Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Aktív témák
-
válasz
Laccoss
üzenetére
Hali!
W7 esetén felesleges? Pont ez miatt van sok emberkénél, hogy nem ébred fel a masina, ugyanis azt tudják páran, hogy hát Hotswap, azt már kevesebben, hogy NCQ(de ez csak akkor ha a HDD támogatja, nem minden HDD NCQ-s), de azt már elég kevesen, hogy bizonyos továbbfejlesztett energiasémákat/energiatakarékossági sémákat csak AHCI-n "keresztül" lehet elérni.

Szóval itt nem sebesség, meg Hotswap meg ezek miatt fontos.Fire.
-
válasz
manó17
üzenetére
Hali!
És még annyit, hogy hivatalosan is a W7-et javasolják hozzá, mint OS-t, illetve a hivatalos oldalon nem lehet XP/Vista drivereket sem leszedni hozzá, csak W7-est.
Szóval ha mégis felpakolod az XP-t, akkor egyből drivereket is keresgélhetsz hozzá, ami aztán vagy működik vagy nem.(Aztán lehet keresni megint tovább)
(Csak a rossz/hibásan működő driver telepítgetésnek meg megint lehetnek(és szokott) következménye lenni
)Fire.
-
Laccoss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szerintem felesleges az AHCI, főleg ha emiatt problémás az oprendszer telepítés.
-
válasz
manó17
üzenetére
Hali!
Igen megoldható. Először telepítsd fel az XP-t, a telepítővel particionálj(mondjuk 3 darabra HDD-t, 1 az xp, 1 a W7 és egy az adatoknak). XP c-re, W7-t D-re és akkor nem kell utólag foglalkozni a boot menűvel, mert automatikusan létrejön.
Egy zavaró tényező van a dologban, nevezetesen, hogy annak utána kell nézni, hogy ennek a laposnak a BIOS-ában lehet-e állítani SATA üzemmódot IDE-re, mert ha nem(és Acer ezen tipúsainál ez egyáltalán nem ritka), akkor sajnos AHCI driver integrálására lesz szükség az XP telepítőbe, mivel nincs floppy meghajtó a masinában. Azt meg nem tudom, hogy meg tudod-e egyedül(vagy segítséggel) valósítani.Amúgy osztom az előttem szóló véleményét, azaz ha csak valamiért nem nélkülözhetetlen az XP, akkor felesleges. HA így döntesz, akkor viszont a BIOS-ban mindenképp AHCI-ra állítani.
Fire.
-
manó17
csendes tag
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem hogy megoldható egy az hogy Win 7 és win Xp legyen egyszerre a gépemen? köszi. "ACER ASPIRE 5542G"
-
dunc
nagyúr
-
papa1
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
HAli.
Hát stabilnak-stabil,bár az enyémet stabilabbnak érzem,mert ez a fiam gépe.Igaz nem volt hang wintelepítés után,ezt egy hangkártyával pótoltam,a videókártya driver sem volt jó a legfrissebb,csak egy régebbi verzió.Ezektől eltekintve működik.Ezt csak tegnap óta kezdte el. -
bpx
őstag
válasz
Beretta 92R
üzenetére
kezdjük azzal hogy svchost.exe van, és nem pedig svchosts.exe, ami nagyon gyanús és google szerint is trójai
-
Gorneck
legenda
válasz
Beretta 92R
üzenetére
Próbáld ki amit írtam...egyébként más böngészővel is ez van?
-
Beretta 92R
tag
Kipróbáltam már úgy is hogy Firefoxot teljesen leszedtem és úgy is kijött ez a hibaüzi.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Beretta 92R
üzenetére
Akkor arra kéne rájönni, hogy melyik startup program vagy service akarja ezt a vackot használni.
De az is lehet, hogy konkrétan az Avira blokkolja, így jó lenne, ha kikapcsolnád, és megnéznéd úgy is. -
Gorneck
legenda
válasz
Beretta 92R
üzenetére
És ha letiltod az Avirát?
Pluginokból mit használsz? Vagy azok nélkül is ezt csinálja? Flashplayer frissítés?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Beretta 92R
üzenetére
Extension-okhoz kötik a xul.dll problémáját, tehát próbáld azt, hogy azok nélkül indítod a Firefoxot, illetve uninstalláld őket. Konkrétan valami letöltő plug-inre olvastam panaszt, de ezzel az erővel lehet bármi.
(Egyébként tisztázzuk már, hogy mikor kapod ezt a hibaüzenetet... akkor jön elő, ha a Firefox-ot akarod indíani, máskor nem? A program maga elindul, vagy nem?)
Egyébként ahogy elnézem, ez erősen a bugróka hibája, sok köze nincsen a Windows-hoz. Lehet, hogy a Firefox saját topikjában kéne érdeklődnöd, hátha ott pöccre megoldják a gondodat.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Beretta 92R
üzenetére
Elvileg a Firefox része ez a xul.dll, tehát ha sérüt, akkor rakd újra a bugrókát. Viszont ahogyan neten nézem, a Vipre vírusirtó pl. le tudja lőni, így ha valami ilyen színvonalas csodát használsz, akkor attól lehetőség szerint válj meg.
-
pzstm
titán
driverek, appok, alkalmazások, registry "optimalizáló" csodák......
esetleg msconfig-ban nézz szét, lehet 1-2 dolgot kivehetsz....
Szűztelepítéshez képest nekem is lassabb, igaz indul vele bár többb dolog(pl.: skype, msn, 6gadget, Outlook 2010, MSE plusz 1-2 nyalánkság

Amúgy augusztus eleje óta van fent x64-esem, eléggé használva van, de ha fizetnének sem telepíteném újra, ugyanis teljesen jól megy minden

(Bár Morden24 kollegának meg nekem külön verziót gyárt MS már Vista óta
) -
netboy
senior tag
-
papa1
tag
Hali.
A gondom a következő lenne.
Adott egy asrock 4core dual lap,1Gb ddr1 memória,Celeron D prockó,Ati 9600 pro VGA.
Tegnap óta elkezdett változó időközönként,változó terhelésre fagyogatni.Nincs kék képernyő,csak fagyi.Az eseménynaplóban Kernel power 41 63 hiba van kritikusnak írva.
Kerestem a guglin,de érdemi választ nem találtam.
A segítségeteket előre is köszönöm.
-
veber
tag
Hi
Mitől lhet hogy egy idő után telepítés kb 6 hónapja volt, elkezd a win 7 boot idő lassulni, meg néha agép is?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy kérdésem lenne. Ha meg akarom nyitni az egyik progi (cfosspeed) beállításait, ilyen hibát kapok:
Gyanítom hogy a dolog a javával van összefüggésben. Az OS Win7x64, és a legújabb 64 bites java van fent.
A kérdés: fel kell tegyem a 32 bites java-t is?
-
rebugra
aktív tag
Tudtok valami jó hálózat kezelő alkalmazást? Mert a Windows-é nem egészen jó, Van Win7 + XP gépek, és mindig gond van a megosztásokkal, és kéne valami progi ami kezeli ezt. Van ilyen?

-
-
Hunter2
addikt
melyik parancsal lehet kiíratni hogy mennyi van még vissza próba időszakból?
A sajátgépen tudom hol lehet megnézni de engem a parancs érdekel. -
pzstm
titán
-
Hali!
A rearmozas ugyanugy mukodik most is az rtm 64-es ultimaten?

-
GabN73
addikt
Hali!
Hogy tudnék netet teremteni drága Win7 rendszeremre?
Adott egy SMC netkari,ami a szomszédtól szedi a netet(félreértés ne essék,unokatestvéremék
)
Ha a drivert felrakom akkor se akar összejönni,ha a wint akarom rávenni hogy csatlakozzon akkor se.Nos valami spéci megoldás? -
Morden24
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Pedig sokkal praktikusabb, mint kézzel rendszerfile-okat törölgetni, vagy alaposan szétvágni a registry-t manuálban

Gorneck23: Jaja, én is most találtam, megy is fel.
(#18050) Laccoss: Nyilván x86-os a rendszered. Gorneck-nél meg pl. nálam is x64-es Win van, abban meg két IE is van (32 és 64 bites). És kétszer 7,3 az pont 14,6 mega, és pont annyi a frissítés

-
Gorneck
legenda
14megás IE8 friss? Most gyütt...
-
pzstm
titán
Ha igazán össze szeretnéd gányolni a rendszert....
WinBubble 2.0 For Windows7 with over 200 Tweaks

-
AirBooms
addikt
Mellesleg érdekelne, hogy az miért van, hogy a Total Commanderben megtudom nézni a rejtett mappákat, fálokat (itt be tudtam állítani), de az Intézőben, hiába állítom ezt be a Mappa beállításainál, mégsem látom továbbra sem a rejtett fájlokat mappákat? Mit csinálok rosszul?

W7 Pro64 Hun (legális) -
Morden24
nagyúr
válasz
RootRulez
üzenetére
Ha semmi változás nem volt az íróprogramban/beállításokban/író firmware-jében/alaplap biosában vagy beállításaiban, akkor az lenne a tippem (ofkorsz szokásos kábelellenőrzős dolgok után, de ha írott lemezt jól olvas, akkor ez nyilván nem lehetséges), hogy döglődik az ODD, de meg kéne nézni másik gépben esetleg.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! A következő problémám van: felraktam a Win 7 x64-et. Minden tökéletesen működik 1 dolgot kivéve. Alvó állapotból visszatérve nem működik a billentyűzet. Egy Genius Twintouch 720e-t használok, az eszközkezelőben ki van pipálva, hogy az eszköz felélesztheti a gépet....stb. Letöltöttem hozzá a friss win 7-es drivert, de nem müxik. Usb-s vezeték nélküli, ha megnyomok egy gombott villog is az usb-s érzékelője, de nem ír semmit. Ötlet?
-
-
LLKobe
veterán
válasz
baluka1974
üzenetére
Mert nem neked szólt.
Egyébként pont ez a baj a mókolt windowsokkal, van akinél előjönnek egyes hibák, van akinél nem. Ezért kerülendő, csak magad alatt vágod a fát ha ilyet teszel fel. El se kell cseszni hogy ne működjön, el van az buherálva már alapból.
Szerezz egy rendeset.
-
Morden24
nagyúr
-
válasz
baluka1974
üzenetére
Buherált win 7?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Pár napja olyat csinál a masina, hogy ha üres DVD-t teszek bele, akkor megfagy. Nem mindig, de eddig 5-ből 3x esett meg... Van hogy ha várok pár perc múlva magához tér, de volt hogy reset lett a vége. Szerintetek mi miatt van ez?
Üdv: RR
baluka1974 Miylen az alaplapi hangkártyád, jó illesztőt tettél fel hozzá? Videokártyád milyen, nincs véletlen rajta HD Audio kimenet és a WIn7 azt állította elsődlegesnek?
-
baluka1974
csendes tag
Segítsetek! Feltettem a win 7-et, de sehogy sem tudok 3 napja hangot varázsolni rá. Próbáltam az alaplapi hangkártyával /realtek/ és próbáltam egy Sb Audigy-vel, de sehogy nem megy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Morden24
üzenetére
Hm...
"Kevésbé ismert technológia és sokan az intel CPU-k sajátosságaként emlegetik, ám ez egy nagy tévedés, ugyanis a modernebb AMD-s alaplapok és CPU-k (Phenom, Phenom II, Athlon64 X2) is támogatják ezt a technológiát, s alkalmazásával a terheletlen teljesítményfelvétel tovább redukálható. A C1E lényege, hogy az operációs rendszer a CPU számára HLT parancsot küld, amennyiben a CPU éppen tétlen (a Windows mindig küldi, ha nincs teljes terhelés alatt a rendszer), és ezáltal éri el a várt hatást. Érdekes módon a tesztek túlnyomó többségében ezt elfelejtik AMD-s rendszereknél bekapcsolni, s mindössze néhány fórumon lehet fellelni, hogy mégis mennyit számít ez a gyakorlatban." - ezt írta a kolléga még 2009 elején.
[link]Na mostmár okosabb lettem..

Viszont akkor én az 5%-ot hiába írom át, különbség nem lesz, nemde?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Morden24
üzenetére
Hát én C1E-t csak Inteléknél láttam, mer lényegében együtt használják ugye az EIST-tel. AMD-s lapban én csak CnQ-t láttam mindig.
@Sub-ZeRo: Nekem ez 5%-on van, és 2700Mhz-re veszi vissza az órajelet idle-ben.
@hakos1987: Akkor nem tudom, ha jó a rendszer akkor ne foglalkozz vele, jobb ötletem nincs.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
C1E-t intelék tudnak. AMD az CnQ-t tud. Nekem be van lőve az EIST/C1E, így 3825-ről leveszi 2700Mhz-re. Ez elég sovány.
Ő, hát pl a notik alapból visszaveszik, nincs külön szoft,vagyis pl. nekem nincs telepítve semmi. Netbook-oknál ez annyiban más, hogy ott úgymond van profil a programban, és a profilhoz mérten állítja. Vagyis ez van az EEEpc-knél.
Szal most ez a minimális processzorteljesítmény minek a %-át nézi?
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Igen a bios állít ezt azt. De ahhoz kell a szoftver is, hogy mennyire. (de lehet hogy most hülyeséget mondtam.) Bár, nagyon kicsire, nem tudja levenni, van egy gyári értéke, amíg engedi levinni.
Nálam nem működik, C1E, nincs Phenom procim.
Azt nem tudom, hogy jobban vissza veszi-e.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Én is csak a cleaner részt használom, de most kíváncsiságból lefuttattam a registry részt. Ilyeneket talált:
- invalid default icon
- activex/com issue
- open with application issue
- missing typelib reference
- installer reference issue (ebből a sokat)
- obsolete software key
- missing shared dll (ebből a sokat)
- unused file extension (ebből a sokat)Foglalkozzam e ezekkel? Régen XP alatt havonta raktam rendbe, de hetes alatt még sosem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Csak kérdezem mer ugye alapból a bios állít ezt azt. Notiban nekem teljesítmény módban is ugyanúgy leveszi az órajelet mivel műxik az EIST/C1E. Asztaliban is megy, ugye de ott is kb ~1000mhz-t vesz le az EIST, ezért kérdezem, hogy ha állítom az energiagazdálkodásban a cpu részét akkor jobban visszaveszi? Mert ugye ha bios-ban nincs engedélyzetve az EIST akkor nem veszi vissza egyáltalán.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hakos1987
üzenetére
Nincs egy monitorod vagy valami, esetleg kipróbálni?
Amúgymeg, ha megy a rendszer tökéletesen akko ne foglalkozz vele. Amúgy van egy megoldás rá, csak nem biztos, hogy megoldja...
Max próbáld ki. Csak neked a en-US helyére hu-HU kell asszem. Feltéve ha magyar a rendszer.
-
válasz
netmesterke
üzenetére
Ez nem fog működni. Szerintem.
Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

)