-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Oryctolagus #33189 üzenetére
Ha modernebb, uefi-s géphez lesz a win10, akkor semmi extra, fat32-re formázott pendrivera másolod az iso tartalmát.
-
válasz
Oryctolagus #33189 üzenetére
Pontosan melyik pontnál "tűnik" el?
-
shtirley
tag
válasz
Oryctolagus #31953 üzenetére
-
shtirley
tag
válasz
Oryctolagus #31929 üzenetére
Nekem több Pi-m van, több házam, és mindegyik belemegy mindegyikbe. De Gondolom képes vagy akkor Pi 3 házra is keresni.
Szívesen. -
shtirley
tag
válasz
Oryctolagus #31927 üzenetére
-
válasz
Oryctolagus #31904 üzenetére
Tulajdonképp te miről mit szeretnél nézni/elérni és miért pont úgy? Hátha találunk más megoldást.
-
válasz
Oryctolagus #31902 üzenetére
Ezek az asztalmegosztási megoldások mindig elég komoly hálózatierőforrás-igénnyel működnek, sajnos nincsenek csodák. A wifi pedig eleve nagyon gyenge láncszem, és a PI sem egy bajnok.
A videózás pedig, ha magát a képtartalmat akarod átvinni, azért elég durva...
MaCS
-
Oryctolagus
tag
válasz
Oryctolagus #31898 üzenetére
A Remmina az isten!
Kikapcsoltam a mobilhálozatot es mukodott!
Tehat nem neten keresztul megy.
Akkor most lehet mindent formattálni és az elejetol kezdeni, hogy ne legyenek felesleges dolgok a gepen. -
válasz
Oryctolagus #31898 üzenetére
Értem, értem. Ez sok mindent megmagyaráz!
De akkor megoldottad, ugye?
MaCS
-
válasz
Oryctolagus #31896 üzenetére
Ja, hogy Te teljesen router nélkül próbálkozol! Eddig csak az jött le nekem, hogy internet ne kelljen.
Én routeren át tudom / próbálom összehozni a kapcsolatot.
De az a Huawei eszköz nem router is??? Milyen típus?
Egyébként miért nem elég az IPv4? Belső hálózatban semmi értelme az IPv6-nak.
MaCS
-
válasz
Oryctolagus #31883 üzenetére
Ne RealVNC-t telepíts, hanem pl. tightVNC-t.
Sőt! W10-re nem kell semmi, csak kapcsold be a távoli belépés lehetőségét(Gépház->Rendszer->TávoliAsztal), a Pi-re meg telepítsd a remmina-t: sudo apt-get install remmina remmina-plugin-rdp -
válasz
Oryctolagus #31879 üzenetére
Milyen kapcsolatról van szó?
Windows alól a sima Viewerrel látom a Raspbian VNC szerverét, minden remekül működik. Most próbáltam, konkrétan kihúztam a routerből a WAN-kábelt.
MaCS
-
válasz
Oryctolagus #31877 üzenetére
-
válasz
Oryctolagus #31874 üzenetére
A Raspberry-n pillanatnyilag a Raspbian saján (Real) VNC-szervere megy, amit Windows alól a Real VNC Viewerrel nézek.
MaCS
-
válasz
Oryctolagus #31872 üzenetére
A VNC-t én is erre használom (de fordítva) a helyi hálózatomon, nagyon nem kell hozzá internet.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest