- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #18195 üzenetére
Merre laksz? Ha közel szívesen ránézek pár percet.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
atee_13 #18196 üzenetére
A képminőségre mondom.
Ha az az LG nem oled vagy miniled, akkor sokkal rosszabb képe kell hogy legyen mint a miniled tclnek. Ha ez Nálad nem jön elő akkor ott vagy beállítási vagy hardveres probléma van.
Helyileg merre laksz, ha közel akkor szívesen ránézek l, hogy én mit látok.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #18195 üzenetére
835 vagy 935?
-
atee_13
őstag
válasz
Vhiktor #18189 üzenetére
A te videóddal kezdte a TV használatát. Már vétel előtt olvastam a topikot azért is a tieddel kezdtem.
Később javasolták a visszaállítást azt is megtettem. Nem volt érdemi változás.
Van egy spanyol srác akinek van hasonló videója TCL-ről azt is megpróbáltam az se volt jobb.Ami jelenleg komfortosabbá tette az a 652 es frissítés.
"Szemrebbenés nélkül mondom továbbra is, hogy jelenleg az egiyk legjobb tv."
Ok, de mire? Azért az almás TV-n tényleg van olyan amin nagyon jó, de érdekes módon olyan is ami nem annyira. Saját youtube app-ján 4k ban is van nagyon szép tiszta kép. Az én felhasználási szokásom meg a foci, nlf (TVGO-ról) és youtube nézés. Néha nem látványt igényló sorozatok online nézése (nem streamingről). Itt viszont hát hogy is mondjam hagy kívánnivalót maga után a nálam lévő darab.De ennyi volt. Egészen a frissítésig azóta a SmartTube os videók rendesek lettek bárminemű beállítás módosítás nélkül.
User error el tudom fogadni, de az LG ugyan azokkal a forrásokkal szebben működik.
2014 ben vettem utoljára TV-t azóta ez az első, nem követtem az iparágat csak venni akartam egyet jó áron mielőtt az LG váratlanul megadja magát és egyik napról a másikra kell venni valamit akció nélkül.
"Vagy kifogtál egy hibás darabot" ez is lehet, de hogyan lehet erről 100% ig meggyőződni?
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor #18189 üzenetére
Hát pont ez a problémám hogy a youtubos beállításokat használtam és melette kikapcsoltam minden adaptív szart a főmenüböl. Próbáltam 3 különböző FW-vel (alapból valami 4xx volt rajta, már nem emlékszem pontosan, aztán rátettem az 562-t, aztán legyalultam a 470 img-vel, az se volt jobb, aztán arra is felment az 562 de semmi változás.).
Mindig végigmentem a youtube videon, de mondjuk már tudom kivülről is ha kell
Ezért is van kétségem, hogy jó-e a panel, vagy ez normális jelenség...
Bementként külső HDD-ről probáltam HDR Blueray REMUXOT és DoVi WEBDL-t, illetve HBOMAX-ot streamen, ugyanaz az eredmény.
Ha HDR Vivdet vagy DoVi-IQ-t használok akkor fényerő szempontjából kicsit jobb a helyzet. Nyilván több filmel is próbáltam de kimondottan a Sárkányok házára voltam kíváncsi mert egy reviewban pont ezt mutatták. -
Kobor
aktív tag
válasz
Parmezan77 #18173 üzenetére
Nálam 65C935 van. A feketék azért messze vannak a gyönyörűtől (50GT60 és 55GZ950 után) v562 van rajta. Az eredeti FW-el tapasztaltam DV alatt én is ilyet, de amióta frissítettem nem vettem észre. a fényerő olyan, hogy kimondottan bántja a szemem.
Kodin próbáltam kábelen a Venom.Let.There.Be.Carnage.2021.2160p.UHD.BluRay.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR.x265.mkv nincs akadás illetve ennek az első részét 2160p HDR.mp4 rendben megy. Disney+ filmeket néztem még ott is rendben van. Ha lesz időm csekkolom ezt a sárkányok házát. DV IQ-t kikapcsoltam. A gyári playert nem használtam. Érdekes, hogy ekkora különbségek vannak a készülékek között -
FJC
senior tag
válasz
tomisanzero #18190 üzenetére
Ez nagyon fura...
Próbáltad letörölni és újratelepíteni az alkalmazásokat?
Esetleg egy rendszer alaphelyzetbe állítást is megpróbálhatnál. -
tomisanzero
tag
Igen, a korábban [link] - elt módon akad az online streaming DV tartalom. Mikor megvettem a TV-t hónapokig nem volt gond, aztán először HBO, majd fokozatosan atterjedt a többi szolgáltatora is. Offline nem csinálja, de offline média lejátszót használok, penrol nem próbáltam még. Ha kikapcsolom teljesen a TV-t és vissza, aztán rögtön elinditom azt a filmet ami kikapcsolás előtt akadt, akkor általában ilyenkor gond nélkül megy, de nem mindig, szóval túl pontos mintát nem véltem még felfedezni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
atee_13 #18186 üzenetére
Nem kell kalibrálni sem feltétlenül, csak annak aki színhelyes képet szeretne. Viszont tényleg teljesen más lesz a kép utána, bizonyos összegű tv felett érdemes rá költeni, mert nagyon sokat add hozzá, nem úgy mint egy 80.000 ft-os hdmi kábel ami semmit.
Ha a youtube videóm alapján állítod be akkor jónak kell lennie a képnek.
Az, hogy sötét lehet, hogy az adaptív fényerő és adaptív tartalom okozza, kapcsold ki ezeket.
[link]Vagy kifogtál egy hibás darabot, de erre kicsi az esély, inkább valami nincs megfelelően beállítva, amikor kalibrálok akkor is sokszor tapasztalom azt, hogy teljesen rosszul van beállítva a tv és most itt nem a kalibrációra és színhelyességre gondolok, hanem alapjáraton.
Például a napokban láttam egy több milliós projektort amin rosszul volt beállítva HDMI feketeszint és a tulaj évekig úgy nézte a képet, hogy a projektor tudásának 80%-át el is vesztette, mert nem volt fekete a fekete és a kontraszt is csak töredéke volt mint amit a gép tud. Csak ezt az egy opciót kellett átállítani , amihez nem kell kalibrálás és ég és föld lett a különbség, nem akart a szemének hinni.
Sokan azt csinálják, hogy első bekapcsolásnál össze vissza állítanak mindent és csodálkoznak rajta hogy nem jó kép.
Reseteld a képmódokat és próbáld meg úgy beéállítani ahogy a videóban a van.
Szemrebbenés nélkül mondom továbbra is, hogy jelenleg az egiyk legjobb tv.
-
atee_13
őstag
Itt van ez a komment
Kivette a dobozból és működött. Semmi közöm az LG-hez anno én azért vettem 660s-t mert ph-n különösen ajánlott volt. Ahogy olvastam nem csak én így voltam így vele.Ez a TCL meg annak ellenére, h a BB-s topikban, Milyen TV-s topikban és itt is mindenki unbelievable-nek titulálta. Többször meséltem a problémámról. Megcsináltam mindent javaslatot semmi érdemi változás nem volt. És hiába írogattátok, h szar a forrás, mert az LG a TCL mögött van (még nem vagyok 100% biztos benne, h marad) visszaállok arra és tök normális.
Feltettem a legutolsó frissítést mikor itt elkezdődött a "hullám" és egyből normálisabb lett a sztori. SmartTube os videók jók lettek normális a kép. Meccs is konszolidálódott azért patikának nem mondanám, de jobb lett mint volt. És nem változott a forrás és a beállítás.
És igen írtad, h F1 kell nézni az jó. De azért ne a TV mondja már meg, h én mit akarjak nézni.
Mikor beüzemeltem egyből megnéztem a pixelhibás viktoros videót se én se az asszony nem látott hibát, tökkre megörültem, mondom ezután már mi baj lehet. Hát na fene se gondolta volna
Tehát "Minden sorozatban gyártott termék egy bizonyos tűréshatáron belül kell teljesítsen." a probléma az, h túl nagyot szór az a hibahatár, nem megugorhatatlan az, h kiveszed a dobozból és működik.
-
FJC
senior tag
válasz
atee_13 #18186 üzenetére
Minden sorozatban gyártott termék egy bizonyos tűréshatáron belül kell teljesítsen. A tűréshatár optimális pontja sem az abszolutt legjobb beállítás.
Ezért egyénileg mindennél lehet optimalizálni, bár nem "ég és föld" különbségre kell gondolni.
Ez igaz autóra, műszaki cikkre, élelmiszerre, stb... -
atee_13
őstag
-
FJC
senior tag
válasz
tomisanzero #18184 üzenetére
Mi is a problémád?
Szaggat hálózaton a DV film?
Amennyiben pendrive-re másolod onnan is?
Minden filmnél csinálja?Amennyiben csak bizonyos kókányolt filmek esetén fordul elő, akkor óvatosan a garanciával, mert ha szerintük nincs gond, akkor fizetheted a mindent...
Egyébbként az emag küld futárt (gyorsan), be kell nyújtani a garancia igényt (elektromosan), de az ügyfélszolgálat telefonon is korrekt.
-
tomisanzero
tag
Ha esetleg arra adnám a fejem, hogy működik ezeknek a gariztatasa? Kit kell keresni? Illetve telefonon, email, hogy érdemes? Kijonnek vagy küldeni kell (mondjuk az elég kellemetlen lenne)
-
FJC
senior tag
válasz
ricsi0307 #18181 üzenetére
Nekem 65C839 van. Minden a Vhiktor féle beállításokkal (plussz egy kis mozgás simítás és a háttér világítás: 40). Nagyon látványos a TV képminősége. Hozzáteszem az itt felsorolt problémákkal én nem találkoztam még.... (hetente egyszer kikapcsolom teljesen és időnként futtatom a gyári optimalizátort).
-
ricsi0307
senior tag
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
A félre értések elkerülése végett, nálam a fw hatására nem sötét volt a kép, hanem konkrétan nem volt kép. De ez azért volt mert eredetileg teszt fw volt a tvn, nem forgalomba szánt verzió.
C935 jelenleg az egyik legvilágosabb, legnagyobb fényerejü tv. Beállítási hiba, kalibrálni kell és minden tökéletes lesz.
-
szgaborsz
tag
válasz
Pont ilyen tévém volt, ment is vissza, küzdöttem vele, de nem sikerült értelmes képet kicsiholni belőle, nekem is nagy csalódás volt.
-
nicu71
addikt
válasz
HollywoodBoy #18172 üzenetére
Valószínűleg az usb adapter okozza , nálam az 55 c735 nem csinál ilyet,sima wifin van,a távirányító is rendben műkodik,474en és most az 562 verzión is.DV tökéletes, IQ módban is.Bár sajnos az én feketéim nem érik el az Oled mélységeit,dehát ezzel tisztában voltam mindig is .
-
joydrv
aktív tag
válasz
Én 10 napig küzdöttem egy ilyen tv-vel. Aztán fénysebességgel ment vissza.
CSAK egy normális, nézhető tv-re vágytam. Gondoltam félmilláért meg egy kis apróért már ez is ilyen... De nem! Kockásodás, elmosódás, túl sok fény, túl kevés fény...
Bosszankodtam egy sort, majd visszahoztam a garázsból a kitudja hány éves LG-t. Bedugom, bekapcs és láss csodát, minden megy normálisan. Nem kell se ezt, se azt állítgatni folyton, mindegy mit nézek. -
mrmft
senior tag
válasz
Probalj meg egy teljes gyari visszallitast menubol, hatha segit (tudom, mar reseteltel, olvastam...).
-
tomp
félisten
Utolsó időszakra felraktam a C715-re a 727-es AndroidTV 11-et. Nem látja a TV az ac-s wifit így kénytelen vagyok 2,4GHz-en használni..
Amúgy nem rossz a rendszer. -
Parmezan77
junior tag
Egy kis tapasztalat beszámoló. Héfőn kaptam meg a 75C935 tv-t és sajnos nem vagyok teljesen megelégedve vele. Nagyon sok jó tulajdonsága van (a feketék gyönyörűek, nem tapasztaltam bloomingot vagy felhősődést), de sajnos azt tapasztalom amit Vhiktor is írt az updates kálváriája során, hogy a kép túl sötét és mintha nem adná le a megfelelő világosságot. SDR még ok, viszont HDR és DV nem annyira. Sárkányok házát nézek épp, amiben igaz, hogy sok a sötét jelenet, de a világos jelenetek is túl sötétek. Nagyon sötét jeleneteknél a sarkokban észrevehető az elfeketedás, illetve ilyen esetekben elég erős a black crash és a részletek elvesztése. Továbbá előfordul, hogy változik a fényerő jelenet közben úgy, hogy mondjuk a kép nem nagyon mozdul mert egy hosszabb monológ van a jelenetben.
Beáálításképp a Vhiktor c835 youtubeos beállításait használtam + kikapcsoltam az inteligens funkciókat. Feltettem én is az 526-os OTA, ugyanaz, aztán a 470-es IMG-t, volt Resest all meg Shop is, de sajnos semmi változást. Playerként próbáltam Just Playert és Kodi-t is nem sokat javított.
Konkrétan a 2 éves sima QLED tvm aminek 400 nit a max fényereje, sokkal világosabb, hasonló beáálításoknál. Valakinek hasonló tapasztalat? -
HollywoodBoy
tag
válasz
nicu71 #18171 üzenetére
+1, engem is nyaggat állandóan, bár én még a 474-es verzión vagyok (C835).
Egyébként nálam az intenetre is panaszkodik amikor bekapcsolom. 10-ből 8-szor kb. kiírja egyből, hogy nincs internet, de igazából van. Bár tény, hogy az értesítés is szinte azonnal eltűnik. Másnak is ilyen? (lehet nálam csak az ethernet-usb átalakító miatt csinálja)Amúgy olyan nálatok is van, hogy a távirányító nem reagál, aztán egyszer csak "behozza" magát és léptet vagy hangosít/halkít egy csomót? Sőt van néha, hogy beeakad, úgy értem, hogy megnyomom mondjuk 3x a lefele gombot és elkezd léptetni egészen addig amíg nem ér az aljára az opcióknak. Tegnap például így végig tekerte lefele az összes Disney+ kategóriát és nem tudtam megállítani.
-
nicu71
addikt
válasz
Perillustris #18169 üzenetére
Ha van,akkor osszák meg velem is mert én meg eltüntetni szeretném/minden bekapcsolaskor nyaggat,holott nincs Iphone a családba.
-
tomisanzero
tag
Nem nagyon kell kísérletezni, mert ha nem rögtön bekapcsolas után az adott dv filmet indítom el, hanem már alkalmazasok között váltogatva, beletekerve stb nézem, mindig szaggat.
Más kérdés. Hová pakoltak az új GTV fw-ben ahol tudom váltogatni a kép módokat, játék, mozi es a többi?
-
Perillustris
senior tag
Van arra észszerű magyarázat, hogy C735-ből eltűnt az Airplay "bemenet" és a menüben sincs?
-
krepp
tag
válasz
tomisanzero #18159 üzenetére
Ki kell kísérletezni azt a metódust amivel fixen előidézhető a hiba. Fel is vennék egy videót, ami kezdődhet azzal hogy gyári resetes a keszülèk, a hibával meg végződne.
Szoftveres hiba nem lehet, mert pl nagy tömegekben nem jelentkezik ez a jelenség, pl én se láttam. Akkor még csak HW hiba lehet, amúgy ha SW hiba lenne akkor is kötelező megcsinálniuk.Én biztos nem lennék megalkuvó ebben az esetben.
-
FJC
senior tag
válasz
ricsik #18161 üzenetére
Amennyiben nincs beállítva az automatikus frissítés:
Főképernyőn alkalmazáson nyomva tartani az OK gombot, majd megjelenik három lehetőség, ott választod az egyebek (vagy valami ilyesmi, az alsó lehetőség) ekkor megjelenik a program a GPlayban és ha van frissítés akkor frissíted... -
ricsik
őstag
Arra nem jöttem rá, hogy a TV magától frissíti az alkalmazásokat?
Csak mert értesítőt még sosem kaptam, hogy valami frissült volna.
Vagy manuálisan kell frissíteni, alkalmazásonként?
Vagy teljesen némán, minden jelzés nélkül mindig frissít, ahogy van frissítés? -
Stealth
senior tag
Pár napos tapasztalat 55C735 v562.
Samba megosztáson keresztül akadoznak a filmek Kodi és Vimu lejátszóval is.
A kodit újratettem, de nem lett jó. Már a 720p is.
DLNA-n keresztül minden működik úgy, ahogy kell.
WIFI van nem kábel, sávszélesség megfelelő 200+. -
tomisanzero
tag
válasz
mukisrác #18157 üzenetére
Nekem is Disney - vel kezdte, aztán HBO, Prime, most pedig már Netflix is, pedig azt jó egy éve néztem már gond nélkül.
@krepp:
Az a baj mivel szerintem szoftveres és egyáltalán nem állandó a hiba, valószínűleg ugyan ezt a készüléket kapnam vissza némi rajta ülés és service reset után. De lehet csak én vagyok túl pesszimista.
-
krepp
tag
válasz
tomisanzero #18155 üzenetére
Én ezt is garoztatnám...
-
mukisrác
aktív tag
válasz
Nekem c835-ön a Disney+ volt ilyen.
Párszor a kép beállításokban átkapcsoltam a kép módot majd vissza a filmnézés közben és utána jó lett.
Aztán az alkalmazás is frissült és azóta nem tapasztaltam ilyen képdadogást#18156 szerintem ha szar lenne a netkapcsolat, akkor buffer-elne, tekerne...
-
rumkola
nagyúr
válasz
Ez olyan, mintha szar lenne a netkapcsolatod, szerintem semmi köze a TV-hez.
-
tomisanzero
tag
válasz
tomisanzero #17931 üzenetére
Megpróbáltam már minden beállítást, de nem segít. Csináltam videót, hogy pontosan mit produkál. A TV ujrainditasa nagyjából megoldja egy időre, de roppant idegesítő. Gondolom a megoldás az lesz, hogy vehetek dedikált eszközt streamelni is, ha gondtalanul akarom élvezni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18153 üzenetére
Tudtommal 60
-
marilllyo
veterán
válasz
genya10 #18147 üzenetére
Sztem az egész rendszerben egy nagy rakás sz*r a mozgás simítása. Googlezgattam és elvileg a 404-es rendszertől visszafelé jó a mozgás simítása, de ott meg a local dimminggel van valami. Az én szemem egyelőre nem tudja megszokni. Csak reménykedem valami frissítésben, ami ezt javítja.
-
TheProb
veterán
válasz
Vismajor01 #18129 üzenetére
Nekem általában akkor kezdte el csinálni, ha nem néztem elejétől a végéig a content-et, hanem közben megállított x időre vagy bezártam az appot és később akartam volna folytatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest