- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Akciókamerák
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
-
szkrisz
tag
válasz
zalman90 #14475 üzenetére
nekem a "Mester" segített és azt mondta, hogy ez így tökéletes...
egyébként neked a hűtőd komolyabb és a primeodat is csak 3 perc futás után fotóztad és akk persze, hogy alacsony a hőfok még...
nekem 2óra futás után produkálta a 63°C-t...
futtass te is 2 órásat és akk tudunk viszonyítani
-
yolan
őstag
válasz
zalman90 #14428 üzenetére
tudtommal hamarabb lekapcsol a gép
biosban lehet állítani hőfok határt, illetve van biztonsági határ is ha jól tudom
persze, egy jó magas vtt-vel vagy pll-el is kitudod nyírni, úgy hogy csak nem is szól a lap, hogy ejnye, azt hiszi te űber pro vagy és nitrót töltesz a fejére, had mennyenközbe meg nem, és szépen ölöd a procid
régebben simán el lehetett füstölni egy procit tuning során, de hétköznap is amilyen fos hűtők voltak, meg nagy feszültségek, bár 98-ban az abit lapom már levágott túlmelegedéssel, vagy 96-ban, passz, azóta elvileg csak fejlődtünk, biztonság téren is remélhetőleg.
120-140 fok körül olvad a nyák -
Fundey
tag
válasz
zalman90 #13712 üzenetére
Gyárilag asszem 333Mhz az FSB,nah de XP alól kifrissítettem a Biost(legújabb),majd felakartam tenni egy WIN7 64bit Ultimate-t,de nemvolt jó a CD,igy feltettem egy WIN7 32bitet...
Gép bekapcs->biosba be->és 2Ghz/mag on van,hogy miért foggalmam sincs...
Erröl kis segitséggel,de gondoskodtam róla hogy ne igy legyen,igy a szorzót Autó-ról levettem,majd beállítottam egy 9x -es szorzót + az FSB-t feltornáztam 400Mhz-ra(feszhez nem piszkáltam),majd ki a Biosból és be a Windowsba,bejött a Win7 32bit,majd letöltöttem a 10.1-es Catalyst(eredeti oldalról)...
Feltettem,majd elinditottam és a 4870x2-nek ugyan ugy nincs olyan menüpontja,mint eddig az XP-n NEM úgy mint ahogy neked ezen a képen...
Mi lehet a problem?
Talán lekéne szednem vmi + olyan drivert az X2-höz,ami által lekezelt lesz mind a 2GPU vagy igyis levan kezelve mind2 GPU attól hogy nincs olyan CF menüpont, netán csak az 1-ik GPU-m megy(a kártya eleje felőli GPU meleg,még a hátulja felöli langyos)?
Visszatérve,tát leszedtem a CPU-Z -t is,majd elinditottam és voálá...3.6Ghz/mag-on ment a proci...
Natát akkor még igy utólag arra kellene nekem segitség hogy mitévő legyek ezzel a 4870x2-es gondal(most akkor működik mind2 GPU,avagy csak az egyik)?
Kb mennyi fesszel tudnám egy 3Dmark erejéig üzemeltetni a procit 4.25 avagy 4.5Ghz-n/milyen beálítással?
Illetve mindegy e az hogy az XP-ról frissitettem ki a biost avagy csináljam + újra most Win7-el...
Jah és hogy kell használni a memtest progit/mire való?
Jövök nemsoká egy 3Dmark06 és egy Vantage eredménnyel,majd kielemezhetjük hogy jó pont e/ezekből a pontokból ítélve működik e mind a kettő GPU,illetve mind a 4 magja a procinak... -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zalman90 #13699 üzenetére
2x1 giga ramod van, az azt jelenti, h ugy futtasd a memtestet, h 2x indítod el 700-700 megával és hagyd minimum 150%ig. akkor már jovagy, ha lemegy.
megint hiba....hát akkor ennek az lesz a vége, h visszább kell venni, vagy ha most vetted, akkor vissza gariba, h nem hozza azt, amit kellene neki...
-
bulgesz
tag
válasz
zalman90 #13674 üzenetére
gyárilag auto volt a biosba beállítva frekvenciának,többi lehetőség meg 0,8V-tól 1,5V-ig lehetett álíltani apró lépésekben a feszt! szóval ha auto-n volt a core temp akkor is 1,3V-ot írt! amikor tuningoltamn akkor csak az auto-ról beállítottam manuálisan 1,3V-ra! tehát ha úgy vesszük ahhoz valójában nem is piszkáltam,az mindig 1,3V-on volt!
-
Fundey
tag
válasz
zalman90 #13649 üzenetére
Ha tudnám hogy hogy kell stabillá varázsolni 3.6ghz-re,akkor valószínű hogy tudnám-megtapasztalnám azt is hogy hogykell 4ghz-ig...
Persze azért csak kipróbálnám 3.6-on meg 4 fölött is gameban meg mark-ban is,azt ha keveset hoz,akkor vissza,ha hoz annyit ami befolyással lesz jóval az fps-re,akkor marad... -
Fundey
tag
válasz
zalman90 #13612 üzenetére
Hát igen,bár ahogy hallom egy új oprendszerrel(WIN7 64 Ultimate),új driverre(10.2),"új biossal" meg egy kis tuningal,akár kétszer ennyit is kilehet belőle facsarni...
Majd ha vhonnan szerzek egy kis segitséget a bios frissítéshez+újrateszem a rendszert+rávágok egy kis tuningot,akkor azért egy 06 eredményt+egy Vantage-t beteszek ide -
darál0w
Jómunkásember
válasz
zalman90 #13611 üzenetére
VTT, mint fsb vagy cpu termination voltage.
533 FSBnél vszínű azért indulsz ujra, mert ott már kell némi VTT+fesz....1.3V-1.4V között. probálgasd.
1:1ben jobb a teljesítmény, de csak szintetikus tesztekben lehet észrevenni...a mindennapos használatban nem igen fogod észlelni a különbséget.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest