Hirdetés
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
nontech
csendes tag
válasz
Morden24
üzenetére
Most akarom újra rakni a 7-et,mert most xp van megint fennt,de arra nem emlékszem,hogy be volt-e kapcsolva,viszont,azt tudom,hogy torrentkliensnél nem volt vele gond,mehetett bármennyi letöltés és amikor egyesével töltögettem le a fájlokat mondjuk datáról,akkor sem.ha viszont ment a letöltésvezérlőben a 4-5 vagy éppen több letöltés,akkor már megette a memóriát fél órán belül.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20
üzenetére
Ööö, bár nem nekem szól, de nekem sincs desktopon kuka.
Nagyon egyszerű: néha disc cleanup.Amúgy is legtöbbször shift+delt nyomok, ha valami tutira nem kell. Lomtárat elég ritkán használom.
-
Воланд
titán
válasz
Salvador20
üzenetére
Rögzítve van a start menüben, ha nagyon tele van akkor megnyitom és lomtár ürítése, meg előtte át is nézem a biztonság kedvéért, hogy tényleg törölni akarok-e mindent ami benne van.
-
nontech
csendes tag
Viszont a 7-et szeretném már használni játékok és egyéb dolgok miatt is,gyerekeknek is egyszerűbb a kezelhetősége,jobban szeretik,csak használnám a letöltésvezérlőket is azért.
-
nontech
csendes tag
XP-n pedig semmi gondom nem volt vele,visszaraktam utána az XP-t újra és azon jó volt,de win7-en csak ezzel a letöltésvezérlővel van egyedül gondom.
-
nontech
csendes tag
windows7-nél nem tudok letöltésvezérlőt(Jdownloade,dataget),vagy más egyebet sem használni,mert állandóan megtelik a memória és lefagy a gép,csak újraindítás után tudom használni.Aztán kb. fél órát mennek a letöltések,megint megtelik a memória.
-
nontech
csendes tag
Sziasztok,tudna valaki segíteni,sürgős lenne....
-
kpal
nagyúr
Köszönöm mindenkinek
az MNB oldalán megnéztem és csak a dollar tért el 1Ft-al úgy hogy egész jó
az euro megegyezett . -
kpal
nagyúr
Szerintetek mennyire pontos és megbízható a Win7-ben a pénzváltó mini alkalmazás ?
-
adamka16
őstag
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Salvador20
üzenetére
Igen, amint mondtam, a Flash HWA nélkül nagyon szar tud lenni.

-
Salvador20
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
na látod ezért volt minden szavam feltételes mondatban

Köszi az infot, bár a felét nem fogom megjegyezni (mert nem is értem minden részét), de mostmár tudom, hogy nem tudtam jól. Amugy engem a flashben az idegesít, hogy a netbookomon szaggat, mig a wines sliverlight nem, pedig ránézésre néha jobb a képminősége. Ennyi -
sfdrakex
nagyúr
Nem kizárt, ha sokat töltesz le attól töredezett tud lenni rendesen. Letöltöd, kicsomagolod, törlöd mást töltesz stb. Letöltésre én külön vinyót használok, ne azt csessze amin az os és az adataim vannak. Küldj rá egy HD sentinelt, az megmondja az állapotát.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Salvador20
üzenetére
Itt keveredés van, de nagyon.
A H.264, ami egy videótömörítési szabvány (jelenleg az elérhető legjobb), részben a Googleé, asszem 10%-ban. Viszont a Google fejlesztette ki az ingyenes nyílt WebM szabványt, ami Matroska konténeren alapul és VP8 videó és OGG hang van benne, és elsősorban HTML5 videókba szánják. Szóval jelenleg a Google a WebM-et nyomatja ezerrel.
Ha a Flash videózást nézzük, általában most már mp4 konténert használ H.264 videóval és AAC hanggal egy flash alapú playerrel a weben. Ezek zárt szabványok, szórásuk ingyenes, viszont kodeket továbbadni már nem. Ezekkel nem szokott baj lenni, sőt a H.264 tömörítés sokkal hatékonyabb mint a VP8, sőt hardveres gyorsítással a flashes videók lejátszása töredéke CPU idő a VP8-nak... Ha nincs elérhető HWA, akkor a VP8 a nyerő, ugyanis natív dekódert építettek az újabb böngészőkbe.
Szóval árnyalt a dolog. Ráadásul az apple szidja a Flahst, de a VP8-at is.

Az x264 egy ingyenes tömörítőprogram, az H.264 egyik (legjobb) implementációja.
-
Salvador20
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
androidnak nem konkurencia a flash? Mármint hogy mostmár a google-é az x264, meg még pár dolog és volt is szó róla, hogy szabad forráskódú lesz (vagyis aktivisták követelték kb.), meg stb és akkor lenyomhatná a lassú hibákkal teli flasht. Mint az apple
sza*jaineszközein. -
-
akom
őstag
Win7ről van szó.
sfdrakex: Akkor csak én értelmezem rosszul a feladatkezelőt ?Akkor mi lehet a lassulás oka ?
-
Salvador20
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
netbookjaim vannak. vagy desktop, mint minden szgépre gondolsz?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Salvador20
üzenetére
2 gigából nekem is 0,8-1,2 giga körül foglalt le, most 4 gigából 1,6 - 1,8 giga körül. A képen amit akom rakott be nekem úgy tűnik kb a fele van használatban a memóriának.
-
kisza25
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igen, csak nekem, most kellett vennem és jelenleg Ausztriában dolgozom és lehet csak áprilisban jutok haza(nem mellékesen itt olcsóbb), szóval így volt a legegyszerűbb, gondoltam dobok rá egy magyar nyelvet és át címkézem aztán szoszi, de ez eszembe sem jutott,hogy illegális

amúgy majdnem AC100-at vettem, 240€ lett volna, de 2.1 nem támogat flash-t -
WonderCSabo
félisten
válasz
Salvador20
üzenetére
Keress rá a neten. De semmi értelme androidnak desktopra, akkor rakj rá vmi értelmes linux disztrót.
-
-
karlkani
aktív tag
válasz
adamka16
üzenetére
Ha a programban a "revert to default logon screen"-re kattintva az a kép jelenik meg, amit a blade-es téma beállított, akkor a megoldás az, amit fentebb írtam.
Az eredeti fájlról, ha szerencséd van csinált egy backupot, pl.: imageres.dll.bak. Az imageres.dll-t nevezd át valamire, majd a backup fájlt nevezd át imageres.dll-re.
-
Salvador20
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
de jó, mármint az androidos netbook. Ezt én is föl tudom rakni?
akom: Ha win 7 vagy Vista, az azért vaa, mert azt hiszem "inteligensen" mindig csak a meglévő memória max felét használja az OS a feladataira, vagy valami ilyesmi, majd valaki pontosítja, de nagy vonalakban erről van szó
-
akom
őstag
Sziasztok!
Adott egy gép:
kép a vezérlőpult rendszer ablakból kivágvaA problémám pedig az hogy valamiért csak 2GB ot használ a win.

kép a feladatkezelőbőlMiért nem használ több memóriát ?
Sajnos eléggé zavaró amikor másolok és közbe netezni is akarok, érezhetően belassul a gép.
Előre is köszönöm a segítségeteket !

-
beni121
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi, enyémre kéne valami
-
kisza25
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ez megint mekkora f@... már bocsánat,de ez a microsoftnak kiakasztó dolgai vannak,
nekem van egy legális xp-m, egy legális Win7 64bit home premium és egy legális starter,
mindet kifizettem és nem használhatom kedvemre, csoda, hogy még engedik, hogy utólag programokat telepítsünk rá
-
beni121
aktív tag
Nem tudjátok android jön gépre?
-
Воланд
titán
válasz
Salvador20
üzenetére
Msdnaa-s licenc magyar nyelvű Windows 7 Professionalra szól, viszont gyárilag nincs ilyen telepítőkészlet, az ms nem foglalkozott azzal, hogy csináljon ilyet. Gondolom ezért legális nektek az utólagos nyelvváltás. Retail verzióknál meg az ms által kiadott WAIK-al lehet beletenni a kívánt nyelvi csomagot a telepítő médiába, ami legális.
beni121: Van már, úgy hívják, hogy linux.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Salvador20
üzenetére
Másrészt a dvd imagebe hogy kell belerakni? az en-EN.cab-ot át kell cserélned a hu_hu.cab-bal és átnevezni? Ez sem hangzik legálisabbnak a másiknál

Nem így kell, és hidd el, retailnél egyik legális, másik nem.
nem írta ki neked a "fizetésnél" a download előtt, hogy hogy kell csinálni a details-ben? Nekem nem a dvd-be rakós volt, hanem, hogy az eredeti nyelv angol, a magyar nyelvi fájlok ugyanitt tölthetők le, how to install és utána jön ez a cmd-s.
Nem írta ki. utólag is meg lehet nézni?
-
Salvador20
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igen, de amikor töltötted le nem írta ki neked a "fizetésnél" a download előtt, hogy hogy kell csinálni a details-ben? Nekem nem a dvd-be rakós volt, hanem, hogy az eredeti nyelv angol, a magyar nyelvi fájlok ugyanitt tölthetők le, how to install és utána jön ez a cmd-s.
Másrészt a dvd imagebe hogy kell belerakni? az en-EN.cab-ot át kell cserélned a hu_hu.cab-bal és átnevezni? Ez sem hangzik legálisabbnak a másiknál

(#36031) bobsys : Értelek, akkor ezt tisztáztuk -
bobsys
veterán
válasz
adamka16
üzenetére
Regedit es a HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\
\LogonUI\Background alatt torold az OEMBackground kulcsotImadom az ilyen remekbeszabott programokat. A hatterkepet, logon screent, locolt kepernyo kepet siman meg lehet valtoztatni mindenfele szar gany trehany programozok altal keszitett programmal.Baratod
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Salvador20
üzenetére
mert hogy máshogy lehet
A telepítő DVDbe integrálod bele a nyelvet, és nem utólag váltasz. Így csak egynelvá lesz a Win, ha utólag rakod, akkor kétnyelvű.
adamka16: REndszervisszaálíltás?
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy feltettem egy Blade nevezetű téma packot, viszont arra nem gondoltam, hogy a logon képernyőmet is megváltoztatja. Na már most, ha letörlöm a gépről a témákat, és visszaállítom az alap win7 témára, a logon marad a blade-féle. Logon studio-val próbáltam megváltoztatni, de nem változtatja meg. Hogy írtsam ki ezt a szutykot a gépemről?????

-
bobsys
veterán
válasz
Salvador20
üzenetére
msdnaa szerzodest nem ismerem, iskolai intezmenyek mindig kedvezmenyes konstrukciokat kapnak
a retail verziokrol szoktam irni -
Salvador20
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
mert hogy máshogy lehet,amikor profot adnak angolul és utána mellékelik hozzá a magyar nyelvi fájlokat, mindezt msdnaa-n, pont itt raknák ki ezt a lehetőséget, ha nem lenne legális? Minden tiszteletem a tied, de akkor valamelyikünknek nincs igaza
-
válasz
bobsys
üzenetére
Hát én akárhogyan írom be a a hibakódot, vagy a hal.dll-t, ez nem dob ki semmit

Gugli barátunk már segítőkészebb, bár előbbre nem vagyok most sem. Az van, ami itt is elhangzott, valamilyen hardware probléma áll a háttérben, de lehet akár driver-ből fakadó is.Azt hiszem holnap nekiesek valami tesztel, meg szétnézek, hogy a hűtőknél minden oké-e.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Salvador20
üzenetére
És kimondta, h. legálisan? Ne érts félre, örülnék ha legális lenne, nálam is u.a. a helyzet, MSDNAAs nyelvi csomagot raktam be utólag.
-
COLORBAR
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ok,köszönöm neked is és a TÖBBIEKNEK IS!

-
beni121
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
oké, rendben
-
COLORBAR
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ezmost mit jelent?
Megpróbáljam feltenni rá,avagy sem? -
beni121
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Rendben, nyomatékosítani szerettem volna de legközelebb másként csinálon sorry
-
beni121
aktív tag
igen, a régi gépemnél megpróbáltam és valammi gikszer került a gépezetbe, igen abban kéne segíteni hogy a win7et rárakni
-
COLORBAR
tag
Sziasztok,szerintetek ezen a gépen futna a win 7?
Amd athlon 2600+
1024 DDR memória
Ati radeon 9100 videokártya
Winchester van bőven
-
WonderCSabo
félisten
válasz
beni121
üzenetére
A hszeedet tudod szerkeszteni a (Szerkesztés) gombbal. 5 percen belül kell megkezdened a szerkesztést, 15 percig tudod szerkeszteni. Ha vmit ki akarsz emelni, húzd alá, vagy írd félkövérrel, de ne csupa nagybetűvel, az ordibálásnak számít.
(#36016) COLORBAR: Kompromisszumukkal.
-
beni121
aktív tag
ekőre is köszi
-
beni121
aktív tag
Nem szívesen nyulkálnék bele a gépembe így BUDAPEST BELVÁROSÁBAN keresnék olyan embert aki segítene nekem, természetesen nem ingyen kérném a dolgot, ha akadna olyan ember kérem írjon pű-t és megbeszéljük
-
beni121
aktív tag
Köszönöm szépen a gyors válaszokat mindenkinek!!!
-
brd
nagyúr
Olyat lehet vajon, hogy a Mouse Keys ne pittyegjen, ha ki-be kapcsolom a NumLock-kal? Leírhatatlanul (ezen a fórumon) bosszantó.
-
bobsys
veterán
Akkor tisztaba rakok par dolgot

Nyelv csere egy esetben legalis nem Ultimate rendszeren, ha azt a telepito mediaban csereled es utanna a cserelt nyelvu mediabol tolod fel a windows. Osszegezve telepites elott lehet nyelvet cserelni es egy csakis egy nyelv lehet telepitve.
Hal.dll - (#35995) Sub-ZeRo A hal.dll nem merevlemez library hanem à Windows Hardware Abstraction Layere.
(#36000) Morden24 igen a fentebb leirtak szerint legalis
-
kisza25
félisten
válasz
Salvador20
üzenetére
köszönöm

Sub-ZeRo: ha sikerül megoldanom, azért megírom, hogy hogyan
-
válasz
kisza25
üzenetére
Starterben nem tudsz frissíteni mui-t én úgy tudom. Esetleg úgy, ha jól emlékszem, hogy a telepítőbe belerakod a nyelvet és úgy telepíted fel.
A billt meg persze hogy át tudod állítani, az nem verzióhoz és nem nyelvhez van kötve.
Az angol xp-be, angol vista, angol win7-ben is benne van a magyar billentyűzet támogatás.
Én találkoztam vele mind háromban.
Szerintem ms honlap és ott a magyar mui-t leszeded és beleintegrálod a telepítő lemezbe. Vagy valami moddingal maga a rendszerbe. -
kisza25
félisten
köszönöm a sok választ, win7ultimate-re már raktam fel magyar nyelvet, letöltöttem a mui-t feltelepítettem és kész, meg csináltam windows updateról is már,
de most starterre nem találtam muit,meg ezt az opciót se updet-ben,
a telepítéskor, meg hungary-magyar szó kerestem és az nem volt, de ungarnt kellett volna
a terület és nyelvben sikerült magyarra állítanom a billentyűzetet...
tehát a támogatás szerintem megvan
csak starterhez kéne a mui
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Logitech z5500 5.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De az csak nagy méretben látszik, én meg kis méretben néztem.
Meg egyébként sem használom,

az MNB oldalán megnéztem és csak a dollar tért el 1Ft-al úgy hogy egész jó
az euro megegyezett .

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)