Hirdetés
Aktív témák
-
koshmar
veterán
Más:
Szerintetek miért van az, hogy ha az MSConfig-nál kilövök egy programot, hogy az ne induljon a boot során, akkor az csak 1 újraindítást követően használ.
A második és az azt követű indítások során újra bejön pl. az MSN, holott azt kilőttem,.
-
koshmar
veterán
Windows 7-nél hogy tudom beállítani azt, hogy az MSN-es linkeket a Google Chrome-mail nyissa meg? (Tehát az alapértelmezett böngészőként a Chrome-ot szeretném)
-
|AP|
veterán
Korábban már írtam, hogy bef*ngott a rendszerem, valószínűleg vinyó hiba (ez még nem derült ki, de esélyes).
Hogy elkerüljem a jövőben a hasonló kellemetlenséget a következőt szeretném:
-mivel egyébként is terveztem SSD-re átállni így a rendszer egy 64gigás SSD-n lesz.
-az adatoknak lesz egy másik vinyó, amin létrehozok egy 64 gigás partíciót a rendszer backup-nak.A Win7 biztonsági mentésével ugye meg tudom csinálni, hogy a teljes rendszert driverekkel, programokkal lementem a vinyó backup partíciójára, hogy onnan bármikor vissza lehessen állítani?
-
psg5
veterán
Üdv!
Win7-nél hálózati problema:
a helyi kapcsolat folyamatosan neten van, csak tiltással lehet kapcsolatot megszakítani.
Szépen létrehozható új kapcsolat (az is feltud csatlakozni vagyis egyszerre két csatlakozás is lehet ugyanarról a gépről...)
Másik gépen szépen meglehetett csinálni (szintén win7), hogy csak egy új létrehozott kapcsolat legyen és csak kézi csatlakozással megy fel a netre.
(router van)
Mit lehetne állítani, hogy a helyi kapcsolat ne legyen állandó? -
zack
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
Thx.
Egy fokkal jobb lett. Ha nincs más így jó lesz. Kikapcsoltam, de még így is 1mp felvillan majd tovább is lép.
Ha lehet kiűzném belőle ezt a dolgot hogy ne is lássa ezt az isten tudja honnan vett boot lehetőséget. Van mód rá hogy töröljem ezt a 2003/Xp való hajlandóságot? -
zack
nagyúr
Tudnátok segíteni hol tudom kikapcsolni a boot menüt?
Win7 64bit használok, de valamiért feldobja a DOS boot-os menüt, hogy 2003/XP vagy Win7-ről bootolnék. Egy op. rendszert használok, és szeretném ha visszatérne minden a normális kerékvágásba boot menü nélkül.
Előre is köszönöm.
-
polonic
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ez hatalmas.

Legalább helyén kezeli a dolgokat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
polonic
félisten
Nagyon jó az új IE!

Villámgyors. Simábbnak is tűnnek betűk, ez gondolom a gpu-s dolognak köszönhető.
Viszont miért nem lehet a 64 bites alapértelmezetté tenni.
Utálom, ha böngészek vele, bárhonnan máshonnan (msn, steam, stb) megnyitok egy linket, akkor nem az 64 bitesben nyílik új fülön, hanem elindul a 32 bites változat. -
cigam
titán
A win memóriakezelését tök felesleges piszkálni.
x64-es flashből még csak preview van: [link]
x64-es java
Adobe helyett, én a PDF-Xchange Viewer-t ajánlom. Nálam bevált -
Воланд
titán
válasz
geprombolo
üzenetére
Vezérlőpult -> Rendszer -> Speciális rendszerbeállítások -> Speciális fül -> Környezetei változók
(#39175) VGYke: Hagyd, hogy a rendszer kezelje a virtuális memóriát, ha van elég ram, akkor úgysem fogja azt használni.
-
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon köszönöm válaszod! Előbb (értsd: hónapokkal előbb) kellett volna olvasnom 
Ha már az urban legend (baromságoknál) tartunk: 64bit, 12GB Ram mellett a virtuális memóriával mi újság? Ilyeneket olvastam össze vissza:
* Mindég kell a win-nek
* Ennyi memóriával soha nem kell
* Szól a win ha majd kell
* Nem kell de lassul
* 12GBRam-ból csinálj pár giga Ramdrájvot, oda menjen
(Ilyet utóljára 12 éve csináltunk, Win98 alatt, DOS-os játékok miatt)Másik kérdésem Win7 (prof) 64 bittel kapcsolatban:
* IE-64 alá adobe flash: vak vagyok és nem találom meg az igazit, vagy nincs? Amit letöltöttem nem igazából működik (van ahol kifagy vagy mi). Letöltési címmel tudnátok segíteni? Vagy van valami titok? Pl. először 32bites flash, utána a 64 bites?
* Fenti kérdésem a Javara is vonatkozik, bár ott nem tapasztaltam anomáliát (főleg azért nem mert a telepítgetések alatt nem kellett eddig Java)
* Adobe Readerből nincs 64 bites verzió?Bocsánatot kérek ha olyanokat kérdezek, amit tudnom kellene (most kezdem a win7-64 szakmát)
-
geprombolo
őstag
Sziasztok! Át szeretném helyezni a temp mappámat egy másik partícióra, a múltkor sikerült, de most nem találom, hogy hogyan is kell megcsinálni? Tudna valaki segíteni?
win7 64 bit Ultimate, bár gondolom nincs különbség a verziók között ebből a szempontból. -
McKane
senior tag
hogy mit olvastam itten : [link]
idézet onnan: " Ha sokat használod a számítógépet, érdemes elgondolkodnod egy olyan operációs rendszer feltelepítésén, amelyik jobban gazdálkodik az erőforrásokkal - ilyen például a Linux. "

-
Воланд
titán
válasz
bobsys
üzenetére
Nálam most két fiók van, egy rendszergazda és egy sima felhasználó. Rendszergazdánál a HKEY_USERS alatt csak az 1001 végződésű sid látszódik.
XP alatt most gyorsan létrehoztam három sima felhasználót a rendszergazda mellé, ott sem látom a HKEY_USERS alatt a másik három felhasználó azonosítóját.
-
ErosenZold
senior tag
válasz
ErosenZold
üzenetére
Na, valami a frissítésekkel a szopó, mert rendszer visszaállítás után (ami a win szerint nem volt sikeres, de furcsa mód visszaállt) úgy nézem megy rendesen
-
ErosenZold
senior tag
válasz
ErosenZold
üzenetére
hát újrarakás nem segített, vissza állítom a tetves update előttre a gépet
-
Morden24
nagyúr
válasz
Воланд
üzenetére
Ja hogy ja... kicsit lassan esett le

(#39157) ErosenZold: Mármint mi és hol van? Mert ugye nálunk semmi, speciel ilyesmit nem olvastam, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet hiba.
Vagy a KB számok alapján keress rá neten, hogy más tapasztalt-e ilyesmit, vagy töröld az említett frissítéseket, és utána egyenként pakold fel őket. Mármint ha a törlés után elmúlik egyáltalán a gond. -
BullZeye
veterán
Pár gyors kérdés.
1) Quick Launchnak nincs egyszerűbb módja, mint új eszköztárban betallózni?
2) HKEY_USERS\S-1-5-21-2*********-1*********-8*******-1***, ide hogy tudok registry módosításokat/új key-eket rakni, ha nem tudom a pontosan a számsort?
3) Alapból nincs AERO, csak ha lefuttatok egy rendszerminősítést. Miért?
-
újoncrs
csendes tag
Sziasztok!
Kölcsön kaptam egy jog tiszta win7 32-64 ultimate telepítőt, az a probléma, hogy mikor telepíteni akarom, akkor a windows fájlok másolásánál ez a hibaüzenet fogad 0x80070017 valami olyasmi, hogy fájlok hiányoznak vagy sérültek, a telepítő cd- nek semmi baja, mert havernál meg telepít rendesen.
Ötlet valaki?? -
Kiss67
senior tag
Sziasztok.
Keresgéltem a hsz-ekben , de nem találtam semmit erről.
Tehát:
Adott egy jogtiszta win7 prof. 64 bit.
De nincs benne semmilyen gyári játék.
Nekem viszont kellenének azok amik az ultimate-ban vannak.
Milyen megoldással lehetséges ez??
Nagyon remélem valaki tudja a választ . -
polonic
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ne tedd egyből újra a wint, csak akkor, ha nem helyes az alignálás.
Start menübe msninfo32. Itt összetevők, tárolás, lemezek. Megkeresed azt a sort, hogy partíció kezdetének eltolása, ott lesz egy érték. Ha ez az érték maradék nélkül osztható 4096-tal, akkor jó az alignálás. -
Morden24
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Gondolom majd lesz, de passz, én speciel angolt tolok.
Egyébként a böngésző kiváló. Volt egy-két gondom bizonyos honlapok bizonyos részeivel IE9b alatt (compatibility view általában megoldotta), de ezek RC alatt megszűntek. GUI is előnyére változott, nekem bejön. Az sem zavarna, ha a Winexplorerbe is inkorporálnák ezt a nagyobb vissza-kisebb előre matt felületű, metro UI-szerű gombot. -
Morden24
nagyúr
Köhömm-köhömmm.
A linkek élnek, mindenki csemegézhet.
A betára rátelepíthető, újraindítás kell!
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
SSD-re telepítettem a Win7 ultimate-et és csinálnám a finomhangolást az itt leírtak szerint, de közli velem a rendszer amikor beírom az FSUTIL-os parancsot, hogy "a segédprogram használatához rendszergazdai jogok szükségesek"
de hisz én az vagyok, "akkor ezt most hogy"? 
-
Morden24
nagyúr
IE9 érdeklődők izzítsák majd léter tudéjre a netkapcsolatot, mert buli lesz. Angoloknak olvasnivaló.
-
Gorneck
legenda
válasz
Steelmanus
üzenetére
Jahhh, mert nem lehet színezni meg nick nevet adni?!
-
artiny
őstag
Windows 7 -ben,hogyan kell beállítani,hogy Lista nézet legyen az alapértelmezett,ha megnyitok egy mappát?
-
Morden24
nagyúr
válasz
default.
üzenetére
Öhm, ami átalakult, ott menj be a parancsikon tulajdonságokba, nyomj az ikon megváltoztatására, tedd be az alapértelmezettet, aztán okézd le, ha nyom UAC promptot, arra is oké. Ezt lehet, hogy egymás után kétszer is el kell játszanod, de így visszajön az ikon.
Egyébként hogyhogy nincsen IconCache.db?
Users\Felhasználóneved\AppData\Local\ és itt van. -
sbazsi
veterán
igazából nem tudom hova lenne illetékes a kérdés, de felteszem itt.
t410 + M510 wireless egér. win7 64bit.
Alvó állapotba teszem a gépet, és ha megmozdítom az egeret, akkor bekapcsol.
az egér tulajdonságainál kivettem a pipát, elvileg nem kéne bekapcsolnia.
egér/hardver/tulajdonságok/beállítás módosítása/energiagazdálkodás
biosban nem találtam semmi erre vonatkozót az usb és a power menüpontokban.ötlet

Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600XT 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN S2 TG CM 650W
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egy fokkal jobb lett. Ha nincs más így jó lesz. Kikapcsoltam, de még így is 1mp felvillan majd tovább is lép.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Ilyet utóljára 12 éve csináltunk, Win98 alatt, DOS-os játékok miatt)

mondjuk a legfontosabbat, a helyes alignálást elfelejtettem, úgyhogy rakhatom újra a Win7-et

de hisz én az vagyok, "akkor ezt most hogy"?