/Szerkesztés Ezt kellene hogy lásd, ha meg nem akkor így állítsd be
(Teljes hozzáférést MINDEKI számára nem adunk!)
Ha esetleg nincs a listában a MINDENKI, akkor hozzá kell adni: Speciális/Engedélyek fül/Engedélyek módosítása/Hozzáadás/Speciális/Keresés most/Listából MINDENKI kijelöl és végig okézni mindent.
sfdrakex #36811
Miért, tényleg létezik Fire Edition? Menten lehidalok...
-
netkoo
senior tag
Valaki nem tudja a megoldást az én problémámra?

-
brd
nagyúr
Lehet úgy telepíteni a Win7-et, hogy ne C:-t adjon magának?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Látom. Na várj csak, ha jön ki egy ilyen csoda verzió, akkor megnézem és ha valami nem fog menni, akkor hozzád jövök panaszra, hogy nem jó ez a sz@r windows, mit gányoltál össze...

-
netkoo
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
netkoo
üzenetére
Alapban a dokumentumok mappának a rendszer (system) a tulajdonosa, és nincs is szükség egyedi engedélyre számára
Tulajdonos
"Engedélyek"Próbáld meg így beállítani. őszintén szólva nem értem Nálad hogy kerülhetett rendszergazdai tulajdonba...

Sub-ZeRo
Látod, mostantól ha kijön valami Fire Edition, azt le sem tudom tagadni, hogy Én gányoltam össze...
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Wuthering Waves
- One mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) és megmondják a tutit...

Aztán majd szív vele sokat ha nagyon gányolt és nem csak a frissítéseket tették bele