Hirdetés
- Fórumok
- Konzol játékok
- Xbox Classic / Xbox 360
- (kiemelt téma)
- Már a jövő évi készletet is eladta a CXMT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- VR topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Unod a kompakt klaviatúrákat? Akkor talán neked szól ez a modern Zboard iteráció
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
58617 - 58501
58617 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 57901 57900 - 57801 57800 - 57701 57700 - 57601 57600 - 57501 57500 - 57401 57400 - 57301 57300 - 57201 57200 - 57101 57100 - 57001 57000 - 56901 56900 - 56801 56800 - 56701 56700 - 56601 56600 - 56501 56500 - 56401 56400 - 56301 56300 - 56201 56200 - 56101 56100 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:52 Téma összefoglaló
The Xbox 360 Store Will Close July 2024,
But You Can Keep Playing Your Favorite Games
2024. július 29-én bezár az Xbox 360 Store (marketplace.xbox.com)
A már megvásárolt tartalmak természetesen utána is elérhetőek lesznek a konzolokon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat76
őstag
Inkább valami kábel baja lehet esetleg?
Megnézem az AV kábelt és az alázatot!
-
MasterMark
titán
-
Peat76
őstag
A sarokban, felső vibrál szétesik a kép kisebb darabokban..
Milyen hibára utalhat, GPU?
-
arty
veterán
1080p - 4K biztos hogy integer skálázással csinálják a tévék. Másnak nem lenen értelme és hardverigényesebb is lenne.
Biztosan nem azzal csinalja a tevek 99.9%-a

Konkretan meg sose lattam tevet, ami azzal csinalja.... havernak volt egy panasonicja, anno kerestem a menuben a rautalo beallitast es mar az oveben se volt benne, tehat valszeg ok is kivezettek kesobb
( picture - option settings - 1080p pixel by 4 pixels - [link] )Egy bicubic/bilinearnak sincs hw igenye kb, raadasul az integert soha sehol senki mashol nem hasznalna, kb csak te es en
Kepzeld el, h anyunak pixeles lenne a hirado, mert a set tob box 1080i-t ad ki ...... tudom, anyu bemegy a menube es ha hiradot nez, nem xboxozik, akkor atallitja a scaling algoritmust

-
MasterMark
titán
ezt pedig tudja talan 1-2 tipus, azt hiszem a panasonicnal... (de szerintem mara megszunt minden ilyen, reszben a ceg tevegyartasa is)
a 720p is megjelenitheto lenne 3x3 pixelkent, integer skalazassal, de senki nem csinalja, nincs eselyed eles kepre.... es BIZONYOS skalazasi algoritmus azert tudhat annal jobb kepet, mint az eles, de pixeles. persze izles dolga... engem nem zavar a pixel, nezek en 256x224et is sok-sok colon
1080p - 4K biztos hogy integer skálázással csinálják a tévék. Másnak nem lenen értelme és hardverigényesebb is lenne.
-
arty
veterán
Az 1080p - 4K skálázás az egész számú többszörös, nincs veszteség, 1 pixel helyett 4 pixelen mutatja ugyanazt.
ezt pedig tudja talan 1-2 tipus, azt hiszem a panasonicnal... (de szerintem mara megszunt minden ilyen, reszben a ceg tevegyartasa is)
a 720p is megjelenitheto lenne 3x3 pixelkent, integer skalazassal, de senki nem csinalja, nincs eselyed eles kepre.... es BIZONYOS skalazasi algoritmus azert tudhat annal jobb kepet, mint az eles, de pixeles. persze izles dolga... engem nem zavar a pixel, nezek en 256x224et is sok-sok colon
-
MasterMark
titán
nehez kerdes.... tvfuggo

alapvetoen a 360 scalere eleg jo minosegben dolgozik, tehat ha fullhd a teved, akkor altalaban jobb, ha a 360 skalaz 1080p-re
ha 4K a teved, plane ha jo a scalere, akkor erdemes az xboxot 720p kimeneten hagyni es akkor csak a teve skalaz 720rol 2160p-re (nem pedig 1x a box 1080ra, majd a teve megegyszer 4k-ra... 1 skalazas > 2 skalazas
)DE.....
sajnos sok jatek 720p alatti felbontasban fut, tehat az xbox is fogja oket skalazni egyszer 720p-re, majd a teved ujra a sajat felbontasara, nem lehet meguszni a 2 skalazast
szoval nincs PERFEKT megoldas...... plane ha nem akarsz eles recet/pixeleket
Az 1080p - 4K skálázás az egész számú többszörös, nincs veszteség, 1 pixel helyett 4 pixelen mutatja ugyanazt.
-
arty
veterán
amelyik hozzaszolasomra reagalsz, abban hol irtam, h igy lenne?
Masreszt pedig de, van jatek, ami kisebb felbontasra allitott dash mellett jobban megy, de itt most nem arrol beszeltunk.
-
icemad
nagyúr
nehez kerdes.... tvfuggo

alapvetoen a 360 scalere eleg jo minosegben dolgozik, tehat ha fullhd a teved, akkor altalaban jobb, ha a 360 skalaz 1080p-re
ha 4K a teved, plane ha jo a scalere, akkor erdemes az xboxot 720p kimeneten hagyni es akkor csak a teve skalaz 720rol 2160p-re (nem pedig 1x a box 1080ra, majd a teve megegyszer 4k-ra... 1 skalazas > 2 skalazas
)DE.....
sajnos sok jatek 720p alatti felbontasban fut, tehat az xbox is fogja oket skalazni egyszer 720p-re, majd a teved ujra a sajat felbontasara, nem lehet meguszni a 2 skalazast
De tök mindegy milyen kimeneti felbontást választasz, attól a játék sebessége nem változik meg. Ez nem PC.
-
arty
veterán
nehez kerdes.... tvfuggo

)DE.....
-
Ry0K3N
senior tag
Némely pályán főleg kerítésnél nagyon feltűnő. De lehet beleszólt hogy 1080ra volt a box állítva. Azóta visszavettem 720ra csak azóta még a FM4et nem nyúztam. Valahol olvastam egy tippet 720ba jobb a kép modern TV. Asszem upscale miatt?
-
arty
veterán
elvileg mindket FM 720p/2xAA jatek kozben, nekem nem is remlik, h az FM4 recesebb volna
es jah, nincs ingyenebed, a 60fps-nek ara van, de igy is brutalis ahogy kinez, ahogy fut egy 2005os hardveren
-
Ry0K3N
senior tag
jo de az FM szeria, azon belul az FM4 ilyen iparagi csoda, DF szerint komplett versenyen nincs 1 eldobott frame se, annyira perfekt a 60fps ott
az MW2005 a masik veglet, a legalja hulladek: totalisan szabadjara engedett fps, ami raadasul meg felbontasfuggo is.... keves jatek volt ennyire fos szerintem 360on
a vedelmeben annyit lehet elmondani, hogy nyitocim... a kesobbi NFS-ek mar nem ennyire szarok, bar a carbon meg elegge az
a kesobbi MW viszont "perfekt" 30fps, csak ott meg a jatek, khm....Akkor eddig remekül sikerült kifognom a szar portokat
FM4-el csak az a bajom túl sokmindent áldoztak fela grafika oltárán és néha nagyon recés. Főleg a 4k TV-n. FM3 ilyen szempontból jobban tetszett vizuálisan amit eddig láttam belőle. Nem olyan szép de nem halálrecés. -
arty
veterán
Lehet csak megszoktam már PC-n de a forza motorsport 4 gyönyörűen megy a konzolon a most wanted meg egyszerűen szörnyű. Jobban ment 480p alatt az tény de ott is ingadozás volt pár perc teszt után, és onnan inkább feladtam mint hogy én ezt ebben a formában kinosztalgiázom 360-on.
#58601 Igen a 2005-ös. Xbox classicon szerintem nem lesz gondod vele. De az internet is tele volt vele hogy mennyira fos 360-on.jo de az FM szeria, azon belul az FM4 ilyen iparagi csoda, DF szerint komplett versenyen nincs 1 eldobott frame se, annyira perfekt a 60fps ott
az MW2005 a masik veglet, a legalja hulladek: totalisan szabadjara engedett fps, ami raadasul meg felbontasfuggo is.... keves jatek volt ennyire fos szerintem 360on
a vedelmeben annyit lehet elmondani, hogy nyitocim... a kesobbi NFS-ek mar nem ennyire szarok, bar a carbon meg elegge az
a kesobbi MW viszont "perfekt" 30fps, csak ott meg a jatek, khm.... -
Ry0K3N
senior tag
Lehet csak megszoktam már PC-n de a forza motorsport 4 gyönyörűen megy a konzolon a most wanted meg egyszerűen szörnyű. Jobban ment 480p alatt az tény de ott is ingadozás volt pár perc teszt után, és onnan inkább feladtam mint hogy én ezt ebben a formában kinosztalgiázom 360-on.
#58601 Igen a 2005-ös. Xbox classicon szerintem nem lesz gondod vele. De az internet is tele volt vele hogy mennyira fos 360-on. -
arty
veterán
ha valoban 20fps, akkor valami nalad nem oke, mert az nem megy sub20al, plane nem 480p-ben
szerintem az ingadozo fps miatt erzed, h borzalmas... mert annal nincs rosszabb....az anniversary viszont igen
de azt lehet XSX-en jatszani, ott mar oke 
-
Guitar14
senior tag
2005-ös Most Wanted? Azt én végigjátszottam 360-on a kb. 3-5 éve, nekem nagyon bejött látványban és teljesítményben a 360-as port, nem rémlik ekkora FPS drop. De 1 hét múlva megjön lengyelből az Xbox classic verzió így hamarosan újra végig fogom, arról majd tudok nyilatkozni.

-
Ry0K3N
senior tag
NFS Most Wanted. Ez alapból ilyen hulladék verzió a 360-on vagy csak az rgh miatt? Sokszor sub 20-ba megy a framerate. Letettem 480p- be. Ott is sub 30 ba bemegy a framerate mellé még kapok geforce 2 MX felbontást is. Tomb Raider Anniversary is ilyen hulladék volt.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy RGH 3.0-s Xbox 360 konzolt (Lengyelországból), amelyen Aurora fut. Mivel teljesen új vagyok ebben a témában, szeretnék segítséget kérni néhány dologban.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a gyári rendszer és az Aurora felület is beállítható-e magyar nyelvre, vagy csak angol nyelven érhetők el?
Emellett érdekelne az is, hogyan lehet játékokat telepíteni a konzolra.
Próbálkoztam FAT32-re formázott pendrive használatával is, de a konzol nem ismerte fel az eszközt. Lehetséges, hogy valamit rosszul csináltam, ezért hálás lennék, ha valaki elmagyarázná a helyes menetet.
Előre is köszönöm a segítséget!AI program még ezt dobta ki:
A) A legegyszerűbb és legajánlottabb módszer: FTP
Ez a legkényelmesebb, nem kell pendrive-ot dugdosni. A konzol és a PC ugyanazon a hálózaton kell legyen (WiFi vagy LAN kábellel).
1. Indítsd el az Aurorát a konzolon.
2. Menj a Fájlkezelőbe (File Manager) (általában a "Tools" vagy a Start gomb megnyomásával éred el az alsó menüsort, ott lesz egy mappa ikon).
3. A bal oldali sávban alul látni fogod a hálózati beállításokat, és ki lesz írva a konzol IP-címe (pl. 192.168.1.56).
4. Tölts le és telepíts egy FTP klienst a számítógépedre (pl. FileZilla, WinSCP – mindkettő ingyenes).
5. A klienst megnyitva írd be a konzol IP-címét, és csatlakozz. Felhasználónév és jelszó általában xbox és xbox, de gyakran üresen hagyva is beenged. (Az Aurora FTP szervere alapból fut, nem kell külön indítani).
6. A kapcsolat létrejötte után a PC-den látni fogod a konzol merevlemezének tartalmát.
7. Navigálj el a HDD1:/Content/0000000000000000/ mappába. (Ez a gyári játékok helye. Ha máshova, pl. egy külső HDD-re szeretnéd rakni, azt a USB0:/ vagy hasonló néven találod).
8. Másold be ide a játékokat. A játéknak két formátuma lehet:
· GOD formátum (Games on Demand): Ez egy mappa, aminek a neve egy szám- és betűsor (Title ID), pl. 4D530919. Ezt a mappát kell egy az egyben bemásolni a 0000000000000000 mappába.
· Kibontott/XEX formátum: Ez maga a játék könyvtára, benne egy default.xex fájllal. Ezt általában egy saját nevű mappába szoktuk tenni (pl. HDD1:/Games/Red Dead Redemption/).
9. Másolás után a konzolon az Aurórában nyomj egy Scan-t (Start -> Scanning -> Scan Now), és a játéknak meg kell jelennie a könyvtárban.B) USB pendrive / külső merevlemez
Itt jön a képbe a te problémád. Több feltételnek is teljesülnie kell, hogy a konzol lássa az eszközt:
· Formátum: FAT32 fájlrendszerre kell formázni. A Windows 10/11 ezt 32 GB felett már nem engedi alapból. Használj harmadik féltől származó programot, mint a Rufus vagy az AOMEI Partition Assistant.
· Partíciós tábla: MBR (Master Boot Record) típusúnak kell lennie, a GPT-t nem fogja felismerni az Xbox 360. Ezt a Rufus-ban vagy a Lemezkezelőben tudod beállítani.
· Fájlméret korlát: Mivel FAT32 a fájlrendszer, egy fájl sem lehet nagyobb 4 GB-nál. Ha egy letöltött játékod egy 6 GB-os ISO fájl, azt nem tudod közvetlenül a pendrive-ra másolni. Először PC-n kell átalakítani GOD formátumba, ami feldarabolja a fájlokat (pl. ISO2GOD nevű programmal).
· Az Xbox 360 formázás: Van, hogy a legegyszerűbb, ha az Xbox 360 saját rendszerével formáztatod meg a pendrive-ot. Menj a gyári dashboard Beállítások / Tárhely menüjébe, dugd be a pendrive-ot, és ott formázd meg. Ezután PC-re dugva egy Xbox360 nevű, rejtett mapparendszert fogsz látni, amibe már tehetsz tartalmat. Ezt XeXMenu-vel vagy az Aurora fájlkezelőjével tudod majd böngészni.
· XeXMenu: Ez egy alapvető alkalmazás, aminek fent KELL lennie a konzolodon (valószínűleg a Demók vagy Játékok között találod). Ha az USB-t nem látod az Aurorában, indítsd el a XeXMenu-t, annak a fájlkezelője gyakran jobban kezeli a nyers USB eszközöket. Itt próbáld meg megtalálni a pendrive-ot (valószínűleg USB0: néven fog futni), és onnan átmásolni a játékot a belső merevlemez (HDD1:) megfelelő helyére.Összefoglalva a pendrive-os probléma lehetséges okait:
1. A pendrive GPT partíciós táblával rendelkezik az MBR helyett.
2. A FAT32 formázás nem megfelelő klasztermérettel történt.
3. USB 3.0-s pendrive inkompatibilitása (próbálj meg egy régebbi, USB 2.0-sat).
4. A pendrive-ot közvetlenül az Xbox 360-nal formáztasd me g a legegyszerűbb megoldásként. -
icemad
nagyúr
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy RGH 3.0-s Xbox 360 konzolt (Lengyelországból), amelyen Aurora fut. Mivel teljesen új vagyok ebben a témában, szeretnék segítséget kérni néhány dologban.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a gyári rendszer és az Aurora felület is beállítható-e magyar nyelvre, vagy csak angol nyelven érhetők el?
Próbálkoztam FAT32-re formázott pendrive használatával is, de a konzol nem ismerte fel az eszközt. Lehetséges, hogy valamit rosszul csináltam, ezért hálás lennék, ha valaki elmagyarázná a helyes menetet.
Előre is köszönöm a segítséget!Szia.
Az Aurora támogatja a nyelvi csomagokat (localization).
Ha szerencséd van: Nyomd meg a Start gombot a kontrolleren az Aurora főképernyőjén -> lépj a Settings (Beállítások) menübe -> Language (Nyelv). Ha a listában ott van a Magyar, csak válaszd ki, és indítsd újra az Aurorát.
Ha nincs ott a magyar nyelv: Szükséged lesz egy magyar nyelvi fájlra (hu-HU.xml), amit PC-n kell letöltened (RGH-s fórumokról vagy blogokról), majd be kell másolnod a konzolon az Aurora\Media\Locales\ mappába. Ha a konzolod csatlakozik az internetre, az Aurora beépített frissítési menüjéből is le tudja tölteni a nyelvi fájlok at.Gyári rendszer szerintem nem tud magyarul, én mindig angolul használtam. De, ha hülyeséget írok, akkor javítsatok ki!
Játékokhoz találtam egy régebbi leírást, nem tudom, hogy működik e. Szerintem az elmúlt 10 évben nem mókoltam a 360-as gépemet.
Dugd be a pendrive-ot a számítógépbe.
Töltsd le az ingyenes Rufus nevű programot
A Rufusban válaszd ki a pendrive-odat, a partíciós sémánál szigorúan állítsd be az MBR opciót, a fájlrendszernél pedig a FAT32-t.
Indítsd el a formázást. Ezután az Xbox már azonnal fel fogja ismerni az eszközt.Játékok telepítése RGH-s konzolra
Az RGH-s gépeken nem lehet közvetlenül az internetről letöltött .iso fájlokat elindítani; a játékokat előbb át kell alakítani a számítógépen. Két bevált formátum létezik:A) GOD (Games on Demand) formátum (Ajánlott, legegyszerűbb)
Ebben a formátumban a játék egy speciális mappaszerkezetbe kerül, amit a gyári menü és az Aurora is azonnal, beállítások nélkül felismer.
PC-n töltsd le az Iso2God nevű programot.
Tallózd be a letöltött játék .iso fájlját, és alakítsd át.
A végeredmény egy 8 karakterből (számokból és betűkből) álló mappa lesz (például: 4D530A8F). Ezen belül találsz majd egy 00007000 mappát.
Ezt a teljes, 8 karakteres főmappát másold rá az MBR-re formázott pendrive-odra, majd a konzolon (az Aurora fájlkezelőjével, azaz a File Manager-rel) másold be a gép belső merevlemezére pontosan ide:
Hdd1:\Content\0000000000000000\B) XEX (kicsomagolt) formátum
Itt a játékfájlok szabadon állnak egy mappában, a fő indítófájl a default.xex.
PC-n az Xbox 360 Image Browser programmal tudod kicsomagolni az .iso fájlt egy tetszőleges mappába (pl. Fifa 19).
Ezt a mappát másold fel a konzolra bárhová (például hozz létre egy Games mappát a belső meghajtón: Hdd1:\Games\Fifa 19\).
Ahhoz, hogy az Aurora ezt lássa, meg kell neki mutatnod az utat:
Aurora főképernyőn nyomj Start gombot -> Settings -> Content -> Manage Game Paths.
Adj hozzá egy új utat (Add), tallózd be a Hdd1:\Games\ mappát.
Állítsd be a keresési mélységet (Scan Depth) 2-re vagy 3-ra, majd mentsd el (X gomb), és nyomj egy Scan-t. Az Aurora ekkor átfésüli a mappát, letölti a borítóképet, és kiteszi a játékot a főoldalra. -
Ry0K3N
senior tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítséget!Át lehet állítani a nyelvet de most meg nem mondom hol. Én speciel magyarról állítottam át angolra. Játékhoz a pendriveot az xboxal formázd le. Én egy ftp file transfer programot használok laptopról hálózaton keresztül.
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítséget! -
arty
veterán
Xbox 360 slim badavatar telepítve. Ha ezt átmásolnám belső hdd-re működne? Illetve sehogy nem lehet megoldani a hdd firmware cserét más vinyón csak WD?
bizonyos ssdk is tamogatottak mar
-
Vadernagyúr
senior tag
-
Guitar14
senior tag
-
Casoli
őstag
Nem rémlik olyan hogy hővezető lapka kellene bárhova is.
-
thomasa
senior tag
Sziasztok!
Régen használt 360 PHAT-omat szeretném kicsit leporolni. Van-e esetleg ajánlott thermal pad kit hozzá? Ha nincs már ilyen, akkor jól tudom, hogy az alsó RAM-okra 3-4 mm-es, a CPU köré 0,8mm-es kell?
Köszi.
-
Oldman2
nagyúr
Az év zárásaként a következőkre jutottam (részletek majd jövőre)...
A vázolt Filter problémára találtam megoldást, egyelőre egy olyan megoldással, hogy az Aurora beépített NameFilter fájlt módosítva, egy külön névszűrőt definiáltam a "_ _" névkezdetű elemekre (ezek nem játékok).
A nejemnek meg a Kedvencnek megjelölt elemek szépen leszűrhetőek.
Az Aurora lokalizációja tüzetesen átnézve kriminális volt, nekiálltam ezt frissíteni, jól haladok vele, már csak egy utólagos korrigálás van hátra a tegezés/magázás keveredése okán.
A nagyobb belső HDD problémán elegánsan túlléptem egy külső 3,5"-os HDD csatlakoztatásával (ez egyelőre 1TB-os).
Rájöttem, felesleges erőltetni a belső HDD cseréjét, így is működik a cucc gyönyörűen.
BUÉK 2026 mindenkinek!
Kérdés:
Használ-e valaki (rajtam kívül) Aurora-t, ráadásul azt magyar nyelven?
A gatyába rázott magyar honosítást kellene kívülálló szemmel használni egy ideig. Hátha előjön valami általam észre nem vett hiba benne. -
arty
veterán
Eltűnt az xbox 360 kontrollerem
Ps3, Series x, Gamesir nova kontrollert nem lehet valahogy rácsatlakoztatni hogy működjön?360 elegge mellozott a sajat bt-hack protokollja miatt
b.) hackelt xbox ......
-
MasterMark
titán
Ps3, Series x, Gamesir nova kontrollert nem lehet valahogy rácsatlakoztatni hogy működjön?Valahogy lehet, de ahhoz kell kulon eszkoz is.
-
szarnyasdino
tag
Ps3, Series x, Gamesir nova kontrollert nem lehet valahogy rácsatlakoztatni hogy működjön? -
Oldman2
nagyúr
Az év zárásaként a következőkre jutottam (részletek majd jövőre)...
A vázolt Filter problémára találtam megoldást, egyelőre egy olyan megoldással, hogy az Aurora beépített NameFilter fájlt módosítva, egy külön névszűrőt definiáltam a "_ _" névkezdetű elemekre (ezek nem játékok).
A nejemnek meg a Kedvencnek megjelölt elemek szépen leszűrhetőek.
Az Aurora lokalizációja tüzetesen átnézve kriminális volt, nekiálltam ezt frissíteni, jól haladok vele, már csak egy utólagos korrigálás van hátra a tegezés/magázás keveredése okán.
A nagyobb belső HDD problémán elegánsan túlléptem egy külső 3,5"-os HDD csatlakoztatásával (ez egyelőre 1TB-os).
Rájöttem, felesleges erőltetni a belső HDD cseréjét, így is működik a cucc gyönyörűen.
BUÉK 2026 mindenkinek!
-
Oldman2
nagyúr
-
Dency01
aktív tag
Megvan a megoldás, remélem ez csak nekem újdonság:
Az Aurora főoldalán (ahol lapozni lehet), a kontroller bal és jobb mutatóujjas gombjainak nyomogatásával lehet az aktív Filter-ek között lapozni, A-val pedig a kívántat aktiválni.
Inaktívvá tenni és átrendezni őket a Szerkesztőben lehet.
Ami a továbbiakban kérdés, hogy hogyan lehet az alkalmazások között értelmes szűrőket létrehozni. Jelenleg csak a név kezdőbetűje alapján tudok szűrni.
Bármi mást létrehozva, nincs értelmes szűrés, sajnos az egyes app-ok részletei egyelőre ismeretlenek (amikre lehetne szűrni).Ezeket annyira nem vágom én se, nem mentem bele ilyen mélységekbe. De talán ha "B" nyomsz kontrolleren ott vannak dolgok pl gyorsnézet és ott szűrők hozzáadása.
Többit ne kérdezd
-
Oldman2
nagyúr
Megvan a megoldás, remélem ez csak nekem újdonság:
Az Aurora főoldalán (ahol lapozni lehet), a kontroller bal és jobb mutatóujjas gombjainak nyomogatásával lehet az aktív Filter-ek között lapozni, A-val pedig a kívántat aktiválni.
Inaktívvá tenni és átrendezni őket a Szerkesztőben lehet.
Ami a továbbiakban kérdés, hogy hogyan lehet az alkalmazások között értelmes szűrőket létrehozni. Jelenleg csak a név kezdőbetűje alapján tudok szűrni.
Bármi mást létrehozva, nincs értelmes szűrés, sajnos az egyes app-ok részletei egyelőre ismeretlenek (amikre lehetne szűrni). -
Oldman2
nagyúr
Az Aurora-ban vannak a Gyorsnézetek (Quick View), amiben lehet szűrőket beállítani.
Ezeket hogyan lehet „aktiválni”? Mert ha belépek ide, csak újakat tudok felvenni, vagy módosítani/törölni tudom őket.
-
arty
veterán
Gyári (Retail) HDD Upgrade-re eddig ezt találtam legjobb leírásként.
jah, mariora fel vok iratkozva, de ki tudja h a store bezaras ota manapsag hogy viselkedik a gyakorlatban egy masolt tartalmu ssd .... itt a forumon elsokezbol sokkal inkabb erdekelne tapasztalat. foleg ha lehetne venni olcson 360 hackre jo ssdt
-
Oldman2
nagyúr
az elvet ertem, de amikor en pecen koltoztettem a cuccaim (profil, mentesek, GOD jatekok, installalt jatekok, arkad jatekok, dlck, patchek), az abszolut nem lett szazas a gyakorlatban
csak belso hdd -> belso hdd mashogy sok ido lett volna, azt hittem sporolok vele idot, h nem masolom ki usb-re x360on ill. persze van amit nem is lehet mozgatni .... pontosan nem tudom h megy 360on a licenszelese a digit cuccoknak, mi mivel van enkriptalva, es reszletes leirast se talaltam rola. mivel az a feltetelezesem h az MS-nek biztonsagban megvan mindenem (
), profil, tartalmak es mentesek, igy nem is turtam bele magam annyira, h legyen mindenrol sajat mentesem, amihez tudnom kene 100%ra h hogy mikodik a box.De Oldman2 megosztja majd remelem a tapasztalatait, ha sikerult migralnia uj belsop hddre, bar jobban orultem volna ha gyari cuccrol szamol be
Szivesen attennem a mostani 360am hddrol ssdre.Gyári (Retail) HDD Upgrade-re eddig ezt találtam legjobb leírásként.
-
arty
veterán
2 partíció van a gyári hdd-n. Egyik a content másik pedig a backward compatibility. A content-nél hozzáférsz mindenhez, profilok, játékmentések, játékok.
Backward compatibility pedig nem lényeg ezt majd létre lehet hozni az adatok felmásolása után. Ez ugye a visszafelé kompatibilitás miatt lényeg ha xbox classic játékokat akarunk majd futtatni.
Amit leírtál az kb ugyanaz csak ezt pc-n csináljuk.az elvet ertem, de amikor en pecen koltoztettem a cuccaim (profil, mentesek, GOD jatekok, installalt jatekok, arkad jatekok, dlck, patchek), az abszolut nem lett szazas a gyakorlatban
csak belso hdd -> belso hdd mashogy sok ido lett volna, azt hittem sporolok vele idot, h nem masolom ki usb-re x360on ill. persze van amit nem is lehet mozgatni .... pontosan nem tudom h megy 360on a licenszelese a digit cuccoknak, mi mivel van enkriptalva, es reszletes leirast se talaltam rola. mivel az a feltetelezesem h az MS-nek biztonsagban megvan mindenem (
), profil, tartalmak es mentesek, igy nem is turtam bele magam annyira, h legyen mindenrol sajat mentesem, amihez tudnom kene 100%ra h hogy mikodik a box.De Oldman2 megosztja majd remelem a tapasztalatait, ha sikerult migralnia uj belsop hddre, bar jobban orultem volna ha gyari cuccrol szamol be
Szivesen attennem a mostani 360am hddrol ssdre. -
Oldman2
nagyúr
Bocs, a lényeget hagytam ki.
RGH-s gépről van szó.
-
Dency01
aktív tag
RGH-nal persze, de gyarinal nem megy. Lehet lesz ami siman atmasolhato es megy is majd, csomo minden viszont nem fog menni. En a hdd csere idejere atraknek mindent, amit lehet egy usb-s meghajtora az x360on, majd a belso hdd csere utan arra visszamozgatnek mindent.
De nem minden mozgathato meg 360on sem.
2 partíció van a gyári hdd-n. Egyik a content másik pedig a backward compatibility. A content-nél hozzáférsz mindenhez, profilok, játékmentések, játékok.
Backward compatibility pedig nem lényeg ezt majd létre lehet hozni az adatok felmásolása után. Ez ugye a visszafelé kompatibilitás miatt lényeg ha xbox classic játékokat akarunk majd futtatni.
Amit leírtál az kb ugyanaz csak ezt pc-n csináljuk. -
arty
veterán
RGH-nal persze, de gyarinal nem megy. Lehet lesz ami siman atmasolhato es megy is majd, csomo minden viszont nem fog menni. En a hdd csere idejere atraknek mindent, amit lehet egy usb-s meghajtora az x360on, majd a belso hdd csere utan arra visszamozgatnek mindent.
De nem minden mozgathato meg 360on sem.
-
Dency01
aktív tag
Ha ugyanaz a konzol és csak HDD csere van és 1 az 1 -ben át lesz másolva minden akkor működnie kell. Mivel a struktúra ugyanaz lesz és a konzol azonosító sem módosul (ugyanaz a konzol). RGH-nál tuti hogy működik hisz én is alkalmaztam. De gyári konzolnál is müködnie kéne.
-
arty
veterán
ez a tort, rgh-s gep ? mert nem mindegy ....
gyari gepen, gyari hdd csere utan nekem a profilom se lepett be es a digit cuccaim linceszeit is frissiteni kellett, az installalt jatekokat is ujra kellett masolni lemezrol, stb
rgh eseten nemtom hogy van, de gondolom az se egyszeru
-
Oldman2
nagyúr
-
Dency01
aktív tag
PC-n FatXplorer programot keresd, ez tudja kezelni xbox-os partíciót.
Lehetséges az átmásolás.
Először gépre másold le a menteni kívánt hdd-t.
Másik HDD-t először formázd meg xbox-ban. Utána pc-re dug és szintén fatxplorer programmal mountolod majd felmásolod vissza a cuccokat. -
Oldman2
nagyúr
-
Dency01
aktív tag
Igen működik ugyanúgy ha visszarakod. HDD-n profilok, mentések, és ugye a játékok vannak. Rendszer az külön belső memóriában.
-
Oldman2
nagyúr
Egy 360 belső HDD nagyobbra cserélése mennyire bonyolult?
(a fizikai cserén túl)
Ha kiveszem a jelenlegi működőt és beteszek egy másikat (nagyobbat), később vissza tudom-e rakni a régit és az működik-e majd szó nélkül? -
Oldman2
nagyúr
Jól gondolom, hogy jelenleg a 2.0.17559.0 a legfrissebb Dashboard?
12.23.-a óta a helyi Postán pihen egy RGH-s gép,
nézgelődök „előre”, hogy mi a jelenlegi állapot. -
sqpp
őstag
Sziasztok!
Van akinek itt aki RGH-s gépet futtat előfordul, hogy az OG/Classic gamek, azok valamiért nem indulnak el szépen? (azt írja ki hogy töltsem le újra)
Már mindent próbáltam. Proto.xex átnevezése, liveblock, stb, van amikor szépen elindul bejön az Xbox logo, megy a game, aztán kilépek, vagy restartolom a gépet és megint ugyan ezzel fogad
Mi lehet az oka? -
arty
veterán
-
Casoli
őstag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítseget kérni. mint eszközt annyira nem ismerem az xbox360E-t . A barátom gépe állt le. illetve nem kapcsol be. Érdeklödni szeretnék hogy ezeknél a táp szokott meghalni vagy a gép.
A tápnál néztem és arra jutottam hogy nem kapcsol át 12v- ra . Mennyire gyakori ez a hiba?
Köszönöm
Szép napotSzia! Mindjárt megkeresem a jósgömbömet, várj
. -
pn4hvq
senior tag
-
Oldman2
nagyúr
Nézem ezt az iso2god segédprogramot...
Az normális, hogy egy 7 GB-os iso-ból ~700 MB-os struktúra jön létre?
-
Oldman2
nagyúr
A különböző formátumoknak van-e valami előnye/hátránya egymáshoz képest?
iso, god, xbe, xex, stb. -
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítseget kérni. mint eszközt annyira nem ismerem az xbox360E-t . A barátom gépe állt le. illetve nem kapcsol be. Érdeklödni szeretnék hogy ezeknél a táp szokott meghalni vagy a gép.
A tápnál néztem és arra jutottam hogy nem kapcsol át 12v- ra . Mennyire gyakori ez a hiba?
Köszönöm
Szép napot -
Vadernagyúr
senior tag
Softmodot már régen próbáltam.. Azóta megy könnyebben vagy szenvedős még mindig?
-
arty
veterán
-
sanchomuzax
aktív tag
-
Oldman2
nagyúr
-
pn4hvq
senior tag
-
arty
veterán
igen, usb2 de meg azt se engedi maxon az MS
de itt az usbnek a dvd olvasot kell helyettesiteni, szoval nincs gond a sebesseggel...RGH - gyorsan bootoljon
(amugy ezt nemtom, nincs rgh gepem es a softmod miatt lehet soha nem is lesz....) -
Oldman2
nagyúr
Az USB ezeken a gépeken 2.0 sebességű?
Mire figyeljek egy RGH-s gép tervezett vásárlása előtt/alatt? -
Oldman2
nagyúr
köszi
-
arty
veterán
nem. belsőként speckó SATA hdd/ssd megy csak, max 500GB (firmwarét hekkelni, xboxosítani kell)
külső hdd, usb-sként megy 1TB biztosan, de talán nagyobb is, AI szerint 2TB
RGH esetén ezek gondolom már nem igazak, nagyobbak a limitek és a belső hdd se kell h speckó/hekkelt legyen(?).
-
Oldman2
nagyúr
Ventillátorról: óvatosan nyúlkálj és nem lesz bajod, esetleg a ventillátor csatlakozóját a kábelénél fogva kicsit mozgasd, hátha változik valami mert akkor tuti ott a baj. LÉNYEG, hogy a jobb oldalt a TÁP részébe NE nyúlkálj még kikapcsolt állapotba se, az ami igazán veszélyes.
Amúgy a kondik nem csúnyák, nem puffadtak fel az alaplapon? Nekem így néztek ki mikor megvettem szegényt: [kép] az óra kondin nem láttam semmit viszont elővigyázatosságból leszedtem és nem bántam meg, ilyen alulról pár év állás után most: [kép] megindult már kifelé a sav az egyik lábán.HDD/BIOS dologról:
Lehet TSOP flash van rajta.
Valahogy nem tudod megnézni a BIOS-od pontos nevét?(most alaposan utánanéztem)
Korábbi írásaid alapján akkor simán beraktál egy teljesen üres HDD-t és simán felismerte a telepítő. (mert akkor tuti nem softmodos)
Plusz ugye olyat kéne amúgy is beletenned ami lockolható, Xbox Hard Drive Compatibility ChartHa chipet keresel akkor az LPC portnál keresd (olvasó alatt) vagy ha arról valamiféle vezetékek lógnak akkor már biztos valami chip féleség kell legyen.
Akitől én tanultam az Xbox moddolást az mondta, hogy legjobb megoldás ha belerakunk egy Aladdin XT (infó róla: ConsoleMods Wiki) chipet és nem kell szórakozni semmi mással, HDD be, rendszer rá és kész is. De nem tudom a te HDD gondodat megoldja-e, de feltételezem igen, hisz a Features-nél ovlasható, hogy teljesen más BIOS-od lesz ami támogatja az LBA48 Hack-et.
Most utána is olvastam micsoda ez a hack, a régebbi módosított BIOSok még primitívek voltak és 137 GB-ig támogatták a HDD-ket, majd egy modder készített egy patch-et ami a BIOS-okban ezt a limitet átcserélte, így kb. 2.25 TB a max.
Írásod alapján valami evo7+-od van, itt csak az EvoX M8+-t látom ami feltételezem újabb mint a tied és azt írja "Does not support LBA48 by default. Must be reconfigured with EVTool, or use a pre-patched version." Egy másik fórumon olvastam is, hogy valóban az EVTool-lal patchelni kell és az után támogatja csak az M8+ a nagyobb HDD-ket.Egyébként érdekesség: MrMario2011 videóit nem tudom ismered-e, nagyon hasznosak és tökéletesen magyaráz. Ő például flash és chip nélkül simán softmodosba is csinált 160 GB-os HDD-t amit fel is ismert, full gyári BIOS-szal.
Amik a lehetőségeid:
-hagyod így (haldokló HDD miatt nem javaslom)
-kukázol egy 120-160 gigás IDE HDD-t (egész olcsón kapni már főleg PC bontókban, szervizekben ahol már évek óta állnak, én is úgy szereztem) és arra raksz rendszert (ha kell telepítőt is küldök)
-beleraksz egy Aladdin chipet és akkora HDD-t raksz bele amekkorát akarsz kb 2 TB-ig.
átalakítós SATA HDD-nél fontos tudni, hogy 80 eres IDE (80 Wire IDE) kábelre lesz szükséged a sebessége miatt, gyárilag az Xbox-ban csak 40 eres van, ha nem cseréled akkor gondjai lesznek elvileg, meg akad, nem indul stb.Most olvasom ezt a hozzászólásodat, jól értem, hogy az "alap" X360-ba max. 120GB-os . IDE csatis HDD tehető be?
Gondolkodok egy RGH-s készülék beszerzésén...
Külső HDD-ket hogyan és mekkorát tud kezelni a konzol? Egy külső USB-s hdd-vel kiváltható a "kicsi" belső hdd? -
l.skywalker
Topikgazda
-
lszlogal
senior tag
Elnézést szeretnék kérni, ha tényleg tuskó voltam, ezt sokszor nem érzékelem. Köszi, hogy szóltatok. A HDMI-s részt tényleg gúnyolódásnak értelmeztem.
-
Casoli
őstag
Az a baj hogy a leírásod semmit nem mond. Se kép, se hang, power led zölden világít. Ez azt jelenti, hogy a gép bekapcsolt, csak se kép se hang. Ez bizony HDMI kábel szokott lenni vagy sérült HDMI kimenet. Legközelebb fogalmazz pontosabban. Sajnos egyikünk sem gondolatolvasó.
-
arty
veterán
-
lszlogal
senior tag
-
Dency01
aktív tag
-
Casoli
őstag
Sziasztok!
Van egy XBOX 360E-m. A power led zölden világít, de közben se kép, se hang, se hibakód. Egyszer, nagynehezen többszöri próbálkozásra felbootolt, de azóta se kép, se hang. Teljesen noob vagyok az xboxokhoz. Esetleg va valami tippetek, hogy mit lehetne ezzel csinálni? Én tippelek, hogy még a hardware test sem fut le, és azért nincs hibakód.Cserélj első körben hdmi kábelt.
-
lszlogal
senior tag
Sziasztok!
Van egy XBOX 360E-m. A power led zölden világít, de közben se kép, se hang, se hibakód. Egyszer, nagynehezen többszöri próbálkozásra felbootolt, de azóta se kép, se hang. Teljesen noob vagyok az xboxokhoz. Esetleg va valami tippetek, hogy mit lehetne ezzel csinálni? Én tippelek, hogy még a hardware test sem fut le, és azért nincs hibakód. -
arty
veterán
Ja, amugy végigtoltam... a ps2est. Adj neki eselyt, de a fo baj h az utolso harmadban akkora rendori uldozesek vannak, h az fps ilyen 5 korul van
ja es vicces h a videok azok 1:1 az x360asok, de a jatekban a kuldeteseknek zero koze van az atvezetokben elhangzottakhoz
teljesen abszurd..... -
Casoli
őstag
Sziasztok!
Hdmi-s Xbox 360-am a gyári játék dvdket alig olvassa be. Van már amit egyáltalán nem, van amit 3-4x tray open/close ra beolvas. Ha egy játék elindul, onnantól tökéletesen megy.
Nem mókolt, ritkán használt. Mit lehet javítani?
A dvd meghajtót már szétszedtem, deszt vízzel tisztítottam a fejet, de nem használt. Ötlet?Valószínű gyengül a lézer erőssége. A fejen van kettő poti, az egyikkel a DVD, a másikkal a CD lézerfény erejét lehet állítani. Értelemszerűen a DVD részét kell állítani. Youtube-n találsz róla videót. Multiméter is fog kelleni hozzá. Ha ez sem segít, akkor lehet rendelni típushoz való új lézerfejet. Halkan megjegyzem én mikor egyesével rendeltem a gépemhez fejet, többször is hibásat küldtek. Egy idő után meguntam, rendeltem egyszerre négyet, úgy már jó volt. Esetleg ha megírod milyen drive, milyen fej, megnézem hátha van valahol maradék
. Én Fat géphez rendeltem Liteon meghajtóval. -
bypet
tag
Sziasztok!
Hdmi-s Xbox 360-am a gyári játék dvdket alig olvassa be. Van már amit egyáltalán nem, van amit 3-4x tray open/close ra beolvas. Ha egy játék elindul, onnantól tökéletesen megy.
Nem mókolt, ritkán használt. Mit lehet javítani?
A dvd meghajtót már szétszedtem, deszt vízzel tisztítottam a fejet, de nem használt. Ötlet? -
cross56
senior tag
Igen, sajnos lőttek neki, de sebaj. Marad a tölthető elem esetleg
na a ps2 verziót még soha nem próbáltam. Nekem az valahogy mindig egy nagyon butított verziónak tűnt, még a ps2-es most wantedhez képest is látványban. Vagy csak videókból tűnik úgy? Lehet én is ránézek majd
-
Vadernagyúr
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
58617 - 58501
58617 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 57901 57900 - 57801 57800 - 57701 57700 - 57601 57600 - 57501 57500 - 57401 57400 - 57301 57300 - 57201 57200 - 57101 57100 - 57001 57000 - 56901 56900 - 56801 56800 - 56701 56700 - 56601 56600 - 56501 56500 - 56401 56400 - 56301 56300 - 56201 56200 - 56101 56100 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Konzol játékok
- Xbox Classic / Xbox 360
- (kiemelt téma)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a jövő évi készletet is eladta a CXMT
- bitpork: Balcsis tali 2026
- Star Trek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Diablo IV
- Linux felhasználók OFF topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Powerworks PD24AG 24V akkus sarokcsiszoló 125mm (Akku és töltő nélkül)
- MacBook Air M1 8/256GB!
- Motorola Razr 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - ASUS ROG Strix XG27UCG IPS Monitor! 3840x2160 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA 400W

( picture - option settings - 1080p pixel by 4 pixels -
Kepzeld el, h anyunak pixeles lenne a hirado, mert a set tob box 1080i-t ad ki ...... tudom, anyu bemegy a menube es ha hiradot nez, nem xboxozik, akkor atallitja a scaling algoritmust
l.skywalker