Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Az Intel mindent feltesz az Intel 14A node-ra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petiapó
tag
"A VID az processzor darabtól függ szerintem. A legtöbb E6300-nak például 1.325V, de van 1.25V -os példány is. Nem vagyok benne biztos, de a bios-nak alapból a VID-re kell beállnia, szóval szerintem amit alapból ad a bios, az a VID."
Ebben teljesen igazad van. De kifejteném amit írtál: ezek szerint minden processzorban (típusonként) másképp van beállítva a VID, tehát más feszültséget kér az alaplaptól.
Csak azért lovagolok ezen annyira, mert nagyon sok topikban (nem ebben), lehurrogják az embert, mert azt a szót használja, hogy alapfesz. és nem azt, hogy VID, holott az előbbi a helyes, hiszen a VID egy rendszer, és nem feszültségérték...a feszültség már csak következménye a VIDnek.
Félreértés ne essék, lehet VIDnek hívni, de akkor ne szólják le az embert ha máshogy hívja (egyébként helyesen)."A droppal kapcsoaltban én azt tapasztaltam, hogy terheletlenül is droppol, nem tudom hogy ez változik-e terhelés hatására... Inkább a felvett áram mennyisége (amper) nő terhelsére szerintem. De ez lehet hogy emeletes marhaság volt
"
Ez egyáltalán nem marhaság. Így van ahogy írod. Az áramerősség magától változik, annyi "folyik keresztül" amennyit felvesz a CPU. (illetve amennyit át tud engedni az alaplap, és amennyit a tápod tud nyújtani. de ezutóbbiak még nem képeztek szűk keresztmetszetet)
Én az automatikus feszültségváltoztatás alatt arra gondoltam, hogy ha a processzornak több fesz-re van szüksége valamely okból kifolyólag a VID utasítja az alaplapot, hogy adjon rá egy kis kakaót. Ilyen eset pl. a drop is, ahol érzékeli a CPU, hogy nem elég a fesz. és kér még rá egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mini-ITX
- Vírusirtó topic
- Formula-1
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Borderlands 4
- Az Intel mindent feltesz az Intel 14A node-ra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Corsair 750D Airflow Thermaltake 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest