- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Major Major #331 üzenetére
Oks, köszi az infót!
-
válasz
VaniliásRönk #322 üzenetére
Vista/w7 már műxik nem aláírt témákkal is? Illetve van valami téma szerksztő hozzá?
-
válasz
Morden24 #290 üzenetére
Úgy megy, hogy installkor megkérdezi, hogy mekkora területet szeretnél lefoglalni.
pl megadsz 5GB-ot, akkor kb. 4,6GB lesz a root partíció, és 400mega a swap partíció. Ezeknek egyenként ad egy fáljt.
Ezután a boot.ini-be írja be az indítási paramétereket.(#291) sztikac: Ez nem von le a rendszer előnyeiből. Aki normálisan akarja használni, annak van rá lehetősége.
-
policy? Ez hogy jön ide??
Szerintem, félreértesz. Én nem letiltani akarok bármit, hanem lehetővé tenni, hogy hozzá nem értő létére biztonságosan felrakjon egy progit, amit nem is ismer.
Erre tökéletes a repo; bemegy szépen a xy kategóriába, a listából kiválasztja a progit a leírás alapján, egyet klikkel, és kész. Nem csinálhat bajt. -
különböző ablakkezelők (compiz, enlightenment), stonefs fájlrendszer támogatása, repository, ingyenesség, csak linux alatt futó progi, stb.
#280: De miért jó, ha nem telepíthet progit a gépre? Én pont azt akartam akkoriban elérni, hogy nyugodtan telepítsen a repo-ból, amit csak akar.
Windows-al hogy oldod meg, hogy egy hozzá nem értő felrakjon magának egy olyan programot, amit nem is ismer, csak annyit tud, hogy szeretne megnézni egy .xy formátumú fájlt? -
válasz
VaniliásRönk #277 üzenetére
Ízlés dolga.
Én is jobban szeretek magamtól megfelelő progit keresni, de pl. szüleim gépén volt Ubuntu egy ideig, és nagyon örültek, hogy pár klikk és van pdf/pps nézőjük.
Eszük ágában sincs semmiből a legújabb verziót használni, mivel sejtelmük sincs, hogy egyáltalán milyen programok vannak. Hiába lehetne guglival ugyanúgy keresni, simán előfordulhat, hogy valami shareware progiba botlanak, vagy olyanba, ami nem megbízható. Ezt ők nem tudják kiszűrni, de ami a repo-ban van, abban megbízhatnak. Elolvassák szépen magyarul a leírását, és kész.
Bizonyos, számomra kevésbé fontos feladatra én is inkább a repo-ból választok, mert nincs kedvem utánanézni, hogy milyen alternatívák vannak (pl. pps néző).Egyébként nem igaz, hogy ugyanúgy lehet keresni guglival, mert a gugli nem csoportosítja kategóriákba azokat a programokat, amik 100%, hogy működnek az adott rendszeren.
Azt lenne jó minkét oldalanak megérteni, hogy nem vagyunk egyformák, és nem egyformák az igyényeink. Van, akinekaz a jó, ami másnak nem.
Nem kell mindenkinek ugyanazt használnia, épp ezért nem is kell győztest hírdetni. -
pl. ingyenes oprendszert akar warez nélkül, vagy szeretne olyan programokat futtani, amik csak linuxon mennek, netán megtetszett neki a repo-ból való egyszerű program installálás, vagy tetszik neki a linux akármelyik funkciója, képessége, ami windows-ra nem, vagy több utánajárással érhető el.
-
válasz
VaniliásRönk #269 üzenetére
Ezt nem értem. Miért kellene akármelyik oprendszer használójának felsőbbrendűnek lenni?
A tanulás és a munka engem is az MS termékekhez köt/kötött, és használom is a Windows-t, amikor nincs más megoldás, de jobban otthon érzem magam linux környezetben. Ízlés dolga. -
"Mivel Magyarországon élünk utána megoldják."
Helyesbítek:
Mivel Magyarországon élünk, utána megoldják, ugyanúgy, mint máshol.
Más:
Egyébként, azt nem értem, hogy mi értelme arról vitázni, hogy melyik oprendszer a jobb. Olyan, hogy jobb, nem létezik, csak olyan, hogy adott igények kielégítésére jobb.
A linux és a win aránya a marketing és a "ránevelés" hatásán kívül azt is jelzi, hogy mekkora azok aránya, akik igényei eltérnek az átlagtól, és akarnak/tudnak is váltani. -
Lényegtelen. Egyszerűen jó lett. Minden kollégám és ismerősöm ezt mondja, pedig mindenki anyázik első nekifutásra.
Egyébként az általam ismert Autodesk progik közül csak a MAX kapott ribbont, a Maya, Softimage, Mudbox, stb. maradt a régi, tehát nem divatozásról van szó, hanem egy régi elavult kezelőfelületet felváltottak egy jobbal. Ami pedig jobb, mint a ribbon, az maradt a régi. -
válasz
VaniliásRönk #103 üzenetére
2 óra alatt megszoktam, de azóta meg is kedveltem, mert gyorsabban lehet vele dolgozni - legalábbis 3dsMAX-ban. Sejtelmem sincs, hogy az Ofiszban mennyire hatékony - mert Lotus Symphony-t használok - de ha az Autodesk is átvette, akkor az azt jelenti, hogy a felméréseik alapján bejön a többségnek.
De felőlem maradhatunk abban is, hogy ízlés dolga. Én sem szeretem a Half Life 2-t, és a Counter strike-ot sem, pedig mindenki imádja, akit eddig kérdeztem. -
válasz
VaniliásRönk #98 üzenetére
Hallanod kellett volna, hogy milyen cifrát és hosszút káromkodtam, amikor megláttam a 3dsMAX 2010-ben is a ribbon menüt...
Aztán 2 óra alatt megszoktam, és azóta semmi pénzért nem cserélném vissza.
Az Office2007-et párszor láttam, annyi idő alatt nekem sem nyerte el a tetszésemet, de nem is nagyon értettem soha az Ofiszhoz. -
válasz
VaniliásRönk #70 üzenetére
A 0.98-as verzió még nem végleges, de már hónapok óta tudja a kép/hang konferenciát.
Eszerint hamarosan megjelenik a végleges. -
Az IWIW semmilyen más böngészőn nem olyan élvezhető, mint Firefox-on - az IWIW Tools miatt.
Az MSN-nel pedig szerintem teljesen egyenértékű az aMSN. Néhány dologban kevesebbet tud, de az (alap téma lecserélése után) letisztultabb felület miatt szerintem használhatóbb is. Összességében nem tudnék dönteni. Használok mindkettőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Weblap készítés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Autós topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- RAM topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest