A Raspberry Pi 3 és 3B+ is helyettesítheti a Steam Linket

A Valve ugyan nem akar saját hardverrel foglalkozni, de úgy néz ki, hogy megpróbálják helyettesíteni azt.

Hirdetés

A Valve nemrég jelentette be, hogy kivégzi a különálló Steam Link hardvert, amely mára rendkívül nehezen beszerezhető kiegészítővé vált. A Steam Link helyét a Steam Link applikáció vette át, ami már elérhető Androidra. Ebből iOS-re szánt verzió is készült, de még mindig vita van az Apple-lel az elérhetőségéről.

A fentiek miatt nem mindenki örül a Steam Link lelövésének, de a Valve most dob egy mentőövet, ugyanis lehetővé teszik, hogy a Raspberry Pi 3 és 3B+ számítógépekből Steam Linket kreáljanak a felhasználók. Ehhez a Raspbian Stretch operációs rendszer belül a parancssorba kell beírni az alábbi parancsot, méghozzá egymás után:

  • curl -#Of http://media.steampowered.com/steamlink/rpi/steamlink_1.0.5_armhf.deb
  • sudo dpkg -i steamlink_1.0.5_armhf.deb

Ha ez megtörtént, akkor a steamlink paranccsal lehet indítani az alkalmazást, vagy szimplán a Games menün belül, kinek melyik módszer az egyszerűbb. Az első indítás során a program letölti a teljes állományt, és készít egy parancsikont is az asztalra, illetve gondoskodik a frissítések letöltéséről is.

A Raspberry Pi 3 és 3B+ számítógépekhez való Steam Link applikáció egyelőre béta fázisú, de a visszajelzések szerint így is elég jól használható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés