- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery2123
őstag
válasz Fritz Teufel #14596 üzenetére
De tényleg miért nem raksz fel egy LTS - t. Vagy egy mint 13, vagy elementary os? Nekem is elhasalt a 14.04 és ment is vissza a Mint 16. Mondjuk erősen gondolkodok egy LMDE - on és akkor nem lenne gondom az új verziókkal se.
-- PSN_ID: GerY2123
-
soldi3r
veterán
válasz gery2123 #14601 üzenetére
Nekem a rendszergazdik azt mondtak, hogy ez a kis instabilitas ezeknel a rendszereknel elofordulhat (Ubuntu, Mint stb...). Inkabb valasszak egy regebbi gyokerekkel rendelkezo rendszert ( mint pl a Debian). Fenn is volt egy jo darabig a gepemen, a gond csak annyi volt vele, hogy mivel nem ertek hozza, igy minden utan orakat kellett gugliznom. A stabilitassal nem is volt gondom (igaz, nekem a 14.04 is szepen megy a laptopomon). Az Ubuntuhoz viszont joval tobb informaciohoz hozza lehet ferni.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Kubuntu 12.04-ről szeretnék frissíteni 13.10-re. Ennek a legegyszerűbb módja érdekelne, hogy ne vesszen el adat.
Technikai támogatást szeretnék kérni
üdv.
-
sh4d0w
félisten
válasz kertsa #14603 üzenetére
Legegyszerűbb: backup a fontos információkról, utána gyak mindent, 13.10 tiszta telepítés, adatok visszaállítása.
leslieke: egy lépésben szvsz nem tud frissíteni. Csak 12.10->13.04->13.10 a frissítési lépések menete. Vagy ez már megváltozott ubuntuéknál?
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
gery2123
őstag
válasz soldi3r #14602 üzenetére
Az Okes hogy lehet néha gond, de a Windows se problémamentes. Én csak azt mondom ha a fórumtársnak a 14.04 nem stabil mert miért lenne az egy béta rendszer. (a Windows 8 preview verzió is csak kékhalált mutatott mert mást nem, de nem mondtam azt hogy az egész windows f..s. Mentem vissza 7-re.) akkor fel kell rakni egy LTS - t. Persze nem kap meg minden új dolgot az ember, de stabil lesz. Én már egy ideje csak Linuxot használok, és igen én is felrakom a bétát de eddig egy héttől tovább nem maradt, mert gond volt vele. Sőt lecseréltem a laptopom azért mert az előző nem szerette a Linuxot mert a venti majd elszállt olyan szinten pörgött. (persze kisebbet és könnyebbet is szerettem volna)
[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
válasz soldi3r #14602 üzenetére
Az Ubuntu alapja a Debian Testing változata, tehát a még nem végleges csomagok. Nem kell csaodálkozni, ha nem olyan stabil, mint a Debian.
Ennek ellenére nálam az Ubi stabilabb, mint a winnyóz, bár ez sok programról nem mondható el ami rajta fut (de ez windózon is ilyen).Mutogatni való hater díszpinty
-
kertsa
senior tag
Feltelepítette, viszont nem indul újra. A grub után fekete képernyő és nem csinál semmit. Mi lehet a hiba?
-
kertsa
senior tag
válasz Fritz Teufel #14613 üzenetére
Vesztettél... frissítés volt rendszer alól
-
Obi-1
őstag
Sziasztok!
Saját gépemen otthon egy Ubuntu 13 van fent. Viszont szüleim igazi XP függőek, használtak már Linuxot, főleg egyvalamit utáltak benne:
- Böngészőben ha megnyitsz egy File attach dialógust, akkor csak egy kép előnézetét lehet egyszerre megnézni. Apám 300-500 képet tart egy mappában, ezért nem szereti ezt a megoldást, viszont gyakran tölt fel képeket, email csatolmányt. Drag&drop-ot nem hajlandó használni.Windows 8 próba fent van most az XP mellett, azt is utálják.
KDE alatt próbáltam, hátha ott jobb a helyzet, de a Firefox a Gnome File attach dialógust használja. A Konqueror átállás lenne még lehetőség.
Van ötletetek?
Zorin OS-t néztem frissen, de minden duma ellenére az is csak egy Ubuntu.
Apám másik gondja, hogy a fényképezőgépről importálásnál szabadon választható könyvtárba akarja tenni a képeket, nem szereti a havi / napi mappa rendszert. Bár ez megoldaná valamennyire a fenti problémát is...
Üdv:
Obi-1
Only a Sith deals in absolutes.
-
-
Obi-1
őstag
Ő random módon létrehoz egy új könyvtárat a képeinek, kéthavonta, háromhavonta...
És a vacak HP kisgép nem küld orientáció infót, ezért be is kell forgatnia a képeket. Néha át is nevezné a képeket letöltés közben.... Vennék neki másik fényképezőgépet, de így is van egy jobb gépe, amit nem használ...
Only a Sith deals in absolutes.
-
-
soldi3r
veterán
válasz soldi3r #14600 üzenetére
Ha nem talalom a gnome-panelt, akkor az a 14.04 miatt van, vagy en rontok el valamit?
E30 (oo=[][]=oo)
-
n00n
őstag
Egész pofás lett az új Byobu alsó információs sávja 14.04 alatt (mai frissítés):
Összehasonlításképpen itt a régi: http://screenshots.ubuntu.com/screenshot-with-version/byobu/5.60-0ubuntu1
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Olvastátok, hogy megszűnik az Ubuntu One?
Mit ajánlotok helyette aminek különböző ubuntukon és a win7-esen is van szinkronizáló kliense?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
veterán
-
HardRic
addikt
-
HardRic
addikt
válasz Neil Watts #14629 üzenetére
utóbbi eléggé fizetősnek tűnik. telepítés után is trial days-ről beszél.
-
fecus
őstag
Nagy gyorsan: 4 meglévő mappát kell szinkronban tartani, 3 gépen. Az egyik a Dokumentumok amit nem mozdíthatok el.
Dropbox: én nem találtam a win7 klienst.
Drive: Na akkor én is mindenemet felteszem a kémhálózatra.
Mega: Ez már időtlen idők óta készül...
A Tresorit jó lenne de annak a linuxos kliense is már jó ideje készül csak készül... ráadásul méretkorlátos 0,5GBSzóval már éppen beállt a cucc most kezdhetem elölről.
Erről mit tudtok: BitTorrent Sync? Állítólag van szerver oldala is. Nekem lenne erre szerverem.
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Dropbox: én nem találtam a win7 klienst.
Hmm. Akkor nálam az irodában biztos a kismanók kódolták le a win7 klienst
https://www.dropbox.com/downloading?os=winNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
fecus
őstag
Ez mit sem változtat azon, hogy én nem találtam.
Ebbe be lehet vonni különböző mappákat?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
-
veterán
-
Fritz Teufel
addikt
Nah, délben újra dobott egy tripla luccot a 14.04, így miután benyugtatóztam magam, visszaperdítettem a 13.10-et. Van benne pár idegesítő bug (pl. a Google Chrome nem jegyzi meg az ablak méretét), de legalább nem omlik össze. Nem értem, hogy mi a baja a 14.04-nek, pedig már most jobb - érzésre - mint a 13.10. Honnan a bánatból fogom tudni, hogy mikor tehetem vissza?!?!
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
-
Ablakos
őstag
válasz Fritz Teufel #14640 üzenetére
A linked alapján bepróbáltam a 12.04 LTS-re a legújabb stabil 3.14 kernelt. Stabilan fel sem bootol a gép. Vissza a 3.2.0-60-generic. Androidos hack kernel érzésem van.
-
fecus
őstag
Van szerver 7/24-ben. Ubuntu 12.04.
Az ftp-től félek, azt felnyomják. Az ssh-n keresztül jó lenne, de a win7-en mi legyen? Az kint van és az a lényeg hogy ez legyen szinkronban az otthoni géppel."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Windózra is van SSH. Amúgy akkor ne csinálj FTP-t, tegyél rá egy Teamviewert, ha azt biztonságosabbnak érzed, vagy egy VNC-t, és akkor is eléred a géped A TW tud fileátvitelt, és akkor még dinamikus DNS se nagyon kell.
Mondjuk nekem egyszer nyomultak be az FTP-mre, amikor még standard porton volt. Meg azért arra is vannak okosságok, fail2ban, stb.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
fecus
őstag
Amit írsz az windows-on nem automatizálható (vagyis én nem tudom hogyan), tehát, ha egy fájlba módosítok a melóban és elfelejtek megnyomni egy gombot vagy ilyesmi akkor otthon a régi fájl fogad és az nem jó.
Ez a BitTorrent Sync még izgat egy szerverrel, csak még nem találtam magyarul semmit róla. Angolul meg el fog tartani egy darabig a megértése."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Tyupi001
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hol keressek...
Probléma: Teljesen új vagyok a Linux világában, de tegnap feltettem az Ubuntut (XP volt). Szeretnék játszani a CoH-al(gép megvan hozzá), ami elvileg Wine-nak lehetséges lenne, de fogalmam sincsen, hogy hogyan tudom rávenni a Wine-t hogy csináljon egy olyan felületet, amire rá tudom telepíteni a steamről a CoH-t, vagy az FSX-et, vagy bármit.Hol keresgéljek válasz után?
Köszi
Tyupi -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest