Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Gigantikus átalakulásra készül a Vulkan API
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Aktív témák
-
Gerisan
tag
Hali!
Ismerősöm gépén nem indul a Win7.
Hiányol egy ilyen fájlt: Wuiqtjv.sys
lefuttattam egy javítást de nem segített.Igazából azt sem tudom miért tűnt el de az a fura,hogy rákeresek a neten erre a a fájlra és nem talál semmit. -
TRob1
veterán
válasz
Ratman
üzenetére
Arra célzott, hogy ne írj 2 hsz-t egymás után 1 percen belül. A hsz-ed felett 5 percig ott 1 szerkesztés felirat, és amíg az ott van, addig tudod szerkeszteni a hozzászólásod, nem újat írni.
De hát ezt már gondolom úgyis tudod 4 év fórumozás után 
(#38899) Gerisan:Ez egy elég érdekes nevű fájl, és tuti nem a Win része. Legalábbis nekem nincs ilyen fájl, és indul a win7

-
Lejszi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
UTF- 8 -ban van
nem lett atallitva. esetleg vmi mas? -
válasz
Bandi821
üzenetére
Akkor annyit még tegyél meg (bár nem biztos, hogy segít, mert tényleg vannak ilyen deszkák, amik "így indulnak"), hogy BIOS-t állítsd alapra és ellenőrzöd az alaplapon a power/reset/hdd led/power led stb csatlakozókat, hogy megfelelően vannak-e csatlakoztatva illetve azt is kipróbálhatod, hogy minden ilyen csatit lehuzól, csak a power legyen helyesen ráduga és akkor mi történik.
(Persze ezt csak akkor, ha tudod, hogy ezt hogy kell kivitelezni, nehogy aztán meg ne tudd visszadugdozni a csatikat)Az biztos, hogy nem W7 vagy egyéb OS miatt van ez a jelenség
-
Bandi821
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
De volt, ezt már az összeszerelés óta csinálja.
üdv -
-
Bandi821
tag
-
McKane
senior tag
válasz
Bandi821
üzenetére
" amit ha bekapcsolok, felpörög a gép (ventik vinyo, minden, ami kell) kb. 3 másodpercig jár, aztán leáll kb. 5 másodpercre, majd ismét felpörög. Innen már akadálymentes a dolog "
nekem is ugyanez van,de ahogy megtudtam az alaplap miatt... így van tervezve..
Abit IB9 lap..
szóval,szerintem náladi is ez lehet,nyugodj meg, az enyém már kb 4 éve így megy,semmi gondja nincsen miatta. -
Bandi821
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Van egy Windows 7-es gépem a, amit ha bekapcsolok, felpörög a gép (ventik vinyo, minden, ami kell) kb. 3 másodpercig jár, aztán leáll kb. 5 másodpercre, majd ismét felpörög. Innen már akadálymentes a dolog, 1-1,5 perc alatt bebootol és utána minden tuti. Nem értem ezt az indítási problémát. Amiket eddig megpróbáltam: különböző videokarik, váltogattam a pci-e foglalatokat, kicseréltem a tápot, levettem a feszvédős hosszabbítóról és közvetlen egy másik konnektorra kötöttem, cserélgettem a memokat. Minden esetben ugyanezt csinálta. Mi lehet a probléma? Konfigom: alapalap: EVGA P55 FTW, Core I5 760 proci, Gigabyte GTX580 kari, geil Black Dragon 2×2 Gb 1600 Mhz, A-DATA SSD meghajtó, nincs benne DVD, + 3 ház hűtő venti., Thermalrigt True Black CPU hűtő. -
Ratman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
OK, köszi, akkor így próbálkozom.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Krystal_s
üzenetére
Roviden:
Az normalis, hogy a termekkulcs kulonbozik, mert alapbol egy gyari image-bol telepulnek a laptopok (ha Win7-el veszed oket), es abban mas termekkulcsot hasznalnak.
Siman ujratelepitheto a gep, egy Win7 OEM lemezzel a gep aljan levo seriallal. A Retail, VL es egyeb kokanyolt lemezek eseten nagy valoszinuseggel nem fog mukodni a serial. A lemezen csak a kulonbozo edition-ok vannak amibol a serial hatarozza meg, hogy melyik telepul. Olyan lemezt en meg nem lattam amivel mind a VL, Retail es OEM kulcsok is mennek. -
Krystal_s
addikt
van egy Toshiba netbookom, gyárilag előre telepített Win7 home prem OA 64bit, hun.
Aida szerint a termékkulcs nem ugyanaz ,mint a gép alján lévő matricán.
ha vmikor egy tiszta rendszert szeretnék telepíteni, akkor van esély arra h egy másik win7 home prem képfálj erre megfelelő lesz és elfogadja a kulcsot ? beszéltem már pár szerelővel ,de mindenki mást mond. 1ik szerint szerezzek egy win7-t mindegy milyent ,mert majd a kulcs megadása után a telepítő felismeri melyikhez jó a kulcs, másik szerint pedig ezen spéci Toshiba win7 van és csak ugyanilyen jó, ahhoz pedig nem kell kulcs sem
úgy tudom van Retail azaz dobozos és OEM verziók.ez pedig OA. tudom melyik mit jelent, csak azt nem h most a matricán lévő kulcs melyikhez lenne megfelelő.a gyártótól csak olyan lemezt lehet igényelni, ami már nem tiszta, azaz tele van pakolva mindenféle próbaverziós programmal, ami nekem sosem kéne...
ezért vettem drágábban ezt a gépet h eredeti windows-om legyen. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Mans20
üzenetére
Mindenki mást használ és másra van szüksége, ezért vicces mikor sokan lehúznak mások által optimalizált Oseket netről, annak aki megcsinálta lehet hogy jó, de másnak kai más programokat használ azoknak már nem feltétlen. Egyébként pedig szerintem ahogy írtam is felesleges belepiszkálni nagyon keveset nyersz egy ilyen akcióval és többet veszíthetsz, ha kiveszel olyan részt amire egy programnak szüksége lenne aztán majd emiatt nem tud elindulni, rend4esen működni.
-
Drughi
addikt
Üdv,
Windowson belül hol tudom beállítani, hogy a rendszermemóriámat ne "adja át" a gpu-nak a gép?
Win7 ultimate x64
Intel i5
Ati 5650
4GB ram
Ebből 2,5 gigát tud használni a gép, mert állitólag a többit a gpu kapta meg.Ez windowon belül megváltoztatható, vagy más a probléma?
-
sfdrakex
nagyúr
-
Mans20
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
home basic van fent épp,de a premiumot akarom átművelni.
-
válasz
Ratman
üzenetére
Sehonnan, mert nem tettem be a linket, megvártam volna, mit reagálsz a felvetésre, miszerint a W7 Update-ről nem talált drivert hozzá? Ha nem, akkor innen: [link]
Ha meg ralink chipsetes, ahhoz meg innen: [link]
(nem kell megadni nevet, meg mailt a letöltéskor)Mans20
Rakj fel egy kisebb változatot, nem kell mindig Ultimate-ben gondolkozni, azokból meg nem kell törölni semmit... -
Mans20
addikt
Jóestét
RT seven el akarok win 7 et et alkotni,a vlite val már csináltam egy lemezt de az nem jött össze,van valahol valami leírás hogy miket lehet törölni és miket muszáj meghagyni?mert nem akarok 20 dvd-t elszarni emiatt.
-
Воланд
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
-
ErosenZold
senior tag
Win7 x64 Professional alatt, milyen programmal tudnék jelszót rakni egy txt filera? -
Ratman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lehet hogy láma vagyok, de mit értesz az "innen" alatt?
Honnan tölthetem le? -
válasz
Ratman
üzenetére
Ha tényleg nem talál a W7 hozzá drivert (de csak abban az esetben) innen letölthetsz Vista x64-el is kompatibilis drivert hozzá, azt meg jó eséllyel "megeszi" a W7.
(Ne a setup utility-t futtasd, hanem eszközkezelőből próbáld megadni a driver mappát, majd kikeresi magának a megfelelőt ha tudja)Ha meg ralink chipsetes, ahhoz a gyári oldalon vannak w7-es driverek, csak derítsd ki milyen és milyen verziójú chipset van rajta
-
Ratman
tag
Sziasztok!
Win 7 alá keresek Gigabyte GN-WBZB-M belső USB-s wlan kártyához drivert.
Nem tudom valaki talált már ilyet?
-
McKane
senior tag
hello
keresnék windows7 minialkalmazást (gadgetet) ami rádiófunkcióját tölti be..
régebben valahol láttam,de már nem tudom hol volt..
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Mi az a kiemelt felhasználó? Ilyennel én eddig nem találkoztam még.
Van admin meg van user, ennyi.
-
válasz
Boogie33
üzenetére
Ahogy írják, a pendrive, a merevlemez nem fog úgy leállni, mint xp alatt. Vista/win7 alatt fog pörögni a tányér, a pen pedig áram alatt lesz. Ha leválasztod akkor nem lesz baj belőle, nyugodtan ki vagy le lehet húzni a gépből. Az MS-nél tudják hogy mit csinálnak, nem kell vele foglalkozni, hogy nem áll úgy le, mint xp alatt.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Blood Mage
üzenetére
Mi az a program ami nincs winre, csak macosx-re és nem is helyettesíthető semmivel ?
-
törölt tag
-
-
Boticell
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: a win7 (64bit) telepítése közben kiírja, hogy telepítsek egy drivert az alaplaphoz kapott cd-ről. Ilyenkor mindig megfagyott a telepítő, így rátettem a driver cd-ről a fontosabb dolgokat pendrivera. Ekkor sem talált semmi olyat, ami megfelelt volna neki, de én telepítettem egy az AMD sata driverét. Ekkor már látta a vinyókat, szépen particionáltam is, megadtam neki, hogy melyikre települjön. Elindult a telepítő, "windows fájlok másolása kész", majd az volt, hogy "expand windows files" (asszem), ez sokáig 0 %, majd kiírta, hogy installation cancelled, és, hogy nézzem meg a dvd-t, hogy tényleg azon vannak-e a telepítő fájlok? Ekkor leokztam, majd újraindult a telepítő, és az "expand" résznél megállt.
Ez megvolt vagy 4-5-szor, majd utána újra oda jutottunk, hogy telepítsek drivert, mert kell, de hiába, semmit nem fogadott el, pedig már mindenféle cuccnak a driverét betettem. Azóta mindig csak eddig jutok, már lassan kihullik a hajam.... -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Boogie33
üzenetére
64 bites jobb pldául abban hogy tud kezelni 4 gigánál több memóriát, és egy alkalmazásnak tud adni 2 gigánál több ramot is. a 32 bites az összesen 4 gigát tud kezelni, tehát ha van 4 giga ram a gépedben meg 1 giga a VGAdon akkor a ramból nem fog használni csak kb 3 gigát, illetve kicsivel kevesebbet, mert minden gépben levő ram így a hdd cache is lejön a 4 gigából. A vinyó leállítást nem tudom, én az usb-s vinyót nem szoktam eltávolítani szabályosan leállítani ha végeztem a használatával, fogom és kikapcsolom. Pendriveokat is mindig csak simán kihúzom azokat se szoktam szabályosan eltávolítani még sose volt belőle bajom,
-
Boogie33
senior tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Hali. Köszi a helpet sikerült megoldani. Még lenne két kérdésem ha lehet. Az első: miért nem kapcsolja le külső merevlemezt a gép az xp-nél mindig leállt a forgást amikor leválasztottam most forog tovább. A másik hogy mitől jobb (ha jobb egyátalán) a 64 bites mint a 32 bites win 7.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
Blood Mage
üzenetére
Vmware-el esetleg megoldható, de az a programtól is függ.
Az adatlapodat elnézve simán tudnál Mac osx-et futtatni a gépeden. -
cigam
titán
válasz
Blood Mage
üzenetére
Felteszel egy virtuális gépet, arra felhackolod az OSX-et, és már tudod is futtatni. (osx86 topicban több segítséget kapsz talán)
Megkérdezhetem melyik progi amihez ennyire ragaszkodsz? -
Blood Mage
senior tag
Sziasztok!
Tudok megoldást kiválni arra a problémára, ha egy program csak Mac OS-en kompatibilis, de én win7 alól szeretném elindítani? (mivel csak az van)
Gondolom költői kérdésnek minősül, de azért egy próbát megért
Előre is kösz a segítséget!
-
|AP|
veterán
Szeretnék segítséget kérni...:
A rendszer Win 7 ultimate 64bit. A konfig egy core i7-920, X58 lap.
Ma reggel azt kezdte játszani, hogy a "windows indítása" képernyő után jópár perc telt el fekete képernyővel, amíg nagy nehezen megjelent az "üdvözöljük!". Ezután további 5-10 perc (!!!) amíg betölti az asztalt, de ezt már nem tudja rendesen megtenni... nem áll fel a rendszer. Csökkentett módban kicsit tovább jut, de abba is belefagy.
Tegnapig semmi gond nem volt, simán kikapcsolt este a gép. Új hardvert/szoftvert nem telepítettem.
Amiket próbáltam-eredménytelenül:
-indítási hibajavítás
-rendszer visszaállítás
-memória ellenőrzésVan valakinek ötlete? Reinstall?
köszönöm...
-
nfsu17
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Egy tag írta nemrég, hogy ő is telefonon szokta az utóbbi időben, ennek ellenére most ment neki neten is. Valamit lehet változtattak.
-
Воланд
titán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nem szívózik, csak van nekik egy bonyolult, ráadásul elég sűrűn változó licencelési politikájuk, amit elég nehéz nyomon követni.
Pl.: OEM licenc ugye hardverhez van kötve, hardvercsere esetén cserélni kellene a w7-et is, ennek ellenére ms support telefonon keresztül beregisztrálja.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Ha kiemelt fehasználónak állítod be ?
(#38800) woland_y2k
Na mosrt egy érdekesség, hogy bent a cégnél hivatalos ultimate x64 es, ujra kellett rakni az egyik gépemet, és csak telon engedte, utána ismét újra kellett rakni, és ment neten is, tehát hol így, hol úgy.
De felháborító, hiszem megvetted, a gép ugyanaz, akkor minek szívózik az MS ? -
AthlonXP
őstag
válasz
Boogie33
üzenetére
Na most ez engem is érdekelne, ugyanis nálam is ez van. Nekem ez azután kezdődött, miután feltettem az új AMD/ATI drivert. Neked is ezután jött elő vagy esetleg más okozta? Egyeseknél meg az egérmutatónak lesz rossz a képe, a driverrel, mondjuk az nálam speciel jó
Azt írták, majd a következőben ezt kijavítják, szóval egy kicsit bugos lett bizonyos szempontból a driver.. 
-
koshmar
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köszönöm!!
Végül is az átméretezés vált be.nfsu2: Köszi, ezt is megpróbálom!

-
Воланд
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Jah, kicsi fehér rész maradt az alján.
Lényeg, ami lényeg, nincs semmi gond a PrintScreen-el. -
Laccoss
addikt
-
Teasüti
nagyúr
Tudnátok segíteni?
Létrehoztam egy korlátozott felhasználót egy élő, belakott windows alatt (eddig csak egy volt, rendszergazda) és most a daemon tool lite nem akar működni.
Az integrációt nem lehet alkalmazni, rendszergazda engedéllyel sem. (pár fájltípus bejelöletlen marad, ha fejre állok, akkor is)
Így a képfájlokra mutató parancsikonok nem működnek nekem (amire szüksége lenne a laikus felhasználóknak).
Ha a képfájlok elindításánál azt választom, h "open with" és rámutatok a dtlite.exe-re, akkor "parancssori hibát" kapok.Van vmi ötletetek?
Köszönöm!szerk: próbáltam újratelepítést is, hátha van ilyen funkciója, h "telepítés az összes felhasználónak", vagy hasonló, de nincs.
-
Boogie33
senior tag
Hali. Azt szeretném kérdezni hogy a több megnyitott internetes ablak eddig a tálcán megjelent és ha a nyilat rátettem akkor egy pici kép jelent az oldalról , most csak írás jelenik meg tud segíteni valaki?

-
szaszapi
őstag
Hello!
Lenne egy problámám.Pár napja úgy indul a gépem hogy ellenőrizni kell az egyik lemezen a konzisztenciát.Hagynám hogy végigfusson de nem csinál semmit ha továbbnyomom akkor feláll a rendszer.Hard disk sentinel 100%osnak véli a vinyót.Milyen paranccsal vagy mivel lehetne kiiktatni ezt a dolgot,mert most már nagyon idegesítő.
-
akos3
addikt
köszi szépen, így már tényleg nem kérdezi meg! Tökéletes

Viszont nem engedi formázni ezek után sem azt a meghajtót ahol a régi xp volt. Ill. még részben van is mert a WINDOWS mappából nem lehet kitörölni a system32 mappát. Nem tom, h e miatt e vagy más file zavar be, de nem engedi. Mind1 igazából zavarni nem zavar, csak heylet foglal még, de szerencsére azért abból van elég
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mivel embereken keresztul megy az masdnaa is ezert elofordulhatnak hibak, az altalad leirt is ilyen.
-
Ziog
aktív tag
A következő problémával fordulnék hozzátok.
Adott egy win7 prof. egy asztali gépen. Egy hálózati feszültség szabályzóhoz csatlakozna, aminek hasonló a config felülete mint egy routernek. Ugyanúgy IP alapon lehet elérni, csak nyilvána a beállításai mások.
A probléma a következő, amikor megnyitnám az adott IP-n a cuccnak a felületét, akkor valamiért felugrik egy ablak, melyben kér egy felhasználói nevet és jelszót. A gond az, hogy hiába adom meg neki a jó felhasználói nevet és jelszót, nem enged tovább és újra és újra bekéri azt.
Próbáltam IE-vel 8 és 9 is, Firefox, Chrome és mind mind ugyanazt játsza el. XP prof alatt simán tovább lép és bejutunk a config felületre. Egy másik érdekesség, hogy telneten keresztül midnen rendben megy simán lehet csatlakozni.
Mit lehetne kikapcsolni vagy épp be, hogy tovább tudjunk ugorni erről a pontról???
-
pschio
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
majd jön kraftxld aztán mindjárt megrázza a tudás fáját

-
válasz
JColee
üzenetére
Hidd el, nem vagy egyedül, hogy az MSDNAA-s OS-ek(és nem csak azok, beszélhetnénk az Office-ról is) milyen változatok egyáltalán. Elméletben mennyiségi liszenszesek és KMS aktiválásúak (egyetemi hálón keresztül lehet aktiválni). Ennek ellenére találkoztam már olyan W7 Enterprise-al is(meg Office Enterprise-al is), ami annak ellenére, hogy VL-es, adtak hozzá kulcsot, holott a VL-ek nem kérnek telepítéskor kulcsot.

Most jól jönne néhány MS guru, aztán tiszta vodkát öntene a pohárba, mert ebben a kérdésben teljes káosz uralkodik.

Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Az AI gáz: megfullad a Föld a fosszilis fogyasztástól
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Nintendo Switch 2
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-1500Ft
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 192 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LENOVO Gaming topik - még frissebb lista (2026.01.21)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
De hát ezt már gondolom úgyis tudod 4 év fórumozás után 

nem lett atallitva. esetleg vmi mas?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

úgy tudom van Retail azaz dobozos és OEM verziók.ez pedig OA. tudom melyik mit jelent, csak azt nem h most a matricán lévő kulcs melyikhez lenne megfelelő.

1366x768, nem?