Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
egyébként akinek parancssor-feeling meg hekkelés kell Windowson, annak egy szót mondok: PowerShell.
-
moonman
titán
"Pl menjen 64 biten a cisco vpn kliens"
beszélj a Cisco-val."menjenek a szokásos alkalmazások anélkül h az oprencer megegye előlük az erőforrásokat"
nálam mennek."Ha nem tetszik egy komponens, akkor lecserélem, kezdve a kerneltől az ablakkezelőn keresztül egészen a legapróbb marhaságig."
Windows-on nem szokás kernelt cserélgetni, de az összes többit megteheted. még ablakkezelő is van többféle. -
moonman
titán
én csak azt nem értem, miért "átlagozzuk" a Windows felhasználókat. ők is külön emberek, saját egyéniséggel és ízléssel. annyi a közös bennük, hogy ugyanabban a rendszerben találták meg a lehetőséget.
hogy értsd: attól, hogy Windows-t használok, még nem érzem magam "átlagnak".
-
moonman
titán
ha visszaolvasod, látod, hogy csak "oda" megy a fikázás, vissza egy rossz szót sem mondtam, én csak korrigálom a sok baromságot, amit kitalálnak a Windowsról. mindig öröm látni, hogy ehhez a rendszerhez mindenki ért és még a Microsoft programozóin is túltesz a tudásuk és tapasztalatuk.
-
moonman
titán
"Olyat is mutass amikor nem ilyen szép szabályokat betartó programok használják"
baszki, ha én azt írom a telepítőmbe, hogy a HKLM legaljára szórja szanaszét, akkor azt fogja csinálni, ez nehogymár a rendszer hibája legyen. a linukszodat is teleszórhatom ini-vel azt mehet az anyázás, hogy mi hol van. -
-
moonman
titán
"Érettségin is kötekedésnek veszik ha linuxozni akarsz."
köcsög Microso... izé tanárok."Szerintem nem logikus. Talán egyszerűbb lenne úgy hogy józsi programja/ és azon belül minden ami ahhoz a programhoz tartozik."
és mit ad isten..."Ja autómat is szerelgetem valamennyit utánanézés nélkül, pl a kerékcserének nem kell utánanézni, sőt a hűtőfolyadék utántöltésének sem..."
miért a Windows Update-et és az antivírus-frissítést könyvből nyomod? mert ezek kb. ezekkel vannak egy szinten."Nálam a "teljesen új", egy alapokról újrakezdett dolgot jelent..."
nem, te most kötöszködsz. de akkor mondjuk úgy: felújított.
meg igen, arra is kíváncsi lennék, melyik alternatív rendszert kezdték valaha is teljesen előről. -
moonman
titán
"az install gomb megnyomása után feltelepíti a live telepítő telepítőjét, ami feltelepíti a wlm telepítő telepítőjét, ami telepíti a wlm telepítőt, ami végre feltelepíti a wlm-et, mindezt akár 20 perc szüttyögéssel. Na ez a trauma."
a Live installert még a gomb megnyomása előtt teszi fel, különben nem tudná letölteni és feltelepíteni az összetevőket. szerintem valamit nagyon benéztél. a telepítés teljes csomaggal nálam 2-3 perc szokott lenni - letöltéssel együtt. talán lassú a neted.
"márpedig ez nem igaz, max a wlm mappája ennyi"
tehát igaz, de mégsem. követlek."az is sok. Mi 56 mega egy szöveges üzenőprogramban?"
ha csak arra használod, tegyél fel egy 2 MB-os IRC-t. én szoktam még videotelefonálni, képeket megosztani és néha játszani is."És mi foglal 24 mega ramot egy üzenőprogramban, hol vannak brutális részletességű 3d modellek, és brutális felbontású sok textúra abban, sehol?"
most mivan?"Na igen, az optimalizálatlanság, a felesleges erőforráspazarlás"
te már csak tudod. miért nem írsz valami hatékonyabbat? -
moonman
titán
"Most kb az egyetlen kivételt mondod?"
tudtommal nem egyedül jártam oda."Mert ha megkérdeznél ma egy gyereket mi az az os, azt mondaná vindóz."
szerintem azt mondaná: "he? beszótá?""Minden iskolában ez van. Választás nincs."
én mást hallottam. tudtommal már érettségit is lehet linuxon/linux-szal..."A registry meg tényleg szar, lehet hogy nem lassít, de nehezen átlátható"
aha tehát most épp nincs rajta sapka."nem lehet tudni ránézésre mi mihez tartozik, csak utánanézve"
a Windows majdnem 60 millió sor kódból áll, szerinted logikus dolog, hogy valaki "ránézésre" akar tudni mindent, ahelyett, hogy utánanézzen egy leírásban? az autódat megszereled fejből?"Vista sp3 létezik? hmm én még csak sp2-nél tartok "
bétában már van, tavasszal-nyáron adják ki."Ha teljesen új rendszer lenne nem win-nek hívnák, és nem lenne kompatiblis a winnel..."
azt mondtam új, nem azt, hogy más. -
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #224 üzenetére
"W7 meg azért gyorsabb mert normálisabb drivert írt a gyártó"
ez így elég gyenge lett. az a driver fel fog menni Vistára is, a drivermodell 95%-ban megegyezik, hidd el, nem az új driverektől gyorsabb a Win7. -
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #223 üzenetére
"Na nehogy már azt mondjad, hogy a regisztrációs adatbázis nem egy félresikerült marhaság??!!"
ha egy kicsit is tudnád, vagy értenéd, hogy mi az és mire való, te sem mondanád."Konkrétan: ha használod is a gépet nem csak netre használod és sokszor telepítgetsz, akkor uninstallkor egy csomó szemét bentmarad. Ez tény."
tény. viszont egyrészt nem telepítgetek sokszor, másrészt a "szemét" nem lassít semmit. megintcsak: ha ismeréd a registry-t, tudnád."kell egy normális eltávolító program"
nem kell."a fölösleges regisztrációs kulcsok főleg ha sok van akkor igenis lassítják a gépet"
nem lassítják."Nem árt még persze egy Karbantartó progi is ami a használtaon kívüli szemetet is kitakarítja."
még milyen szemétre gondolsz? komolyan, te valami szeméttelepen dolgozol?"Próbáld meg letörlni például a Nero-t"
feltenni sem jutna eszembe."nézd meg egy karbantartó progival mennyi szemetet hagy maga után, de igaz ez a legtöbb játékra is. Stalker - CS után vagy 100 db bejegyzést kellett kigyomlálni."
és? úgy látszik, nem lehet elégszer leírni: nem lassít semmit."Akkor lehet te Linux suliba jártál de jobb ha tudod a legtöbb iskolában bizony Windows fut, és általában az is XP."
amikor én suliba jártam, az XP még sci-fi volt, de voltak bőven NT-k, vegyes termek voltak. a szerverek debian-ok voltak, sambával. mindegyiket használtuk, délután a szabadfoglalkozáson pedig mindenki eldöntötte, melyikhez ül. -
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #213 üzenetére
"Már az iskolában az emberbe belenevelik a windows használatát, semmi alternatíva."
középiskola végéig debianon toltam, olyan szinten, hogy az egyik admin voltam. mit is nevelnek belém?"Egy srác mostani infó füzetét megnéztem. Mi a Winows? Az a szoftver (!!) ami a számítógép használtaához elengedhetetlen. WTF??"
és azon is így felháborodsz, ha a matekfüzetében találsz egy hibásan kiszámolt egyenletet? ez mit bizonyít? marhaságokat bárki leírhat."Mi a gondom a Win-nel? Azt, hogy végre azt a vacak registry database-t elfeljethenék már, mert az a rendszer átka."
nem azt mondtad az előbb, hogy az átlagnál jobban értesz hozzá?"Én persze ezt a gyengeséget kivédem Revo Uninstaller-ral, de egy átlagnál rosszabb felhasználó nem használ iylet"
ööö khmm izé. ez azon kívül, hogy kicsit nagyképűsködőnek hat, még szakmailag is hüjeség."csak azt veszi észre, hogy lassul az a Windows minél öregebb"
ezt majd megemlítem apámnak is, aki 6 éve ugyanazt az XP-t nyúzza, hogy vegye már észre."a Win 7 sem váltja meg a világot nyugodtan nevezhetnék azt Vista SP3-nak is ingyen ..."
nem nevezhetnénk, mert Vista SP3 létezik, a Win7 pedig egy teljesen új rendszer, érdekes lenne ingyen adni. nem kevered véletlenül a hómacska 10.6-tal? -
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #209 üzenetére
2 perc? az rohadt sok.
-
moonman
titán
ezt meg úgy nevezik, hogy sznobság. én olvasok Shakespeare-t, hozzá szimfónikus zenét hallgatok és Earl Gray teát iszogatok, azt mégsem érzem magam valami arisztokrata elit alakulatnak.
elég primitív általánosításnak gondolom, hogy amit sokan használnak, az csak szar lehet, mert a "tömegeknek" nincs igénye a jóra. ha annyival jobb lenne - ráadásul ingyen - már 15 éve mindenki mást használna.
-
moonman
titán
válasz
VaniliásRönk #155 üzenetére
"nálad soha semmivel semmi baj, minden szép és tökéletes"
nem, csak nekem külön moonman edition jár mindenből, amik stabilra és gyorsra sikerülnek. úgy tudom amúgy, hogy titokban az Apple fejleszti őket.
-
moonman
titán
"A legviccesebb az, hogy a superfetch vistánál anno "szarfoslefoglalja a memóriát, kerregteti a vinyót" volt, win7-nél már ugyanez "fúúúdegyorsanindulnak 100x gyorsabban(ezt így kiszámolják ugye ) indulnak a programok, deejóóóó"
azért a superfetch-csen nem keveset tuningoltak, ez mérhető meg érzékelhető is, még azoknak is, akik nem láttak róla egyetlen fejlesztői előadást sem.
a többi igaz, a szarfos Vista kitaposta az ösvényt, a Win7 pedig diadalmenetbe kezd rajta. ez van. ettől még a Win7 tényleg sokkal jobb.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
VaniliásRönk #98 üzenetére
"#97 moonman: Logikus egy... nem folytatom. Szivesen megrugdosnám annak a majomnak a hátsóját aki kitalálta."
az van, hogy nem egy majomét kéne rugdosnod, hanem sorba kéne állítanod kb. 3000 embert és elmesélni nekik, hogy neked nem tetszik. 4 éven át alakították, míg elkészült, gondolhatod, hogy nem egy ember találta ki hasraütésre.
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #57 üzenetére
az utolsó Dell Mini 10v volt, ezen pl. simán megy Home Premium full aeroval.
-
moonman
titán
válasz
fordfairlane #45 üzenetére
én már a negyedik netbook-ra teszek Win7-est, teljesen jól elvannak rajta.
(egy XP-vel, három Ubuntuval jött)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest