Hirdetés
Aktív témák
-
bedohazi
aktív tag
Meg elobb irtam hogy eme filoket nem tudom nerovan siman dvdre irni, ez most is kerdem hogy csinaljak power isoval egy sio-filet es utana irjam ki?Vagy egyaltalan igy lehetseges-e?
ez egy 7-es win, itt vannak a filok:
Ezt tolottem es meg szeretnem irni, de ugy hogy mukodjon, bottoljon rendesen.
Varom az segitseget hogy hogyan keszitsek ebbol telepito dvd-t
Elore is koszonom, nem vagyok jartas ebben a temaban. -
-
kbalazsa
senior tag
Azért másoltam át, mert Win alól nem fértem hozzá. Most nekifekszek ennek is. Azt gondoltam, hogy a BCD csak egy fájl (igaz bináris formátumban), amit a bcdedit és az Easy BCD is képes túrni. Így jónak gondoltam ezt a megoldást.. ezért jó ez, van bene kihívás és tanulni való

-
kbalazsa
senior tag
Oks, pontosan ezt próbáltam ki. Átmásoltam a BCD-t, megszerkesztettem Easy BCD-vel, majd visszadobtam a 100-as partícióra és... nem az igazi, pedig 2x is csekkoltam, hogy kipipáltam a driver-es opciót. Akkor most mégegyszer nekiülök, és előszedem azt a BCD-t, hogy mi a helyzet vele...
Egyébként Win7 alól nincs rá lehetőség, hogy elérjem a 100-as partíció fájljait? Már sajnálom, hogy hagytam a telepítőnek létrehozni...
-
Lenry
félisten
válasz
roltaylor
üzenetére
sehogy.
ha megvetted, és aktiválod, az csak jó neked.
ha nem vetted meg, akkor legyél olyan kedves elolvasni a topik címét, meg az Alapelveket, amiket te is elfogadtál nagyjából 8 perce, és annak fényében tovább fórumozni.(#37491) AirBooms az irodában Vista HP-t használok én is, a Rendszertulajdonságok lapon (Win gomb+ PauseBreak) a Windows verzió alatt van egy link, hogy "Windows Vista frissítése" ez egy weboldalra visz, hogy hogyan tudsz Win7-re frissíteni, nézd meg, hátha segít
-
roltaylor
csendes tag
Halihó!
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy hogyan tudnám elkerülni a rendszer aktiválását Windows 7-en?
Köszi a segítséget, ha tud valaki!
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Van egy dobozos Vista Home Premium 32 HU oprendszerünk. Ezt lehet valahogy upgradelni Win7 Home Premiumra? Mármint hol tudjuk ezt az upgrade-et megvenni? S egyáltalán létezik csak upgrade, ez olcsóbb így, mint ha vennénk egy új Win7-et?
Köszi!

-
Lenry
félisten
válasz
kbalazsa
üzenetére
a Windows önmagától nem tud indulni, és erre a Grub sem képes. amikor kiválasztod a Grubban a Windowst, akkor úgynevezett chainload történik, vagyik a Grub indítja a BCD-t és az indítja a Windowst.
szóval szerkesztgesd nyugodtan a BCD-t, csak arra figyelj, hogy az EasyBCD ne írja fölül a Grubot az MBR-ben
-
kbalazsa
senior tag
Windows 7 x64 mellé feltettem egy Open Suse-t, így most GRUB-al indulok, a Win7 által létrehozott 100MB partíció meg kiesett a pixisből, az MBR átkerült a Linux térfelére.
Viszont aláíratlan drivert szeretnék használni, így jó lenne megtoldani a BCD-t egy ilyen opcióval (pl. Easy BCD-vel), de ha jól érzékeltem, a Win boot GRUB-ból berángatva nem nyúl a BCD-hez (legalábbis ahhoz, ami a 100 MB-s partíción van nem).
Arra gondoltam, hogy visszatolom az MBR-t a WIN7 alá (a 100MB-s partícióra) és megoltodom a boot opciókat a Linux indítással, de még ezelőtt egy kérdést megér:
Van -e lehetőség arra, hogy a GRUB-os indítást megtartva mégiscsak használhassak BCD-t? Persze az is lehet, hogy benéztem valamit. Szerintetetek?
-
Qbász
aktív tag
Helló! Segítség kellene. A helyzet az hogy miután feltelepítettem a 976902-es frissítést azóta a gépem nem hajlandó kikapcsolni, sőt még alvó módba se lép be. Akármikor ha rákattintok a start menüben a leállításra, el is kezdi végig is megy de nem áll le hanem újra indul. De elötte egy pillanatra szétesik a kép.
Win7 Pro 64bit
A segítséget kösz előre is! -
-
Snay
csendes tag
köszönöm mindenki segitségét most már nem csinálja

-
SityiSXT
őstag
Segítséget szeretnék kérni, mert behalt a System Restore a gépemen (Win7 Home Premium 64 bit, minden driver a lehető legfrissebb). Ha megpróbálok létrehozni egy visszaállítási pontot, hibaüzenettel elszáll: a Volume Shadow Copy időtúllépéssel és 81000101 hibakóddal elszáll. Amit eddig tettem:
- kikapcsoltam a System Restore-t, majd újra bekapcsoltam -> nem működik
- ellenőriztem a szolgáltatásokat: a VSS automatikusra van rakva és fut, a Windows Backup manuálisra, de ha kézzel indítom, akkor is ugyanez a hiba
- konzolon kiadtam a "vssadmin list writers" parancsot, erre percek óta csak annyi az üzenet, hogy "Waiting for responses. These may be delayed if a shadow copy is being prepared"
- futtattam egy memóriaellenőrzést is, nem talált problémát
Milyen mágiával tudnám újra működőképessé tenni a rendszert a "komplett újratelepítés" varázslat nélkül (azt meghagynám utoljára)? -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Snay
csendes tag
Ezt csinálta ma reggel első indulás után
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.The problem seems to be caused by the following file: win32k.sys
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.Technical Information:
*** STOP: 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff96000136320, 0xfffff88002a12140,
0x0000000000000000)*** win32k.sys - Address 0xfffff96000136320 base at 0xfffff960000a0000 DateStamp
0x4a5bc5e0 -
flash-
veterán
sziasztok
nem indul a photoshop
ez a windows hibaüzenet(win 7 64bit home premium):opengl32.dll nem windows rendszerhez lett tervezve vagy hibát tartalmaz....
van valami megoldás a javítására?
-
újoncrs
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Igen szoktam ujraindítani ,de ugyan az mindig ,akkor csinálja csak, mikor letöltök a letöltés felmegy 1500 Kb/s megszakad és, akkor lessz ujra net, mikor leáll tejesen a letöltés , tehát 0,3 Kb/s már ujra van net, nekem csak az a fura, hogy másfél hónapig rendesen ment és semmi nem változott a gépen.
-
artiny
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Huuuu
ez nagyon kiraly koszi szepen 
-
dajani
tag
Sziasztok.
Win7 Enterprise 32bit van a gépemen, és az hogy lehetséges, hogy 4GB memóriából 3.2GB-t lát?
Az igaz, hogy az Enterprise és a Home Premium butítva lenne és ezért nem használja ki a gép teljes adottságait?
-
-
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, volt restart.
-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Jobb megoldás híján úgy döntöttem, hogy ameddig ebben a gépben csak egy merevlemez van, kikapcsolom a biztonsági mentés funkciót.
A Backupot kézzel töröltem, majd taskschd.msc eme csoda segítségével inaktiváltam az ütemezést.
A Karbantartás lapon azonban ugyanúgy azt mondja, hogy a biztonsági mentés elkészült bla bla, de a biztonsági mentés lapon már azt ,hogy nincs beállítva.
Hogyan lehetne gyári állapotába vissza állítani ?

-
Na akkor te is figyelj. Szerintem nem voltam bunkó, elmondom miért.
1. Ide jössz és elmondod mi a bajod. Egy dolog, nem ez a baj, azért van a fórum.
2. Azt egy szóval nem említetted hogy milyen rendszer alól csinálja a géped a hülyeséget csak azt hogy buzerálod valamivel elsz@ródik és mi találjuk mi a baja...
3. Ha a vga-val van a baj és rendszer telepítés után is csinálja a hülyeséget, akkor nem szoftver, hanem a hardver a hibás. Mivel ez egy windows 7 topik, nem ide való.
Tudod itt van kereső és keresgélni kell.
Ja és a géped adatait kitöltheted nyugodtan, mert ha többször jössz ide segítséget kérni, akkor na matekozunk már azon milyen hardver, szoftvered van..
Persze attól még kérhetsz segítséget, ha pontosan leírod milyen rendszeren mi a hiba jelenség.
4. Nem vagyok bunkó paraszt...
5. Kijavítanálak... Csak egy diplomám van...És nem vagyok Bill apónak az öcsse sem.
Ja és tudom a jómodort. De csak akkor ha az illető megérdemli...
6. Olvastam hogy elnézést kérsz, én is.(na most voltam bunkó de csak azért mert most jöttem véradásról
) -
Akkor rakd vissza az MS által felpakolt WDDM drivert és úgy használd egy ideig a gépet (WIN gomb+Pause/bal oldalt eszközkezelő/jobb egér a vga karin/illesztőprogram frissítése/illesztőprogramok keresése a számítógépen/választás a számítógépen található illesztőprogram-listából/és kijelölöd az alap MS WDDM drivert: [link]
Ha a hiba nem jelentkezik, akkor nyilvánvaló, hogy a telepített driver okozza a hibát(nem mintha eddig nem lett volna elég egyértelmű), ebben az esetben, próbálkozz egy régebbi driverrel, vagy ha van esetleg újabb az NVidia honlapján, akkor azzal.
Nem írtad hány bites a rendszer ezért
8800GTX - W7 x86 Driver
8800GTX - W7 x64 Driver -
Snay
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy emlékszem csak a driver telepítés után
-
Snay
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Elnézést kérek Sub-Zerotól is és mindenkitől akit ez sértett.Nem támadásnak szántam.
Akkor memtesztre már nem volt időm mert tegnap este raktam újra a rendszert De jut eszembe egyszer miután bejött elsőnek a kékhalál és újraindult akkor bejött szerintem a video bios, piros háttere volt meg minden és azután kezdte el dolbálni ,de majd akkor BSviewer-el megnézetem mi a baj és akkor majd felrakom este fele okKöszönök mindent
-
Amikor felpakoltad a W7-et, feltételezem telepített a karihoz drivert a W7, akkor is meg volt már a BSOD vagy csak azt követően, hogy másik drivert felpakoltad?
Az első HSZ-ban találsz egy Blue Screeen Viewer nevű alkalmazást, az részletes infót ad a BSOD-el kapcsolatban, arról egy screenshot jó lenne, amin látszik, hogy mely modul okozta a hibát és annak hibakódja. -
Snay
csendes tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Figyelj szerintem és normálisan kérdeztem nem bunkó paraszt módra és ilyenkor elvárja az ember hogy aki válaszol az is normális legyen nem, most neked biztos 2 diploma díszeleg a falodon vagy nem tudom Bill apónak vagy az unoka öccse vagy, nem tanítottak meg téged a jó modorra.Egyébként írhattad volna hogy bocs nem akarok segíteni ,de ha nem akarsz segíteni akkor meg minek írtál.Legalább egy kis energiát megspóroltál volna. Így a véleményed nem veszem figyelembe mert ez vélemény és nem válasz egy kérdésre.
Üdv

-
Snay
csendes tag
Heló
Nekem két napja kezdte a kékhalált dobni a gép ,föl raktam a videókártyám egyik programját amivel lehethúzni + még a ventillátort állítani nos én az utóbbit szerettem volna feljebb venni és mikor leokéztam akkor kezdte el a hülyeségét azóta már a win-t is újra raktam de aprobléma nem változott ,egyébként 8800gtx-em van. Már a biosban is mindent újra autóra állítottam de semmi. Válaszotok előreis köszönöm
Üdv
-
újoncrs
csendes tag
Sziasztok eg olyan problémám lenne win7 ultimate-vel ,van egy netgear modem routerem végigmentem a beállításokon van net is de 3 hete az a probléma ha töltök utorrentel akkor megszakad a net a hálózati diagnosztika azt irja ki hogy ip cím ütközés van de néztem már a két gépnek más az ip cime aki tud legyen szives segítsen.
Előre is köszönöm.
Azt elfelejtettem irni hogy win7 -nél van virtua pc is mert a nyomtatomat nem ismeri fel ,xp a virtual gép. -
vante
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor most tulajdonképpen mit kellene nekem csinálni, mert nálam laptopon win7 x86 van, és integrált vga. A gyárilag kapott drivert feltettem, élményindexet is lefutattam, de mikor tölt be a win, deskopra kerülés után fél-1 percig sötét képernyő fogad, majd egér mozgatása után visszajön, és utána nem is lesz, csak akkor (van).
-
artiny
őstag
Belehet löni olyat,hogy ha egy ablakot akarok allandoan lathato legyen a kepernyo (always on top,ne takarja ki mas ablak)
Gondolok itt megnyitott mappakra,firefox ablak,flash ablak -
Végül is amikor új drivert pakolsz fel, akkor előfordul, hogy mintha "alapra állnának" a WIndows grafikus szolgáltatásai (kb olyan, mint amikor feltelepítesz egy W7-et és az felismerte a VGA karit, de még az Aero szolgáltatások sem mennek, amíg nincs lefuttatva az élményindex). Ilyenkor előfordul, hogy akár programok futtatásakor is észlelhetően egy minimális időre (pár tized másodperc) fekete lesz a háttér, mielőtt a progi elindulna.
Mivel írtad a driver telepítést, illetve amikor rádugod az USB-t, akkor vélhetően az Autoplay is akcióba lép, így gondoltam, hogy a fent említett jelenség(amivel már sokszor találkoztam) felelős a dologért és azt az élményindex frissítés meg fogja oldani...Ezek szerint ráhibáztam...

-
Lenry
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
az eseménynaplóban nem volt nyom, de az élményindex frissítése a jelek szerint segített, bár az összefüggést nem igazán értem

de mindenesetre köszi

-
-
stimea
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos nem megy!
Nem írtam el! Nem tudtam jól kimondani (nem régen volt!) és rajta maradt. Nem szereti!
De, ha így kérek valamit az tuti megvan!!
-
Lenry
félisten
vajon miért kapcsol ki egy pillanatra a monitorom, ha bármilyen USB eszközt csatlakoztatok? (ideértve a Bluetooth kapcsolatot is)
néhány hónapja egy VGA driver-frissítés után kezdte, de hiába cseréltem vissza, nem segített.
Win7 x64, GF7900GTO, Detonator 260.99, majd 266.35b
-
-
-
stimea
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az első sikeres írásnál is ez volt a felállás.
Igen, fizikai valóságos CD írók.
Más progik kezelik őket.
Pl.: Ashampoo Burning Studio 10, Nero, Pinnacle Studio 12
Az UltraISO mountol róluk.
-
válasz
stimea
üzenetére
Akkor az eszközkezelőben távolítsd el az írókat, majd gép restart (hátha az nem tetszik a W7-nek, hogy Te adtál az íróknak betűjelet.) Ezt azonban csak saját felelősségre tedd, mert van amikor(mondjuk ritkán, de előfordulhat) nem fogja újra felismerni az írókat...
És még annyi, azok valóban CD írók, azért jelennek meg CD íróként?
-
stimea
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Próbáltam ugyan olyan típusú, ugyan abból a csomagból való CD-RW-re és nem megy !
A Nero meg simán átkopizta akármilyenre, akárhányszor.
Az a feltűnő, hogy nem is keres lemezt, hanem azonnal pattan az üzenetablak.
Csak próbálok mindent leírni.
-
stimea
tag
válasz
stimea
üzenetére
Úgy látom, másnak is van baja vele, de én ezt nem értem:
http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://forums.techarena.in/operating-systems/1250796.htm&ei=fIY0TcjLPIX6sgbP9NysCg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCQQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dwin7%2Bhiba%2B0x80070057%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DJ2E%26rls%3Dorg.mozilla:hu
fficial%26prmd%3Divns -
-
stimea
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Van egy Samsung = s és egy Pioneer = p, hogy ne keveredjek el.
Kb. 1 hónapja készítettem az RW CD-t, most véglegesre akartam írni és nem megy.
Szerencsére az "eredeti" meg van és készítettem másolatot róla.
De újat nem sikerül, bármelyik írót használom!
Nem is nézi, hogy van e CD bent!
Hoppszi! Egyből ez az üzenet. -
-
válasz
bedohazi
üzenetére
Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy miből is szeretnél ISO-t készíteni, de a 2GB-os jelenség okát igen. DVD írásakor, standard ISO fájlrendszer esetén van meg ez a 2GB-os korlát, azaz egy fájl sem lehet ennél nagyobb(A DVD ISO fájlrendszer, meg a ISO képfájl nem keverendő
)Nero-ban válaszd az UDF fájlrendszert és máris tudsz 2GB-nál nagyobb állományokat is kiírni.
-
-
bedohazi
aktív tag
Udv. mindenkinek
Milyen programok ajanlotok amivel windows 7 fileokbol iso(vagy ha azt mondjatok akkor mas..)kepfajlt tudok csinalni es azutan azt a kepfilet kiirni dvdre, mert magat a filokat nem tudom semmivel dvdre irni(mindig azt irja hogy egy file nagyobb mint 2gb es nem lesz win7alatt olvashato
), es arra gondoltam, hogy egyszer isot kell a fileokbol csinljak es csak aztuna kiirni dvd-re.
Mondjatok ha nem igy kell, valamint hany szorosan irjam?.
Ha neroba siman "adat dvd keszietse"-re megyek akkor is ugyan az a gond a 2 gb-al.
Esetleg el lehetne kerulni hogy elore kepfilet csinaljak es kepfile keszites nelkul megirjam valahogy a filekat?
koszonom. -
Phvhun
őstag
válasz
BaziJoe00
üzenetére
Előző topikban csak szórakoztam veled.
Ez kell neked : http://www.killbox.net/ -
BaziJoe00
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
5 ször indítottam újra még mindig ott van 3 napja ezzel küszködök
Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A32 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

ez nagyon kiraly koszi szepen

fficial%26prmd%3Divns
= 141 MB az egész.
)
), es arra gondoltam, hogy egyszer isot kell a fileokbol csinljak es csak aztuna kiirni dvd-re.