- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
"netán megtetszett neki a repo-ból való egyszerű program installálás"
Miért egyszerűbb webes keresőszolgáltatás helyett pl. a Synapticban keresni? Arra meg végképp kíváncsi vagyok, hogy miért hatékonyabb, hiszen a Synaptic csak a megadott repositorykban keres.
Pl. épp ma gondoltam egyet, és feldobtam a Thunderbird 3 Beta 4-et a 2-esre, szépen önállóan elvégzett mindent amit kell, elég volt a "Next, Next, Finish" (ergó nem rabolta feleslegesen az időmet), ezzel szemben egy linuxos csomagkezelővel még a legfrissebb stabil verziót is csak akkor érem el, ha bekerül a hivatalos repositoryba (de akkor is csak bugfix release-re számíthatok, új főverzióra nem), ami mellesleg egy rakás dolgot nem tartalmaz, mp3 codecet sem, és az Ubuntu már nem is kínálja fel automatikusan a mulitverse repositoryt. Innentől kezdve meg szerintem semmi köze a linuxos csomagkezelésnek az egyszerűséghez. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #224 üzenetére
Te nagyon... szakember.
Igen, a Winamp Agent azért fut, mert elindítottam a Winampot.
A megoldás egy új kernel, legközelebb majd megkérem Vladit, hogy ugyan foltozza már be a hibát, nem akarom kivárni amíg a fejlesztők méltóztatnak megoldást találni rá.
A korábbi problémámra is széttárták a kezüket, ők ilyet még nem láttak. Én meg igen, a saját monitoromon, nem tudtam nem észrevenni.Szerk.: "W7 meg azért gyorsabb mert normálisabb drivert írt a gyártó" Nem érted meg, hogy ugyanazokat a meghajtókat tettem fel, mivel a hardware-ek jórészéhez nem is létezik még 7 meghajtó?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #213 üzenetére
Szakmai tudás?
Még olvasni sem tudsz, legalábbis megterhelő lehet, mert odáig már nem jutottál el, hogy miért vagyok kiakadva a Vista bootolásán, kicsit kellett volna visszaolvasni. A 7 ugyanazon a vason ugyanazokkal a meghajtókkal másfél perc után használható, további kb. egy perc alatt teljesen befejezi a bootolást. Mindezt úgy, hogy az összes HP szutyok betölt, Vista alatt pedig minden automatikusan induló programot és felesleges szolgáltatást kitöröltem, letiltottam, mert sokszor már a hajamat téptem volna legszivesebben. (Ne kérdezz rá erre-arra, most utoljára írom le, csak a te két szép szemedért, mindent, más már megkérdezte, hogy a Winamp Agentet is? Hozzád hasonló kaliberű szaki lehetett, Winampot évek óta nem is láttam.)
Arról meg nem tehetek, hogy vagy a distróba, vagy rögtön a kernelbe mindig elrejtenek valami bugot a kedves fejlesztők, hol be sem bootol, hol lefagy bootolás után. Tudom, vennék Intelt meg nVidiát nem lenne gondom, na ezt nem fogom megtenni, ha maga Linus bácsi kér meg rá, akkor sem. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #209 üzenetére
B+ milyen stílus ez b+, nyóckerbő ugrottá be b+?
Gondolkozz el szépen ezen is, meg a többin is amit leírtál, aztán gyere vissza b+.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Értsd már meg, az én gépemen (2GHz X2, 4GB RAM, 5400-as noti HDD) majd 4 perc volt mire betöltött minden (két messenger és víruskergető össz-vissz), több mint öt percig tartott mire megnyugodott a HDD, én persze addigra már nem voltam nyugodt, és én sem hittem az órámnak, de ennyi volt.
Mondhatod, hogy neked bezzeg 1 perc, örülj neki, komolyan, ne tudd meg milyen úgy bekapcsolni a gépet, hogy tudod ha közben elmész könnyíteni magadon, mire visszaérsz még nem töltött be...
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem tudsz olvasni?
A Vista ugyanolyan lassú SP2-vel és a legfrissebb driverekkel, mint SP1-gyel és a gyárilag mellékelt egy-másfél éves meghajtókkal (hiába kapcsoltam ki minden felesleges szolgáltatást, semmi hatás), a 7 ugyanazokkal gyorsan bootol, és Ff is meglepően gyorsan indul, pedig az is ugyanaz a 3.5-ös verzió, nem a beharangozott 3.6. A felsorolt bugok, na azok valóban a Vista érdemei.
#150 moonman: bambano párja vagy, csak neked az M$ a mindened, nálad soha semmivel semmi baj, minden szép és tökéletes.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Tudod azt látnám egyszer, hogy egy linugzos kocka ha nem is taglalja, de legalább elismeri, hogy a Linuxnak is vannak hiányosságai. bambano is csak azért írja le néha, hogy lezárjon egy-egy meddő vitát, nem azért, mert meggyőződése, hogy a Linuxnak is vannak hibái, és lehetne azt is jobban csinálni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Morden24 #138 üzenetére
"Én is. Nem is keveset, nem is egy hardveren. Nem volt lassú, mint a tetű. Gyorsabb volt, mint az XP. Akkor most melyikünknek van igaza?"
Akad ami gyorsabban fut rajta mint XP-n, ki lehet mérni, érezni nem, ezzel szemben iszonyú lassan bootol (4GB-tal is 5 percig szüttyög, le se sz*rja), én sokszor indítottam újra, mert sleepből visszatérve mindenféle hülyeséget csinált (a hűtést 100%-on járatta nonstop, ha közben másik Wi-Fi hálózathoz vittem ahhoz már az istennek nem akart csatlakozni), Windows 7-tel érdekes módon ilyen problémák nincsenek, másfél percen belül kész a bootolás, a programok is anélkül indulnak, hogy a HDD led átmenne tompított fényszóróba, eszébe nem jut tekerni a hűtőt, Wi-Fi pikkpakk, felismerve akárhol. A driverek nem okolhatóak, mivel sok driver még Vistás, köszönet érte a gyártóknak és a HP supportnak.
"Ja, jó is volt a statisztika, miszerint a BSOD-ok ~30%-át nV driverek okozzák. Érdekes módon ez később megszűnt. Akkor most mi van, szar volt a Windows, és megtáltosodott, vagy egyszerűen megtanult a sok szerencsétlen drivert írni?"
Az nVidiánál egy évig csak a Vista drivereket gyúrták, nyilván erről nem a M$ tehet, de ahogy a Linux esetében is mindig mondom, ettől a felhasználó nem boldogabb, neki ugyanúgy használhatatlan a gépe.
"Ha nem telt volna el 3 év hardver- és driverügyileg, akkor pontosan ott tartana a Win7 (még az RC-je is), mint a Vista."
Ez nem egészen igaz, mert a 7 az XP-nél is gyorsabb (XP-s gépre is feltettem a 7 RC-t, az XP egy-egy komolyabb program futtatása után percekig swapolt de nagyon durván (1GB RAM), a 7-nél ez mindössze néhány másodperc), másrészt ott volt az XP, azzal is volt nyűg rendesen az elején (csak rég volt), hiába volt előtte Windows 2000, aminek ugyanolyan javított, kicsinosított változata, mint a 7 a Vistának.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Morden24 #129 üzenetére
Azon kívül, hogy a Vistának Windows létére elég idegen a külleme (nem csak extra csicsát kapott mint az XP, sok dolog került más helyre) első ránézésre és lassú is mint a tetü mind a mai napig (használtam, nem csak hallottam, hogy az), mikor megjelent, hol az nVidia, hol az Intel driverei miatt roskadt magába, de ha épp egyiknek sem sikerült BSOD-t kicsikarnia belőle, még mindig ott voltak az AMD driverei. Csoda, hogy kígyót-békát kiabálnak rá? A Windows 7-nek még az RC-jével is kevesebb baj van.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Morden24 #109 üzenetére
Ez csak ürügy, nyugodtan lehetne azt mondani, hogy itt van occsóér', frissítéseket kapsz, mert azt úgyis el kell készíteni, más nem jár. Egyszer hívtam fel őket, akkor is egy kedves program nyújtott támogatást, mert neten nem volt hajlandó aktiválni magát az ebadta.
Az a 20k 30, most a W7 csodák csodája 25, de az sem 20. Pl. egy 50k-s gép árához mérten sok lenne még a 20k is, nem gondolod? Egyébként meg hol kell venni, csak nem boltban?
Pontosan ezért nem értem, miért kell megszivatni pont azokat, akik nem egyszerűen vesznek egy gépet aztán van rajta ami, hanem kifejezetten az ő terméküket akarják.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Morden24 #106 üzenetére
Ezt gondold át mégegyszer. A M$-nak megéri 50$-ért adni az OEM-nek, nem úgy működik, mint a mobiltelefon, hogy megveszi x-ért, eladja x/3-rt, mert a telefonszámlával úgyis a többszörösét fogod visszafizetni, a M$ eladja x/3-ért és neki ez is megéri, neki ebből nincs további bevétele, nem részesül az OEM árréséből.
Annak ellenére, hogy a home usernek többszörösébe kerül egy licensz (már az OEM is, nem még a dobozos), kíváncsi lennék a bevételüknek mekkora hányadát teszi ki ez, nem lennék meglepve, ha a töredéke lenne. -
VaniliásRönk
nagyúr
Hanyagoljuk ezt a témát, mert ez egy kezdőre sem igaz, a környezetében mindenki Windows-os ismeretekkel, programokkal rendelkezik, aki meg csak fél-egy évig bénázott Windows-zal, az már amiatt is óbégat, ha más az ikon árnyalata.
Nyilván ha odamész, mint "szakember", és megmondod neki, hogy jó lesz ez neked, akkor pislog megilletődötten és bólogat tétován, később ha nem talál valamit nem fog azonnal felhívni (jobb esetben), ha rokon vagy ismerős vagy, akkor viszont a legegyszerűbb apróság miatt is téged vesznek elő és anyáznak, már megint mit állítottál el felkiáltással, hogy ő a hülye, de még olvasni sem tud, az fel sem merül benne.#99 dajkopali: Nekem annyi ideig soha sem kellett használnom, hogy megszokjam, így minden alkalommal trágár szavak jutnak eszembe.
#101 Bici: Megszokni és megszeretni azért két egészen eltérő dolog.
#102 sh4d0w: Még az is pofátlanság, hogy egy notebook esetében 50$, boltban miért nem lehet ennyi? Mert akkor esetleg meg is vennék, és nem Black Editiont tolna fel integrált trójai csomaggal az összes vérpistike?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ki mondta, hogy egyből megy? Elb***ottabb dolgot keveset láttam eddig.
#97 moonman: Logikus egy... nem folytatom.
Szivesen megrugdosnám annak a majomnak a hátsóját aki kitalálta. De legalább lenne lehetőség visszaállítani a régi menürendszert.
Szerk.: Egy gyakorlott Office 2007 felhasználónak esetleg, nekem már a 2003-hoz sem volt humorom, tökéletesen megfelel az Office XP.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
bloezmijk #89 üzenetére
Ez ennél sokkal összetettebb, ezért nem is fog rövid időn belül jelentős változás bekövetkezni.
Na látod, akkor nem kell bemutatnom mit kell küzdeni szülőkkel úgy alapból, nem kéne ezt tovább bonyolítani.
A felhasználótól meg egy program sem tudja megvédeni magát, Linuxot is ugyanolyan gyakran kéne gyógyítanod. -
VaniliásRönk
nagyúr
Windows esetében a tájékozódáshoz szükséged van az ABC ismeretére, nincs abban semmi logika.
De ahogy általában, most is elmegyünk afelé, hogy a Windows az sz@r, én vagyok a helikopter mert Linuxot használok és az tökéletes, mert én azt mondom, te meg hülye vagy ha nem tetszik. Gratulálok.
#87 bloezmijk: Ezt a süket dumát hagyjuk, a szülők már akkor pánikrohamot kapnak, ha eltűnik egy parancsikon az asztalról, akit nem hajt a küldetéstudat az nem cseréli le az OS-t amit nagy nehezen megszoktak.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Én nem félek, rettegek.
Most komolyan hogyan jön ez ide? Neki logikátlan, persze hogy az, ha nem ahhoz szokott hozzá, de ez csak megszokás kérdése. Pl. nem tudom mi a logikus abban, hogy az asztal gyorsmenüjében nincs hivatkozás a felbontásra, hát mi a bánatért kell nekem mindenféle almenüben tekeregnem, hogy elérjem?
Egyébként meg egészen fiatal korom óta M$ környezetben mozgok, nekem egy Linux soha sem lesz olyan természetes, mint az előbbi.Szerk.: Egyébként ez is egy mámorító érzés, megvan végre a nyomorult config fájl, szerkeszteném, de ááá, azt nem szabad, nyissunk terminált... imádom.
#78 Sanyix: Tény, sőt, a videóhívás is egy kalap... mégis ezt használja a fél világ, hiába nyaggatom a legközelebbi rokonaimat, hogy legalább ők használjanak Skype-ot. Nem, nekik az nem kell.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"Hogy tiszta legyen a dolog, ez nem Windows szapulás akar lenni, és nem azt jelenti, hogy ne lehetnének olyanok, akik élvezik a vele való munkát, csak annyit, hogy számomra egy nehezen használható, kicsavart logikájú és abszolút nem az általam logikusnak tekintett módon működő dolog."
Ehhez szoktál hozzá, ennyi. Én attól kapok hülyét, amikor keresnék egy programot vagy rendszerfájlt, és ahelyett, hogy Windows meg Program Files mappa a C:\ meghajtón, szembesülök azzal, hogy meghajtók sincsenek, csak egy tucat mappa fogad, és akkor sakkozzam ki mit hol találok. Nekem ez teljesen logikátlan, nem ezt szoktam meg.
#73 Bici: Örvendetes, hogy a karmicban már benne van a beta, mert végleges nem mostanában lesz belőle... Bár most meg a ló túloldalára estek Ubiék, kernelből azért talán nem kéne RC-t használni.
Kicsit olyan ez mint a ProSavage driver, 2 évig vártam rá, aztán meguntam. A szomorú az, hogy a fejlesztője is. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ezek speciel nem sok vizet zavarnak, videóbeszélgetésre viszont egyik sem képes, webkamera most már megy, de pont az a kevésbé fontos.
#65 WonderCSabo: Miért kéne 266-ost venni?
512MB 400-ast kapsz 4-5k-ért. A DDR2 árához képest horror, az SD-hez képest még mindig jutányos, ez van.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
dajkopali #11 üzenetére
Azért kíváncsi lennék a hallgatók nemi összetételére is.
Szerk.: És ha már részletekkel szolgálsz, arra is kíváncsi lennék, hogy mit hallgatnak a diákjaid, mert attól hogy valaki nem informatikus, még lehet műszaki pályán.
#17: No comment.
Szerk.: Nem bírom ki.
Sok nőnek egy DVD-lejátszó is meghaladja a tudományát, szóval ne belőlük induljunk ki ha lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest