Keresés

Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz i400 #4900 üzenetére

A "p" betű olyan modellt jelöl, amit az IBM CAD-es tervezésre, komolyabb grafikai melókra stb. szánt, tehát nagyobb tudású videókártya került bele, mint a "p" nélküli gépekbe.

Pl. egy "sima" T41-be általában Ati Radeon 7500 vagy 9000 került, 32 MB saját RAM-mal, egy T41p-be pedig (ami nekem van) Ati FireGL T2, 128 MB RAM-mal. Ha kicsit máshogy nézed, mondhatni, TP-hez képest "gamer" gép :D (persze, nem ez a fő kihasználási területe, de én használtam így is - elég jól elboldogult különféle játékokkal, kb. egy 9600Pro szintjén).

Az általad felsorolt feladatokra szerintem mindegyik T4x jó, egyiknek sem okoz nehézséget a dolog. T40-em volt, mielőtt a T41p-t beszereztem volna, így tapasztalatból beszélek. Igaz, HD film lejátszást ne nagyon várj egy nem "p"-s modelltől.

Ha viszont T43-at veszel, ajánlanám a kisebb melegedés/több akkuidő miatt az integrált videókaris modelleket. Az Intel GMA950 megbirkózik mindennel, amire Neked szükséged lehet. Bár, ami a melegedést illeti, a T4x sorozatnál úgy általában is elég jól ki van találva a hőelvezetés.

Aktív témák