-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
hemaka #96691 üzenetére
SSD-re is csak utólag tudsz poolt létrehozni amikorra már van egy rendszered.
Biztos lesz rá script, csak pont a kicsi home nasoknál nem lesz megoldható, hogy rájuttasd az eszközre mielőtt telepíted.
Ráadásul ha már szét kell scriptelni a rendszert, akkor inkább építek egy NAS-t.
-
válasz
hemaka #96198 üzenetére
Nem a kártyák ára a gond (persze a gyári drága, de ahogy RAM-ot meg SSD-t/HDD-t nem gyártanak, úgy hálózati kártyát sem, szóval mindenből tudsz olcsóbban venni kivéve a dobozt magát), hanem hogy PCIe slot csak a nagyobb modelleken van (a többi nagyobb gyártó azért már akár 4 lemezes modellekben is kínál PCIe bővítési lehetőséget). Az én 10Gbit-es hálókártyám konkrétan 20€ volt használtan és DS1821+-ot vettem hogy bele is tudjam rakni
Persze így utólag nem bánom, de ha lett volna 10G bővítési lehetőség a DS1019+-ban akkor maradt volna az.
-
kymco
veterán
válasz
hemaka #91837 üzenetére
Ki kell majd mennem terepre, talán akkor okosabb leszek. Most gyűjteném az infókat, hogy mit vizsgáljak ezen a tetű routeren.
Kezdem majd a forwardolásos beállítások ellenőrzésével, ...
de nem fér a fejembe, hogy lehetett az, hogy egyeseknek ment, másoknak nem... Milyen anomália okozhat ilyet? (A felhasználók tuti nem módosítottak semmit) -
maci25
aktív tag
válasz
hemaka #90506 üzenetére
Próba képen át írtam a szabályokat a marius leírása szerintire.
Így most mi is történik?
Ha lentről megyek felfelé ->
3 tiltottam mindent ->
2 magyar ip ről engedek mindent->
1 router mögött 192.168.0.1-192.168.0.255 alhálózati ip engedek mindentEbben az esetben egy jól konfigurált router esetében van védve a nas vagy minden esetben?
Bocsi az értetlenkedésért.
-
PROTRON
addikt
válasz
hemaka #89617 üzenetére
A proci erőre tényleg nem gondoltam...mármint hogy ennyire gond lenne a 2,5G ethernet kihajtása, elvégre kártyaPC-k között is van olyan ami 2,5G ethernettel van alapból szerelve, pl Odroid H3+...mondjuk ebben is már silver(N6105) quad core proci van...
Sajna a H2+-ot elkaszálta a csiphiány, pedig nagyon faja lehetőség volt 115 dodóért a 2,5G ethernettel és a 4105 procival, a H3+ a maga 165 dodó induló árával már húzós, cserébe tényleg nagyon erős homeoffice NAS-médiaPC-okosotthon központ alternatíva, a 2 db SATA, 2 db 2,5G ethernet, 1 db M.2 nvme, 2 db usb 3.0-val, meg persze a gpio egyéb lehetőségekkel...
Pláne hogy elvileg megoldható hogy az NVME csati mint rendes pcie x4-es slot, másra is használható legyen.... -
válasz
hemaka #89115 üzenetére
Teljes mértékben egyet kell hogy értsek. 2 Nas-van itthon, plusz egy bővítő, több mint 10 merevlemez, és mindegyik Purple, tökéletesen teszik a dolgukat, csendesek. Az egyiken csak az adatok vannak, a másik viszont csak torrentre van használva, tehát nem pihen egy másodpercet sem.
-
sapex
tag
válasz
hemaka #89105 üzenetére
Személy szerint nekem 3db 6TB WD RED PRO van a NASban , melyek tökéletesen működnek ,de van egy "nagy" hibájuk , hogy hangosak amikor írnak / olvasnak (tehát mindig
).
Annyira zavaró volt számomra hogy el kellett raknom az eredeti helyéről a NASt.
Én ha újrakezdhetném lehet hogy IRONWOLFal próbálkoznák , mert hallottam azt is NASban üzemelni, és észrevehetően csendesebb .
(Bár utána a olvasva WDnek, ez a kerregés jobbára a 6TBra jellemző)
-
hódmaci
senior tag
válasz
hemaka #87965 üzenetére
Köszönöm.
Nem semmi árai vannak. Lehet több kamera esetén jobban megéri egy NVRHálózat kiépítésében kérném még segítségeteket.
Mit és hogyan?
A terv a következő:
Adott egy DS220+ amire 2 majd későbbiekben 4 kamera lenne "csatlakoztatva"Ezeket szünetmentesről szeretném üzemeltetni.
Vagyis szünetmentesen lenne a NAS és a POE Switch (ezáltal a kamerák is)
A Router nem menne szünetmentesre!Nem tudom megoldani. Fizikailag messze van.
DS220+ lan1 megy a router (innen kapja a netet)
Lan2 menne a menedzselhető poe Switch és ezáltal a kamerák
Router-->Naslan1
Naslan2--> TL-SG105PE
Hogyan kell beállítanom a Nas hálózati interfészt hogy működhessen a dolog?
Vagy ha ez így ostobaság mert így nem működhet akkor milyen megoldást javasolnátok? -
Cartman99
csendes újonc
válasz
hemaka #23039 üzenetére
Jaja elméletileg olyan mint egy Total Commander,egyébként még nem írtam felül,alszok rá egy napot
Amúgy minden típushoz más-más DSM van? (csak azért kérdem ha letöltöm akkor melyiket töltsem pontosan a DS114-hez).
ja meg köszi mindenkinek a segítséget és a linkeket is,van fent a youtubeon is pár hasznos videó Synology downgrade néven. -
Cartman99
csendes újonc
válasz
hemaka #23037 üzenetére
Azt hiszem van némi pótolnivalóm ,mert amit leírtál az nekem kínai..
az adminon kívül gyárilag van egy másik account is amivel a root felhasználóként tudsz belépni?
Máshol azt írják,hogy a root belépéshez is az admin jelszó kell.,adminnal beenged a WINscp látom is a version fájlt ,de admin joggal elméletileg nem tudom felülírni ha jól sejtem... -
-
jozsi252
veterán
válasz
hemaka #19707 üzenetére
Kicsit lehet félreérthető voltam. A NAS-t el tudom érni mindenhonnan, a gondom/kérdésem csak annyi hogy a Synology Assistant progi miért nem látja a NAS-t.
Más:
Gyári média szervert felraktam, indexelt mappákhoz hozzáadtam a letöltős mappámat. Na most ha DS-el töltök le, akkor automatikusan indexeli a letöltött dolgokat. Illetve ha másolok valamit a letöltős mappába pl. úgy hogy hálózati meghajtóba belelépek, szóval nem a File Station-el, akkor is indexeli automatikusan a bemásolt dolgot.
Eddig nem úgy volt, hogy csak a Photo Video Audio mappát indexeli automatán? Előző NAS-sal mikor TM-et használtam, akkor tudom hogy csak akkor indexelte automatán ha be volt rakva egy script.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
hemaka #19435 üzenetére
Ha már mindenki szidja
, thome optikai, cisco modem és tplink 1043 router.
Az előfizetésben tv/telefon/30-20 net. A fickó elmondta h., a tv/telefon teljesen külön sávszélt kap.
Ezt le is mértem, megy a tv+rögzítés a maximum mennyiségig, a teflon, és mily csoda, még valamivel több is a sávszél mint az előfizetett. -
Varszegig
veterán
válasz
hemaka #19435 üzenetére
Az egy dolog, hogy elmondják, megint egy másik, hogy az sem jelentheti azt, hogy ha a maxon hajtod az eszközüket, akkor az behalással kell reagáljon. Ugyanis a sávszélt nem a routerüknek kéne limitálnia. Annak bőven fölötte kéne vinnie. Ha esetleg ők is akarnak nevetséges 30 Mbit felett szolgáltatni egyszer, akkor behal az összes routerük?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- SSD kibeszélő
- Futás, futópályák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest