- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ioles
csendes tag
válasz
balojazz
üzenetére
Azt írtad felül hogy nem háttér világításos verzió.
Esetleg tudna ajánlani valaki olyan verziót, variánst ami Hasonlít a kiosztásban az RC933A vagy inkább az újabb RC923A verzióhoz (ezen több gomb van már), amelyből van háttér-világítással rendelkező. Van ahol külföldi fórumokon azt feltételezik, hogy a FMB1 nem háttérvilágításos, amíg a FMB2 pedig az. Jó példa háttérvilágításra : RC933-FMB2 (itt "A" nélkül). Ugye a FUB1/FUB2 pedig olyan verzió ahol oldalt van a hangerőgomb.
Tehát egy RC923A alap kinézetű,kialakítású táv lenne a jó, de háttérvilágítással. Adná magát, ha létezne ilyen: RC923A-FMB2 de sajna nincs. Tud esetleg valaki biztosan háttérvilágítással rendelkező távirányítót mondani, aki biztos benne, hogy háttérvilágítással van ellátva? Köszi előre is, bocsi ha sok volt a leírás. -
herrká
senior tag
Sziasztok!
Kérhetek véleményt a TCL 75P7K QLED Google Smart 4K LED TV-ről?
Fő felhasználási mód film nézés és streaming szolgáltatások használata.
Ajánlott, meg lehet venni?Köszi!
-
PuMbA
titán
Valamint kihagytam, hogy sportnál tök jól jön és jó minőségű az alacsony szintű képinterpoláció, de sajnos időnkét akadozik, erről a HDTVTest-es Vincent is beszámolt. A Samsungon ez se volt problema. Ha rendbe rakják a szoftvert, akkor tényleg verhetetlen TV! Illetve még egy IPS változat is kéne

-
PuMbA
titán
Szüleimnek lett egy 50C6K
Egy 2014-es középkategóriás 40 colos VA paneles Samsung UE40F6100-at váltott. VA panel tektintetében nincs előrelépés, sőt kicsit jobb a 12 éves VA-panel betekintési szöge. A TV betekintési szögében ráadásul van egy olyan állapot, hogy a TV egyik felén élének a színek és nagyobb a fényerő, míg a kép távolabbi részén már látszik a fényerőcsökkenés és a színmosás. Samsung eseten ilyen nincs, szóval igen, jó lenne IPS paneles TCL TV is.A hang kihagy folyamatosan, ha az STB-n 1080i 50Hz-et állítok be (a TV adásebben jön) míg 1080p 50Hz-en nincs ilyen gond. Na ezért kell mindig firmware-t frissíteni egy feljövő gyártó esetén! Bőven van mit javítani és a Samsungon ez nem volt gond. Addig marad az 1080p.
A képfeldolgozás viszont jobb, mint vártam. Filmmaker mode mellett tök jól be lehet lőni kis gradiens simítást és tömörítésit, ami még megtartja a részleteket, valamint a mini LED része is kiváló és látszik, hogy jobb a képe a Samsungnál.
Filmmaker módban szerintem elég pontos a kép, a bőrszínek is teljesen jók, ezzel is nagyon elégedett vagyok

-
Nono76
tag
Van valakinek egy működő V590 letöltési linkje. Az eredeti orosz nyelvű nekem nem működik. Már 2x letöltöttem de azt Írja ki hogy a csomag ellenőrzése sikertelen.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez nem hülyeség amúgy. Megkérdezem a gép főnökét (asszonyka, ugyebár).
-
balojazz
aktív tag
Egy 8 éves mosógépet ki a fene akarna megvenni? Ha találnék is ilyet, ugyan mennyire árazhatnám be? 5-10, max 20 ezer? Ennél talán nagyobb haszon tovább használni. És ha a vevőnél fél év múlva bekrepál? Majd ha már nem szimpla nehézség lesz a sok mosás, hanem kritikus macera, akkor lecseréljük, ha nem döglik meg addig.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen, egyből, ahogy megvettem, az első komolyabb szériás TCL - ből, cserélték. Ennyi. A cseréltel és a többivel sincs baj. De volt Samsung (ami most szülőknél ment) egyből hiányzott a fele kijelzés a képernyőn.
-
herrká
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
-
Probert75
addikt
válasz
herrká
üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni, eldönteni.
A TCL tv-t vásárlók 80%-a, szerintem nem is jár/olvasgat ilyen fórumokat. Csak akkor jelenik meg, ha baja van valamivel és kérdezni jön megoldásért. Ezért többségben jelenik meg a TCL tv xar komment. De aki, a többség, átlag felhasználó, az nem ír, hogy milyen faxa a tv-je. -
balojazz
aktív tag
válasz
herrká
üzenetére
Egy elektronikai eszköz megbízhatósága mindig csak utólag derül ki, addigra meg már rég nem kapható és el is avult. A fürdőkádgörbében lehet bízni: az első lejtőt lefedi a 14 napos elállás és a pár év jótállás, a középső vízszintesnél kell némi szerencse, az emelkedő végső szakaszban meg már úgyis új eszközt akarsz venni. 3 évig (vagy 5) úgyis fedezve vagy. A jól gyártott tévék 8-12 évig bírják, de addigra nagyon ócskának számítanak tudásban és méretben. Én 4-5 évet várok el tőlük, a többi ajándék, de eddig mind bírta is. Szegény 8 éves mosógépemet már nagyon szeretném, ha meghalna. Az utsó tévémet 5 év után száműztem másik szobába.
-
herrká
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
A 10 év eddig működött kb. Az egyik LG is pont 10 év után kezdte a prizmait ledobalni. Inkább arra celoztam, hogy majdnem nyögdijaskent nem engedhetem meg, hogy 2-4 évenként ennyit költsek...
Pl most reggel olvastam az említett fórumban. Legalább 2-3 hsz-ben. Arra nem emlékszem, hogy ugyanaz az ember írta vagy sem. Csak arra, hogy emiatt kizárt, hogy TCL tv-t vegyen. Ez az oka, hogy megkérdeztem a megbízhatóságát a típusnak.19-en írta ugyanaz a felhasználó, hogy a haverjanak bedoglottek a gari lejárta után.
Ha nem ez a jellemző, akkor szupi! Mert tetszik a képe és a kedvezményes ára...
-
rainman72
nagyúr
válasz
herrká
üzenetére
Ezt annyira nem lehet előre látni meg bármelyik márka kipurcanhat gari után ugyanúgy.
10évre mindegy1 mit veszel ugyanaz a lutri.
De az is fura így eldönteni naa meg a tv 10 évig nem veszünk másikat
Konkrétan kik azok akik írkálják többesszámban hogy behaltak a TCL tvk?Ez annyira nem rémlik,mi den topikban van hasonló főleg Samsungban. -
herrká
senior tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt állok. A Milyen tv-t fórumban a TCL-t ajánlották. C6K v. C7K. Trehomtol lenne előfizetés mellé. Nekünk szerintem elég lenne a C6K is. De mire eldöntöttem volna biztosra, most abban a fórumban irkaljak, hogy több TCL is elszállt a gari lejárta után. Mennyire megbízható tv? 55-65"-Ban lenne. És én 10 évre veszek tv-t, nem tudom évente cserélni... Köszönöm
-
TCr
veterán
Az mitől függ, hogy milyen tartalomnál jelenik meg az IMAX képmód?
Eddig csak néhány YT videó hozta elő. -
pozsgai
csendes tag
Na feldobtam én is az új szoftvert az 55C7K-ra, ment simán, sok változást én nem látok, viszont a pendriveos mizériát tényleg nem kell túlgondolni, sima 3.0-ás 64-es NTFS-re formázott alsó polcos Kingstonra rátettem a zipet és minden gond nélkül felismerte, telepítette.
-
DjTaRsY
aktív tag
Megerkezett a c9k. Ez az elso tcl tvm es elso android-os is, eddig Samsungokkal tvztem. Köszönöm az itt olvasott javaslatokat, amik segítettek a döntésben. Felraktam az 590es otat is, sima volt.
Vannak esetleg olyan javaalatok, tippek a beállításokra, oprendszerre vonatkozóan, amit érdemes konfiguralni rajta igy az elején? Szívesen fogadok tippeket, javaslatokat tapasztaltabbaktol. Aztan beletanulok en is.
-
rainman72
nagyúr
válasz
phoenix1989
üzenetére
Az az eredeti tipus szám nálunk meg pár régióban fut C805 néven.Utána jött a C765 amit sokan nem értettek miért a C805 utódja.
-
phoenix1989
addikt
Sziasztok! Csak arra lennék kíváncsi hogy van egy 50c805 tv viszont ha a tv-n a termék információba megyek típus névre azt írja hogy 50c755 akkor ez most hogy?
-
ioles
csendes tag
Sziasztok egy gyors kérdés csak, a TCL RC933 távirányító (pl:Alza) ez háttérvilágításos verzió?
Ez jó lehet a 65c7k és a 65c835x2 TV hez is elvileg?
Esetleg egy két szó vagy webshop link jó lenne. -
hunaqua
addikt
Képtisztaság
MPEG NR
DNR
Digitális képsimításEzeket hová állítjátok?
-
turho
addikt
Kószi, akkor a napokban kipróbálom
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Befutott a Code Vein II végső gépigénye
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN990FTXZU) 191CM 8K 240HZ NEO QLED CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN900FTXZT) 165CM 8K NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN900B 190CM 8K NEO-Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- 27% LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Egy 2014-es középkategóriás 40 colos VA paneles Samsung UE40F6100-at váltott. VA panel tektintetében nincs előrelépés, sőt kicsit jobb a 12 éves VA-panel betekintési szöge. A TV betekintési szögében ráadásul van egy olyan állapot, hogy a TV egyik felén élének a színek és nagyobb a fényerő, míg a kép távolabbi részén már látszik a fényerőcsökkenés és a színmosás. Samsung eseten ilyen nincs, szóval igen, jó lenne IPS paneles TCL TV is.
Vhiktor