-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mert a falat vakarom már. Vettem egy Pi3 B+-t a napokban és az istennek sem sikerül bootolásra bírnom. Rajta kívül van még egy Pi 3-as és egy Pi 2 is.
Média lejátszónak használnám, openeleccel(Kodi). Beteszem a kártyát hdmi csatlakoztatva, bedugom a tápba és csak a piros led villog. 3 hosszú 3 rövid felállásban. Próbáltam a gyári tápjával meg azon kívül 2 másikkal, nulla erdménnyel. A kártyát belőle átrakva régebbi Pi-kbe gond nélkül bootolnak. Régi, működő OS-el ellátott kártyával sem bootol. Belefutottam egy hibás darabba? Vagy van valami háklija a 3+-nak?
A kártya egyébként egy sandisk ultra 16 gb.Ha kártya nélkül csatlakoztatom az áramhoz csak a piros led világít folyamatosan.
Köszi a válaszokat!
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Egy Pi2-t használok openeleccel/Kodi, médialejátszónak. Adott a következő helyzet: Sorozat részei egy mappában, automatikusan indítja a következő részt és analóg kimenetet használok rajta. Minden esetben mikor automatikusan a következő részre lép, 2x indítja el a hangsávot a videóhoz. Teljesen mindegy melyik sorozat, milyen formátum. Minden 2. lejátszandó file-nál duplán indítja a hangsávot egy fél másodperces eltolással. Borzasztó zavaró, visszhangos az egész. Ilyenkor stop, aztán elindíthatom mégegyszer és akkor minden normális. Van erre valami megoldás? 5.x verziójú openelec van rajta, a 6-os nálam sokszor fagyott, bár a legújabbat még nem próbáltam.
Csak analóg kimeneten jelentkezik a probléma, hdmi-n minden tökéletes.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
szepsuti
aktív tag
A .wmv -kel, hogy hogy nem boldogul az Rpi2? Openelec van rajta a legfrissebb verzióval. Szükséges valami kiegészítő hozzá, hogy ne akadozva játssza le?
-
szepsuti
aktív tag
válasz
lehella #14665 üzenetére
Kicsit borsosabb áron, de létezik gyári kész megoldás az ambilightra. Lightpack
Nem tudom volt-e már itt tárgyalva a fórumon, de én a lightpack miatt jutottam el ide hozzátok, egy kiforrott viszont nem barkács alternatívát kerestem az ambilight megoldására. Így az Rpi-al két legyet ütök egy csapásra, médialejátszó és vezérlő szerepet fog betölteni nálam. Az eredmény pedig egy esztétikus, szinte gyári megoldás, és rendkívül sokoldalú.
Ha magamnak nekiállnék biztos, hogy nagyságrendileg nem lenne nagy különbség a költségekben, így én ezt választom.
Tegnap még 79$ volt csak, ma már felvitték 89$-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gumi és felni topik
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- További aktív témák...
- Játékra és melóra egyaránt -kimeríthetetlen memóriával- Ryzen 9 + RTX 3060 Ti+ 128 GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest