- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
kulonben pedig csak a gondolat mar joleso, hogy ugy formalod a rendszered ahogy akarod
Szerintem ez a világ legnagyobb részét abszolút nem érinti. Ugyanúgy egy mások által összerakott rendszer, mint a Windows.
Arról nem is beszélve, hogy említett világ legnagyobb része nem formálni, hanem használni szeretné a rendszerét.
(#292) Bici: THX.
(#297) 5h4rK: A nem átlagjúzer meg szerintem eléggé sajátjának érzi a választott rendszerét, és a hozzáértőnek Windows-on sem csak annyi lehetősége van, hogy megváltoztassa a háttérképet.
-
Morden24
nagyúr
Persze, de nincsen partícionálás, filerendszer változtatás. Vagy ezt rosszul tudom?
cucka: Sorry, ha már ketten értettetek félre, akkor valszeg tényleg én vagyok a hülye és rosszul fogalmaztam. Biztos az "infulenzia"
De amúgy nekem szerencsére nincsen semmi szükségem linuxos appokra, ergo nem is kell két rendszert fenntartanom -
Morden24
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
csak linux alatt futó progi
Véletlenül sem beleugatásként, de ezt a Wubi-val gyakorlatilag kipottyantották a sorból.
A repós dologra meg annyit, hogy a jövő látványosan az online store-ok és marketplace-ek felé tart, és igazából nem lennék meglepve, ha előbb-utóbb a Microsoft Store ilyen szerepkörbe menne át.
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #200 üzenetére
A kommentedből úgy jött le, hogy ezt (is) nehezményezed. Ha nem így van/volt, akkor sorry.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #197 üzenetére
a lükéje csak vindózhoz szokott, vérpistinek magyarázhatsz
Vérpisti a warezolt Crysissal tolja, neki a segge alá tehetsz akármilyen linuxot, mindegyik rakás szar neki. Nem értem, miről beszélünk.
Most egyik oldalról az a gond, mert geci az MS politika, kiadja az open betát, és ezzel leszedik emberek (érdeklődők, ITpro-k, betateszterek). Aztán meg azt mondod, hogy vérpisti, aki lekapja a torrentről.
A baj azzal van, hogy a vérpisti halmaz akkor is ezt szedi le, ha változtat az MS a "politikáján", az érdeklődő júzer meg hadd szedjen már le azt, amit akar, hadd ne már az MS legyen ezért is a patkányfészek.
Szimplán egyszerűbb lenne belátni, hogy még egy beta Windows iránt is szignifikánsan nagyobb az érdeklődés, mint akármelyik linux distro iránt. Ez persze nem a linux milyenségét minősíti. Ez a linux terjesztését, propagációját minősíti.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #194 üzenetére
Linuxot tudtommal ingyen lehet legálisan használni, beta verzióban is.
Akkor most hogy is van ez? -
Morden24
nagyúr
Nem érzem úgy, hogy megpróbáltam volna meggyőzni, hogy neki mégsem futott lassan a Vista.
Ellenben persze azzal nem értek egyet, hogy ha nálam szar, akkor az egész = szar. Ugyanígy nem állítom, hogy nálam jó, tehát az egész jó.
Átrágni magunkat az egyes pontokon meg teljesen lényegtelen X év távlatából, itt nem problémát kell megoldani, csak szimpla tapasztalatcsere volt.
Nem mellesleg kétlem, hogy itt bárkinek lehetne (vagy kéne) igazat adni. Ezért írtam, hogy nyilván egyik fél sem most találja ki a tapasztalatait.
-
Morden24
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #140 üzenetére
Oké, szerintem ezt átugorhatjuk azzal, hogy neked más tapasztalataid születtek, mint nekem. Gondolom egyikünk sem feltételezi, hogy a másik fél hazudik
-
Morden24
nagyúr
A gáz az, hogy itt nem szakmai vita zajlik két oldal között, hanem az, hogy az egyik félnek nem tetszik egy bizonyos cég üzletpolitikája, és ezt sérelmezi. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a Windows vagy a Linux "milyen".
(#137) sh4d0w: Oké, Te dömpingárnak hívod. Más nem. A piachatóságok sem.
-
Morden24
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #131 üzenetére
első ránézésre és lassú is mint a tetü mind a mai napig (használtam, nem csak hallottam, hogy az)
Én is. Nem is keveset, nem is egy hardveren. Nem volt lassú, mint a tetű. Gyorsabb volt, mint az XP. Akkor most melyikünknek van igaza?
mikor megjelent, hol az nVidia, hol az Intel driverei miatt roskadt magába
Ja, jó is volt a statisztika, miszerint a BSOD-ok ~30%-át nV driverek okozzák. Érdekes módon ez később megszűnt. Akkor most mi van, szar volt a Windows, és megtáltosodott, vagy egyszerűen megtanult a sok szerencsétlen drivert írni?
Csoda, hogy kígyót-békát kiabálnak rá?
Nem, ha úgy nézzük, hogy mi a baj a Vistával (illetve volt): hardverigény (2006 végén) és drivertámogatottság (2006 végén). Ezt a sajtó jól felfújta, a sok hülye meg visszakiabálta úgy, hogy a legtöbbnek a keze alatt sosem volt.
Akinek meg baja volt vele, gyakorlatilag kizárólag azért, mert szar gépen próbálta, vagy nem volt driver valamihez - féléreértés ne essék: ez bőven elég ahhoz, hogy az átlagjúzer rühellje. Csak attól még nem a Vista hibája volt ez.A Windows 7-nek még az RC-jével is kevesebb baj van.
Ha nem telt volna el 3 év hardver- és driverügyileg, akkor pontosan ott tartana a Win7 (még az RC-je is), mint a Vista.
-
Morden24
nagyúr
De itt mi volt a nem törvényes?
Azért azt lássuk már be, hogy nem kis szerepe van az MS-nek abban, hogy a netbbok szegmens akkora, mint amekkrora. Vagy most te úgy gondolod, hogy ha nem lett volna Windows a netbook-piacon, akkor ugyanannyi lenne eladva mint most, csak Linux-al? -
Morden24
nagyúr
Emberfüggő.
Nekem a barátnőm úgy vett laptopot, hogy kikötötte: nem lehet XP-s, mert a Vista tetszik neki. Közben persze már hónapok óta WIn7-et használ (RC-t még), és frászt kap, ha otthon az XP-s gép elé kell leülnie.
A 2007-es Office-t meg én is úgy tapasztaltam, hogy vegyesfelvágott, ahogy megítélik az emberek. Ofkorsz, hiszen nem úgy néz ki, mint "a régi", ergo rossz, mert para van, hogy mi van, ha nem tudja kezelni. Az esetek 90%-ban aki viszont elkezdte használni, az megszokta, megkedvelte.Mondjuk olyan emberrel ritkán találkoztam, aki azért rühellte a Vistát pl., mert használta is. Olyat viszont annál többet, aki rühelli, mert olvasta, hogy azt úgy kell. Érdekes, ugyanezek az arcok most dübögnek, hogy Win7 kell nekik, mert az az isten.
-
Morden24
nagyúr
Tökmindegy, ha a júzer nem tudatos a Windows-vásárlásnál, akkor nem tudatos a Linux-vásárlásnál sem, ergo a dolog optikáján sokat nem változtat.
Amúgy ha már felhozod az FSF-et, akkor hozzáfűzném, hogy a mai napig a Lin igazi problémájának a termékpropagáció (szinte) teljes hiányát tartom.
Amiben persze az a poén, hogy amikor mégis rászánják magukat, hogy csinálnak ilyesmit, akkor összejön egy Win7sins típusú marhaság, ami az átlagjúzert rohadtul nem érdekli, a régi júzerek már rég tudják, ergo új felhasználókat az ilyesmi nem nyer, csak a régieket fűti fel. Hm. -
Morden24
nagyúr
Oké, bevallott dolog, hogy a Microsoftnak nem volt egy konkrétan netbook-ready megoldása, amikor berobbant az egész marhaság. A Win7-el ez alapban megoldódott, eddig meg az Xp-vel kitartották a piacot.
Amit most nem teljesen értek, az az, hogy miért találod igazságtalannak azt, hogy egy cég nem akar piacot veszíteni?
Ha nagyon erélyesen fogalmaznék, akkor ebből az tűnne ki, hogy az ingyenes Linux nem tud versenyezni a nagyonolcsó Windows-al (a dömpingár-megfogalmazás azért nem annyira nyerő, mert nincsen párosítható költség a másik oldalon).Arról nem is beszélve, hogy a netbookokra gyakran kerülő nem teljesértékű Lin rendszereket még a pingvinesek is szapulni szokták... persze ehhez már nem tudok hozzászólni, semennyire nem ismerem ezeket az izéket.
-
Morden24
nagyúr
A sok-sok dzsunka távol-keleti netbookgyártó kétlem, hogy licenchegyeket rendelne a Microsofttól
Miért, azok lopott Windows-al érkeznek? (Nem ismerem a távol-keleti dzsunkapiacot, szerencsére)
ha nem lenne ennyire olcsó, akkor inkább Linux/FreeDOS kerülne ezekre a gépekre
Egyrészt ez azért lényegtelen, mert előbb beszéltük meg, hogy akkor azokra seperc alatt megy a warez vagy nemwarez Windows.
Másrészt megint az van, hogy a piac jelentős része (akiből a bevétel van, tehát az előtelepített piac) az olcsón jut az oprendszerhez, nem gombolnak le róla tízezreket.Egyébként az már betett volna a Májkroszoftnak, ha az OEM-piacon keletkezett veszteséget a bolti OEM/retail eladásokból kéne fedeznie.
-
Morden24
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #111 üzenetére
Pontosan ezért nem értem, miért kell megszivatni pont azokat, akik nem egyszerűen vesznek egy gépet aztán van rajta ami, hanem kifejezetten az ő terméküket akarják.
Az átlagos vásárló vesz egy gépet, aztán használja, ami rajta van. Nem alakul ki benne az igény, hogy a 2002-ben XP-vel vett notebookjára felharcolja a 25K-ért vásárolt Windows 7-et. Ő majd max. elmegy, és vesz 2010-ben is egy laptopot.
Ha meg vett egyet HP-val, és közben rájön, hogy neki bizony nagy szüksége van az Ultimate fícsörökre, akkor ott az anytime upgrade.
Pl. egy 50k-s gép árához mérten sok lenne még a 20k is, nem gondolod?
Egy 50K-s gép árához sok lenne az 5K is. Igen, az 10%, ami rengeteg, ismerve az ilyen árazású gépek felhasználóinak anyagi lehetőségeit.
Van egy bizonyos piaci réteg, akinek semmivel nem tudsz kedvezni az 'ingyenvan'-on kívül. Az egy sajnálatos tény, hogy ők nem Linuxot használnak. Én örülnék neki -
Morden24
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #108 üzenetére
Ne felejtsd el a biztosított supportot pl., amit OEM esetén az OEM felé az MS biztosí (az egy másik kérdés, hogy feléd, mint végfelhasználó felé az OEM).
Egyékbént ha külföldi árakat nézel, akkor semmi probléma nincsen a Windows árazásával. Az, hogy itthon nem hajlandóak uscve 20K-t kifizetni egy oprendszerért, amit utána évekig használnak, már egy másik történet.
Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy nekem a dobozos HP került 25K-ba. Tudni kell, mit honnan veszel meg.
Egyébként igen, egészen biztos, hogy a végfelhasználói eladások egész minimális részét teszik ki a bevételnek. Viszont ez pont azért van így, mert általában az emberek nem így vásárolnak oprendszert. Pontosabban nem is vásárolnak oprendszert. Gépet vásárolnak, amihez kapnak.
-
Morden24
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #103 üzenetére
#102 sh4d0w: Még az is pofátlanság, hogy egy notebook esetében 50$
Az OEM alapban mennyiségi kedvezményt kap az MS-től (mivel nem egy szaros Windowst, hanem százezreket rendelnek), ezen felül neki az árult hardveren van a nagy árrés, a Windows-ból nem keres pénzt.
A Microsoft csak a szoftverből keres pénzt. Miért adná annyiért neked, mint a hardvergyártó? Ez kb. olyan, mint ha azt kérnéd, hogy a mobiltelefon gyártója adja ugyanannyiért a telefont, mint amennyiért egy mobilszolgánál két év hűséges előfizetéssel kapod meg. -
Morden24
nagyúr
válasz
bloezmijk #90 üzenetére
miért van az h átlagban félévente hívnak h gond van a géppel mert vmi miatt szaraxszik? miért kerül ez az egész faszság nekik újra és újra pénzbe?
Mert mindenre okét nyomnak, természetesen olvasás nélkül. Lehetőleg admin módban. És persze mindezt XP-n.
Kivéve persze, ha ők normálisan használnák, de mondjuk a gyerekük/unokájuk/szomszédjuk "megtvíkeli" a neten két sorból összeszedett professzionalizmusával. -
Morden24
nagyúr
Az érdekes, mert akkor az én avatarom bekerült az alapértelmezett gyári avatarok közé.
Nemcsak hogy eltárolja és új telepítésnél automatikusan megjelenik, ha mobilról lépek be messengerbe (vagy történetesen másnak a gépéről), akkor is ugyanaz a képem, nevem, kiírásom.
dehogy tárolja -> Nem bazmeg, hazudok, meg más is
-
Morden24
nagyúr
Ez teljesen jogos, bár no offense és természetesen no flame, de egyszerűen az általános tapasztalatok alapján valószínűleg nagyságrendi különbség van a linux-al vett, majd (warez) win rendszert kapó masinák és a fordított társaik között.
De amúgy tényleg kár ezen rugózni, statisztikailag totál felmérhetetlen régiókról van szó.
Egyébként anno (talán neowin.net-en) olvastam egy cikket, ami tartalmazta, hogy egy Vista Ulti ~50 dollárral drágítja meg egy notebook árát, ami igencsak baráti ár (természetesen a kisebb verziók olcsóbbak voltak). Csak érdekességképpen mondom, hogy mennyire "drágít" egy Windows ilyen esetben.
-
Morden24
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen routert?
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Gaming notebook topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest