Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #105997 üzenetére
Azért ilyen olcsó, mert a meo nem viszi a pénzt.
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
Magnum_
nagyúr
válasz vadászcsiga #105992 üzenetére
Igy mar elfogafhato. Nyugodtan irhattad volna eloszor is, nem tuntel volna szerenytelennek.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
phranxinatra
aktív tag
válasz vadászcsiga #105984 üzenetére
Na, akkor már nincs is min gondolkozni.
-
Magnum_
nagyúr
válasz vadászcsiga #105989 üzenetére
Tehat 5perc alatt nem volt semmilyen benyomasod, meg ora kedvelokent sem, teljesen immunis voltal.. :-)
-
fagyalllo
őstag
válasz vadászcsiga #105979 üzenetére
Tuti egy soron készül a feliratozott hamisítványokkal, múltkor egyik kollégának a Marina Militare óráját véletlenül Panerai feliratos hátlappal küldték.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Magnum_
nagyúr
válasz vadászcsiga #105984 üzenetére
Eleg gyenge WR az... mondjuk emiatt meg nem lenne dealbreaker eppenseggel.
De a minosegrol nem szoltal semmit... :-)
Fagyallo, szerinted egy fust alatt ezek kepezik az alapjait a 'replikaknak'?
Az a hatlap felirat eleg tre igy, hogy panerai...
[ Szerkesztve ]
-
chris-v
senior tag
Fémszíj kérdésemre senki?
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
phranxinatra
aktív tag
A kopp az legkésőbb a csatnál véget ér. De erősen gondolkodóba ejtett.
-
Magnum_
nagyúr
válasz vadászcsiga #105981 üzenetére
Es ot perc alatt milyennek tunt? Ossze van rakva? Nem volt kifolyva a ragaszto a szamlapra az index alatt? Stb. A minosegre gondolok, nem a werkre.
25k-ert zafir uveg es keramia lunetta?
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
Marmint jo minoseg? Kicsit tartok tole, hogy tre. sosenem volt a kezemben.
(Tok ugy nez ki, mint a rolex sub)
Pont ezt nezem, amit linkeltel. (Na igen 25k. De lattam pici kulonbseggel 21ert is)
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz vadászcsiga #105976 üzenetére
A szijon kozepes magasfenyu reszre gondoltam. Es igen, ugy lenne igazan szep, mint kivul, ket oldalt.
Ebayrol egyebkent egy 20as.
-
Magnum_
nagyúr
normalis meretben 40mm es elerheto arban ez van diver. A Guess oram szijarol szepen lejott a "kromozas" csiga modszerevel. Errol is lejonne szepen es akkor normalisan nezne ki a szij?
-
fagyalllo
őstag
Revertingnek ajánlva
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
terra052
őstag
Ha már szóba jött: a Wancher-röl van valakinek tapasztalata?
werkmania.hu
-
ruci
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata egy ilyennel?
CB0020-E50 -
Dzsana
senior tag
válasz Magnum_ #105968 üzenetére
Még nem tudom, milyen lesz. Mindig szerviz közben jön meg az ötlet. Vagy fekete-arany, vagy fekete-ezüst, vagy galvánezüst-arany, de mostanában foglalkoztat a gondolat, hogy be kellene próbálni egy bronz-arany kombót. Amúgy az összes Doxa-Marvin nagy, egyet leszámítva.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
vadászcsiga
félisten
válasz elite.cs11 #105963 üzenetére
Mi történt a képpel?
-
Paddington
csendes tag
Néhány hete volt róla szó, hogy a Tudor Pelagos in-house szerkezetet kapott. Olvasott valaki róla bővebben, van összehasonlító cikk/tapasztalat a régi ETA-hoz képest?
SupaCow
Igen, minden rendben. Nem volt "járulékos költség", ha erre vagy kiváncsi.
Steinhart Nav B Chrono II 44 mm és Davosa Argonautic eladó
-
g0n21
senior tag
válasz b4zsi- #105959 üzenetére
A j japán piacos, made in japan, a K az nemzetközi piacos, made in malajzia, vagy szingapúr.
Amúgy elméletileg érdemi különbség nincs, csak a számlapfeliratai, de mindjárt belinkelem egy régi HSZ-em, és ott minden benne van.
Többségében K van mindenkinek, mert 30%-kal olcsóbb, mint a J.[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
b4zsi-
őstag
Segítséget kérnék, mivel nem tudom a két óra között mi a különbség (szíj anyaga,minősége):
seiko skx007j
seiko skx007k1Illetve itt a topikban melyik fordul elő több felhasználónál?
g0n21
Akkor nem érdemes a felárat kifizetni csak a japan feliratért gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
rtivi
csendes tag
válasz alphaville #105943 üzenetére
-
g0n21
senior tag
válasz bence0929 #105951 üzenetére
A 2824-2-nek a day-date változata. Itt van hasonló discussion
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
THag
csendes tag
válasz fagyalllo #105953 üzenetére
E-mail címmel regisztráltam, de úgy nem ment. Mintha régebben olvastam volna ebben a topikban, hogy a skywatches-ról nem egyszerű rendelni, ezért is érdeklődtem.
Kicsit később megpróbáltam belépés nélkül a "checkout as guest" opciót, így sikerült továbblépni a paypal-ra.
Nem igazán értem miért, de mostmár mindegy, kíváncsi vagyok mennyi idő alatt ér ide. -
freddirty
senior tag
válasz squir #105934 üzenetére
Pontosan, nekem is van ilyen seiko, a belső gyűrű forgatója nagyon könnyű járású és a kéz súrlódásától is eltekeredik.
De ennek nincs jelentősége, mert manapság úgysem így tájékozódik az ember, és ha mégis akkor miután betájolta magát utána már el is tekeredhet akár nincs rá szükség.fred
-
törölt tag
-
bence0929
tag
válasz DonThomasino #105942 üzenetére
Atlantic, Candino
vadászcsiga semmi különös, csak az egyik óra, ha azt választanám elkophat az eladótól, de nem esem kétségbe, max megveszem a Longi-t
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
-
alphaville
aktív tag
Használtan pld. a Tissot, Certina egèszen megfizethető.
gprspeter:
[ Szerkesztve ]
-
gprspeter
senior tag
Milka (igaz inkább Németországban gyártják)
-
DonThomasino
veterán
Mondjatok már olcsó-jó svájci márkákat.
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
nalpi
újonc
Sziasztok,
Üdv mindenkinek az oldalon. Eléggé új vagyok még az órák világában, de rajongok értük, mint ahogy (amennyire látom) Ti itt mindannyian.
A segítségeteket kérem: szemet vetettem egy órára (van ezüst színű változatban) de kevés információt találok róla. Nem értek még nagyon a szerkezetekhez sem, bár próbáltam utánajárni. Szívesen venném a véleményeteket, illetve bármilyen infót, amit meg tudnátok osztani velem ezzel kapcsolatban. Köszönöm előre is!
Nalpi -
Isti0221
tag
Szerintetek melyik skeleton automata óra jó 50-60e körül?
Sajnos a 16 éves swatch irony órám beadta a kulcsot.[ Szerkesztve ]
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok.
Gondoltam megírom a tapasztalataim a NYWatchStore-ról.
Május 14-én rendeltem egy MDV106-ot, 57,42dollárra jött ki postával. Az akkor 16203Ft volt.
Május 18-án már Magyarországon volt, de megfogták a vámon, ÁFÁt kellett fizetnem.
22-én meg is jött róla a papír, 24-én visszaküdltem nekik e-mailben, a mai nap pedig megérkezett hozzám az óra.
4230Ft környékén jött ki az ÁFA+2000Ft postai költség. Így 22500Ft lett összesen, ami nem a világvége, de jobban örültem volna ha átcsusszan.Na ennyi, szóval szerintem megbízható bolt, gondoltam megírom mert nem igazán voltak még tapasztalatok.
/Az óra is király, ennyi pénzért /
-
vadászcsiga
félisten
válasz DonThomasino #105935 üzenetére
Amerikai
-
DonThomasino
veterán
Timex milyen gyártó honnan származik eredetileg?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
THag
csendes tag
Sziasztok,
van valami trükk a skywatches -ról való rendelésnél?
Kinéztem ezt az órát, regisztráltam, el is jutok a checkout-hoz, de mikor kiválasztanám, hogy paypal-lal szeretnék fizetni, visszadob az elejére, a kosárhoz.Chrome és Firefox alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
chris-v
senior tag
válasz Cheesy #105896 üzenetére
Az a külső gyűrű belül van, és ahogy írták is nem a külső peremmel forgatod, hanem a bal felső tekerővel. Egyébként folyamatosan eltekeredik.
Én mielőtt megvettem egy óraboltban megnéztem, igaz a fém szíjas narancssárga számos verzió volt csak, de az elég volt viszonyítási alapnak.
Fekete nato szíjjal nem rossz, most rendeltem egy zöldet is hozzá.[ Szerkesztve ]
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
g0n21
senior tag
Érdekel valakit egy két hónapot használt Seiko SKX007-hez való Super Oyster fémszíj Strapcode-ról az eredeti 65USD helyet 35USD-ért (postával 10.000 HUF)?
Egy kis simogatás ráférne, meg picit csörög a tömör end link, de nem vészes.
Képek ITT, nyilván ne a citizent nézzétek, hanem az SKX-tGondoltam inkább nektek mondom előbb, mintsem feldobom a fb csoportba.
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz ginola #105906 üzenetére
Nekem ezek vannak - voltak. Strandot és termálvizet is bírják hosszú évek óta mindenféle karbantartás nélkül. 15 év után elemcsere házilag, tömítés ugyanaz vissza, szilikonzsírral picit bekenve. ,[link],[link],[link]
Külföldről esetleg olcsóbb is lehet.[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
csabulaxi
senior tag
kellene már vennem végre egy szép sárga számlapos lehetőleg búvár órát, hogy lenyugodjal végre.
Kutatási érdekességek:
A Racer az az Orient almárkája, átcímkézése, ha jól olvasom
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
bence0929
tag
válasz von toth #105917 üzenetére
Hát ez az, csak ha van egy jó vétel nehezen szaladok el mellette, most 3 órám van, még kettő belefér, csak nem egyszerre akartam őket megvenni, legjobb lenne csak az Atlantikot és kész. Aztán majd jövőre is, na de a Longines, mégis csak Még alszom kettőt aztán veszek valamit
Szép ez a Seiko SSC081P1/B]
[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
válasz bence0929 #105916 üzenetére
Egy óra nem elég. Mi van, ha szervizbe kell vinni az egyiket? Vegyél egy olyan kvarcot, ami mutatja a töltöttségi szintet, meg mondjuk egy komolyabb automatát. De ha spórolni akarsz, akkor egy szovjet-orosz kézihúzósat. Teljesen jó minőség és még mindig akad hozzá alkatrész. Én mechanikusnál ragaszkodom a dátumváltóhoz is.
-
bence0929
tag
Üdv mindenkinek, újból az őrület határán
Mit is vegyek? Jelenlegi állapotom az, hogy vagy veszek még egy Tissot PRS516-ot csak sima fekete 3 mutatós automatát (van egy Valjoux itthon) + egy atlantik Worldmastert, de e kettő árából tudok venni egy Certina DS1 Small Second-ot, viszont mindkét esetben alig vagyok ez alatt árban [link] , szóval a baj csak az, hogy ezt úgy indítottam, hogy kéne valami 70k körüli kvarc, hogy a mindennapokban váltogassam többet az óráimat, most rá kéne beszélnem magam, hogy egy óra elég és nem lehet több mint 200k.Egyébként a Longines-t innen merné valaki rendelni, vagy van valami vonal erre az órára ami megbízható, ez már elég sok lóvé, kicsit parás lenne berendelni, most azon is elgondolkoztam, hogy lehet csak ez tart vissza nem kéne ennyiért órát venni
-
csabulaxi
senior tag
válasz Cheesy #105910 üzenetére
Tudom a nevekkel viccelődni olcsó és rossz poén, de a szolnoki boltvezető neve eléggé hátborzongató.
Strandra meg még ez, +1ezres és majdnem roleksz.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Cheesy
őstag
csabulaxi , fagyalllo , squir
Igazatok van, kezdem magam elkapatni még azelőtt, hogy élőben legalább egy komoly órát húztam volna a csuklómra. Belátom, hogy a 100k-s kategória nem az a szint ahol örök életre választ az ember órát magának, de ezt nézzétek el nekem, növekszik az izgalom
Holnap megpróbálok pár óráshoz eljutni és végre élőben is látni. Szolnokon ők a legrégebbiek és Seiko márkakereskedők. Bízok benne, hogy lesz náluk a kinézett SSC081P1 típus. Amúgy simán el tudnám képzelni ezt a típust military pánttal is.www.vakbelmutet.hu
-
squir
aktív tag
válasz Cheesy #105903 üzenetére
Újabb tecnika, megoldások mindig lesznek.
Ez a Seiko jó, szép, neves gyártó, jó minőség, hazai szervízháttér probléma esetére. Ha betartod az előírásokat és vigyázol rá (ezt úgy értem, hogy nem művelsz vele/benne eszetlen dolgokat. Aki órával a kezén akar aszfaltot fúrni az vegyen egy G-Shockot olcsóért, majd amikor teljesen szétment 1-2-5 év múlva, akkor vegyen helyette egy másikat) nem fog hamar tönkremenni (semmi sem örökéletű, egy 100+ éves mechaniku is a gyűjtemény közé a vitrinbe való, nem a mindennapokra).
Pecás cimborám még sok-sok évvel ezelőtt külföldön bevásárolt egy Citizen Eco-drive órát anno talán a legelső szériából. Mennyít bír? A franc tudja, eddig soha nem hagyta lemerülni. Egyszer cseréltek benne kondnezátort, de akkor sem amiatt vitte szervízbe, hanem tömítéscserére. Az órás szólt neki, hogy most már illene az óra életkora miatt, ő meg rábólintott. A Seiko solar technológiájával még nincs tudtommal ilyen hoszabb távú tapasztalat, de látatlanban merném mondnai, hogy amennyivel jobb a gyártó a Citizennél, annyival jobb ez a szerkezet is...
Nekem most egy Seiko 7A38 quartz szerkezetesem van 1981-ből pontosan (újra, egyszer már volt ilyen órám, csak hülye fejemmel eladtam, kellet ismét ). Tökéletesen működik rajta minden. Elem nem tudom mikor volt benne cserélve, de ez a szerkezet pl. kb 5 évig húzza (persze ha gyakran használom a chrono funkcuióit az jobban meríti).Az összes többi órám svájci, mechanikus, neves gyártótól és vintage darabok (a legfiatalabb egy Fortis 1995 környékéről). Viszont mióta először megláttam ezt a Seiko solar chronot, azóta próbálom lebeszélni magam a beszerzéséről (köszi Fagyálló ). Eddig sikerrel kitartottam, de szerintem már nem sokáig...
Ez nem egy svájci mechanikus valamely patinás gyártótól, ami a luxumagazinokban szerepel, de egy remek darab.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Olcsó műanyag strandolásra is alkalmas órának mit ajánlanátok, max. 6 ezerig?
-
csabulaxi
senior tag
válasz Cheesy #105903 üzenetére
10 év múlva már neked nem lesz szükséged erre az órára.
Talán másikra, igen.
Nézz körül itt is, mindenki az automatákat ajánlja, mert akár 100 évig is mennek, ha dzsana karbantartja őket.
Mindenki keresi a tökéletes párját, de azután rendszeresen villan a csuklón az új szerzemény.
Mikor mi a divat.
karcolódik, a fém, az üveg, nyúlik a fémszíj, jön az új szerelem.
Lehet bírja akár 20 évig is, te nem fogod bírni, ha a pénztárcád engedi.
Anyám a 30 éves filmessel fotózik a mai napig a családi összejöveteleken, a lányom meg a karácsonyra kapott digitálist már nem használja mert az új okostelóban jobb, de főleg kényelmesebb a fotó funkció.nekem a fiókban van már 4-5 óra, mind működik, csak vagy meguntam vagy vállalhatatlanul karcos, nyúlt, ezek már maradnak a fiókban, nem fogom javíttatni őket, a mostani monster is megy majd oda, addig míg bírja és átlátok az üvegén marad a csuklón, mindig, utána költözik a fiókba és jön a következő, az akkori anyagi helyzetemtől függő kategóriában. Ha csóró leszek, akkor a mobil mutatja, ha átlagos eleresztésű akkor millió óra közül válogathatok, ha csilliárdos akkor a sznobéria dönt.
A kiválasztott seikód sem az a kategória amit 15 év múlva is pátyolgatni fogsz egy új áráért."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Cheesy
őstag
válasz fagyalllo #105898 üzenetére
Értem, akkor a lényeg, hogy 10 év múlva sem kell eldobni, ha esetleg az akksija a használat miatt már alig bír valamit (bár egy órának az energiaszükséglete nem valami egetverő, de akkor az akksit is ehhez képest méretezik), mert lehet cserélni.
Az iránytűt nem hiszem, hogy gyakran fogom használni, de a látványon szerintem sokat javít.E miatt a fránya tervezett elavulás miatt kérdeztem, remélem az óraiparban főleg a konzumer divatórákat érinti... Tehát nem az van, hogy bírjon mondjuk 10 évet és vegyen újat a user, mint ahogy a telefonok 2 év után már a negyedét sem bírják üzemidőből pl.
www.vakbelmutet.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- 6000 napnál régebben regisztráltak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- XPEnology
- Autós topik
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Eladó Moulinex compact chef elektromos grill sütő
- Kültèri profi kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest