Hirdetés
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Nekem valamiért az Intel volt mindig a mumus, amíg PC-n játszottam. Valamiért Nekem sem akartak működni normálisan. Az AMD gépeket pedig csak összeraktam és mentek, ahogy kell.

-
hito
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Nem nagyon volt lehetőségem tesztelni, mert folyton ment a reinstall
Na, ha az AMD driver szemét, akkor az Intel mégis micsoda? Warning nélkül le se írhatom 
-
hito
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Azok már egy jobbfajta kotyogóson is mennek
Egyébként meg imádom a Switch-t, tudod!
-
hito
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Jókor jössz, mert 1 hete taposom neked az utat
20x-orra telepítem a Deck-et mindenféle felállásban (win10-11, SD-re, SSD-re, stb.) és kezd körvonalazódni, hogy mit szeret és mit nem. SD-s win-t szerintem el kell felejteni, csak elsődleges OS-ként hajlandó működni normálisan, SD-n nem érzi jól magát. Random fagyások, kék halál, minden amit el tudsz képzelni, pedig én így akartam használni. Mivel SD-re SteamOS nem telepíthető, ezért marad nálam a win only megoldás. Teljesítménycsökkenéstől nem kell tartani, bizonyos játékok DX11-ben még jobban is futnak Windowson, RPCS3 szintén jobb teljesítményt nyújt Windows alatt. Sajnálom nagyon, mert SteamOS-t szerettem volna SSD-n és Win-t SD-n, de nem adja be a derekát, a Win-ről pedig nem vagyok hajlandó lemondani, úgyhogy a SteamOS-nek kell mennie.Dobd már el végre azt a Switch-t, haladni kell a korral
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
hszilard666
üzenetére
Tőled is, mint mindenkitől megkérdezem:
Mi a baj a SteamOS-szel, ami miatt nem jöhet szóba?
-
szilasz007
aktív tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Cyberpunk mondjunk konkrétan pont fut net nélkül is. Legalább is a Steam-es változat igen. Steamből indítja a GoG launchert, ott meg elindul "sign in" nélkül is.
GTA5-el nem foglalkoztam még. Annyit hallottam, hogy kicsit ügyeskedős...
Windows meg kuka. Sokkal jobb ez így. Nálam eddig a proton inkább több címet vitt, mint nem. Az instant suspend resume meg egy killer feature. Semmi értelme nincsen Windowst tenni rá, max a Fortnite és Destiny palántáknak.
Ők meg akkor már vegyék meg az Asus gamer tabletjét
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Ami full online az mindenhol szar lesz sajna.
Ha megjön a terras memkártya GTA-t megnézem offline szívesen. -
Cucuska2
Topikgazda
válasz
hszilard666
üzenetére
Nem is értem, hogy a Linuxnak mi köze van ahhoz, hogy online DRM-je van játékoknak?

-
Mustaros
aktív tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Mobile hotspot, sajnos mindig azt kell szivatni aki megveszi..
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Nem gáz, sokszor félreértjük egymást

Arra a kis játékra mit mondasz amit a Valve a Deckhez készített?
Ezeket nem láttam amiket sorolsz így nem tudom, a youtubeon a képernyőre irányított kamerával készült felvételekből meg nem ítélek, csak abból amiből személyes a tapasztalat.
Azok alapján még az oledes se kéne ha úgy adnák mint a series S-t hogy bútor TV melé 100 euró csak vidd már akkor se
(azon legalább nyertem eladva
)
Szóval elfogadom hogy neked tetszenek.
egyedülülő: üdv a klubban
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Mert még mindig van aki nem játtszotta, mert nem PC-s vagy csak nintendós, ne feledd, a legnagyobb konzoleladó a nintendo, valamint miért ne?
Na meg mai mércével egyszerű grafikájú kis játék pont a nintendóra való, az AAA portok erőltetése helyett.
Volt szerencsém a hétvégén egy új Oled switchen megnézni hogy milyen rajta az Assasins Creed.....Azt mondtam LOL......Ami a Deck-et illeti: Engem is lenyűgöz hogy mit hoztak ki utólag a cuccból
, nem tudom emlékszel-e, de a legelején, az első bemutató teszteknél a Control a 30 fpst se tudta tartani és még láthatóan darabos most meg 60 körül császkál a tesztekben, néha még a felett is.
Az egyetlen ami miatt csorbul a szám hogy most látom hogy már nem Q2 hanem Q3 utánt ír nekem is
Ha valami miatt nem lesz Deckem, az az lesz hogy megunom a várakozást.Zsoccc: megkérdezhetem hogy mi a tapsztalatod a kis toupchpadokról a gépen?
Én kompletten a joyok helyett használnám + a 4 irányű gomb meg 4 gombbal, az egyik oka hogy tetszik az ez, hogy végre egy kontroller ami nem kényszerít az automata szédülés kapcsolók használatára. -
Cucuska2
Topikgazda
válasz
hszilard666
üzenetére
Én az RDR2-n csodálkoztam, hogy milyen jól megy.
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
A Valve ugyan megígérte az elején a windows kompatibilitást, viszont ez egy elviekben másutt nem létező APU, fene se tudja az Amd ad-e majd ki rá drivert...
Korábban 1-2 kínai (franc se tudja igaz-e vagy kamu) vidit láttam youtubeon ahol már rá volt pakolva a win10.
Egy két játékra emlékszem csak de azok picit több fpsel mentek mint Linux alatt, gondolom mivel nem ment semmilyen emuláció a háttérben...Én nem félnék a helyedben, valszeg pont a Linux ami negatív ha játékteljesítményről van szó.
Zsoccc: Gratula a géphez! Sok játékórát a kicsikéhez!
És köszi a bezsámolót. -
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Hát igen, ha a méret gond akkor nem a Deck a te világod, akkor már jobban jársz egy switch minivel. Az tényleg zsebrevágós cucc.
Nekem tetszik a méret, már ami a Decket illeti.
Én eleve a táskába ki-be dologgal számoltam, vonaton nem gond, otthon a kanapén/ágyon meginnt csak nem gond ellenben előny a kijelzőméret. -
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Reméljük ez a harag csak addig fog tartani amíg a kezeid közé nem kaparintasz egy SD-t
Az mondjuk érdekes amit mondasz hogy azonos hardveres eszközre nem jelent meg a játék, de sebaj ezen majd fogod tudni játszani
-
kriszpontaz
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Ezért foglaltam le a legnagyobb modellt.
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Ez esetben tényleg valszeg az árazás lehetett a fő ok, ami a Razert isnerve nem meglepetés.
Bár ha már Razer, a működésről vannak kétségeim....
A koncepció a dedikált gpu-val jó ötlet, ha ma csinálnának ilyet de mx450-el de a Deck-hez hasonló árazással ( tudom bilibe lóg a kezem
) akkor lehetne igazán nagy bumm. 
Egyetértek a koncepció most ért be
, sajnos nagyon sokáig tartott 
Bár ha a foglalásokból indulunk ki a Decknek egész jó esélye van hogy ne bukjon meg

#198 hszilard: Lehetséges igen, bár ha a Razer adta volna ki a Decket tuti nem kattintok a foglalásra.
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Szerintem a fenti vidi kamu, ha kínaiaknak közük van valamihez akkor az átbaszásra mindig jó esély van..
Számos oka van annak amiért a handheld és az x86 PC nem vagy csak nagyon kissé összeegyeztethető fogalmak és hogy miért nem voltak az eddigi kísérletek sikeresek.
Ezeknek a handheld gépeknek még most a Deck esetén is a desktop rendszer kívánta rengeteg teljesítmény az achilles sarkuk.
A deck az első aminek értelmes teljesítménye van, de még ezzel is lesznek gondok..
Nekem elég lesz, sőt nagyon tetszik hogy mit fog bírni
, pedig az én várakozásaim jóval lejjebb vannak mint amit egyesek vizionálnak.
És ez nem is fog megoldódni ameddig a fogyasztásnak meg akkuidőnek alárendelve a dolgot igp-ben gondolkodnak.Ennek okán hihetetlen gyorsan avulnak, és lenyegében a játtszható játékok sora a megjelenésük előttre korlátozódik.
Ha valaki újabbakkal akar majd játszani a Deck-el én kb 1-1,5 évre tippelem ameddig elégséges lesz, aztán vége.....Bezzeg egy switch - bár nem tartom
sokra
- azt a gagyit amivel megjelent ma is hozza.
Azt is megkockáztatom hogy a Deck előbb fog kiöregedni mint a switch...Ezen felül további komoly probléma a desktop oprendszerek felülete...
Ezek bárhogy is nézzük perifériás kezelést feltételeznek, ezzel szemben ezeknek konzol szerű kezelőeszközeik vannak joystick stb..
A Valvenak kőkeményen kell dolgozia ha azt akarják hogy a Seam OS-al ez tényleg használhato legyen...
További probléma hogy ez PC-s gamereknek való a desktop mellé, de valljuk be ők pont nem kontrollerrel akarnak szenvedni javarészt....🙃Sok próbálkozást megnéztem magam is, de örülök hogy nem vettem egyet sem, pedig sokra mondtam azt hogy tetszik..
Nálam ez a Deck lesz az első amire azt mondom hogy hajlandó vagyok pénzt adni mert tetszik és életképesnek látom
De itt is kérdéses hogy a Valve sikerrel jár-e egy tapikijelző+joy-al vezérelhető oprendszer kapcsán.Összessegében szerintem érthető hogy eddig nem terjedtek el, és szerintem már nem is fognak.
De egy Razer cucctól nem is várnám el soha hogy megváltsa a világot..... -
kriszpontaz
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
A mostani alternatívák árazása is egy vicc. Ezért ilyen kelendő a Steam Deck mert még "elérhető" áron van. Én sem adnék érte 1000$-t ha annyiba kerülne mint az Aya Neo. Annak az árazása nem kicsit vicces.
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Cb77 ezen?
Mire számítasz, 480 LOW 25 fps ?
Azért túlzásokba ne essünk már, ha valami az padlóra küldi szerintem..... -
Cucuska2
Topikgazda
válasz
hszilard666
üzenetére
Nagyon sok éve használok Linuxot, és teljesen transzparens az energiagazdálkodás - ugyanazt be tudod állítani akkura, mint hálózatra, és akkor ténylegesen ugyanaz lesz a teljesítmény, hiszen nincsenek a kernelbe beleégetve mindenféle korlátozások, mint Windows alatt - pedig amúgy lehet állítani mindenféle skálázódásokat.
Mind az AMD, mind az Intel CPU-kon be lehet állítani maximum és minimum órajeleket, frekvenciára pontosan, meg lehet a boostot ki-be kapcsolni. Mivel ez is 99%-ban ugyanazt a drivert fogja használni, mint minden más, ezért ha akarod, be fogod tudni majd állítani egy, max 2 szám átírásával, hogy legyen-e boost és mennyi, és akkor el tudod érni mesterségesen, hogy tovább tartson akkun, mint hálózaton.
Nyilván vannak hardveres korlátozások - egy gémer laptop akkun nem szív be 60-70W-nál többet a CPU+GPU, mert az akku nem tud annyit leadni - de ez már egy hardveres, és nem egy szoftveres korlátozás.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Az a baj, hogy mostanában szinte csak ilyen semmitmondó idióta cikkeket lát csak az ember. Nagyon ritka lett a tartalmas, értelmes, érdemi infókkal teli normális cikk.
Aki ezt megírja is orrba kéne verni, meg aki rábólint, hogy ez így rendben van. -
copass
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
átlag júzer se hülye.
szerintem csak terelgetni akarták a júzereket az új és persze drágább felé!
android szépen megkérdezi hogy akarom hogy ultrahiperszuperakcsikímélőmód legyen...
elég hihetlen hogy pont egy ilyen dologra nem figyeltek, pont az apple... -
copass
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
tisztasör. del én szeretem eldönteni, hogy akkor 15 percig játszok full teljesítménnyel vagy félóráig de gyengébb teljesítményen. ne egy gép mondja meg hogy mi a jó nekem!

érdekesség: apple-nál volt ilyen botrány hogy visszafogták látványosan a teljesítményt... -
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
1.Nem mondtam hogy más nem elvezheti 30 fps-el, csak magamról írtam, régen jatszottam low-end hardverekkel sokat és élveztem én is, szal' tökre megértem ha neked elég.

De már 4 éve kb középkategóriás teljesítményhez vagyok szokva most már kell a min 60 fps, túlságosan megszoktam.
(clevo
)2. Nem gondolnám hogy ettől proli leszel.
#148: én is várok még, de reménykedem a pozitív eredményben.
-
copass
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
ez olyasmi lenne akkor mint a win alatt az energia takarékos vagy kiegyensúlyozott energia gazdálkozási mód...első dolgom mindig teljesítményre állítani!

gondolkoztam egy ideig switchen, de szerintem már ettől falnak mentem volna!
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Hát azért a Doom Eternal-t én nem akarnám 30 fps-el ( vagy az alatt) játszani annyira pörgős fps játék hogy az nálam már a nem fut kategória, minimum 60 kell...
Szerintem pont hogy genyó húzás ez a nintendotól...
-
copass
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
de ha jól értem ez nem választható, hanem automatikusan csinálja?
-
copass
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
gusztustalan egy fajta a klikbait firkász...
nekem mondjuk elég wtf a switch megoldása, hogy ott van egy cucc a kezemben ami erős annyira kihajtsa az 1080-at, de konzol módban gyengébb...?!???
nintendo logic... -
kriszpontaz
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
A gyártók szarsága, több gépnél is előfordul, illetve amit láthatunk hogy BIOS szinten az új gépekben Intel esetén is tiltva van az UV már 10. Gen-től kezdve.
Ettől persze mi reménykedhetünk hogy ez a cucc más lesz
, de megmondom őszintén én nem akarnám még 1%-al se visszafogni. Ez nem Gamer Laptop ahol nem számít. Itt fontos minden egyes FPS mert azért valljuk be, a játtszhatóság határán áll már a megjelenésekor is a gép.#119 gyugyo79:Nem elterjedt egyáltalán, én simán Amazonról veszek és kész.
Én veszek egy sima WD-t azt kész ahogy látom 512-es van szal' nem lesz nekem se 1Tb-os. -
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Reméljük szerencséd lesz és menn ifog...
De abból kiindulva hogy a legtöbb új gamer notin se megy már se a ryzen masterrrel se sehogy az UV se semmi, nem reménykednék, nekem úgy is menni fog 1Tb SSD bele
- Úgy tervezem azt is vele rakatnám bele. -
válasz
hszilard666
üzenetére
Biztos lesznek majd olyan "elvetemültek" is, akik vizezni fogják (khm Linus)
-
zkxdn
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Doom Eternal 800p Medium 60FPS jól látom???
Az nem rossz, sőt
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
hszilard666
üzenetére
Már a WAN showban is mondta, hogy nagyon tetszik neki az egész elképzelés, és hogy nagyon jó választásnak tartja az AMD platformot RDNA2-vel, DDR5-tel, és biztos vásárol belőle.
Illetve, hogy VGA hiány idején nagyon sokan használnak iGPU-t .
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
hszilard666
üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok, majd csak később tudom megnézni. Tényleg annyira jó Linus szerint is? Neki elhiszem.

-
válasz
hszilard666
üzenetére
Na végre valami rendes, tartalmas videó a Deck-ről
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Na igen drukkolni még lehet
Én kb erre számítottam és már nem is kérdés hogy nekem oké lesz mert a vidiben az engem leginkább érdeklő játék benne volt és az tudott stabil 60 fps-el futni innentől nekem nincs kérdés.
De aki mindenesnek meg win10-el használná azoknak lehet csalódás lesz.#96 Cucuska2: Az igaz hogy a vidi alapján a doom eternal szépen fut de vedd figyelembe hogy az egy marhajól optimalizált játék kb akármin elmegy ( főleg ha bekapcsolod a játék saját felbontás skalázását ), ez látható is mert a sokak álltal emlegetett Control aminek ugyanaz a gépigénye
( ajánlott gtx 1060 ) az meg alig megy alulról súrolva 30 fps-el... -
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Ha a win10-es eredmény számodra a mérvadó akkor szerintem felejsd is el mert a videó alapján olyan fpst hoz 720p-ben mint amit a 1050Ti Mobile 1080p-ben....
A videóban lévő játékokat összehasonlítva a gpdkkel azoknál ugyan érezhetően erősebb a hardver, de nem kell csodákat várni tőle.
Egyetlen vidi alapján ugyan korai még végkövetkeztetést levonni de nekem erősen úgy tűnik hogy csak félúton van a GTX1050 Mobile és a GTX 960M-MX350-Iris XE trió között.
Azaz még az 1050-et is csak hátulról kergeti. -
ρσгτσ
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
EU garancia nálam pont pozitív tényező.
Legalábbis valószínűsítem, hogy lesz EU szerviz. Nekem pont az volt a bajom a korábban megjelent ehhez hasonló eszközöknél, hogy vagy szingcsöng -be megy ki, vagy valamelyik magyar cég csinálja. Ilyen TMX és hasonló megoldások annyira nem hoznak lázba.
Egyébként nem feltétlen a panel meghibásodásra gondoltam. Bár nem tudom kitől veszik. Azt gyanítom kisebb darabszámra tervezték, így kevesebb, vagy talán csak 1 beszállítójuk van. Persze ez csak egy tipp.
Inkább a kijelzőhöz kapcsolódó problémákra. Mint például a ragasztás/összeszerelés, ehhez IS kapcsolódva a melegedés hatása, bevilágítás...stb. Ez azért alkalmanként gyakorlott gyártóknak (/bérgyártóknál) is lehet problémás.
Természetesen nem akarom az ördögöt a falra festeni, de termékbevezetésnél szerintem érdemes kiemelten kezelni a garancia meglétét.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Esetleges kijelző meghibásodás/összeszerelési probléma, illetve analóg karok problémája miatt elég necces kérdés a garancia. Szerintem.
Bár itt nyilván nincsenek ismert hibák, mivel meg sem jelent az eszköz...de azért ezek (IS) elég kritikus pontok.
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Igen 2230-ast írnak, abból csak pár féle van, a legolcsóbb asszem a WD Blue belőle. De még abból is 110-120 eur az 512-es...
Röviden sima a csere csak marha drága, szal 'valszeg jobban megéri egyben venni mint szórakozni vele.
Persze én csak azért is magam szórakoznék vele
, ha meg már szétkapnám akkor nekiállnék pasztázni is.
Hiába, imádok gányolni.
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
hszilard666
üzenetére
Azért a 60 fps legyen meg, nem konzolon játszok, hogy 30-cal menjen.

-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
hszilard666
üzenetére
Hát a 1050 Ti rettenet erős 800p-re. Igazából amivel kicsi képernyőn játszanék, azok mind kisebb grafikai igényűek, de 1050 Ti még ilyen Far Cry 5 szintű címeket is Highon visz ilyen méretben.
Hát, eszméletlen izgalmas lesz, csak ne 10k RPM-mel menjen a venti - a mostani laptopom 5000-et csinál a 40mm-es ventijével és fülsüketítő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Filmvilág
- OpenMediaVault
- Viccrovat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyébként meg imádom a Switch-t, tudod!

, nem tudom emlékszel-e, de a legelején, az első bemutató teszteknél a Control a 30 fpst se tudta tartani és még láthatóan darabos most meg 60 körül császkál a tesztekben, néha még a felett is.

nintendo logic...
Cucuska2