Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
afro9
tag
válasz
Petiapó #6519 üzenetére
Persze, azt úgy értettem!
Csak a BIOS ugye így írja ki, nem pedig közvetlenül az FSB-t...
Na tesztelgettem amúgy és hát érdekes, mert az Ortohssal tesztelve a CPU ugye 80 fokig is felment, de pl. Crysis, GTA4 mellet, akár 2 órás játék után se haladta meg a 68-at, és a kihasználtságuk olyan 80 körül volt.
Ebből nekem az jön le, hogy nem is kéne tovább húzni, mert úgyse használja ki a rendszer. Értelmes ez a következtetésem? Lehet ez? -
Petiapó
tag
válasz
Petiapó #6134 üzenetére
Neki is estem a guglinak, és ez jött ki:
"As we have discussed before Loadline Calibration is best left disabled, especially when using the newer 45nm CPUs. Our testing has shown these settings induce power instabilities, even when using lower voltages. In addition, when enabled the option sometimes requires more CPU voltage than would otherwise be necessary, meaning increased power dissipation and higher temperatures."
Esszerint nem is jól műxik 45nm-es procik esetében, mint amilyen pigatté, még alacsony feszkón sem... csak ront a helyzeten, növeli a fogyasztást, és a hőmérsékletet, az energiaellátás stabilitásának rovásáraigazán hasznos kis funkció
-
Lajkó
őstag
válasz
Petiapó #6116 üzenetére
Nem kap egy kicsit sem, mert a lapon bár alapból 1.9V van beállítva, az everest, és cpu-z szerint 1.8V.
Lehet hogy visszaosztom addig amíg nem lesz nállam a saját ramom(1066os).De ha megjön adok neki könyörtelenül!!!
Az lehetséges, hogy a CL-RCD-RP-RAS -t külön-külön tudom állítani a lapon? Mert találtam ám ilyet is. -
Robick
tag
válasz
Petiapó #6093 üzenetére
Ezt ajánlották egy fórumon:
1, kapcsold ki a pagefile-t, 2GB felett amúgy is halál felesleges
2, a boot.ini-ben add hozzá a /3GB -t a sor végére, hogy az xp átengedjen több memót a progiknak, mert különben 2GB-re limitálja a progik által használhatót, ezzel 3-ra növeled..., ~200-500MB-t a kerneknek fog fenntartani. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Petiapó #6026 üzenetére
Nem, akkor nem felejtette el. De láss csodát, ma reggel beindult a gép és 4.0 GHz-et írt ki. Megvan a stabil 4.0!
Nem kibíálom annyira el. Még 1 pár napot várok, hátha fellép vmi gebasz.
Jah és a beáll.-ok. 9*445 1.37V a cpunak és a RAM: 2.1V-on megy. Az alatt már csinálja, azt, hogy nem indul be elsőre, hanem reseteli stb...
Egyébként proci 40-től 60-ig megy játék alatt, de orthos meg prime alatt nem érte el a 70 fokot
Sztem ezek visz. jó értékek, hagyom 24/7-be
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Petiapó #6013 üzenetére
Geil Ultra. 2.1 V-on megy, De az alaplap által adott max fesz.-en lenne csak 2.2-n, attól meg féltem, hogy sok lesz.
Orthos: Hányas priorityn? És ha megáll, akkor mit kell nézni? És mégis milyen beáll. mellett futtassam, 9x445, csak hogy egyről beszélünk e? Már elnézés a hülye kérdésekért
... kezdő vagyok...
-
Pörp
senior tag
válasz
Petiapó #6005 üzenetére
Ugyan neki írtad, de már ismerem a konfigját
965P-s lapja van. Nem tudtam, hogy lehet emelni a szorzót az E6-os prociknál. Nekem bios-ban 7-es a max, ami a gyári, csak lefele állíthatom, felfele nem. Biztos hogy ezek állítható szorzósok? Eléggé régóta gátolják a szorzóállítási lehetőséget a procikban mindkét oldalon, nem?
Úgy értem hogy E6300 gyárilag 1.85Ghz, azaz 7x266, és FSB vel lehet játszadozni csak. -
Petiapó
tag
válasz
Petiapó #6005 üzenetére
már nem ment a szerk
ha esetleg kevés lenne a feszültség (mert nem mindig megy fel 2.1re a +0.02től, látni a PChealth statusnál, mennyit kap újraindítás után) akkor próbáld meg +0.3al.
A lényeg, hogy igaza van a gyártónak, hiába nincs attól a +40Hztől nagyon túlhajtva a memória, mégsem bírja 2.1Valatt hozni, tapasztalatom szerint, ha egy kicsit is túlléptem a 800at, már kellett neki a 2.1V...
...és a 2.05V még nem elég neki
azért egy kis mellékinfó:
már 2 órája fut az orthos 9es prioval 10*333as beállításon
azt hiszem megvan a tuti beállítás. így 800on vannak a ramok 2.4es beállítással, 4-4-4-12es időkkel
igaz ehhez a 3330Mhz-hez kellett a 1.55V, de még így is csak 65-67fok körül mozognak a magok -
Pörp
senior tag
válasz
Petiapó #5958 üzenetére
Nem minden egyes db procnak más és más a VID-je azért, csak szerintem egy családon vagy steppingen belül van több különböző VID-es. Nem tudom amúgy, és kíváncsi is vagyok, hogy ha lehet alacsonyabb VID-el is gyártani, akkor miért nem arra törekednek hogy mindegyik olyan legyen. Bár igazából csak a tuning során termelődő hő miatt érdekes ez, de éppen ezért lényeg, bár csak nekünk
Nem tom hogy működés közben mennyire változik a cpu-nak adott feszkó. Szerintem az a jó, ha stabilan tartja a bios-ban beállított értéket-drop. Elvileg szerintem csak akkor kellene növekednie, ha az órajel menet közben magától nagymértékben megnőne.
-
Pörp
senior tag
válasz
Petiapó #5932 üzenetére
A VID az processzor darabtól függ szerintem. A legtöbb E6300-nak például 1.325V, de van 1.25V -os példány is. Nem vagyok benne biztos, de a bios-nak alapból a VID-re kell beállnia, szóval szerintem amit alapból ad a bios, az a VID.
A droppal kapcsoaltban én azt tapasztaltam, hogy terheletlenül is droppol, nem tudom hogy ez változik-e terhelés hatására... Inkább a felvett áram mennyisége (amper) nő terhelsére szerintem. De ez lehet hogy emeletes marhaság volt
C@rbon: amit én letöltöttem PDF formátumban, abban azt írja az end gombal is be lehet lépni... Na de akkor sikerült?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- eBay
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest